Republika Turska

HarTar

#36001 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

JohnnyS wrote: 21/01/2023 15:34
HarTar wrote: 21/01/2023 15:24

Ma da, a spominjanje djevica (hurija) nije islamofobija :-) Plus, ovdje se radi o Islamu, ne o Hinduizmu, kršććanstvu ili budizmu, i očigledno je da ti se sviđa (tačnije da uživaš) i da podržavaš paljenje Kur'ana..

Pa da netko hoće spaliti Bibliju ili Talmud isto bi mi bilo svejedno, a ljude koji bi spalili grad zbog toga bih jednako smatrao divljacima. I ti si se bezveze uspalio, to je običan papir s pričama koje su već napisane u nekim drugim zbirkama bajki samo su imena malo promijenjena
Možda je za tebe običan papir, ali za mene i gotovo 2 milijarde ljudi nije. Što se tiče Biblije ili Talmuda, ne podtžavam ni paljenje istih.
Last edited by HarTar on 21/01/2023 15:53, edited 1 time in total.
JohnnyS

#36002 Re: Republika Turska

Post by JohnnyS »

HarTar wrote: 21/01/2023 15:42

Pa da netko hoće spaliti Bibliju ili Talmud isto bi mi bilo svejedno, a ljude koji bi spalili grad zbog toga bih jednako smatrao divljacima. I ti si se bezveze uspalio, to je običan papir s pričama koje su već napisane u nekim drugim zbirkama bajki samo su imena malo promijenjena
Možda je za tebe običan papir, ali za mene i gotovo 2 milijarde kjudi nije. Što se tiče Biblije ili Talmuda, ne podtžavam ni paljenje istih.

To ti ne daje za pravo da spališ grad ako netko zapali taj papir koliko god da je svet tebi ili ikom drugom. Istrpite, shvatite to kao test
Osmi Socrates

#36003 Re: Republika Turska

Post by Osmi Socrates »

Čestit čovjek prizna šta je pisao u životu.

"Pisao sam, griješio, mladost-ludost", i gotova priča.

Pokajanje je prihvatljiv način komunikacije. Allah vidi i zna sve. :lol:
asurbanipal

#36004 Re: Republika Turska

Post by asurbanipal »

Možda je za tebe običan papir, ali za mene i gotovo 2 milijarde ljudi nije. Što se tiče Biblije ili Talmuda, ne podtžavam ni paljenje istih.

Kad je mogao halifa Osman paliti različite verzije Kur'ana ili kao Muavija na Sifinu nabadati listove Kur'ana na koplje, može onda i ovaj budala.

Za mene lično budalaština je što ovaj pali Kur'an, ali očito ciljano, a još je veća budalaština je što se neki muslimani lože i pale na ovo paljenje Kur'ana pa iz revolta spale pola grada.
Point.

#36005 Re: Republika Turska

Post by Point. »

HarTar wrote: 21/01/2023 13:59
Point. wrote: 21/01/2023 13:56

Lik koji sanja povratak Osmanskog jebenog carstva naziva Švedsku banana republika :-) A ti, kako te? :lol:

Što bi neko negirao holkoaust kad se desio? Protesti protiv Izraela uopšte nisu zabranjeni šta bolan lupetaš kao ni protiv LGTB samo što ljude zaboli kurac za njima, što bi trošili energiju na to.

Koliko je tebi uopšte godina?
Ma ja, ali ih zanima paljenje Kur'ana i podržavanje terorista PKK-a :-) Da nemaš demenciju? :(
Genijalac, ne zanima ih ni to, tako da je danas ova vijest tek notis u vijestima a demonstriraju uglavnom Kurdi.
HarTar

#36006 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Point. wrote: 21/01/2023 18:38
HarTar wrote: 21/01/2023 13:59

Ma ja, ali ih zanima paljenje Kur'ana i podržavanje terorista PKK-a :-) Da nemaš demenciju? :(
Genijalac, ne zanima ih ni to, tako da je danas ova vijest tek notis u vijestima a demonstriraju uglavnom Kurdi.
Kako si ti kontradiktoran, demencija valjda, šta li? Sve ih ne zanima, a sve dopuštaju, kakav nonsens. Gubiš se drug, ali to je već tvoj problem. Ae, zdra'o :bih:
Marihuana007

#36007 Re: Republika Turska

Post by Marihuana007 »

Evo o švedskoj kao tzv "demokratskoj zemlji". Nisu dozvoljeni antisemitski protesti.

giannibelif

#36008 Re: Republika Turska

Post by giannibelif »

Kurdi fantastični radnici. Hvale ih moji saradnici Norvežani, a i upoznao sam par. Vrlo profesionalni i brzi programeri.
Point.

