Dešavanja u Srbiji

escobar__

#59751 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by escobar__ »

LSD wrote: 18/01/2023 19:07
DonieBrasco wrote: 17/01/2023 16:42

Nevjerovatne stvari i nelogicnosti u tim igrama i odlucivanjima velikih, realno metak ne trebaju da ispale prema Srbiji, za 48h ih sankcijama mogu usjmjeriti na bilo koji put dalje od rusa i ideja devedesetih. Ali valjda je lakse uz potoke krvi, mrtvih, i unistavanje tri drzave i vise naroda da udovlje srbima.
Ne postoji sila koja može usmjeriti i normalizovati srbe.
NATO može imati najmodernije oružje 5 generacije, sa kojim može prijetiti - ali sve te rakete su nemoćne protiv gusala, protiv gunja, šubare, kokarde i viševjekovnog guslanja o raznim mitovima....rakete su po efektivnom učinku daleko inferiornije u odnosu na gusale, budi siguran....gusle šejpiraju i formiraju kolektivnu svijest srba vec vijekovima, one prave mitomanski narativ i nema te sile koja to može pobjediti.
Naravno da postoji ali ne postoji volja za tim - davno je problem zvani Srbija mogao bit riješen na zadovoljstvo svih nas iz komšiluka ali voli njima Zapad tetošit više nego išta.

Mene npr. uopće ne iznenađuje pišanje po nama (i Crnogorcima, Albancima) od strane američke administracije uzevši u obzir da su isti i čiča Dražu odlikovali. Dodvoravanje Srbiji preko leđa zemalja iz okruženja, genijalan recept.
meridiyan

#59752 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by meridiyan »

Ukrajinci oštro reagirali na prisustvo Vučića u Davosu

https://politicki.ba/vijesti/ukrajinci- ... vosu/31445

Sam za stolom jedan covjek sjedi :D

Image
noviforumas

#59753 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by noviforumas »

escobar__ wrote: 18/01/2023 20:44 Naravno da postoji ali ne postoji volja za tim - davno je problem zvani Srbija mogao bit riješen na zadovoljstvo svih nas iz komšiluka ali voli njima Zapad tetošit više nego išta.

Mene npr. uopće ne iznenađuje pišanje po nama (i Crnogorcima, Albancima) od strane američke administracije uzevši u obzir da su isti i čiča Dražu odlikovali. Dodvoravanje Srbiji preko leđa zemalja iz okruženja, genijalan recept.
Njihova procjena je da je Srbija najjaca zemlja u regionu, jedina spremna i sposobna da vodi samostalnu politiku, i destabilizira komsije, vojno ili hibridno. Jedan od razloga sto im povladjuju gdje god mogu. Ali to je hereza i to se ne smije reci, Chollet je dosao u Beograd da se sagne Vucicu na svoju ruku, ne jer je to zvanicna politika SAD-a. Tako da, nama ostaje da se smijemo Vucicu gdje sjedi na nekim sastancima, iako smo mi vjerovatno jedan od predmeta takvih sastanaka.
Mr.Sojic

#59754 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Mr.Sojic »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/iz-kadr ... /230119036

Procitajte ispod 1000 komentara "kišobranovih" botina :lol:

Kišobran :evil:
dembele

#59755 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dembele »

meridiyan wrote: 19/01/2023 13:24 Ukrajinci oštro reagirali na prisustvo Vučića u Davosu

Image
Očekujem Vučkovo saopštenje u vezi ovoga, ovako nekako:
" Sedeo sam sam i u drugom redu, pa šta!
Sedeću opet ako treba!
Neka kažnjavaju i ponižavaju mene, istrpeću sve.
Važno mi je da Srbija i njeni građani ne budu kažnjavani i ponižavani!
Važno je da Srbija bude u prvom redu!
Aleksandar Vučić će da istrpi sve ali nisam siguran da bi Srbija i njeni građani mogli da istrpe sve i da podnesu žrtvu koliku može podneti Aleksandar Vučić."
Mr.Sojic

#59756 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Mr.Sojic »

dembele wrote: 19/01/2023 14:39
meridiyan wrote: 19/01/2023 13:24 Ukrajinci oštro reagirali na prisustvo Vučića u Davosu

Image
Sedeću opet ako treba!
Aleksandar Vučić će da istrpi sve ali nisam siguran da bi Srbija i njeni građani mogli da istrpe sve i da podnesu žrtvu koliku može podneti Aleksandar Vučić."
Vazda dobije neku jebenu stolicu, jal u USA jal u CH :lol:
breuer

#59757 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by breuer »

Image
Sedeću opet ako treba!
:lol:
Benjaminsky

#59758 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Benjaminsky »

Specijalni izaslanik Njemačke: “Srbija može u EU samo uz priznanje Kosova”

https://n1info.ba/regija/specijalni-iza ... je-kosova/
DonieBrasco

#59759 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by DonieBrasco »

