Sebija All about

Post Reply
JohnnyS

#16676 Re: Sebija All about

Post by JohnnyS »

uglavnomja wrote: 22/01/2023 18:44
Bloo wrote: 22/01/2023 17:47
1978. godine - upisala
1989. godine - diplomirala
1994. godine - Komisija za magistarski za ocjenu podobnosti kandidata i teme
1997. godine - Komisija za magistarski rad sa istom temom za ocjenu podobnosti i odbranu - zasto se ocjenjuje podobnost teme u razmaku od 3 godine?
2000. godine - doktorirala
Kad je radila specijalizaciju (mislim da su specijalizacija i magisterij dvije odvojene stvari)

Ne razumijem ovaj timeline...

specijalizacija se mora uraditi na jednom mjestu - jednoj bolnici bez prekida, traje 3-5 godina mislim

njena, naravno lazna, iz ginekologije je 4 godine

napisala je da je zapocela spec 92., a zavrsila 96. na kosevu

a 93. i 94. skakala izmedju zagreba i turske

ima spec isto kao i mr/dr :zzzz:

ali provjerom specijalizacije se ne bave senat ni min. obrazovanja i sl. nego medicinske ustanove i min. zdravstva

Ne mora
dzejkej

#16677 Re: Sebija All about

Post by dzejkej »

Kada se sve sumira, šukno joj ga je Kurjak sa onim intervjuom..
DonieBrasco

#16678 Re: Sebija All about

Post by DonieBrasco »

Sad Dodik ali prije svega Covic mogu da ucjene Bakira cime zele, a ovaj kakav je na stetu građana, drzave na sve ce pristati za red diplome.

I bojim se da ce tako biti na kraju.
uglavnomja

#16679 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

JohnnyS wrote: 22/01/2023 18:52
uglavnomja wrote: 22/01/2023 18:44

specijalizacija se mora uraditi na jednom mjestu - jednoj bolnici bez prekida, traje 3-5 godina mislim

njena, naravno lazna, iz ginekologije je 4 godine

napisala je da je zapocela spec 92., a zavrsila 96. na kosevu

a 93. i 94. skakala izmedju zagreba i turske

ima spec isto kao i mr/dr :zzzz:

ali provjerom specijalizacije se ne bave senat ni min. obrazovanja i sl. nego medicinske ustanove i min. zdravstva

Ne mora
ne znam, neko je ovdje pisao da mora
u zakonu svakako pise da ustanova u kojoj radi potencijalni specijalizant podnosi zahtjev:

"Zahtjev za odobrenje specijalizacije, odnosno subspecijalizacije, podnosi zdravstvena ustanova, odnosno privatna praksa zajedno sa osobnim zahtjevom zdravstvenog radnika, odnosno zdravstvenog suradnika, sukladno članku 14. naprijed navedenog Pravilnika."

a dobiti potvrdu o specijalizaciji iz jedne ustanove u kojoj je osoba zavrsila samo dio specijalizacije - tesko, osim ako se ne radi o ustanovama - blizancima

nego ne vidjeh gore u onim papirima da li je ova spodoba polozila stucni ispit? to je uslov za spec i najmanje godina radnog staza
JohnnyS

#16680 Re: Sebija All about

Post by JohnnyS »

uglavnomja wrote: 22/01/2023 19:11
JohnnyS wrote: 22/01/2023 18:52

Ne mora
ne znam, neko je ovdje pisao da mora
u zakonu svakako pise da ustanova u kojoj radi potencijalni specijalizant podnosi zahtjev:

"Zahtjev za odobrenje specijalizacije, odnosno subspecijalizacije, podnosi zdravstvena ustanova, odnosno privatna praksa zajedno sa osobnim zahtjevom zdravstvenog radnika, odnosno zdravstvenog suradnika, sukladno članku 14. naprijed navedenog Pravilnika."

a dobiti potvrdu o specijalizaciji iz jedne ustanove u kojoj je osoba zavrsila samo dio specijalizacije - tesko, osim ako se ne radi o ustanovama - blizancima

nego ne vidjeh gore u onim papirima da li je ova spodoba polozila stucni ispit? to je uslov za spec i najmanje godina radnog staza

