Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Haris.ba

#75751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

palermo wrote: 18/01/2023 14:46
noviforumas wrote: 18/01/2023 12:47

Suosjecam, ali moze se jedan dan nekako istrpit. Meni je interesantnije kakve implikacije bi mogla imati njegova posjeta.
Jebes implikacije.

Mene jedino interesuje hoce li ovi nasi sa foruma reagovati kao kad je dolazio ministar vanjskih poslova Irana....ili je to nesto drugo
Naravno da nece.

P.S.
Ja ne vidim neki problem u njegovom dolasku. Nisam ni u dolasku Iranca.
palermo

#75752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Haris.ba wrote: 18/01/2023 14:50

Jebes implikacije.

Mene jedino interesuje hoce li ovi nasi sa foruma reagovati kao kad je dolazio ministar vanjskih poslova Irana....ili je to nesto drugo
Naravno da nece.

P.S.
Ma narativi koji se stvaraju na ovim.osnovama su zanimljivi. I problematical.

Inace, naravno, ne vidim ni ja problem ni u jednom ni u drugom...dosli, otisli....
Styling

#75753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Jebes implikacije.

Naravno da nece.

P.S.
Kod Iranca je problem bio tajming.
Haris.ba

#75754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Styling wrote: 18/01/2023 15:03 Kod Iranca je problem bio tajming.
Kod Iranca i Izraelca ce uvijek biti nesta, pa i tajming.

Da nije Bisera bila, i da je Dino primio Iranca - tada ne bi bio ni tajming spominjan.
bimbokaposzta

#75755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by bimbokaposzta »

Styling wrote: 18/01/2023 15:03

Naravno da nece.

P.S.
Kod Iranca je problem bio tajming.
Za mnoge na forumu, tajming je uvijek pogrešan kada su u pitanju Iran, Turska i zemlje u kojima hurme čine značajan dio poljoprivredne proizvodnje. :D
Styling

#75756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 18/01/2023 15:07
Styling wrote: 18/01/2023 15:03 Kod Iranca je problem bio tajming.
Kod Iranca i Izraelca ce uvijek biti nesta, pa i tajming.

Da nije Bisera bila, i da je Dino primio Iranca - tada ne bi bio ni tajming spominjan.
Dino ga u u tom trenutku ne bi ni primio. Vjerovatno bi se odgodial posjeta "zbog osjetljivog politickog trenutka".
Haris.ba

#75757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Styling wrote: 18/01/2023 15:16 Dino ga u u tom trenutku ne bi ni primio. Vjerovatno bi se odgodial posjeta "zbog osjetljivog politickog trenutka".
Ne budi tako sigurna.

Vidjeces kad dodje Saudija. Primice Dino. Ni pomisliti na Jemen.
Vidjeces kad dodje Kina. Ujguri ni na kraj pameti.
....

Moguce je da uzme Dino da silji princip ulizivanja Americi. Nije ni to lose. Isto je i Dodik dok nije ucvrstio vlast.

Sa svima treba fino. I sa Evropljanima i Arapima. Ne stajati ni na ciju stranu. Popraviti odnose sa Egiptom. Sjetiti se i Maroka i Alzira (nema veze sto oni izmedju sebe haman u ratu)....
Samo svoj interes.
Last edited by Haris.ba on 18/01/2023 15:21, edited 1 time in total.
Leverage

#75758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Leverage »

Student_u_Ostavci wrote: 18/01/2023 13:26
Leverage wrote: 18/01/2023 13:24 Znači za sve za šta se u datom momentu ne mogu utvrditi dokazi - nije se desilo :lol:

Isto tako je jedan drugi sud utvrdio da nema dovoljno dokaza da je Srbija vršila genocid i agresiju u BiH. Po istoj logici, možemo utvrditi da se to zaista nije desilo?
Pa imaju snimci agresije i genocida, kako misliš ne možemo utvrditi?
Sud kaže da to nisu dovoljni dokazi ili nije razmatrao te dokaze.

Isto tako drugi sud može utvrditi da SDA nije kupovala zastupnike iako baš svi znamo da jeste.
Pandakonda

#75759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

Netanyahu dolazi u Mostar a ti Bosnjo masi Palestinskim zastavama i šaraj zastavu Izraela na billbordu ko da Abbas ima lobisticku moc a ne ovi drugi :-) Benjamina ako ima 3 klikera u glavi pozvat ce ga da obiđe Sarajevo i zajedno sa Fincijem to iskoristiti da pokaze dugu historiju Jevreja u Bosni i Hercegovini gdje dok su se neke drzave hvalile kako su Judenfrei, Bosna je koliko mogla u svom kapacitetu cuvala Jevreje i njihovu historiju koja datira dosta dosta vremena unazad. Sto je najgore Bibi dolazi na privredi sajam, osmorka bi pod hitno to trebala dici na nivo drzave cim se VM formira. Također probih stranke imaju dobru vertikalu u vidu clana predsjednistva, premijera fbih, ministra vanjskih poslova, gradonačelnice da to mogu odraditi sve kako treba.