Jedna te ista prica nista novo.
Bazinga1234

#59760 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bazinga1234 »

Image
RtrnOfSalisbury

#59761 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by RtrnOfSalisbury »

Image
Sedeću opet ako treba!
imam ja infos iz prvu ruku ! bugojanecu je ponudzena ona prazna stolica al bugojanec je odlucno reko 'ne' i tako izrazio indigonaciju naspram europljana. stablo na osami stono bi reko i napiso andric ivo :skoljka:
mishic

#59762 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mishic »

https://pbs.twimg.com/media/Fm1arAHXgAM ... name=small

Pa nemojte tako, iznad glave Vučića lijepo piše gdje je njemu mjesto u tom društvu pa čak i strijelica to pokazuje
mishic

#59763 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mishic »

"Još jedan primjer propagande, koja se plasira širom svijeta, a koja u velikoj mjeri iskrivljuje stvarnost jeste da se srpski dobrovoljci navodno spremaju u Rusiji za rat protiv Ukrajine.

Činjenica je da Srbija zabranjuje učešće naših građana u bilo kom stranom sukobu, bilo da je to rat u Siriji ili Ukrajini. Kršenje tog zakona kažnjava se sa do 10 godina zatvora, bez izuzetka", prenosi Informer pisanje Nemanje Starovića, državnog sekretar Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

Kao i obično svi drugi lažu samo Srbija istinu govori. Sutra će reći i da su Wagnerovci humanitarci ili ekolozi koji po Beogradu cvijeće sade.
A istina je da sade suncokrete po Ukrajini. "Bašte" ruskih suncokreta već postoje u BiH pa je red da budu i "bašte" srpskih po Rusiji.
escobar__

#59764 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by escobar__ »

Sasvim dovoljno za uho jednog ispodprosječnog američkog diplomate da Srbiju svrstaju na pravu stranu. :D
noviforumas

#59765 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by noviforumas »

Viši izaslanik američkog State Departmenta Derek Chollet je kazao da vjeruje da Zajednica opština sa srpskom većinom treba biti uspostavljena na Kosovu, ali da je jasno naglasio Vladi Kosova da to nije nešto poput entiteta Republika Srpska te da SAD to ne bi prihvatile.

Govoreći o tome da li je vidio napredak u smislu toga da Vlada Kosova pristane na formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom on je kazao da nije.

"Nažalost, ne još. Ali, bili smo veoma jasni, i javno i privatno, da verujemo da Zajednica opština sa srpskom većinom treba da bude uspostavljena i funkcionalna, ima nekih detalja koji treba da se razrade po tom pitanju. Ali, verujemo da je to obaveza koja je preuzeta ranije, da je uspostavljanje Zajednice u skladu sa Ustavom Kosova. Veoma smo jasno sa našim kolegama u Prištini da to nije nešto poput entiteta Republike Srpske, da SAD ne bi to prihvatile i da to nije ono što mi guramo", kazao je Chollet za Radio Slobodna Evropa.

Istakao je da je to nešto što SAD promovišu te da vjeruju da je to u potpunosti u skladu sa Ustavom Kosova.

Dodao je da je on vidio razloge za nadu u razgovorima i u Prištini i u Beogradu, ali to će zahtjevati teške izbore i političku hrabrost.

"Ono što sam želio da bude jasno i liderima u Prištini i u Beogradu jeste značaj koji SAD pridaju ovom procesu, nada koju imamo u ovaj proces i moguće prilike koje se mogu ukazati i za Kosovo i za Srbiju ukoliko uspiju da nađu način da normalizuju svoj odnos", rekao je Chollet.

Istakao je da obje vlade moraju biti u stanju da pokažu volju za kompromisom.
https://www.klix.ba/vijesti/regija/chol ... /230120069
zavrzlama

#59766 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Za srbiju bi najidealniji scenario bio,da se kutarisu Kosova,a da sva srpska srdzba se usmjeri ka BIH u vidu trazenja kompenzacije za gubitak Kosova..al de ti objasni prosjecnom srbinu ispred male prodavnice u sumadiji koji sjedi na gajbi jelen piva,da se treba odreknut kosova u zamjenu za dio BIH..a ovakvih srba je 90%....to jebe vucica i kvari srpski politicki pragmatizam...najveci velikosrpski neprijatelj su bas njihov narod....satanizujes narod da cini najnemoiralnije stvari kad ti treba,a sutra ocekujes od istog da budu pragmaticni i prihvate ono sta su juce odbijali...
DonieBrasco

#59767 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by DonieBrasco »

Na Srbiju se vrsi veliki pritisak vezano za Kosovo evo sam Vucic kaze, nego mi treba da vidimo koji ce ceh toga platiti BiH a hoce sigurno.

