Njega ne znam samo znam da bi ovim pichketinama žgadijskim u NHL predvođenih sa ovechkinom mogo svašta osim Artremija Panarina jedini koji je javno rekao Putleru svoje.
Ukrajina
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
-
Himera
#142628 Re: Ukrajina
skrbavi-admin wrote: ↑19/01/2023 19:32 svi smo mi vidjeli kakvi ludaci su zivjeli i u SSSRu i u RUsiji kroz visestoljetnu istoriju...... vidjeli smo prekodrinsku marvu na isti nacin podlu ludu i bestijalnu..... ja medju njima ne pravim nikakve razlike jer su ološ...... civilizacijski sljam.... i Zapad je isti govnar.. samo sto ti malo vise da od tih nekih sloboda i zivota..... sa ovim hadaljima istocno je samo smrt i patnja opcija..... naravno, volio bih da sam glup i da grijesim......
Mada, eto meni je nelogicno na krov zgrade stavit vojno vozilo koje je tesko vise tona..... Sumnjam da to normalan krov moze izdrzat uopste.... Nelogicno mi je postavljat na civilni objekat bilo sta vojno osim ako ne zelis da bude "zivi stit".....
- drug_profi
#142629 Re: Ukrajina
Lakše malo sa tim komunjarama...
BTW, ova litvanska partija VIENOTIBA (jedinstvo) je partija centra a na njihovoj web stranici dominira ukrajinska zastava preko cijelog ekrana. Zanimljivo bi bilo cuti zasto su protiv.
- drug_profi
#142630 Re: Ukrajina
U nasoj Zapadnobalkanskoj stvarnosti, ako si antifašista, ateista, liberalan = onda si komunjara.drndalo wrote: ↑19/01/2023 16:54Necu se sloziti s tim. Recimo ja se najvise nalazim (ako bih se morao svrstati) u onome sto bi Komunizam kao utopija trebao biti, sto ne znaci da sam neki glupan koji je zbog sjedista u Komunistickoj Partiji bilo koje zemlje ili EU, nema oci, obraza, i mozga... Cak i kao KomuLJara sam vise za UKR nego mnoge "demokrate". Nema tu nikakvog (kod mene) taktiziranja oko Rusa (osim sto nisu CCCP), jer su oni sve samo ne Komunisti...
A zapravo su to osobine koje smo sticali vaspitanjem od komunjara u SFRJ.
Dakle SFRJ i Rusi su dva potpuno suprotna svijeta.
- drug_profi
#142631 Re: Ukrajina
Ma standardni igrokaz da se domaca javnost uplasi i zbije redove u odbrani zemlje. Jer je Moskva ugrozena.
A malo ih je i strah Ukrajniskih dalekometnih dronova.
-
mishic
#142632 Re: Ukrajina
Radi odnosa snaga u RV jedan mali off topic:
Kada su 28. 02. 1994. četiri aviona poletjela sa udbinskog aerodroma(HR) da bombarduju BNT i bolnicu u Bugojnu kako bi onemogućili sporazum Hrvata i Bošnjaka misleći da će Bošnjaci smatrati da to radi HRZ, iz Aviana je poletio jedan lovac i sva četiri ta "bombardera" oborio iznad linija VRS na Vlašiću bezbjedno se vrativši u bazu.
Kada su 28. 02. 1994. četiri aviona poletjela sa udbinskog aerodroma(HR) da bombarduju BNT i bolnicu u Bugojnu kako bi onemogućili sporazum Hrvata i Bošnjaka misleći da će Bošnjaci smatrati da to radi HRZ, iz Aviana je poletio jedan lovac i sva četiri ta "bombardera" oborio iznad linija VRS na Vlašiću bezbjedno se vrativši u bazu.
- drug_profi
- karanana
#142634 Re: Ukrajina
war monitor prenosi neke izvore da je ivanivske pred padom. bahmut je sada pitanje dana osim ako se ukri ne odluce na mariupolski scenario ostanka do kraja. ali po ovom se vidi koje su kite i ukri. haj razumijem mariupol, obruc je na najtanjem mjestu bio 70 kilometara debljine. ovde ce ruske kite napraviti tanki obruc ili poluobruc sirine nekoliko kilometara i ukri nece moci uraditi nista da ga probiju tj da ne dozvole da se on ni ne napravi na ovako tankim pincer prodorima.
- drug_profi
#142635 Re: Ukrajina
Danska zatvara Baltik. Ako Rusi ne izgube rat, uvuci ce Dansku u nastavku sasvim sigurno, mozda i prije Poljske.
