Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
palermo

#77301 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Thorgerson wrote: 26/01/2023 00:45 Ok, sta je poenta Avdinog teksta?

Da samo SDA to smije raditi?

Zna veoma dobro uredjenje ove zemlje.
Zna veoma dobro da niti SDP, niti NS niti NiP ne mogu utjecati na to koga ce ovi postaviti za ministre.

Jebote imam osjecaj ko da su Forto i Konakovic jucer potpisali dejtonski sporazum i natakarili nam ovu ludjacku kosulju. Tako nam ovi predstavljaju.

Ako ikoga treba kriviti, to je vlast 91-poslije rata.

Nevjerovatno je koliko smo nesposobni bili, da nismo mogli izvuci vise.

Jebote kad gledam Kosovo koje ide od nule, mi imali drzavu, dali nam je 92 i sve batalili i spiskali za 3 godine.

Bio je rat, znam. Medjutim, realno nismo iskoristili svoje sanse ni 1%.

I takvi koji nisu iskoristili sanse tada, pa ni 25 godina poslije. Sad im frka i bune se, jer ih nece biti punih 30 godina na vlasti.

Pa sjasite vise.

I jedan citat za laku noc. Zasto ove citate niste uklesali na one ploce po gradu.
Izražavam dobrodošlicu Srpskoj demokratskoj stranci u Bosni i Hercegovini. Neki koji prate štampu, vidjet će da sam ja ovu dobrodošlicu dozivao ima dva ili tri mjeseca. Dakle, smatrajte da je ovo moja želja danas vrlo iskrena”.

“Moram vam reći da malo kasnite, jer smo vas čekali malo ranije, jer ste potrebni Bosni i Hercegovini. Potrebna je jedna istinska, srpska, demokratska stranka ovoj zemlji”.
Imaš pravo.

Ne treba se buniti. Čemu i zašto. A i dosadilo.

Dobar ti je ovaj citat. Za dvije tri godine, očekujem nadgradnju citata. Što bi se reklo, svakoga dan u svakom pogledu sve više napredujemo
sajber87

#77302 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Nikola Testa wrote: 25/01/2023 23:21
sajber87 wrote: 25/01/2023 23:12

Traktorijada je drugi naziv za oluju. Oluja je bila oslobodilacka operacija a zacetak oluje je bio dogovor izmedju bosnjaka i hrvata. Sve ti to znas ali treba mutiti vodu. Naravno u danasnjem vremenu traktorijada ili oluja moze da bude samo politicka kao sto sam i naveo ali si to preskocio namjerno
da si imao dobru namjeru, napisao bi oluja, a ne traktorijada, znaci nije te stid
Necu ti pruziti zadovoljstvo da raspravljamo o nebitnim stvarima da li je oluja ok a traktorijada nije iako i sam kazes da se radi o istim stvarima( traktorijada je posljedica oluje i predstavlja poraz agresorske vojske u hrvatskoj), smatraj sta zelis ja sam ti rekao sta sam imao. Sustina mog posta je sve ono od cega pokusavas da pobjegnes, bavi se sustinom ako zelis naravno
Last edited by sajber87 on 26/01/2023 08:24, edited 1 time in total.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#77303 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by teskeredzic_22 »

Thorgerson wrote: 26/01/2023 00:45 Ok, sta je poenta Avdinog teksta?

Da samo SDA to smije raditi?

Zna veoma dobro uredjenje ove zemlje.
Zna veoma dobro da niti SDP, niti NS niti NiP ne mogu utjecati na to koga ce ovi postaviti za ministre.

Jebote imam osjecaj ko da su Forto i Konakovic jucer potpisali dejtonski sporazum i natakarili nam ovu ludjacku kosulju. Tako nam ovi predstavljaju.

Ako ikoga treba kriviti, to je vlast 91-poslije rata.

Nevjerovatno je koliko smo nesposobni bili, da nismo mogli izvuci vise.

Jebote kad gledam Kosovo koje ide od nule, mi imali drzavu, dali nam je 92 i sve batalili i spiskali za 3 godine.

Bio je rat, znam. Medjutim, realno nismo iskoristili svoje sanse ni 1%.

I takvi koji nisu iskoristili sanse tada, pa ni 25 godina poslije. Sad im frka i bune se, jer ih nece biti punih 30 godina na vlasti.