#36009 Re: Republika Turska

Post by Point. »

HarTar wrote: 21/01/2023 18:44
Point. wrote: 21/01/2023 18:38

Kako si ti kontradiktoran, demencija valjda, šta li? Sve ih ne zanima, a sve dopuštaju, kakav nonsens. Gubiš se drug, ali to je već tvoj problem. Ae, zdra'o :bih:
Ne glupiraj se dečko o nečemo o čemu nemaš pojma. Ne zanima ih, zato i dopuštaju. Demokratija. Nije ovo jebena Turska kad kažeš da Sultanu bazdi iz njuške da završiš na robiji.

Neka ga duva Brko.
HarTar

#36010 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Kakav moralni odron, čovjek mu postavi da su u Švedistanu zabranjeni tzv. antisemitski protesti, a on trabunja o nekakvoj demokratiji :-) A ovo psovanje, samo ću reći, u šta čovjek sprca ovolike godine :(
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#36011 Re: Republika Turska

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Da se razumijemo, Kur'an su palili i Arapi muslimani u medjusobnim obracunima, palili su ga i Mongoli, krizari, i mnogi drugi.

Papir na kojemu je nesto napisano moze spalti svatko, ali nitko ne moze spaliti nesto sto je u necijoj glavi i srcu.

Ovo paljenje Kur'ana, knjige, nece pomoci "spaljivanju" Kur'ana kao objave (mudzize), ali hoce reci vise o onima koji cine ovo barbarsko i necivilizacijsko djelo.

Ne smatram da muslimani, osim osude takvih djela, trebaju ciniti ista vise. 8-)
melac

#36012 Re: Republika Turska

Post by melac »

HarTar wrote: 22/01/2023 00:15 Kakav moralni odron, čovjek mu postavi da su u Švedistanu zabranjeni tzv. antisemitski protesti, a on trabunja o nekakvoj demokratiji :-) A ovo psovanje, samo ću reći, u šta čovjek sprca ovolike godine :(
Ti si postavio da neki lik kaze da su zabranjeni.
No protesti koji negiraju fizicko postojanje odredjenog naroda je jedna stvar a protesti koji vrijedjaju emocije su sasvim druga stvar. Prva je zabranjena a druga je dozvoljena.

Mada se mozda mamlazu moglo zabraniti da pali kuran pod krinkom ugrozavanje javne sigurnosti i sl., ali protest protiv Islama i kurana je sasvim dozvoljen i legitiman, dok anitsemitizam nije jer prvi udara na emocije a drugi na fizicko postojanje odredjene grupe ljudi.
Point.

#36013 Re: Republika Turska

Post by Point. »

HarTar wrote: 22/01/2023 00:15 Kakav moralni odron, čovjek mu postavi da su u Švedistanu zabranjeni tzv. antisemitski protesti, a on trabunja o nekakvoj demokratiji :-) A ovo psovanje, samo ću reći, u šta čovjek sprca ovolike godine :(
Šta si bolan ti postavio :lol: .

Ti si samo lažno konstatovao da su zabranjeni, što je nonsens. Bili su u Malmeu prije par godina, samo što se u Švedskoj ne zamaraju sa tim stvarima. Ljubitelj Brkatog autokratnog skota se našao da priča o demokratiji :-)
HarTar

#36014 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

melac wrote: 22/01/2023 10:41
No protesti koji negiraju fizicko postojanje odredjenog naroda je jedna stvar a protesti koji vrijedjaju emocije su sasvim druga stvar. Prva je zabranjena a druga je dozvoljena.

Mada se mozda mamlazu moglo zabraniti da pali kuran pod krinkom ugrozavanje javne sigurnosti i sl., ali protest protiv Islama i kurana je sasvim dozvoljen i legitiman, dok anitsemitizam nije jer prvi udara na emocije a drugi na fizicko postojanje odredjene grupe ljudi.
Kakvi spinovi, niko ne protestvuje protiv Židova, nego protiv cionističkog aparthejda, a sve se to zabranjuje pod krinkom antisemitizma što je takođe nonsens, jer većina današnjih Židova i nisu semiti.
HarTar

#36015 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Point. wrote: 22/01/2023 11:43

Ti si samo lažno konstatovao da su zabranjeni, što je nonsens. Bili su u Malmeu prije par godina, samo što se u Švedskoj ne zamaraju sa tim stvarima. Ljubitelj Brkatog autokratnog skota se našao da priča o demokratiji :-)
Prije sam poštovao tvoje mišljenje, smatrao sam.te inteligentnim čovjekom, ali u zadnje vrijeme nije ostala ni sjenka od tebe, samo nekakva vrijeđanja i spinovi, ne znam šta se sa tobom dešava, ali došao si na nivo konamija i onog osmog sokrata, valjda se previše "družiš" sa njima.....Samo ću ti još ovo reći i završio sam sa tobom, žalosno je i sramota da ti kao Bošnjak koji je protjeran i zamalo ubijen jer je musliman podržavaš paljenje Kur'ana i onda se pitamo zašto nam se genocidi dešavaju svako malo... Svako dobro :thumbup:
Point.

