Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
archi_a

#74401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

laserShow wrote: 13/01/2023 13:39
archi_a wrote: 13/01/2023 13:33 Šta, jel treba da mi se ovi sviđaju jer su digli kredit koji će moje unuče vraćati?
A zasto si licemjeran? Za prugu se uzelo koliko, ne sjecam se ni sam, 70 miliona. Daj navedi i jedan post gdje se zalis za sve prethodne stotine miliona kredita koji su uzeti, od autocesta, do punjenja budzeta.

Hajde, da vidim tvoj jedan post gdje se zalis na to?
Ne žalim se na izgradnju bilo koje vrste. Nećeš naći takav post! Žalim se na jebene likove zbog kojih nisam naveče smio otići u wc da pišam, da mi ne iskoči iz šolje! I tako mjesecima, jer su ONI pokrenuli projekat! Heeeeej. Da ne bi njih raspalo bi se sve. :-)
Last edited by archi_a on 13/01/2023 13:47, edited 1 time in total.
Dozer

#74402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dozer »

PM72 wrote: 13/01/2023 13:09
Dozer wrote: 13/01/2023 13:04 Imal' gdje jos kakav lift da nam SDA otvori....?
Pošto si mi drag...
Smijel se išta reći ovim "novima" da ne dođu u kožnim mantilima i prepadaju te gulagom u Sibiru?
Ma smije im se reci sta god hoces. Svasta. Ali ne mogu supe na viljusku. Ovi nam srali po glavi 30 godina, a to rade i sad, i cim je dosao neko drugi i poceo raditi nesto sto ovi uhljupi nisu - eto drame.

Kako rekoh, nisu ovi cvijece, ali ako urade i za 10% vise od SDA & Co. - odlicni su.
Haris.ba

#74403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

il dottore wrote: 13/01/2023 13:15
Haris.ba wrote: 13/01/2023 10:59

Pa tako reci. Ne sakrivaj se iza nekih prica o pobjedi u srpskom taboru.

Snsd ce biti u vlasti jer Hdz to zeli, da ne zeli - bio bi u opoziciji.
Znaci ti da bi dokaz'o svoju tvrdnju izdvojis jednu stavku a ostalih 5 zanemaris?
Sta covjek da ti kaze dina ti i imana
Hdz odlucuje ko ce biti u vlasti. Odlucio je da iz entiteta RS Snsd ispunjava sve njihove potrebe i imaju nezvanicnu koaliciju. Da sutra odluce da posalju Snsd u opoziciju na drzavnom nivou - to bi se desilo (jest da nece, jer bi morali zavisiti od Komsica).
Dozer

#74404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dozer »

PM72 wrote: 13/01/2023 13:15 A šta su ovi do sada otvorili?
Haj' ne jebi :lol:
noviforumas

#74405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Jesu ljudi radili dobar posao u KS. Naravno da ce to isticati. Ko ne bi? To sto ostrasceni botovi na drustvenim mrezima i forumima pisu o njima kao da su Churchilli ne mijenja cinjenicu da su kvalitetno radili u kantonu.
Spit_fire

#74406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

U KS se obecali svasta od eksprtne vlade pa do ne znam ti ja cega

Nije se lose ni pocelo dok je bilo fokusa..cim se ukazala prilika za vlast na FBiH i BiH nivou sve je stalo i otsill u ladicu...

Opet ponavlnam bilo je dobih stvari al one neke elemntarne poput sigurnosti i zdravstva su odron...to sto su jedno vrijeke dijelili pare s gomile jer nisu znali sta da urade sa njima tipa subvencija plina i kome treba i kome ne treba nije nikakav uspjeh nego dokaz neozbiljnosti...

Posebno bi istakao promasaje s kadrovima od ovih moralnih tipa Arijane Memic do prakticniu tipa Mandic, Tanovic i Delic

Ja ne pamtim da je Sarjaevo bilo zapustenije, prljavije i nesigurnije ...mozda nekad tamo 2008. il tako neki period..