-
A_A_AKCIJA
#142636 Re: Ukrajina
Moskva je jedan od najbolje branjenih gradova na svijetu, kada je PVO u pitanju. Sve njihove S verzije su prvo bile oko Moskve angažirane, pa su poslije ulazile u upotrebu drugdje.skrbavi-admin wrote: ↑19/01/2023 19:29ne bih ja reko..... ovo je isto radio Gadafi a radio je i Sadam - montirali su na civilne objekte viseg klirensa kad se ocekivo 100% napad......
ja sumnjam da neko zeli prvi napasti Rusiju - i sumnjam da postoji agenda nekog opsteg konvencionalnog napada na Rusiju (mada se licno ne bih ljutio nikako) da se smire kreteni..... ali ja mislim da je ovo unaprijed planiranje jer fagoti planiraju tezak udar na Ukrajinu.....![]()
Svi ti sistemi su bili namijenjeni za uništavanje uobičajenih opasnosti: balističkih raketa i aviona.
Pantsir je PVO kratkog dometa, sa automatskim topom i raketama.
Mislim da se Rusi spremaju na udare ukrajinskih šehid dronova, protiv kojih je ova prvobitna odbrana nemoćna. Vjerujem da imaju intel da će ih ubrzo napasti sa rojevima dronova. Zato ga i stavljaju na krov MOD-a, kao zadnju šansu da će ga oboriti.
- jednonogi_Jack
#142637 Re: Ukrajina
Šta bi bila svrha takvog gađanja?A_A_AKCIJA wrote: ↑19/01/2023 21:26Moskva je jedan od najbolje branjenih gradova na svijetu, kada je PVO u pitanju. Sve njihove S verzije su prvo bile oko Moskve angažirane, pa su poslije ulazile u upotrebu drugdje.skrbavi-admin wrote: ↑19/01/2023 19:29
ne bih ja reko..... ovo je isto radio Gadafi a radio je i Sadam - montirali su na civilne objekte viseg klirensa kad se ocekivo 100% napad......
ja sumnjam da neko zeli prvi napasti Rusiju - i sumnjam da postoji agenda nekog opsteg konvencionalnog napada na Rusiju (mada se licno ne bih ljutio nikako) da se smire kreteni..... ali ja mislim da je ovo unaprijed planiranje jer fagoti planiraju tezak udar na Ukrajinu.....![]()
Svi ti sistemi su bili namijenjeni za uništavanje uobičajenih opasnosti: balističkih raketa i aviona.
Pantsir je PVO kratkog dometa, sa automatskim topom i raketama.
Mislim da se Rusi spremaju na udare ukrajinskih šehid dronova, protiv kojih je ova prvobitna odbrana nemoćna. Vjerujem da imaju intel da će ih ubrzo napasti sa rojevima dronova. Zato ga i stavljaju na krov MOD-a, kao zadnju šansu da će ga oboriti.
Ima mnogo važnijih ciljeva od Moskve. Nemaju oni sredstava za razbacivanje.
- drug_profi
#142638 Re: Ukrajina
Odgovor na gađanje Kieva, gađanje Ruskog ministarstva odbrane, vojni cilj visokog znacaja.
- jednonogi_Jack
#142639 Re: Ukrajina
To nema svrhe dok si tanak sa raketama.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#142640 Re: Ukrajina
Meni ovo miruHi na gradjjjanski rat u Rusiji i pobune nekih dijelova ruske vojske. Pancir na tockovima stavljat na krov zgradedrug_profi wrote: ↑19/01/2023 21:50 Odgovor na gađanje Kieva, gađanje Ruskog ministarstva odbrane, vojni cilj visokog znacaja.
- drug_profi
#142641 Re: Ukrajina
Mi ne znamo koliko i kojom brzinom se Tu-141 i 143 modernizuju.
Ali ih Ukri imaju dovoljno od ranije.
Plus novi proizvod koji je nedavno testiran.
A gdje je bolje vatreno krstenje nego Moskva.
To je izmedju ostalog statement potez.
- geralt
#142642 Re: Ukrajina
Rusi lazu.karanana wrote: ↑19/01/2023 21:22 war monitor prenosi neke izvore da je ivanivske pred padom. bahmut je sada pitanje dana osim ako se ukri ne odluce na mariupolski scenario ostanka do kraja. ali po ovom se vidi koje su kite i ukri. haj razumijem mariupol, obruc je na najtanjem mjestu bio 70 kilometara debljine. ovde ce ruske kite napraviti tanki obruc ili poluobruc sirine nekoliko kilometara i ukri nece moci uraditi nista da ga probiju tj da ne dozvole da se on ni ne napravi na ovako tankim pincer prodorima.
