Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Point.

#74576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Ko reko, Dino reko.
Student_u_Ostavci

#74577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

A_A_AKCIJA wrote: 13/01/2023 21:12
Student_u_Ostavci wrote: 13/01/2023 21:10 Zapišite ovo što sada baljezgaju.
Još jedna u nizu laži koje plasiraju. Niko živ neće biti uhapšen. U te laži o hapšenjima samo naivni NiP botovi vjeruju.
Upravu si, neće

:D
Jeste povjerovali i ovu nebulu da će se Federacija raspasti i bankrotirati ako Novalić ostane?
Ima li iko iole ekonomski pismen u NiPu da mu kaže da se blamira. :lol:
Point.

#74578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Student_u_Ostavci wrote: 13/01/2023 21:17

Upravu si, neće

Jeste povjerovali i ovu nebulu da će se Federacija raspasti i bankrotirati ako Novalić ostane?
Očajnički vapaji ja bih rekao.
palermo

#74579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

duh_sa_sjekirom wrote: 13/01/2023 19:08
palermo wrote: 13/01/2023 19:03

Pa.ko je to osporio. Ja samo kazem da.su stranci formirali neprirodnu koaliciju ciji je bio srusiti SDA ali jos vise srusiti Bakira.

Edit: eto, nek ne bude formirali nego pomogli I znatno uticali...mada se na isto svodi
Kako su pomogli?
Ponudili pare?
Namjestili izbore?
Ako je SDA 'najmekša' a SNSD i HDZ 'tvrdi' i ako MZ ide tamo gdje je mekše, koja je onda logika sklanjati tu 'mekšu' stranku?
Evo prošetah, mogu ti reći lijepo veče, čak sam sreo i kojeg čo'jeka što ti u Mostaru zimi u ova doba i nije baš slučaj :) .Eleneis, vidim reagovali su moji stari drugovi već, rekoh ti ja da je javni forum, pročitat će neko, ako ti već ne stigneš.
Dakle, kako su.....pa šta znam, pritiscima, obećanjima, ucjenama, nagradama, mrkvom i štapom....stotinu je načina.

Zašto Bakira. Pa očito je da je Bakir jedina ličnost sa bošnjačke političke scene koja može da izritira već dugi niz godina hrvatske i srpske političke elite koje stoluju u Beogradu i Zagrebu. A činjenica da je međunarodna zajednica odlučila da igra na kartu Srbije i Hrvatske ( nećemo zar to dovoditi u pitanje) je samo potencirala problem Bakira i potrebu njegovog uklanjanja. Nažalost, meni se čini da je on jedini koga su se bojali sa ove strane. Kažem, nažalost, jer bi bilo bolje da su se bojali još koga. Svakako da je ovome doprinijela i nedozrela politička svijest Bošnjaka i svih onih koji su pro-BiH koji nisu uspjeli da prepoznaju fini vez srpsko-hrvatske obavještajne službe. Spinovi kao što su, sjetit ćeš se i ti, kao što su...jedan drugom nabacuju na volej i slično, nisu imali drugi cilj nego da otupe ili bolje reći umrtve pro-bošnjačko/bosanski instikt za opasnost. Uostalom, sjetimo se kako je na nož dočekana Bakirova izjava o prebrojavanju. A to je najbolja izjava koju je dao u svom političkom djelovanju. Govorila je o spremnosti da se borimo, da smo tu, da se na nas mora računati. I sjetimo se recimo reakcije Nikšića " Koga on prebrojava i za čiji račun "? I ne samo Nikšića.....

Uglavnom, Bakir je bio problem, Bakir je uklonjen ( manje/više). Vijdet ćemo šta će biti dalje. Sasvim sigurno Bakir nije uklonjen a da ne postoji neki širi plan. Naravno, ne znači da su Neka, Dino i kompanija upoznati sa daljnjim planovima. Čak bih se i iznenadio da jesu. Oni su tu, jer je neko morao biti...