Ako joj je dala KCUS specijalizaciju onda je Sebija s KCUS potpisala ugovor o specijalizaciji. Svaka grana medicine odnosno specijalizacija ima svoj plan i program koji se mora ispoštovati, a tijek specijalizacije se upisuje u specijalizantsku knjižicu gdje mentori potpisuju da je specijalizant savladao zadano područje. Gdje će specijalizant odraditi svoj program nije zadano osim da je potrebno da su klinički centri. KCUS je najveća bolnica u našoj državi i može se cijeli program odraditi u njoj, ali nije neobično, dapače poželjno je da se ode i u neki veći centar na dio programa, npr Rebro, VMA, Mayo klinika, baš kao što liječnici iz Mostara, Zenice, Bihaća dolaze i u Sarajevo.
Original moje specijalizantske knjižice stoji u Ministarstvu zdravstva FBiH preko puta zgrade općine centar. Tu bi trebao biti i njen. Doduše, vazda za to može reći da je u ratu nastradao
uglavnomja

#16681 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

:thumbup: za objasnjenje

a za to da je knjizica u ratu nastradala - tesko

96. je zavrsila spec (kako ona kaze)
Bloo
Globalna šefica

#16682 Re: Sebija All about

Post by Bloo »

tranquil wrote: 22/01/2023 18:12
1978. godine - upisala
1997. godine - Komisija za magistarski rad sa istom temom za ocjenu podobnosti i odbranu - zasto se ocjenjuje podobnost teme u razmaku od 3 godine?

Šta se ima razumjeti?

Od početka afere nisam 100% vjerovao "optužiteljima". Biću iskren, dio mene je imao sumnje da protivnici SDA napuhuju priču koja je možda "nothingburger" - budimo iskreni, ne bi bilo prvi put, jer i opozicija je imala svoj udio u širenju priča koje su se ispostavile kao lažne. Da je Sebija izašla sa dokazima o svom magistarskom, a znam kakav je proces za magistarski, jer sam prošao jedan na državnom fakultetu, ne bih ni riječi rekao, i priznao bih da nema neregularnosti.

Sebija je imala šansu da sve koji je optužuju razbuca tim dokazima pred izbore. Nije to uradila.
Imala je ne samo šansu, nego i obavezu, da to učini sada pred komisijom. Nije to uradila.

Postajem prilično uvjeren da čitava priča nije napuhana, nego da je u pitanju stvarna neregularnost vezana za njen magisterij.

Zato je taj timeline konfuzan. Ona sve nedoumice može lako riješiti prezentacijom jasnih, nedvosmislenih dokaza, u vidu najnormalnijih dokumenata koje imaju svi studenti. Pošto ona to ne čini, mislim da su stvari jasne, samo je potrebno naći prvu komisiju koja smije to javno da kaže.
Iz istog razloga i upitah za ponovljenu komisiju.
Ja sam na pocetku svog magistarskog studija, mogla odmah izabrati temu (kao smartass), ali istu bi "nesluzbeno" odobrio samo moj mentor, dok bi komisija bila formirana tek na kraju mog studiranja.
U suštini se ovdje dovodi u pitanje i njena specijalizacija i magisterij?
mirsek

#16683 Re: Sebija All about

Post by mirsek »

Avis wrote: 21/01/2023 10:04
Spoiler
Show
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
1978. godine - upisala
Kad je radila specijalizaciju (mislim da su specijalizacija i magisterij dvije odvojene stvari)

Ne ocjenjuje se 1997. podobnost teme.
1994. je komisija za podobnost same teme a 1997. je komisija za sami magistarski rad tj. da li je zavrsen/napisan rad ispravan i prihvacen za odbranu, nisu iste svrhe komisija.
Bloo
Globalna šefica

#16684 Re: Sebija All about

Post by Bloo »

mirsek wrote: 22/01/2023 22:08 Ne ocjenjuje se 1997. podobnost teme.
1994. je komisija za podobnost teme a 1997. je komisija za samu odbranu magistarskog rada, nisu iste svrhe komisija.
Ok, hvala.

Onda se postavlja pitanje, koliko je tada trajao magistarski studij, te cemu period od 3 godine? Obicno se ova komisija formira (cisto formalno) nakon sto se ociste svi ispiti i u dogovoru sa mentorom sluzbeno preda tema rada Studentskoj sluzbi.
mirsek

#16685 Re: Sebija All about

Post by mirsek »

Bloo wrote: 22/01/2023 22:18
mirsek wrote: 22/01/2023 22:08 Ne ocjenjuje se 1997. podobnost teme.
1994. je komisija za podobnost teme a 1997. je komisija za samu odbranu magistarskog rada, nisu iste svrhe komisija.
Ok, hvala.