- Čitalac
#142643 Re: Ukrajina
U Ukrajini, kao i na Balkanu, lako se rasplamsaju svakakve teorije. Trenutno je, među radikalnijom populacijom, u opticaju ona da je sve što se dešava oko Soledara i Bahmuta rezultat nekakvog „nevidljivog rata“ koji Zelenski vodi protiv Zalužnog. Glavnokomandujući je, tvrde oni, potpuno isključen iz odlučivanja na istoku, sve konce vuče „miljenik kabineta Sirski“. Bilo je zamišljeno, opet tvrde isti, da Sirski potpuno slomi rusku ofanzivu čime bi se, nakon ranijeg trijumfa oko Harkova, nametnuo kao novi glavnokomandujući, a Zalužni bi bio skrajnut i prebačen na neku dužnost u ministarstvu odbrane. U čitavu teoriju uvlači se i 93. brigada koja, navodno, „tiho protestuje“ zbog aktuelnih zbivanja i čiji su pripadnici apsolutno odani jedino Zalužnom.karanana wrote: ↑19/01/2023 21:22war monitor prenosi neke izvore da je ivanivske pred padom. bahmut je sada pitanje dana osim ako se ukri ne odluce na mariupolski scenario ostanka do kraja. ali po ovom se vidi koje su kite i ukri. haj razumijem mariupol, obruc je na najtanjem mjestu bio 70 kilometara debljine. ovde ce ruske kite napraviti tanki obruc ili poluobruc sirine nekoliko kilometara i ukri nece moci uraditi nista da ga probiju tj da ne dozvole da se on ni ne napravi na ovako tankim pincer prodorima.
Sve ovo, naravno, može biti potpuna fantazija, no pothranjeno je nedavno objavljenim informacijama da je Zalužnom direktno iz kabineta zabranjeno da obilazi prve linije fronta (dok ga istovremeno upravo iz kabineta kritikuju što to ne čini), kao i da je, opet iz kabineta, naručeno istraživanje javnog mnjenja o tome da li bi i u kom procentu građani podržali Zalužnog kao političku figuru.
Uz ove i slične teorije, stoji i to da se po prvi put od početka agresije u društvu generalno opaža zamor koji, srećom, ipak nije doveo do većeg komešanja na frontu i gubitaka teritorije.
-
Mrvice_ba
#142644 Re: Ukrajina
Odavno ja govorim to, orke ovakve, losi. A teren drugačiji rezultati. Metar po metar guraju, metar ce postati kilometar, kilometar stotine i eto ih u kramatorsk, izjum...karanana wrote: ↑19/01/2023 21:22war monitor prenosi neke izvore da je ivanivske pred padom. bahmut je sada pitanje dana osim ako se ukri ne odluce na mariupolski scenario ostanka do kraja. ali po ovom se vidi koje su kite i ukri. haj razumijem mariupol, obruc je na najtanjem mjestu bio 70 kilometara debljine. ovde ce ruske kite napraviti tanki obruc ili poluobruc sirine nekoliko kilometara i ukri nece moci uraditi nista da ga probiju tj da ne dozvole da se on ni ne napravi na ovako tankim pincer prodorima.
-
zigzag
#142645 Re: Ukrajina
Jes tačno...
Ako rusi zauzmu Izium, Ukrajina će kapitulirati.
Ako rusi zauzmu Izium, Ukrajina će kapitulirati.
- geralt
#142646 Re: Ukrajina
Odavno i ja govorim da Rusi lazu. Mapa sa 4chana sa nacrtanim strelicama se uzima kao neki dokaz. Nacrtacu i ja strelicu kako 93. mehanizovana ulazi u Belgorod, sta cemo onda?Mrvice_ba wrote: ↑19/01/2023 22:04Odavno ja govorim to, orke ovakve, losi. A teren drugačiji rezultati. Metar po metar guraju, metar ce postati kilometar, kilometar stotine i eto ih u kramatorsk, izjum...karanana wrote: ↑19/01/2023 21:22
war monitor prenosi neke izvore da je ivanivske pred padom. bahmut je sada pitanje dana osim ako se ukri ne odluce na mariupolski scenario ostanka do kraja. ali po ovom se vidi koje su kite i ukri. haj razumijem mariupol, obruc je na najtanjem mjestu bio 70 kilometara debljine. ovde ce ruske kite napraviti tanki obruc ili poluobruc sirine nekoliko kilometara i ukri nece moci uraditi nista da ga probiju tj da ne dozvole da se on ni ne napravi na ovako tankim pincer prodorima.
- omega369
#142647 Re: Ukrajina
Jel nam ziv djecak sa sibicama?! I on je briljirao na pocetnim stranama
I tada je sumir stojicki drzao prvu liniju otpora
I tada je sumir stojicki drzao prvu liniju otpora
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#142648 Re: Ukrajina
Kako me neki bacaju u depresiju s ovim mapama, znaju oni koji su
.
-
Dimu1927
#142649 Re: Ukrajina
eto ih u kijev za 3 danaMrvice_ba wrote: ↑19/01/2023 22:04Odavno ja govorim to, orke ovakve, losi. A teren drugačiji rezultati. Metar po metar guraju, metar ce postati kilometar, kilometar stotine i eto ih u kramatorsk, izjum...karanana wrote: ↑19/01/2023 21:22
-
statixx
#142650 Re: Ukrajina
Jos prije par mjeseci sam citao thread covjeka o Bakhmutu i objasnjavao je kako su Ivanivske na uzvisenju, okruzene sumom, a ispod je ravnica. Ukratko, idealne za odbranu. Ako padnu onda nesto ne stima.