Nek prica ko sta hoce da su sutra izbori Dino prije svega a za njim i Forto tj njihove stranke ne bi dobili ni pola
glasova koliko su dobili ...pa cak ni u KS..
512MB

#74407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Dozer wrote: 13/01/2023 13:04 Imal' gdje jos kakav lift da nam SDA otvori....?
Pošto si mi drag...
Smijel se išta reći ovim "novima" da ne dođu u kožnim mantilima i prepadaju te gulagom u Sibiru?
Vidiš ti to, sad se i četalji digli da brane Dinu. :oops:
Dozer

#74408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dozer »

archi_a wrote: 13/01/2023 13:20 I šta kaže, ovi poltroni "preporodili" Sarajevo? :-)

Image

Image

Image

Image

Image

Pruga, pruga, pruga..... Pa po čemu ste se vozili zadnjih 25 godina? Botovi su mentalno silovali građane pred izbore sa projektom izgradnje pruge. Šteta iz šolje iskakao. Završili izbori pruga se gradi, niko štetu spomenuo nije više ni jednom, zaboravljen čovjek. Pred izbore je bio "koristan". Jedan jebeni projekat rade, to se ističe ko da ga zubima kopaju. Hoćel tako biti za svaki projekat koji budu pokrenuli iz budžeta ili kredita? Jel trebamo spomenike da dižemo onima koji su dobili mandat da rade za građane? Pa nismo svi ko golubovi da ne znamo da je svaka ulica nakon agresije bila "projekat" sama po sebi. Lako je sad nadograđivati i birati projekat koji ćeš predstaviti i raditi. Odnosno nije lako, svaki treba istaknuti kao nešto pozitivno i uspjeh al mi nemoj pamet peglati i predstavljati se ko da si Gazi Husrev-Beg. Da je sve što je do sad urađeno loše, al eto baš ovi sad će da naprave "čudo ne viđeno" . Ne znam za vas, al meni čim počne u tom smjeru, ja sam, mi smo, mi znamo, ko ti je ovo radio prije mene, odmah mi je jasno kakva je ubleha od čovjeka.
Hljeb te jebo, s kim ja živim?!?
Niko nece napraviti cudo nevidjeno (nevidjeno je jedna rijec :D), ali takodjer je bilo i vise nego dovoljno bahanalija, kleptomanije, neplaniranja, huskanja, lazi, petljavine, laznh diploma, zagadjivanja svega sto se moglo zagaditi, itd.itd.itd.
Spit_fire

#74409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Dozer wrote: 13/01/2023 13:53
archi_a wrote: 13/01/2023 13:20 I šta kaže, ovi poltroni "preporodili" Sarajevo? :-)

Image

Image

Image

Image

Image

Pruga, pruga, pruga..... Pa po čemu ste se vozili zadnjih 25 godina? Botovi su mentalno silovali građane pred izbore sa projektom izgradnje pruge. Šteta iz šolje iskakao. Završili izbori pruga se gradi, niko štetu spomenuo nije više ni jednom, zaboravljen čovjek. Pred izbore je bio "koristan". Jedan jebeni projekat rade, to se ističe ko da ga zubima kopaju. Hoćel tako biti za svaki projekat koji budu pokrenuli iz budžeta ili kredita? Jel trebamo spomenike da dižemo onima koji su dobili mandat da rade za građane? Pa nismo svi ko golubovi da ne znamo da je svaka ulica nakon agresije bila "projekat" sama po sebi. Lako je sad nadograđivati i birati projekat koji ćeš predstaviti i raditi. Odnosno nije lako, svaki treba istaknuti kao nešto pozitivno i uspjeh al mi nemoj pamet peglati i predstavljati se ko da si Gazi Husrev-Beg. Da je sve što je do sad urađeno loše, al eto baš ovi sad će da naprave "čudo ne viđeno" . Ne znam za vas, al meni čim počne u tom smjeru, ja sam, mi smo, mi znamo, ko ti je ovo radio prije mene, odmah mi je jasno kakva je ubleha od čovjeka.
Hljeb te jebo, s kim ja živim?!?
Niko nece napraviti cudo nevidjeno (nevidjeno je jedna rijec :D), ali takodjer je bilo i vise nego dovoljno bahanalija, kleptomanije, neplaniranja, huskanja, lazi, petljavine, laznh diploma, zagadjivanja svega sto se moglo zagaditi, itd.itd.itd.
Ja pored sve kritike koji sam iznio kazem da je ova vlada u KS zasluzila jos jedan mandat..al mislim da ce im to bit zadnji..a sro se tice toga oko diploma, uhljebljivanja i lazi...pa malo je jedan mandat da ovi dodju na red, eto citiraj me za 2 godine cca mozda cak i ranije kad se prljavi ves ovih sdasnjij pocne iznositi po medijima, kad nestane municije "SDA OVO SDA ONO"...
PM72

#74410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Dozer wrote: 13/01/2023 13:46

Pošto si mi drag...
Ma smije im se reci sta god hoces. Svasta. Ali ne mogu supe na viljusku. Ovi nam srali po glavi 30 godina, a to rade i sad, i cim je dosao neko drugi i poceo raditi nesto sto ovi uhljupi nisu - eto drame.