A stranci su glavni cjenkarosi kao i uvijek.
noviforumas

#59768 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by noviforumas »

Pocelo se i otvoreno prijetiti nekooperativnom Kurtiju:

escobar__

#59769 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by escobar__ »

Saveznici Amerikanci. :lol:
zavrzlama

#59770 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Vucic vec 10 godina zavlaci i zapad i domacu javnost,posto je stjeran u cosak sad mu zso dodje ko kec na desetku za narednih 10 godina...

To ce ici ovako nekako....

Kosovari u svom parlamentu uvrste 4 opstine na sjeveru kao asocojaciju opstina sa srpskom vecinom bez policijskih,sudskih i izvrsnih ovlasti....tad nastupa "srpsko tumacenje Dejtona/zso" krece se sa trazenjem i ostalih opstina na jugu Kosova u zso,pa se pocnu formirati institucije zso kao drzave u drzavi,pa se u zso donosi zakoni o himnini zastavi,pa se formira policija itd,itd itd...

Za svaku nelegalnu instituciju se raspravlja godinu a bice desetak tih institucija i eto vucicu 10 narednih godina vlasti i borbe za srbe na kosovu..

A za tih 10 godina ce srbi cekati pad amerike i uspon putina i rusije...
Novi_Nick

#59771 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Novi_Nick »

zavrzlama wrote: 21/01/2023 00:58 Vucic vec 10 godina zavlaci i zapad i domacu javnost,posto je stjeran u cosak sad mu zso dodje ko kec na desetku za narednih 10 godina...

To ce ici ovako nekako....

Kosovari u svom parlamentu uvrste 4 opstine na sjeveru kao asocojaciju opstina sa srpskom vecinom bez policijskih,sudskih i izvrsnih ovlasti....tad nastupa "srpsko tumacenje Dejtona/zso" krece se sa trazenjem i ostalih opstina na jugu Kosova u zso,pa se pocnu formirati institucije zso kao drzave u drzavi,pa se u zso donosi zakoni o himnini zastavi,pa se formira policija itd,itd itd...

Za svaku nelegalnu instituciju se raspravlja godinu a bice desetak tih institucija i eto vucicu 10 narednih godina vlasti i borbe za srbe na kosovu..

A za tih 10 godina ce srbi cekati pad amerike i uspon putina i rusije...
Slazem se, upravo tako nekako, da sabotiraju Kosovo i kazu da je to jedna ne funkcionalna drzava isto kao i za Bosnjake Bosance u drzavi Bosni i Hercegovini.

Ali sta je rjesenje takvih problema, gdje hriscanski Zapad ne zeli neke narode u Evropi sa Islamskom religijom, da su vecina u svojoj drzavi i upravljaju sa njom. Nisu dzabe srpski politicari i Srbija od 1990 g. do danas prepadali Zapad sa Islamom i da oni Srbi cuvaju taj isti Zapad od takozvanih Islamskih radikala u Evropi i Americi?

Evropa moze tolerisati muslimane u svim evropskim drzavama, jer muslimani tamo nisu u vecini i ne mogu upravljati njihovim drzvama. Drugo Bosnjaci, Albanci i drugi Islamske religije na Balkanu moraju preci na rjesavanje izvora problema, a ne vec 30 i nesto g. baviti se defanzivno samo posljedicama. Ovdje svi moraju izbaciti otvorene karte na stol?
Bossona

#59772 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bossona »

Je li ovo dramoser nakon decenija sjedenja na dvije stolice izdao majčicu Baćuškiju i usput kmeka jer i prate i znaju da je Šešeljev učenik Milošević sa nosom Pinokia pa su ih pritisli sa svih strana.
zavrzlama

#59773 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Vuciceva strategija ide ovako....

Uvest cemo sankcije rusiji,ALI Da vi evropljani sutite i ponasajte se kao da ih nismo uveli,tako ste vi zadovoljni sto smo uveli sankcije,rusi svakako to nece osjetiti jer s njima nemamo ekonomskih odnosa a berba jabuka je daleko,dotle valjda rusi poklope Ukrajinu..domaci rusofili ce biti zadovoljni kad otkriju prevare,vec cu ja nekako njih zaokupirat Kurtijem,BIH i CG...

Ovo ce biti otprilike..
DonieBrasco

#59774 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by DonieBrasco »

Za sve su to krivi stranci jer podilaze srbima nakon svega pokazanog.
zavrzlama

#59775 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

DonieBrasco wrote: 21/01/2023 16:57 Za sve su to krivi stranci jer podilaze srbima nakon svega pokazanog.
Krivi 10%...

U BIH sruseno 860 dzamija....posle agresije donacijama obnovljene sve,a izgradjeno dodatnih 8600,da su te pare ulozene u lobiranhe,danas bi Srebrenica bila Distrikt BIH,imali bi bosanski Mosad sa 5000 vrhunskih specijalaca,eskovar,grenel,palmer i ostali bi sjedili po tuzli,sarajevu,....ali ne lezi vraze.....sebija i bakir imase drugi plan..
Post Reply