Onda se postavlja pitanje, koliko je tada trajao magistarski studij, te cemu period od 3 godine? Obicno se ova komisija formira (cisto formalno) nakon sto se ociste svi ispiti i u dogovoru sa mentorom sluzbeno preda tema rada Studentskoj sluzbi.
To iskreno ne znam, ali znam primjere iz blize okoline kojima je odobrena tema za magistarski rad a koji je odbranjen tek poslije haman deset godina bez ikakvih problema.
Studiranje je bilo po starom sistemu prije bolonje.
Bloo
Globalna šefica

#16686 Re: Sebija All about

Post by Bloo »

mirsek wrote: 22/01/2023 22:23
Bloo wrote: 22/01/2023 22:18

Ok, hvala.

To iskreno ne znam, ali znam primjere iz blize okoline kojima je odobrena tema za magistarski rad a koji je odbranjen tek poslije haman deset godina bez ikakvih problema.
Studiranje je bilo po starom sistemu prije bolonje.
:)
Pa ako nista, onda mozemo reci da je ona bila jedan temeljit dugogodisnji student dodiplomskog i postdiplomskog studija. :) Za specijalizaicju ne mogu komentarisati dok ne dobijemo neke screenshotove. :D
Osmi Socrates

#16687 Re: Sebija All about

Post by Osmi Socrates »

Ovoj treba provjeriti ima li diplomu završene osnovne škole.
NediM17

#16688 Re: Sebija All about

Post by NediM17 »

Isla u 29. novembar na Grbavici.
Osmi Socrates

#16689 Re: Sebija All about

Post by Osmi Socrates »

Ako ima vozačku dozvolu, treba dobro provjeriti da li je zaista položila. Ovi su kriminalci opasni po javnu sigurnost.
Labirint

#16690 Re: Sebija All about

Post by Labirint »

Osmi Socrates wrote: 23/01/2023 05:40 Ako ima vozačku dozvolu, treba dobro provjeriti da li je zaista položila. Ovi su kriminalci opasni po javnu sigurnost.
Šta će njoj vozačke, žena regularno digne auto na trotoar kod vječne vatre da bi zamjenila S u XS, nikakav problem...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#16691 Re: Sebija All about

Post by pici »

Ovako je od mog Mehe mali zavrsio za mesara.

Image

Image

Image

Image

Image

Image
mirsek

#16692 Re: Sebija All about

Post by mirsek »

Labirint wrote: 23/01/2023 08:50
Osmi Socrates wrote: 23/01/2023 05:40 Ako ima vozačku dozvolu, treba dobro provjeriti da li je zaista položila. Ovi su kriminalci opasni po javnu sigurnost.
Šta će njoj vozačke, žena regularno digne auto na trotoar kod vječne vatre da bi zamjenila S u XS, nikakav problem...
I regularno plati kaznu.
muha_sa

#16693 Re: Sebija All about

Post by muha_sa »

mirsek wrote: 23/01/2023 09:23

I regularno plati kaznu.
Jebo kaznu--treba imat bar trun obraza pa ne dizat auto tamo gdje svaki kabadahija diže :-)
Bil ti stao na onaj trotoar kad bi ti neko drugi umjesto tebe platio kaznu :?
skrbavi-admin

#16694 Re: Sebija All about

Post by skrbavi-admin »

mi smo bas narod budaletina, nepatvorenih glupana.....

ono ocekuje neki zakon, pravne akte, hapsenje, krivicnu prijavu, sud u drzavi kojoj je suvlasnik Semrdija.....

bas smo glup narod u picku jebene materine.....

da jos podsjetim da je zakon stvoren ZA VAS MALENE MALENKASTE LJUDIĆE da placate registracije, takse, poreze, akcize, zdravstveno, penziono, komunalije i da zato NE DOBIJETE NISTA..... NECETE I NE ZASLUZUJETE NISTA....