Kako rekoh, nisu ovi cvijece, ali ako urade i za 10% vise od SDA & Co. - odlicni su.
Slažem se s tobom ali puno priče,obećanja i projekata a završnica nula bodova.
Kod mene su u firmi doveli novo rukovodstvo,bez konkursa ili potrebnih kvalifikacija jer su prije toga promjenili NO i skupštinu.Onda su doveli pun voz iz Breze i Visokog pravnika i ekonomista sa travničkim diplomama da bi oni doveli svoje rođake,kumove i prijatelje.I samo prate ko je šta rekao...sve go seljak i primitivac
Mislio sam da od ONIH nema gorih.Zajebo sam se
PM72

#74411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Dozer wrote: 13/01/2023 13:48
PM72 wrote: 13/01/2023 13:15 A šta su ovi do sada otvorili?
Haj' ne jebi :lol:
Fakat se ne sjećam da su neki projekat doveli do kraja
Spit_fire

#74412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

PM72 wrote: 13/01/2023 13:55
Dozer wrote: 13/01/2023 13:46

Slažem se s tobom ali puno priče,obećanja i projekata a završnica nula bodova.
Kod mene su u firmi doveli novo rukovodstvo,bez konkursa ili potrebnih kvalifikacija jer su prije toga promjenili NO i skupštinu.Onda su doveli pun voz iz Breze i Visokog pravnika i ekonomista sa travničkim diplomama da bi oni doveli svoje rođake,kumove i prijatelje.I samo prate ko je šta rekao...sve go seljak i primitivac
Mislio sam da od ONIH nema gorih.Zajebo sam se
Zaposljavanje posebna prica...imaju svu prijatelje, poznanike, rodbinu u KJKP firmama i kantonalnim ministarstvima...pitajte sta i kako se radi..i to je neka promjena....
Last edited by Spit_fire on 13/01/2023 14:03, edited 1 time in total.
PM72

#74413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Ministar ...brezonja...a on sve rasporedio
mishic

#74414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Ko je ustvari predsjedavajući Vijeća ministara BiH? I Tegeltija i Krišto se potpisuju tako

Evo recimo da je onaj ko od njih dvoje više voli BiH
noviforumas

#74415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Spit_fire wrote: 13/01/2023 13:50 U KS se obecali svasta od eksprtne vlade pa do ne znam ti ja cega

Nije se lose ni pocelo dok je bilo fokusa..cim se ukazala prilika za vlast na FBiH i BiH nivou sve je stalo i otsill u ladicu...

Opet ponavlnam bilo je dobih stvari al one neke elemntarne poput sigurnosti i zdravstva su odron...to sto su jedno vrijeke dijelili pare s gomile jer nisu znali sta da urade sa njima tipa subvencija plina i kome treba i kome ne treba nije nikakav uspjeh nego dokaz neozbiljnosti...

Posebno bi istakao promasaje s kadrovima od ovih moralnih tipa Arijane Memic do prakticniu tipa Mandic, Tanovic i Delic

Ja ne pamtim da je Sarjaevo bilo zapustenije, prljavije i nesigurnije ...mozda nekad tamo 2008. il tako neki period..

Nek prica ko sta hoce da su sutra izbori Dino prije svega a za njim i Forto tj njihove stranke ne bi dobili ni pola
Zapustenost i prljavstina svakome normalnom smeta, ali to je dosta do naroda, da se ne lazemo. Sta ti mozes kad niko nije u stanju pokupiti smece kad zavrsi s rostiljanjem na nekoj planini... pa ljudi jos kroz prozor izbacuju kese sa smecem u sred Sarajeva. Stoka smo i mi, realno.