Pa sjasite vise.

I jedan citat za laku noc. Zasto ove citate niste uklesali na one ploce po gradu.

Ne pada mi na pamet braniti SDA-ovske jurišnike , smatram ih ključnim uzrokom postratne ekonomsko-demografske devastacije ove zemlje jer su vrlo lako sebi i svojim bližnjim ekonomski prilagodili ovu nakaradu od sistema bez ikakve želje i motiva za promjenom ali između nas i Kosova postoje 3 suštinske razlike.

1. Kosovo nije članica UN i ako sam dobro čuo sinoć , da bi postali članica NATO-a moraju prvo postati članica UN-a. Nikada neće postati članica UN-a dok god pravo veta imaju Rusija i Kina.
2. Kosovo je još od sredine 1998 imalo nedvosmislenu i snažnu vojno-ekonomsku pomoć prve sile svijeta - SAD-a i gotovo kompletnu Evropsku Uniju a to znači da SAD nisu digle milijarde dolara vrijednu opremu i vojno djelovale po Srbiji , dole bi i dan-danas možda bio neki gerilski rat.
Također nakon rezolucije 1244 odnosno proglašenja nezavisnosti Kosova , Sjedinjenje države i najveći dio EU snažno podržavaju Kosovo što ekonomski , što diplomatski , lobistički , strateški - kako god hoćeš.

SAD i EU su od nas digli ruke već 22.12.1995 a jasno ti je da su priznali Republiku Srpsku kao sastavni dio Bosne i Hercegovine ?

3. Uprkos svim ovim razlikama , stanje civilnog društva u Bosni i Hercegovini , uprkos svim ekscesima , problemima i kršenju ljudskih prava , izbornom procesu je u neuporedivo boljem stanju od stanja civilnog društva na Kosovu odnosno kosovska korupcija , nezaposlenost i siromaštvo je mnogo veće čak i od ovakve disfunkcionalne Bosne i Hercegovine a neodgovornost političara nepostojanje straha od odgovornosti za kriminal i korupciju u obje zemlje je jednaka.

Ne možemo nikako govoriti da je Kosovo bolje od nas ni legistrativno (nisu članica UN) niti faktički.

Pozdrav.

PS . Treba dodati negdje citat za zlatne kašike i pozlatiti te vrste ploča naravno :mrgreen:
Last edited by teskeredzic_22 on 26/01/2023 08:25, edited 2 times in total.
sajber87

#77304 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Jordan1961 wrote: 26/01/2023 01:03
meridiyan wrote: 25/01/2023 20:19 Lijepo ovo Dino napisa i opisa. :roll:

Image
Evo za Sajbera kad vec trazi sta je DIno napisao. I zajeb'o sam se. Nije 1.5 nego 1 1/3.
Ako je memorija kratka, treba se vratiti par stranica natrag.
Nisam znao za ovo 1 i trecina, ali forumas mirza je objasnio, da je to period kad je valjda radoncic dao ostavku pa ga mjenjao zamjenik do izbora novog ministra kada je tkz probosanska kvota pala na turkovicku i podzica koji valjda nosi tu trecinu
dr_Evil

#77305 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

tramvajtrojka wrote: 25/01/2023 15:54

Image

kakvi ratovi ponovno je bosnjacko-hrvatsko prijateljstvo na djelu :thumbup: :thumbup:
Haha, dobra komedija braca, od srca si me nasmijao s ovom recenicom :D
PM72 wrote: 25/01/2023 19:13 Zauzeše četnici Marijin dvor...nakon toliko godina
Ti si braca trol prve klase :D uzitak te je citati!
palermo wrote: 25/01/2023 19:26 Uklanjanje SDA iz Savjeta ministara je samo vrh ledenog brijega. Uklanjanje SDA i njene politike i krakova po dubini institucija BiH ali i FBiH je mnogo teži i duži posao. Bez toga, prosta smjena SDA iz Vijeća ministara neće imati skoro nikakav efekat.

Ako toga ne budu svjesni ljudi iz "Trojke" ili ako tom poslu pristupe nedovoljno ozbiljno i ako nastave SDA narative i ne iskoriste nokdaun u kojem je sad SDA za promjenu političke filozofije u Sarajevu, ovo će im biti samo kratkotrajni izlet nakon kojeg će se SDA vratiti samo jača.