- ne lijece vas, bolnice su postale mrtvacnice a ne ljecilista
- ne odrzavaju infrastrukturu osim kad rokne nesto do nemogucnosti zivota
- boli ih kurac za sigurnost jer su uvezani sa mafijom - to im je drugi izvor prihoda....
-ne stite vas jer ih savrseno boli kurac za vas
- o postenju da ne pricam :lol:
- o casti da ne pricam :lol:
- o obrazu da ne pricam :lol:
- policija sluzi kao bodigard drzavi i nizasta vise.... - i nju placate a dobijate kurac....kamere, jos kamera, jos nadzora, jos kazni - AKCIJA POLA SE OPRASTA AKO PLATIS u 7 DANA :lol: :lol: :lol: :lol:
artur morgan

#16695 Re: Sebija All about

Post by artur morgan »

Da ona ima obraza imala bi regularnu diplomu, ne bi one kineske ventilatore u bolnici koristila...da ima obraza rekla bi Fadilu jbg druže izvini ja sam te nagovorila :-D
shape of despair

#16696 Re: Sebija All about

Post by shape of despair »

Naprđivanje oko diplome traje nekoliko godina a sve se moglo rješiti za 5 minuta da je dotična imala originale kod kuće, ili da nije, da zatraži duplikate i dobije ih za par dana, tako bi svima začepila usta. Ovako agonija traje li traje, dok vjerovatno Vrh smišlja šta slagati i kako se izvući, šta sad podvaliti i koga potplatiti.
Ja i dalje imam od prije 20+godina svjedočanstvo iz srednje, knjižicu iz osnovne, gle čuda, znam i gdje to sve čuvam, i ako mi zatreba samo izvučem iz košuljice. Da i izgubim odem do škole, platim i daju mi kopiju, pa valjda znam kad sam i gdje sam se skolovao, kad sam završio malu i veliku maturu i kad sam diplomirao. Haha, jebemo podneblje gdje životarimo.
Labirint

#16697 Re: Sebija All about

Post by Labirint »

I regularno plati kaznu.
Živjela pravna država !!!!
Labirint

#16698 Re: Sebija All about

Post by Labirint »

muha_sa wrote: 23/01/2023 09:29
I regularno plati kaznu.
Jebo kaznu--treba imat bar trun obraza pa ne dizat auto tamo gdje svaki kabadahija diže :-)
Bil ti stao na onaj trotoar kad bi ti neko drugi umjesto tebe platio kaznu :?
Sultanija samo pokazuje da dolazi iz "nooaroda" i da je svjesna sa kakvim se sve svakodnevnim problemima
suočava mali čovjek.
Haris.ba

#16699 Re: Sebija All about

Post by Haris.ba »

shape of despair wrote: 23/01/2023 09:55 Naprđivanje oko diplome traje nekoliko godina a sve se moglo rješiti za 5 minuta da je dotična imala originale kod kuće, ili da nije, da zatraži duplikate i dobije ih za par dana, tako bi svima začepila usta. Ovako agonija traje li traje, dok vjerovatno Vrh smišlja šta slagati i kako se izvući, šta sad podvaliti i koga potplatiti.
Ja i dalje imam od prije 20+godina svjedočanstvo iz srednje, knjižicu iz osnovne, gle čuda, znam i gdje to sve čuvam, i ako mi zatreba samo izvučem iz košuljice. Da i izgubim odem do škole, platim i daju mi kopiju, pa valjda znam kad sam i gdje sam se skolovao, kad sam završio malu i veliku maturu i kad sam diplomirao. Haha, jebemo podneblje gdje životarimo.
Je li ti mislis da u tvojoj skoli drze tvoju diplomu originalnu i nekoj kosuljici i kada ti treba kopija oni kopiraju tu diplomu??
skrbavi-admin

#16700 Re: Sebija All about

Post by skrbavi-admin »

Razmjere njenog kriminala cemo saznat tek kad odu gubari u grob. Pa neki ljudi pocnu pricat svasta.
A ubila je najmanje 10 ljudi svojim "znanjem"......

Kao sto rekoh imaju u rukama i poluge sistema i poluge kriminala....

Stas ti ako progovoris - nece ti policija doc nego ce ti poslat nekog olosa koji je bio prvi u "patriotskoj koloni vozila" za dan drzavnosti.....

Mi zivimo u jebenom mafijaskom sistemu a ne drzavi.... reketira te, uzima ti i ne dobijes zauzvrat nista.... cak ni dobar dan.... ŠTAS TREBO? :lol:
Post Reply