I da stvarno mi se ne da, na kraju napisati ono opravdavajuću rečenicu, o Bakiru mislim sve najgore.....ne mislim. U nekoj drugoj atmosferi i u neka druga vremena sasvim sigurno će se svi njegovi grijesi ( a imao ih je mnogo) moći jasnije sagledati i valorizirati.
Al sada je uklonjen ne zbog dobrobiti građana BiH.
denis.istok

#74580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by denis.istok »

Upravu si, neće

Ne smije niko, isto tako ne smiju Sebiji i Bakiru reci stanje sa terena. Logicno.
Inace bez obzira na sve promasaje FBIH se ipak nije raspala do sada, ne znam zasto bi sada, jucer gledam kazu ko biva nismo ni losi spram susjeda. Onda odem u trzne centre i ne mozes uci u radnje. Raspad nema sta.
Spit_fire

#74581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

A_A_AKCIJA wrote: 13/01/2023 20:49 Dino je maloprije zvanično potvrdio ono što znam nezvanično već neko vrijeme i za šta se čekao moment da se objavi.

Botovski nalozi na FB, Twitter-u, se finansiraju od strane OSA-e, tj Osmica im uplaćuje novac za pisanje bljuvotina.

Većina ih se vode u OSA-i kao doušnici tj informanti i redovno su plaćeni za svoje aktivnosti.

Znaju im se i identiteti, a Dino je potvrdio dvojicu: Avdu Avdića kao novinarskog poslušnika, te Yasmina Mulahusića kao prvog koji dobija teze i laži koje se poslije puštaju u cirkulaciju.

Ovo je informacija za sve one francuske sobarice koje se pitaju zašto postamo statuse tih bolesnika ovdje. Zato jer su pod direktnom kontrolom i fondovima SDA. Mulahusić piše ono za šta je plaćen i šta mu se naloži.
Je li Avdo rekao da stoji iza svakof slova koje kaze i direktno pozvao konakovica na tv debatu? Ako je Avdo lazov nek dodje dino i raskrinka ga ..ili nek ga makar tuzi za klevetu? U cemu je problem...pa nije avdo predjsednik amerike

Uostalom poredis novinara koji sve govori sa argumentima sa polu retadiranim Mulahasicem..to samo govori kako ti rezonujes ljude i njihove vrijednosti, kako u zivotu tako i na forumu
kakabanja213

#74582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

palermo wrote: 13/01/2023 21:19
Kako su pomogli?
Ponudili pare?
Namjestili izbore?
Ako je SDA 'najmekša' a SNSD i HDZ 'tvrdi' i ako MZ ide tamo gdje je mekše, koja je onda logika sklanjati tu 'mekšu' stranku?
Evo prošetah, mogu ti reći lijepo veče, čak sam sreo i kojeg čo'jeka što ti u Mostaru zimi u ova doba i nije baš slučaj :) .Eleneis, vidim reagovali su moji stari drugovi već, rekoh ti ja da je javni forum, pročitat će neko, ako ti već ne stigneš.
Dakle, kako su.....pa šta znam, pritiscima, obećanjima, ucjenama, nagradama, mrkvom i štapom....stotinu je načina.

Zašto Bakira. Pa očito je da je Bakir jedina ličnost sa bošnjačke političke scene koja može da izritira već dugi niz godina hrvatske i srpske političke elite koje stoluju u Beogradu i Zagrebu. A činjenica da je međunarodna zajednica odlučila da igra na kartu Srbije i Hrvatske ( nećemo zar to dovoditi u pitanje) je samo potencirala problem Bakira i potrebu njegovog uklanjanja. Nažalost, meni se čini da je on jedini koga su se bojali sa ove strane. Kažem, nažalost, jer bi bilo bolje da su se bojali još koga. Svakako da je ovome doprinijela i nedozrela politička svijest Bošnjaka i svih onih koji su pro-BiH koji nisu uspjeli da prepoznaju fini vez srpsko-hrvatske obavještajne službe. Spinovi kao što su, sjetit ćeš se i ti, kao što su...jedan drugom nabacuju na volej i slično, nisu imali drugi cilj nego da otupe ili bolje reći umrtve pro-bošnjačko/bosanski instikt za opasnost. Uostalom, sjetimo se kako je na nož dočekana Bakirova izjava o prebrojavanju. A to je najbolja izjava koju je dao u svom političkom djelovanju. Govorila je o spremnosti da se borimo, da smo tu, da se na nas mora računati. I sjetimo se recimo reakcije Nikšića " Koga on prebrojava i za čiji račun "? I ne samo Nikšića.....