Bosna ima doslovno 0% koristi od Irana. Treba se sto vise distancirati od njih jer ja ne znam sta se to mi pravimo pametni pozivanjem ih u BiH kad ih citav svijet osuđuje radi ubistava, opresije itd. ? Politika je stvar koristi i za BiH je milijardu puta korisnije biti na fonu sa Amerikom, EU i Izraelom nego nesto glumatati sa Iranom, Turskom i ostalim diktatorskim prcijama gdje nas mogu samo jos vise okarakterisati kao vjerske radikale sto ide na ruku Dodiku i Covicu. Hoce mi zlo bit kad se sjetim Bisere i pokrivanja usred Sarajeva i davanja platforme Irancima da seru po Americi iz naseg dvorista :-) Biranje losih saveznika i hajka na rogate je palestince dovela do ovoga gdje su sad, i samo budala moze istu gresku napraviti kad mu se ovo sve desava pred ocima i onda kukat oj majko evo aparthejda prave novu Palestinu. Izrael je među prvima priznao BiH i Americki Jevreji su jako zasluzni zbog toga sto se prica o genocidu procula u Americkom drustvu. Dok se ovaj Arafat lizao sa Milosevicem gdje god je stigao jer jel mrski zapad nam ne da drzavu pa hajmo kod njihovih neprijatelja se ugnjezdit :-)
PM72

#75760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Haris.ba wrote: 18/01/2023 15:19
Styling wrote: 18/01/2023 15:16 Dino ga u u tom trenutku ne bi ni primio. Vjerovatno bi se odgodial posjeta "zbog osjetljivog politickog trenutka".
Ne budi tako sigurna.

....

Moguce je da uzme da silji princip ulizivanja Americi. Nije ni to lose. Isto je i Dodik dok nije ucvrstio vlast.
Hoće li Mile iskat šamar za Dinu kad izjavi što krmku nije po volji ili će ga Dino unaprijed zvati da kaže kako je " morao"...ko Bakir kad je zvao Vučića :lol:
Haris.ba

#75761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Pandakonda wrote: 18/01/2023 15:22

Bosna ima doslovno 0% koristi od Irana. Treba se sto vise distancirati od njih jer ja ne znam sta se to mi pravimo pametni pozivanjem ih u BiH kad ih citav svijet osuđuje radi ubistava, opresije itd. ? Politika je stvar koristi i za BiH je milijardu puta korisnije biti na fonu sa Amerikom, EU i Izraelom nego nesto glumatati sa Iranom, Turskom i ostalim diktatorskim prcijama gdje nas mogu samo jos vise okarakterisati kao vjerske radikale sto ide na ruku Dodiku i Covicu. Hoce mi zlo bit kad se sjetim Bisere i pokrivanja usred Sarajeva i davanja platforme Irancima da seru po Americi iz naseg dvorista :-) Biranje losih saveznika i hajka na rogate je palestince dovela do ovoga gdje su sad, i samo budala moze istu gresku napraviti kad mu se ovo sve desava pred ocima i onda kukat oj majko evo aparthejda prave novu Palestinu. Izrael je među prvima priznao BiH i Americki Jevreji su jako zasluzni zbog toga sto se prica o genocidu procula u Americkom drustvu. Dok se ovaj Arafat lizao sa Milosevicem gdje god je stigao jer jel mrski zapad nam ne da drzavu pa hajmo kod njihovih neprijatelja se ugnjezdit :-)
Ovdje ima bruku netacnosti. Kada je Izrael priznao Bosnu? Pogledaj malo. Izrael je imao prosrpske stavove.

Americki Jevreji su imali probosanske stavove, i hvala im.
Last edited by Haris.ba on 18/01/2023 15:32, edited 1 time in total.
channel10

#75762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by channel10 »

Pandakonda wrote: 18/01/2023 15:22 Netanyahu dolazi u Mostar a ti Bosnjo masi Palestinskim zastavama i šaraj zastavu Izraela na billbordu ko da Abbas ima lobisticku moc a ne ovi drugi :-) Benjamina ako ima 3 klikera u glavi pozvat ce ga da obiđe Sarajevo i zajedno sa Fincijem to iskoristiti da pokaze dugu historiju Jevreja u Bosni i Hercegovini gdje dok su se neke drzave hvalile kako su Judenfrei, Bosna je koliko mogla u svom kapacitetu cuvala Jevreje i njihovu historiju koja datira dosta dosta vremena unazad. Sto je najgore Bibi dolazi na privredi sajam, osmorka bi pod hitno to trebala dici na nivo drzave cim se VM formira. Također probih stranke imaju dobru vertikalu u vidu clana predsjednistva, premijera fbih, ministra vanjskih poslova, gradonačelnice da to mogu odraditi sve kako treba.

Ti kao da si prespavao od 02.10.22. od nekih 19h tog dana pa do danas.
Last edited by channel10 on 18/01/2023 15:32, edited 1 time in total.
sumirprimus

#75763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

zato cemo s iranom na zelenu granu :lol:
palermo

#75764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Jebo te, Mostar post'o prava prestonica :thumbup: te prvo Milanovic, te sad Benjy....

