Haj, molim te, šta je isplivalo osim tvojih laži?
Prosvijetli nas
Kao prvo skrati tu poganu jezicinuA_A_AKCIJA wrote: ↑13/01/2023 15:01Haj, molim te, šta je isplivalo osim tvojih laži?
Prosvijetli nas![]()
Nacelnici opatina nisu iz SDAHD_2015 wrote: ↑13/01/2023 14:58Dozer wrote: ↑13/01/2023 14:18 Jel vam palo na pammet da je i to sve ciljano? Prosjaci, dzeparosi, nerad murije na tome, itd.? Samo skontate ciji su ljudi na celu svega toga, i bude jasno zasto se tu nista ne radi.
Cilj je, valjda, jasan - prikazati trenutnu vlast kao nesposobnu.
E, upravo zbog toga je bitno imati i vlast na visem nivou. Onda ces i na nizem postaviti svoje ljude, i tek tad se moze vidjeti da li radis kako treba ili ne.![]()
To sam i ja već rekao. Svi (lokalni) službenici lojalni SDA znaju šta im je raditi. Izgleda da nova vlada nije svjesna da ih na naizgled malim stvarima mogu pokopati.
Evo hipotetički primjer: počnu se sakupljani narkomani iza zgrade, stanari zovu policiju mjesecima, ali ovi ne reaguju pod raznim izgovorima: "ne prave probleme", "nije zabranjeno okupljati se" i slično. Mislite da će stanovnici zgrade reći: "lijepi naši, napravili prugu, dali porodiljama". Neće, reći će "kod SDA barem nismo imali narkomane iza zgrade".
Slična stvar je u našem naselju. Godinu dana pokušavamo riješiti problem koji se pojavio, ali niko nije zainteresovan da nam pomogne. Što je najgore problem je indirektno izazvala lokalna vlast. Zbog privatnosti ne mogu u detalje.
E pa eto, pa vi nastavite zatvarati oči pred problemima i svaku kritiku okarakterišite kao "SDA bot". Mora se više pažnje posvetiti kontroli rada službenika.
Nedostaje policajaca, ali to se ne rješava preko noći. Primljeno je 200 novih u potpuno transparentnom procesu koji nije imao prostora da se bilo šta našteli. Od 1600 prijava nije bilo ni jedne žalbe jer način na koji je obavljen konkurs nije ostavio prostor za to. Primit će se još 250 na isti način. Ali ne možeš ljude poslati odmah na ulicu. Nisu spremni za to. Tek u narednom periodu, sa 450 novih ljudi u policiji bit će još bolje.A_A_AKCIJA wrote: ↑13/01/2023 14:54Stari lažov iz SDA kuhinje.Spit_fire wrote: ↑13/01/2023 12:03
Sigurnost u Sarajevu ne postoji ...kao sto rekoh, imala je vlada dobrih stvari al sigurnost je bruka i sramota
Sto se cistoce tice, grad je prezapusten pogotov centralne opstine...ko da je 96, divljih pijaca, prosjaka i smeca na svakom cosku..a evo vidim i lutalice su se opet pocele pojavljivat
Lako se odaješ, jer plasiraš sve već poznate laži SDA. Jedna od njih je o nesigurnosti i kriminalu u Sarajevu za vrijeme vlasti Trojke.
Šta kažu činjenice:
.https://istinomjer.ba/da-li-je-dolasko ... -procvat/
Dakle, po običaju, lažeš kad zineš. Ne da nije najgora situacija, nego je najbolja u deset godina.U 2019. godini, u kojoj je na čelu Vlade KS prethodno bio aktuelni premijer Edin Forto, počinjeno je 4.126 krivičnih djela, što je najmanji broj počinjenih krivičnih djela u posljednjih deset godina.
S obzirom na to da činjenično stanje pokazuje da je u obje godine kada je Edin Forto bio na čelu Vlade KS u ovom kantonu počinjen najmanji broj krivičnih djela u posljednjoj deceniji, Istinomjer će tvrdnju iz KO SDA KS, da je “dolaskom na vlast Edina Forte i njegove vlade ulični kriminal doživio procvat”, ocijeniti kao neutemeljenu.
Kakav ti obraz imaš?
nema to veze pajdo, mozda su komandiri stanica sda, mozda su sefovi smjena sda, mozda su i policajci sda pa svi redom odbijaju poslusnost i ne izvrsavaju zadatke radi viseg cilja blacenja sadasnje vlasti
Slažem se. Ovaj načelnik više od mene glas neće dobiti.Spit_fire wrote: ↑13/01/2023 15:23Nacelnici opatina nisu iz SDAHD_2015 wrote: ↑13/01/2023 14:58
![]()
To sam i ja već rekao. Svi (lokalni) službenici lojalni SDA znaju šta im je raditi. Izgleda da nova vlada nije svjesna da ih na naizgled malim stvarima mogu pokopati.