Uglavnom, Bakir je bio problem, Bakir je uklonjen ( manje/više). Vijdet ćemo šta će biti dalje. Sasvim sigurno Bakir nije uklonjen a da ne postoji neki širi plan. Naravno, ne znači da su Neka, Dino i kompanija upoznati sa daljnjim planovima. Čak bih se i iznenadio da jesu. Oni su tu, jer je neko morao biti...

I da stvarno mi se ne da, na kraju napisati ono opravdavajuću rečenicu, o Bakiru mislim sve najgore.....ne mislim. U nekoj drugoj atmosferi i u neka druga vremena sasvim sigurno će se svi njegovi grijesi ( a imao ih je mnogo) moći jasnije sagledati i valorizirati.
Bakir specijalac, strah i trepet za rusitelje domovine. Jebote cime vas drogiraju.
NediM17

#74583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by NediM17 »

Ja kol'ko vidim faja jos 4 godine premijer.
Uzdaju se u Schmitlera a satro protestovali protiv nametnutih izbornih pravila. :lol:
Student_u_Ostavci

#74584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

denis.istok wrote: 13/01/2023 21:19

Ne smije niko, isto tako ne smiju Sebiji i Bakiru reci stanje sa terena. Logicno.
Inace bez obzira na sve promasaje FBIH se ipak nije raspala do sada, ne znam zasto bi sada, jucer gledam kazu ko biva nismo ni losi spram susjeda. Onda odem u trzne centre i ne mozes uci u radnje. Raspad nema sta.
Pa što se onda blamira sa tim izjavama o bankrotu Federacije ne kontam?!

Bukvalno je našao najgori trenutak da to kaže jer Federacija nikada nije bila dalja od bankrota/raspada.
Point.

#74585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Spit_fire wrote: 13/01/2023 21:22
A_A_AKCIJA wrote: 13/01/2023 20:49 Dino je maloprije zvanično potvrdio ono što znam nezvanično već neko vrijeme i za šta se čekao moment da se objavi.

Botovski nalozi na FB, Twitter-u, se finansiraju od strane OSA-e, tj Osmica im uplaćuje novac za pisanje bljuvotina.

Većina ih se vode u OSA-i kao doušnici tj informanti i redovno su plaćeni za svoje aktivnosti.

Znaju im se i identiteti, a Dino je potvrdio dvojicu: Avdu Avdića kao novinarskog poslušnika, te Yasmina Mulahusića kao prvog koji dobija teze i laži koje se poslije puštaju u cirkulaciju.

Ovo je informacija za sve one francuske sobarice koje se pitaju zašto postamo statuse tih bolesnika ovdje. Zato jer su pod direktnom kontrolom i fondovima SDA. Mulahusić piše ono za šta je plaćen i šta mu se naloži.
Je li Avdo rekao da stoji iza svakof slova koje kaze i direktno pozvao konakovica na tv debatu? Ako je Avdo lazov nek dodje dino i raskrinka ga ..ili nek ga makar tuzi za klevetu? U cemu je problem...pa nije avdo predjsednik amerike

Uostalom poredis novinara koji sve govori sa argumentima sa polu retadiranim Mulahasicem..to samo govori kako ti rezonujes ljude i njihove vrijednosti, kako u zivotu tako i na forumu
Bolan Akcija je stranački bot, takvi ne misle svojom glavom nego im stavove formira stranački vrh.
A_A_AKCIJA

#74586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Spit_fire wrote: 13/01/2023 21:22 Je li Avdo rekao da stoji iza svakof slova koje kaze i direktno pozvao konakovica na tv debatu? Ako je Avdo lazov nek dodje dino i raskrinka ga ..ili nek ga makar tuzi za klevetu? U cemu je problem...pa nije avdo predjsednik amerike

Avdo će očito morati na sudu dokazivati.