A ima li kakve diplomatske procedure...il je ovo Covke privatno pozvao Benju....

Hoce li Komsic moci doci da se vidi sa Benjom ili ce.mu Covke zabraniti... koliko pitanja, bit ce zanimljivo
Haris.ba

#75765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

sumirprimus wrote: 18/01/2023 15:32 zato cemo s iranom na zelenu granu :lol:
I sa Iranom i Izraelom. Samo svoj interes ganjati.
channel10

#75766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by channel10 »

sumirprimus wrote: 18/01/2023 15:32 zato cemo s iranom na zelenu granu :lol:
Neces sigurno kao ni sa amerima.
Student_u_Ostavci

#75767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Leverage wrote: 18/01/2023 15:20
Student_u_Ostavci wrote: 18/01/2023 13:26

Pa imaju snimci agresije i genocida, kako misliš ne možemo utvrditi?
Sud kaže da to nisu dovoljni dokazi ili nije razmatrao te dokaze.

Isto tako drugi sud može utvrditi da SDA nije kupovala zastupnike iako baš svi znamo da jeste.
Ja ne znam jesu li kupovali jer niti sam vidio niti je iko objavio ikakve dokaze. 'Polukriminal' nije dokaz nego konstrukcija koja u pravnim naukama ne postoji.

Za agresiju i genocid dokazi postoje. Međunarodni sudovi su rekli svoje a i bezze je poređenje realno.
Haris.ba

#75768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Student_u_Ostavci wrote: 18/01/2023 15:35 Za agresiju i genocid dokazi postoje. Međunarodni sudovi su rekli svoje a i bezze je poređenje realno.
Ma mrsko mi vise reagovati na lazi.

Dokazan je i genocid i agresija. 100 puta sam postavljao haske presude. Ali, dzaba.
Janjicar

#75769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Janjicar »

Jel narko ministar zasjeo u fotelju ?
Styling

#75770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 18/01/2023 15:19
Ne budi tako sigurna.

....

Moguce je da uzme Dino da silji princip ulizivanja Americi. Nije ni to lose. Isto je i Dodik dok nije ucvrstio vlast.

Sa svima treba fino. I sa Evropljanima i Arapima. Ne stajati ni na ciju stranu. Popraviti odnose sa Egiptom. Sjetiti se i Maroka i Alzira (nema veze sto oni izmedju sebe haman u ratu)....
Samo svoj interes.
Evropa se ne oglasava po pitanju Jemena. Sa Saudijcima rasturaju talove. Sa Kinezima rade kao u najbolja vremena. I Iran nije sporan, samo je trenutak u kojem je dosao bio pogresan zbog trenutne situacije oko ljudskih prava koja se tamo desava.
Haris.ba

#75771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Styling wrote: 18/01/2023 15:39 Evropa se ne oglasava po pitanju Jemena. Sa Saudijcima rasturaju talove. Sa Kinezima rade kao u najbolja vremena. I Iran nije sporan, samo je trenutak u kojem je dosao bio pogresan zbog trenutne situacije oko ljudskih prava koja se tamo desava.
Sa Iranom ce uvijek biti problema oko toga. Ali, isto je i sa Izraelom, i brukom drugih drzava.

Zamisli da premijer Izraela kaze, necu u Bosnu. Ima presuda ne moze Jevrej biti predsjednik?
Last edited by Haris.ba on 18/01/2023 15:51, edited 2 times in total.
noviforumas

#75772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Zar nas nisu nedavna desavanja (u zadnjih godinu dana pogotovo) naucila da je u najboljem slucaju nebitno kako se odnosis prema stranim silama? Mi pricamo o tome koga treba ili ne treba primiti dok Dodik odlikuje Putina i za kaznu dobija pohvale od MZ.
Osmi Socrates

#75773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

Da je to tako jednostavno, diplomatijom bi se mogao baviti i onaj komentator sa klixa što kaže da je varijoc.
noviforumas

#75774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Osmi Socrates wrote: 18/01/2023 15:50 Da je to tako jednostavno, diplomatijom bi se mogao baviti i onaj komentator sa klixa što kaže da je varijoc.
Ne znam. Ja sam cuo da je za diplomatiju potrebno da budes zgodan i spreman da ucis.
Styling

#75775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 18/01/2023 15:42
Styling wrote: 18/01/2023 15:39 Evropa se ne oglasava po pitanju Jemena. Sa Saudijcima rasturaju talove. Sa Kinezima rade kao u najbolja vremena. I Iran nije sporan, samo je trenutak u kojem je dosao bio pogresan zbog trenutne situacije oko ljudskih prava koja se tamo desava.
Sa Iranom ce uvijek biti problema oko toga. Ali, isto je i sa Izraelom, i brukom drugih drzava.

Zamisli da premijer Izraela kaze, necu u Bosnu. Ima presuda ne moze Jevrej biti predsjednik?
Presuda ima da moze, ali se ne implementira :D
Locked