Evo hipotetički primjer: počnu se sakupljani narkomani iza zgrade, stanari zovu policiju mjesecima, ali ovi ne reaguju pod raznim izgovorima: "ne prave probleme", "nije zabranjeno okupljati se" i slično. Mislite da će stanovnici zgrade reći: "lijepi naši, napravili prugu, dali porodiljama". Neće, reći će "kod SDA barem nismo imali narkomane iza zgrade".
Slična stvar je u našem naselju. Godinu dana pokušavamo riješiti problem koji se pojavio, ali niko nije zainteresovan da nam pomogne. Što je najgore problem je indirektno izazvala lokalna vlast. Zbog privatnosti ne mogu u detalje.
E pa eto, pa vi nastavite zatvarati oči pred problemima i svaku kritiku okarakterišite kao "SDA bot". Mora se više pažnje posvetiti kontroli rada službenika.
Vlada kantona nije SDA
Premijer nije SDA
Gradonacelnik nije SDA
Ministri nisu SDA
Pa ovima ce SDA bit kriva i kad se ugasi...
Ako cemo po trenutno stanju ja imam osjecaj da trenutno ima NULA policjaca u MuP KSmirza_15 wrote: ↑13/01/2023 15:26Nedostaje policajaca, ali to se ne rješava preko noći. Primljeno je 200 novih u potpuno transparentnom procesu koji nije imao prostora da se bilo šta našteli. Od 1600 prijava nije bilo ni jedne žalbe jer način na koji je obavljen konkurs nije ostavio prostor za to. Primit će se još 250 na isti način. Ali ne možeš ljude poslati odmah na ulicu. Nisu spremni za to. Tek u narednom periodu, sa 450 novih ljudi u policiji bit će još bolje.A_A_AKCIJA wrote: ↑13/01/2023 14:54
Stari lažov iz SDA kuhinje.
Lako se odaješ, jer plasiraš sve već poznate laži SDA. Jedna od njih je o nesigurnosti i kriminalu u Sarajevu za vrijeme vlasti Trojke.
Šta kažu činjenice:
.https://istinomjer.ba/da-li-je-dolasko ... -procvat/
Dakle, po običaju, lažeš kad zineš. Ne da nije najgora situacija, nego je najbolja u deset godina.
Kakav ti obraz imaš?
Još nešto. Ministarstva ne smiju da utiču na profesionalne poslove u policiji. Oni samo treba da im obezbijede uslove za rad.
Ne bih se složio ni da je grad prljav ili prljaviji nego što je bio. Bilo je i jako dobrih projekata sa automatima za reciklažu recimo.
Ono što bih se složio jeste da se u zdravstvu moglo bolje i da se pitam stavio bih fokus na to. Manjak kadra i kapacitiranost zdravstvenih ustanova je veliki problem
Porodilje, porodice 3+, subvencije za vrtiće (za sve uključujući i privatne), besplatni uđbenici, stanovi za boračke kategorije (završeno)... Radilo se dosta na pronatalitetnim politikama i socijalnim kategorijama
Pruga, novi tramvaji, trolejbusi, radi se tunel na KG i dio prve transverzale, put za Igman još drugih ulica da ne nabrajam. Radi se i na adaptivnom upraljanju saobraćajem. Tek kada se pruga završi i stignu novi tramvaji uz završetak isporuke trolejbusa će se vidjeti razlika, mada, se već vidi kada je trolejbuski saobraćaj u pitanju.
Ranije se nije znalo ni koliko su dobijali ni koliko su uzimali niti je ko smio pitati. Odmah dobije po ušima. Građani nemaju pojma, niti postoji izvještaj koliko je para donirano za obnovu Sarajeva. Sve se krilo.
Nema poganijeg jezika od jezika dokazanog lažova.Spit_fire wrote: ↑13/01/2023 15:20Kao prvo skrati tu poganu jezicinuA_A_AKCIJA wrote: ↑13/01/2023 15:01
Haj, molim te, šta je isplivalo osim tvojih laži?