Do sada je izgubio desetak tužbi od Memije. Eto kako stoji iza slova, stoji kada Osmica plaća našim parama. Sto hiljada je morao platiti do sada, minimalno.

Avdo i Mulahusein su plaćeni od istog čovjeka, po nalogu iste stranke, na jednako ilegalan način da rade ilegalne stvari, tj kriminal.
Styling

#74587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Point. wrote: 13/01/2023 21:19

Ja bih prije rekla lupate onako i demonstrirate katastrofalni nepoznavanje političkih i ekonomskih prilika u zemlji.
Nemojte se brukati.
mirza_15

#74588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

palermo wrote: 13/01/2023 21:19
Kako su pomogli?
Ponudili pare?
Namjestili izbore?

E čuj prebrojavanje najbolja izjava do sada. Ja mislio ti ozbiljan lik. Jesi možda zaboravio onu "za nedaj Bože"? Znaš li kada i gdje je to izjavio? Otišao sa Fadilom i Mahmutbegović koja je iz Bugojna u Binas 2020. pred lokalne izbore. Neku pušku koja rafalno ispaljuje granate reklamirali. E taj, "za nedaj Bože" Binas u 2021. godini isplati 6 plata bez doprinosa i bez toplog obroka. A tako fobro su poslužili za patriotske igre pred lokalne izbore. Tih "dobrih" izjava nije bilo do ovih izbora kada je opet zatrebalo patriJotskih glasova pa smo se ko biva prebrojali. Jebeno glup treba biti pa pasti na to i ne skontati da se šupak igra sa tvojim emocijama. I još nešto, kada fakat radiš na tome ne baljezgaš o istome po medijima i malo pojačaš MUP na Drini. Koliko je ozbiljno to što on priča je izjava o zamjeni mladih robotima.
kakabanja213

#74589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

Jedan prica da je Bakir najhrabriji, drugi da je fadilova Federacija ekonomski gigant a treci da je Avdo Avdic novinar. Ovonje sve pomahmitalo.
Spit_fire

#74590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

A_A_AKCIJA wrote: 13/01/2023 21:26
Spit_fire wrote: 13/01/2023 21:22 Je li Avdo rekao da stoji iza svakof slova koje kaze i direktno pozvao konakovica na tv debatu? Ako je Avdo lazov nek dodje dino i raskrinka ga ..ili nek ga makar tuzi za klevetu? U cemu je problem...pa nije avdo predjsednik amerike

Avdo će očito morati na sudu dokazivati.

Do sada je izgubio desetak tužbi od Memije. Eto kako stoji iza slova, stoji kada Osmica plaća našim parama. Sto hiljada je morao platiti do sada, minimalno.

Avdo i Mulahusein su plaćeni od istog čovjeka, po nalogu iste stranke, na jednako ilegalan način da rade ilegalne stvari, tj kriminal.
Pa eto nek dokaze na sudu nek ga tuzi dino u cemu je problem? Al naravno nece ga tuzit jer nema za sta da ga tuzi

Bolje pljuvat po fb
Last edited by Spit_fire on 13/01/2023 21:34, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA

#74591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Point. wrote: 13/01/2023 21:26 Bolan Akcija je stranački bot, takvi ne misle svojom glavom nego im stavove formira stranački vrh.
Botovi lažu.

Nađeš li da sam širio neku laž na forumu i postaviš neovisne dokaze, ja se sam banujem.

Jel pošteno?
kluz franjo

#74592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

Sve što se danas u BiH vidi, sluša, čita i živi je direktna posljedica frtalj vijeka vladavine "tronošca" SDA/HDZ/SNSD/SDS.
Od navedenih SDA je najduže bila na vlasti u tom periodu.
Ako tih frtalj vijeka nije bilo loše za državu i društvo, onda ni normalna, demokratska smjena SDA sa vlasti ne može predstavljati neki problem za BiH.
Ako je BiH u takvom qrcu, kako tvrde propagandisti i simpatizeri SDFA, onda je to samo razlog više da se SDA sa čepićima jedan mandat resetuje u opoziciji.
Bilo kako bilo.
Sve i da se 20-og izglasa novo VM bez SDA, SDA će u Federaciji "k'o u Kumu postrojiti" dovoljan broj rukica da i sljedećih 4 godine blokira uspostavu vlasti.
A vjerni SDF-ovci će i dalje horskim blejanjem aplaudirati daljem rastakanju države i društva.
Tabloidni patriJotizam na djelu.
:thumbup: :bih: :bih: :bih:
A_A_AKCIJA