Ključna stvar za promjenu političke filozofije u Sarajevu je odmicanje od SDA narativa, jer dok god SDA kreira narative kreira i političku filozofiju u kojoj će ona uvijek biti original, a svi ostali samo njene kopije. Zato je suzbijanje SDA narativa od ključnog značaja dugotrajnosti uklanjanja SDA.

BiH ima šansu samo ako iz nje bude uklonjena mladomuslimanska politička filozofija koju reprezentuje SDA i koja je dominantan razlog svih problema koje od osnivanja mladih muslimana ima BiH.
Susjed pozitivno si me iznenadio ko covjek, komunista i ko Hercegovac i to istocni! Ako te ikad upoznam imas od mene 4kg meda iz Ljubinja!
palermo

#77306 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 26/01/2023 08:41
tramvajtrojka wrote: 25/01/2023 15:54

Image

kakvi ratovi ponovno je bosnjacko-hrvatsko prijateljstvo na djelu :thumbup: :thumbup:
Haha, dobra komedija braca, od srca si me nasmijao s ovom recenicom :D
PM72 wrote: 25/01/2023 19:13 Zauzeše četnici Marijin dvor...nakon toliko godina
Ti si braca trol prve klase :D uzitak te je citati!
palermo wrote: 25/01/2023 19:26 Uklanjanje SDA iz Savjeta ministara je samo vrh ledenog brijega. Uklanjanje SDA i njene politike i krakova po dubini institucija BiH ali i FBiH je mnogo teži i duži posao. Bez toga, prosta smjena SDA iz Vijeća ministara neće imati skoro nikakav efekat.

Ako toga ne budu svjesni ljudi iz "Trojke" ili ako tom poslu pristupe nedovoljno ozbiljno i ako nastave SDA narative i ne iskoriste nokdaun u kojem je sad SDA za promjenu političke filozofije u Sarajevu, ovo će im biti samo kratkotrajni izlet nakon kojeg će se SDA vratiti samo jača.

Ključna stvar za promjenu političke filozofije u Sarajevu je odmicanje od SDA narativa, jer dok god SDA kreira narative kreira i političku filozofiju u kojoj će ona uvijek biti original, a svi ostali samo njene kopije. Zato je suzbijanje SDA narativa od ključnog značaja dugotrajnosti uklanjanja SDA.

BiH ima šansu samo ako iz nje bude uklonjena mladomuslimanska politička filozofija koju reprezentuje SDA i koja je dominantan razlog svih problema koje od osnivanja mladih muslimana ima BiH.
Susjed pozitivno si me iznenadio ko covjek, komunista i ko Hercegovac i to istocni! Ako te ikad upoznam imas od mene 4kg meda iz Ljubinja!
Cuj iz Ljubinja med.

Al moze, sto je dzaba I bogu je drago. Podijelit cu ga sa Milanom.
Rothmans

#77307 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Rothmans »

Image

Smijeh :gunjastajl:
dr_Evil

#77308 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 26/01/2023 08:53
Cuj iz Ljubinja med.

Nije vlaski, od zadnje kuce nasih Elezovica tamo
dr_Evil

#77309 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Rothmans wrote: 26/01/2023 08:54
Spoiler
Show
Image
Dobra ova :D
palermo

#77310 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 26/01/2023 08:56
Cuj iz Ljubinja med.

Med nema.naciju. Slobodno salji. A I Milan ce se obradovati.

Jsu to one kuce pored Mesihovica ?
dr_Evil

#77311 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 26/01/2023 08:58

Ne bih ti znao odgovorit, to mi je rod sa nenine strane pa sam isao par puta ko klinjo. I oni su presli sada u Mo, ali idu tamo vikendom, pa sam ove godine kod njih med zaduzio. Inace kupujem iz Gabele.

btw. ne kontam foru sa Milanom
Dimu1927

#77312 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dimu1927 »

kome god ovih botova je ovaj nesic simpatican, dabogda mu svezanog u kuci dizali 3 prsta dok mu porodicu maltretiraju da ne kazem neku tezu rijec
HelaS

#77313 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

dr_Evil wrote: 26/01/2023 08:56
Cuj iz Ljubinja med.