#36016 Re: Republika Turska

Post by Point. »

HarTar wrote: 22/01/2023 13:46
Point. wrote: 22/01/2023 11:43

Prije sam poštovao tvoje mišljenje, smatrao sam.te inteligentnim čovjekom, ali u zadnje vrijeme nije ostala ni sjenka od tebe, samo nekakva vrijeđanja i spinovi, ne znam šta se sa tobom dešava, ali došao si na nivo konamija i onog osmog sokrata, valjda se previše "družiš" sa njima.....Samo ću ti još ovo reći i završio sam sa tobom, žalosno je i sramota da ti kao Bošnjak koji je protjeran i zamalo ubijen jer je musliman podržavaš paljenje Kur'ana i onda se pitamo zašto nam se genocidi dešavaju svako malo... Svako dobro :thumbup:
Konami i Osmi Sokrates rezonuju sasvim ok tako da mi je drago da sam u toj ekipi. Druga stvar, nemoj da spinuješ izmišljaš stvari jer nisam ni jednom rječju rekao da podržavam paljenje, mojne mi tih izvrćanja. Ja ti pokušavam objasniti da nije prekršio nikakav zakon, sviđalo se to meni ili tebi ili ne. Tako funkcioniše demokratija.

Žalosno je i sramota da jednu državu, poput Švedske, koja je primila veliki broj izbjeglica iz BiH i koja je veliki prijatelj BiH i koja je pomagala i pomaže sigurno više od Turske, nazivaš demoNkratijom, Švedistanom i banana državom jer nije represivna država poput tvoje voljene Turske i jer je otvorena za sve. I najžalosnije je što sanjaš povratak okupatorske imperije da opet položi svoje šape na domovinu jednu jedinu
melac

#36017 Re: Republika Turska

Post by melac »

HarTar wrote: 22/01/2023 13:41
melac wrote: 22/01/2023 10:41

Kakvi spinovi, niko ne protestvuje protiv Židova, nego protiv cionističkog aparthejda, a sve se to zabranjuje pod krinkom antisemitizma što je takođe nonsens, jer većina današnjih Židova i nisu semiti.
Sacekaj u linku koji si postavio kaze lik da je zabranjeno organizirati antisemitski protest, ja navedem razlog i zasto je to tako. A ti se poslije referiras da ti mislis na cioniste, a i u komentaru se referiras da je u, parafraziram, svedistanu zabranjen antisemitski protest. I sada ja "bacam" spinove, ne znam samo kako uspijes to zakljuciti ( retoricko pitanje )?

Evo ti jedan link na svedske vijesti da je bio organizovan i odrzan protest protiv Izraela i okupacije izraelske u Palestini.
- https://www.dn.se/sverige/demonstration ... ka-stader/
HarTar

#36019 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

@Point. Nisi ni osudio, nego opravdavaš čin nekim bezveznim zakonom, tako da na isto dođe. Inače, ovako se ro radi :thumbup:

HarTar

#36020 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Erdogan zvanično otvorio metro liniju Kagithane - Aerodrom Istanbul

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan danas je zvanično otvorio metro linije Kagithane - Aerodrom Istanbul, javlja Anadolija.

Svečanoj ceremoniji otvaranja metro linije prisustvovao je veliki broj turskih zvaničnika i građana.

Erdogan je u obraćanju prisutnima kazao da će se metroom od četvrti Kagithane do Aerodroma Istanbul moći stići za 24 minuta.

Metro linija Kagithane - Aerodrom Istanbul ima kapacitet da dnevno primi 800 hiljada putnika.

Erdogan je istakao da je vrlo sretan i ponosan što je Istanbul dobio još jednu historijski važnu građevinu.

Novootvorena metro linija duga je 34 kilometra i sastoji se od osam stanica... http://v.aa.com.tr/2794351

Image

Last edited by HarTar on 22/01/2023 20:24, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#36021 Re: Republika Turska

Post by Bloo »

Point. wrote: 22/01/2023 15:48 Žalosno je i sramota da jednu državu, poput Švedske, koja je primila veliki broj izbjeglica iz BiH i koja je veliki prijatelj BiH i koja je pomagala i pomaže sigurno više od Turske, nazivaš demoNkratijom, Švedistanom i banana državom jer nije represivna država poput tvoje voljene Turske i jer je otvorena za sve. I najžalosnije je što sanjaš povratak okupatorske imperije da opet položi svoje šape na domovinu jednu jedinu
U Norveškoj je godinu dana bilo zabranjeno prikazivanje filma Life of Brian. :D ŠveCka nije imala problema da priakzuje film u kinima.