Prosvijetli nas![]()
Kao drugo sta mi forto govorit nekakve brojeve kad vidim sam svojim ocima kakva je sigurnost u gradu...kao sto vidi i svaki gradjanin ovog grada..eto lazem ja i svi drugi, dabogda te stigla ta sigurna situacija kad ti zatreba
Kao trece..sta je isplivalo, zaposljavanje u kjkp
firmama? Dinine veze sa kartelom? Davanje drzavnih para rodbini? Ovi pravedinci iz opste bolnice? jel trebam dalje..
Ne znam po kojoj logici. Najlakše je to reći. Znači, korupcija, neprofesionalizam, nesavjesno obavljanje posla, ili čak neobavljanje posla... Za šta služi onda čitavo ministarstvo. Neka se ukine, pa neka brigu o policiji preuzme ministarstvo finansija.
Politika ne smije da se miješa u operativni rad policije. Ministarstvo je tu da policiji obezbjedi uslove za rad. U sam rad ne smije da se miješa. Policija mora ostati nezavisna. Naravno, dalo bi se raspravljati o tome da li je zaista tako. Ja samo pišem kako bi zakonski i teoretski trebalo biti.
Ministarstvo nema operativnu nadležnost na policijom. Posao ministrarstva je da se bavi legislativnom i obezbjedi zakonske uslove za rad.
archi_a wrote: ↑13/01/2023 15:40 Očekivati smislen odgovor ili dostojenstvenu prepisku sa forumašem koji je deklarisani član bilo koje političke partije, i kojem u svakoj rečenici viri težnja za uhljebljenjem je nonsens.
Taj će braniti stavove, ko da mu život zavisi od toga. Bolje mu oko izvadi, al mu u stranku i šefa ne diraj. I umro bi a ne bi znao da su stranke poklopile sve, al baš sve pore našeg društva. Pa, nevjerovatno je da se u jebeno komunalno ne možeš zaposliti bez stranačke preporuke i samo ako tvoja opcija "pobjedi". Sve ste poklopili, samo fotelje. Očekivati od vas smislen odgovor, očekivati od vas argumente, očekivati od vas dostojanstvenu prepisku je misoja nemoguće.
Ljudi, vi niste ni svjesni koliko se nama, iz realnog sektora, neovisnog od budžeta i odluke stranačkih tajkuna GADITE! Gadite nam se više i od samih stranačkih lidera, jer ste potrčci, podguzne muhe, klimoglavci koji nemaju ili ne smiju izreći vlastito mišljenje jer im je u glavi uvijek kalkulacija:"da li će to štetiti mojoj opciji, da li će me to onda lično ugroziti?".
I hajde, mogao bih se "potruditi" da vas aparatčike razumijem u tome, ali da nemate takta, da ste kao roboti koji nemate osjećaja u pristupu građanima, da ne znate kako da svojim izborom riječi približite svoju političku opciju građanstvu, pa i forumskom puku, da svojim pristupom i lijepim ophođenjem, pisanjem i komunikacijom privučete nekoga možda da se priključi vašoj opciji, da vas podrži, da razmotri svoje stavove, da se prikloni...... Neee, vi napadate ko hijene. Čoporativno. U valovima. Tako radikalno branite stavove, uz sočne uvrede i etikete, kao da vam život o tome ovisi. A izgleda da i ovisi, jer ipak "radno mjesto", brale.
Da, niste vi ni svjesni, stranački botovi kako se gadite običnim građanima koji ne ovise o budžetu i stranci. Pa i ovdje na forumu.![]()
Nevezano za to ko je vlast. Ja ti iz svog iskustva, iz malo dalje prošlosti, mogu reći situacije kada policija nije htjela da radi svoj posao, kada unutrašnja kontrola nije htjela da radi svoj posao. Kome da idem, ako ne u ministarstvo? Znači, sjedi i trpi. OK, nije problem, ako sistem tako funkcioniše.mirza_15 wrote: ↑13/01/2023 15:38Politika ne smije da se miješa u operativni rad policije. Ministarstvo je tu da policiji obezbjedi uslove za rad. U sam rad ne smije da se miješa. Policija mora ostati nezavisna. Naravno, dalo bi se raspravljati o tome da li je zaista tako. Ja samo pišem kako bi zakonski i teoretski trebalo biti.
Sve što tražim su dokazi.
Osmorka dobila Centralnu banku, evo koje još pozicije i direktorska mjesta
Saznajemo da je Osmorci pripala i Direkcija za evropske integracije, ali i Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka
Dogovoreno je da Osmorka imenuje i direktora za Reformu javne uprave, ali i direktora Centra za uklanjanje mina BiH -BH MAC.
Još uvijek se pregovora oko Uprave za indirektno oporezivanje, Agencije za državnu službu.