#74593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Spit_fire wrote: 13/01/2023 21:33 Al naravno nece ga tuzit jer nema za sta da ga tuzi
:D :lol:

Sjedi i uživaj
mirza_15

#74594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

A_A_AKCIJA wrote: 13/01/2023 21:15 A sada za malo ozbiljnije slušatelje.

Ovo je opis udruženog zločinačkog poduhvata, zlouporabe položaja i korupcije.

Državni novac preko direktora državne službe išao u privatne ruke da se blate politički protivnici jedne stranke.

Bosanski Watergate.

Samo još kada ovi plaćenici botovi progovore poslije malo pritiskanja. Biće svega. :mrgreen:
Mulahusić se, ako se ne varam, spominje kao neko koga je navodno hrvatska obavještajna služba vrbovala za namještanje oružja u mektebima u BiH i fingiranje terorizma. Zbog svega onoga što lik radi ja sam sklon povjerovati da je osmica preko njega namještao čitavu priču. Očigledno lik radi za njega, a Dilfaš i Bake ručali sa njim i slikali se.
luckylaka

#74595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckylaka »

kakabanja213 wrote: 13/01/2023 21:33 Jedan prica da je Bakir najhrabriji, drugi da je fadilova Federacija ekonomski gigant a treci da je Avdo Avdic novinar. Ovonje sve pomahmitalo.
Znas kako ja vidim ovu temu.Kolju se ljudi na forumu Koji se ne poznaju zbog debila Koji se poznaju,teferice zajedno a ove sto se ovdje kolju ne jebu ni 1%
il dottore

#74596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by il dottore »

NediM17 wrote: 13/01/2023 21:05 Ma ima ih ovdje par sto bi ga polabrnjali dinchetu bez pogovora, od stilistkinje preko trajvandzije do akcijasa.
Nek se ne ljute ako sam koga zaboravio. :mrgreen:
Kome si ti polabrnj'o, Zahiragi ili Devicu?
NediM17

#74597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by NediM17 »

Sto se odmah ljutis, izvini sto sam te zaboravio, samo stani u red, ima precih. :lol:
Johny12

#74598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Johny12 »

mk ultra wrote: 13/01/2023 18:36
Johny12 wrote: 13/01/2023 18:01

Iznosis misljenje bas kao i ja ovdje. Kapis?

A sad setnja alergican sam na te sto na prvu povlace gdje ko zivi kao preduslov za komentarisanje na forumu
Svi bi vi popravljali stanje u bosni a sapunjali ga po europi

I nije bas isto sa ukrajinom
Ako je kao sa UKR, onda ne znam uopce sta ces na bosanskom formu, trazi kakav odakle si vec

Meni ukrajina i ne znaci mnogo, dok mnogi ovdje forsiraju da im je bosna i dalje nesto, ali samo na daljinu.

Svaka cast, samo nastavite :bih:
Pa eto kad porastes i budes moderator, onda ces imat pendrek da odlucujes ko moze o cemu i gdje pisat.

Do tad prosetaj, a druge pusti da iznose misljenje koje btw nikog niti vrijedja niti je neukusno.
il dottore

#74599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by il dottore »

Sda ovci mozete nastaviti glabati u opoziciji. Spahtla je krenula
Point.

#74600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Styling wrote: 13/01/2023 21:30
Point. wrote: 13/01/2023 21:19
Ja bih prije rekla lupate onako i demonstrirate katastrofalni nepoznavanje političkih i ekonomskih prilika u zemlji.
Nemojte se brukati.
Je li to noćna večeras? Mašala!
Locked