Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mislim, sve je jasno, ako želimo vlast bez SDA tu mora biti intervencija Schmidta, u protivnom proći će vrijeme, neki će im se prikloniti, a na kraju možda i HDZ iako nije nemoguće da imamo još 4 godine Fadila.
HDZ neće sa SDA mada u politici ima ono nikad ne reci nikad jer postoje dvije politički osjetljive županije/kantona. Na državnom nivou neće sigurno zajedno do velikog zora.
Ovo što sada gledamo u odnosima HDZ - SDA je sukob na osobnoj razini Čović - Izetbegović, a Čović ima bezrezervnu, bjanko potporu svih hrvatskih stranaka da se Bakir uzdrma što je moguće više.
Spremni smo na suradnju kao dio vlasti u županijama, ali i kao konstruktivna oporba na razini Federacije i države koja će bez sudjelovanja u izvrsnoj vlasti poduprijeti HDZ BiH. Na to ćemo se obvezati kao koalicija bez uvjeta da participiramo u vlasti. Jedino što tražimo je da zajednički i ravnopravno kreiramo sve bitne odluke koje se tiču interesa i opstojnosti hrvatskog naroda u BiH, rekao je Vukadin te istaknuo da se isti model svehrvatske suradnje može ostvariti i u Hercegbosanskoj županiji.
Mislim da je najjednostavnije da Schmidt sa 11 smanji na 10 broj onih koji mogu predlagati. HDZ će i dalje biti u komotnoj poziciji a odblokirat će se proces.
Pitam sa protekle blokade jer ocigledno jedini koji smiju blokirat su HDZ? Po tebi
Sve se mijenja. vremena, ljudi, običaji, politike i VP. Što je bilo jučer, nije danas.
SDA je godinama blokirala da prvi policajac npr bude Hrvat ili sada ovo najnovije sa izborom suca Ustavnog suda BiH gdje nedostaje sudac Hrvat.
Takvoj politici je kraj i tko prvi pokuša blokade biti će kažnjen direktno ili indirektno.
Nedostaje letva u glOvi.
Ustavni sud sačinjava devet sudaca, od kojih šest sudaca biraju parlamenti entiteta (Zastupnički dom Federacije Bosne i Hercegovine bira četiri, a Narodna skupština Republike Srpske dva), a preostalu trojicu bira predsjednik Europskog suda za ljudska prava, nakon konzultiranja s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.
Leverage wrote: ↑20/01/2023 18:54
Mislim da je najjednostavnije da Schmidt sa 11 smanji na 10 broj onih koji mogu predlagati. HDZ će i dalje biti u komotnoj poziciji a odblokirat će se proces.
Interesantno je kako se na ovom forumu brzo pomiču granice. Ono što juče nije bilo normalno, recimo davati bezrezervnu podršku HDZ-ovoj politici je sada normalno i prihvatljivo, intervencije Šmita u izborni zakon u korist HDZ-a prihvatljive i dobrodošle.....
Jedina pozitivna stvar foruma (odnosno ove teme) je što je sve manji broj diskutanata, ostalo je par ovih xorkinih pristaša......i ovih nekolicna entuzijasta sa druge strane...i pokoji ovisnik o forumu ( al sve manje i manje)
Jedino su SDA valjale Schmidtove promjene i upravo na osnovu njih blokiraju uspostavu vlasti. Smiješno je više pričati kako te promjene odgovaraju samo HDZ-u.
Sda ce onda naci 14 delegata, i onda cekati da Smit spusti na 9?
Sda ce onda naci 14 delegata, i onda cekati da Smit spusti na 9?
Neće naći, što je našla našla je.
9 je već neka granica, u slučaju da se mora ići niže od toga onda treba tražiti druga rješenja.
Hvala zvizdic i hvala strane sudije dodao bi, da nema stranih sudija ne smijem ni da pomislim sta bi bilo
To se slazes sa istupom Smita 02.10.2022.?
Mislim da je ovo sto je smit nametnuo mnogo bolje od onog sto smo imali, njegovo nametanje dugorocno najmanje koristi hdz u a tek onda sda u. Mozda sam jedan od rijetkih sto brani smitovu odluku na forumu, ali volio bi da cujem argumente zasto je losija od onog prije
Mislim da je ovo sto je smit nametnuo mnogo bolje od onog sto smo imali, njegovo nametanje dugorocno najmanje koristi hdz u a tek onda sda u. Mozda sam jedan od rijetkih sto brani smitovu odluku na forumu, ali volio bi da cujem argumente zasto je losija od onog prije
Odavno sumnjam da si xmorkin bot, ali mislim da debelo grijesim. Ipak pripadas nekoj drugoj reprezentaciji ili si uljez u xmorci.
Last edited by channel10 on 20/01/2023 19:37, edited 1 time in total.