Inace kada je par pojedinaca tokom protesta BLM u Portlandu spalilo dvije Biblije (zapravo koristile iste za potpale vecu vatru :D), isto je naravno iskoristeno od strane Trumpovaca da citav BLM pokret okarakterise kao antimaericki, antikrscanski blabla "insert Ted Cruz/Fox news pridjeve"...

Spaliti neku religijsku knjigu nije protivUzakonito, jedino ako su i dalje na snazi neki zakoni iz 19. stoljeca o blasfemiji...
Bloo
Globalna šefica

#36022 Re: Republika Turska

Post by Bloo »

HarTar wrote: 22/01/2023 19:54 @Point. Nisi ni osudio, nego opravdavaš čin nekim bezveznim zakonom, tako da na isto dođe. Inače, ovako se ro radi
Pitanjce...da li su osobe koje su spaljivale Kur+an uopste pripadnici te Crkve i da li su uopste krscani i/ili vjernici?

Da li Rasmus Paludan i o strane desnice koje provociraju muslimane u Svedskoj se vezu uz neku crkvu ili religiju?

Rasmus Paludan j e čak i studirao teologiju te zna koje gumbice da pritisne kod vjernika kojima sabur i nije bas najjaca strana.
Hakiz

#36023 Re: Republika Turska

Post by Hakiz »

HarTar wrote: 22/01/2023 19:54 @Point. Nisi ni osudio, nego opravdavaš čin nekim bezveznim zakonom, tako da na isto dođe. Inače, ovako se ro radi :thumbup:

U ovom slučaju su Turci očitali lekciju Švedima. Barem toj desničarskoj grupi koja ne zna ni za koga, ni protiv koga je.
Hakiz

#36024 Re: Republika Turska

Post by Hakiz »

Bloo wrote: 22/01/2023 20:11
Point. wrote: 22/01/2023 15:48 Žalosno je i sramota da jednu državu, poput Švedske, koja je primila veliki broj izbjeglica iz BiH i koja je veliki prijatelj BiH i koja je pomagala i pomaže sigurno više od Turske, nazivaš demoNkratijom, Švedistanom i banana državom jer nije represivna država poput tvoje voljene Turske i jer je otvorena za sve. I najžalosnije je što sanjaš povratak okupatorske imperije da opet položi svoje šape na domovinu jednu jedinu
U Norveškoj je godinu dana bilo zabranjeno prikazivanje filma Life of Brian. :D ŠveCka nije imala problema da priakzuje film u kinima.

Inace kada je par pojedinaca tokom protesta BLM u Portlandu spalilo dvije Biblije (zapravo koristile iste za potpale vecu vatru :D), isto je naravno iskoristeno od strane Trumpovaca da citav BLM pokret okarakterise kao antimaericki, antikrscanski blabla "insert Ted Cruz/Fox news pridjeve"...

Spaliti neku religijsku knjigu nije protivUzakonito, jedino ako su i dalje na snazi neki zakoni iz 19. stoljeca o blasfemiji...
Nije protivzakonito, ali je glupo.

Ako spaljuje Kur'an, onda je to protest protiv islama i/ili muslimana, čemu onda to raditi ispred turskog konzulata?

Ako je protest protiv Turske, onda se spali zastava Turske, ne Kur'an.
HarTar

#36025 Re: Republika Turska

Post by HarTar »

Bloo wrote: 22/01/2023 20:14
HarTar wrote: 22/01/2023 19:54 @Point. Nisi ni osudio, nego opravdavaš čin nekim bezveznim zakonom, tako da na isto dođe. Inače, ovako se ro radi
Pitanjce...da li su osobe koje su spaljivale Kur+an uopste pripadnici te Crkve i da li su uopste krscani i/ili vjernici?

Da li Rasmus Paludan i o strane desnice koje provociraju muslimane u Svedskoj se vezu uz neku crkvu ili religiju?

Rasmus Paludan j e čak i studirao teologiju te zna koje gumbice da pritisne kod vjernika kojima sabur i nije bas najjaca strana.
Ovaj kloc jeste kršćanin, a da li je vjernik? Da jeste ne bi ovo ni radio. Ovi kršćani u Turskoj nemaju nikakve veze sa spaljivanjem Kur'ana, ali ovo je simbolika kakav odnos treba biti prema manjinskim religijskim skupinama.
Post Reply