Zar nisu Elezovići s Bivoljeg Brda?
HD_2015

#77314 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HD_2015 »

Dobio Kifla neku opkladu sa Čovićem. Hoće li mu ko reći da je haram kladiti se :D
Prpa.ba

#77315 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Neko zloban bi mogao reci da trojkasi+ slabo sta i razumiju, ali vole pisati i liderisati. :mrgreen:
palermo

#77316 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 26/01/2023 09:02
palermo wrote: 26/01/2023 08:58

Ne bih ti znao odgovorit, to mi je rod sa nenine strane pa sam isao par puta ko klinjo. I oni su presli sada u Mo, ali idu tamo vikendom, pa sam ove godine kod njih med zaduzio. Inace kupujem iz Gabele.

btw. ne kontam foru sa Milanom
Eto ti ga, jos smo rodjaci...I meni nena iz ljubinja...

Pa nije fora sa Milanom, onaj tekst na kojem sam zaradio med nisam ja pisao nego uvazeni Milan Tegeltija, pa ono, red je da ga podijelimo..
elk

#77317 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by elk »

Epska kuknjava :lol:
Avdo avdicu, znam da citas. Evo pola, ma i cijela marka vise i predji na nasu stranu. Pusti kadir raju. Nema ti vise ni osmice :lol: Znam da hoces. Marka po marka... Javi se u pm za detalje :D
Prpa.ba

#77318 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Rothmans wrote: 26/01/2023 08:54 Image

Euro ministar za euro stvari. Jer, za eurose i dobre nase amerikance, bosnjacki demografski oportunizam je isto sto i pravoslavni i katolicki vjerski ekstremizam i terorizam. :thumbup:
HelaS

#77319 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

elk wrote: 26/01/2023 09:06 Epska kuknjava :lol:
Avdo avdicu, znam da citas. Evo pola, ma i cijela marka vise i predji na nasu stranu. Pusti kadir raju. Nema ti vise ni osmice :lol: Znam da hoces. Marka po marka... Javi se u pm za detalje :D
Ja ču dati marku više da ostane gdje jeste :D Smeće smeću... :zzzz:
Prpa.ba

#77320 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Sada deca katolickog cvijeca idu korak dalje, amandmanima prebacuju skoro 40 miliona KM federalnog budzeta u katolicke interese tj. HDZ-u. A kukali na ponder i prebacivanje novca tamo anamo. Sta je sad? Sve je to BiH, a? :lol:
elk

#77321 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by elk »

Opusti se prpicu.
dr_Evil

#77322 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 26/01/2023 09:05
Eto ti ga, jos smo rodjaci...I meni nena iz ljubinja...

Pa nije fora sa Milanom, onaj tekst na kojem sam zaradio med nisam ja pisao nego uvazeni Milan Tegeltija, pa ono, red je da ga podijelimo..
Ahaa, to sam propustio :D I lijepo se iznenadih da si ga onako fino srocio :)

Znaci opet otadzbinska vojska glumi antifasiste i spasava pilote, lEpo. Treba Murphyu neko poslat telegram da su saveznici davno proglasili otadzbince teroristima.
dr_Evil

#77323 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

HelaS wrote: 26/01/2023 09:03
Zar nisu Elezovići s Bivoljeg Brda?
Ima njih svukuda, nadjoh ih cak i u Kozarcu, slijedilo je ubijedjivanje s moje strane da su hercegovacke gore list, ali ne pamte.
HelaS

#77324 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

Samo kvalitetna opozicija nekad može postati pozicija. Kako je krenula, SDA neće nikad biti takva
dr_Evil

#77325 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Prpa.ba wrote: 26/01/2023 09:12 Sada deca katolickog cvijeca idu korak dalje, amandmanima prebacuju skoro 40 miliona KM federalnog budzeta u katolicke interese tj. HDZ-u. A kukali na ponder i prebacivanje novca tamo anamo. Sta je sad? Sve je to BiH, a? :lol:
Mislis na ono kada mladomuslimansko hrvatsko cvijece na svim razinama vlasti glasa da se dodijele javna sredstva Covicevoj TV Herceg Bosne? Sve je to BiH, a?

Mada nemam pojma o cemu ti :D
Locked