Sto se sigurnosti tice, ne znam sta bih ti rekao. S cim ili s kim se poredimo? Sarajevo nikad nije bilo specijalno nesiguran grad, bar sto se tice ulicnog kriminala. Nije nijedan u BiH. Nama je problem u cijeloj drzavi organizovani kriminal, korupcija, te krupne stvari.

Ne kazem da su sve savrseno radili, daleko od toga, ali radilo se poprilicno kvalitetno. Normalno da ima puno prostora za napredak. Dosta ovih dobrih stvari koje su uradili su zasjenili retorikom i saginjanjem Dodik-Covic osovini, a jako kontraproduktivno je i ponasanje botova po forumima i drustvenim mrezama. To se i ovdje odlicno vidi. Jednostavno ce se zgaditi ljudima ako im potparole nastave glumiti razni Stylinzi i slicno, to jest njihovi Mulahusici i Vildane.

S druge strane, meni izgleda da je FBiH i drzavni nivo prevelik zalogaj za njih, mada nije morao da bude. Trebali su povuci rucnu dok su jos mogli, malo se konsolidovati. Ovo sad uopste ne ide u dobrom smjeru, po meni. Proradio je ego, zelja za foteljom, na svasta se spremno pristati samo da se zasjedne. Ukratko, tu se slazemo, cim su skontali da mogu uzeti vlast na federalnom i drzavnom nivou poceli su ozbiljno da se gube.
Oznaka Tablica

#74416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Oznaka Tablica »

mishic wrote: 13/01/2023 14:04 Ko je ustvari predsjedavajući Vijeća ministara BiH? I Tegeltija i Krišto se potpisuju tako

Bitno da nije neko iz sda.
Spit_fire

#74417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

mishic wrote: 13/01/2023 14:04 Ko je ustvari predsjedavajući Vijeća ministara BiH? I Tegeltija i Krišto se potpisuju tako

Onda nije niko ako je to kriteriji
Dozer

#74418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dozer »

Spit_fire wrote: 13/01/2023 13:50 U KS se obecali svasta od eksprtne vlade pa do ne znam ti ja cega

Logican naredni korak jeste osvojiti vlast po vertikali, a kako bi se moglo raditi vise i bolje. Da li ce to tako i biti, vidjcemo. Kazna ili nagrada stizu za 4 godine u svakom slucaju.
Zdravtsvom jos uvijek upravlja Sebija. Kako je svima poznato, radi se o polupismenoj krimnogenoj personi bez adekvatnog obrazovanja, pa nije ni cudo sto je zdravtsvo u raspadu. Ali, zato je debelo unaprijedila otimanje od ZZO i gradjana.
Ne postoji na planeti vlast koja nema kadrovske promasaje. Ali, ako cemo o tim promasajima, onda su defitivni sampioni zauvijek iz SDA.
Neki konkretni argumenti za ovakvu tvrdnju...?
glasova koliko su dobili ...pa cak ni u KS..[/quote]
Moguce. Ali, zaista mislis da je SDA dobila glasova koliko se tvrdi? Garantujem ti da su pokrali minimalno 30%. Sam racunaj koliko je to.
mishic

#74419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Eh da je kakav kviz osvojili bi ste maksimalan broj poena...
Dozer

#74420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dozer »

512MB wrote: 13/01/2023 13:51

Pošto si mi drag...
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ne diraj mi PM-a :lol:
PM72

#74421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Dozer wrote: 13/01/2023 14:07
512MB wrote: 13/01/2023 13:51
Ovo on meni da sam ćetalj? :-) sunce ga grijalo ko krticu
Spit_fire

#74422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

noviforumas wrote: 13/01/2023 14:05

Zapustenost i prljavstina svakome normalnom smeta, ali to je dosta do naroda, da se ne lazemo. Sta ti mozes kad niko nije u stanju pokupiti smece kad zavrsi s rostiljanjem na nekoj planini... pa ljudi jos kroz prozor izbacuju kese sa smecem u sred Sarajeva. Stoka smo i mi, realno.

Sto se sigurnosti tice, ne znam sta bih ti rekao. S cim ili s kim se poredimo? Sarajevo nikad nije bilo specijalno nesiguran grad, bar sto se tice ulicnog kriminala. Nije nijedan u BiH. Nama je problem u cijeloj drzavi organizovani kriminal, korupcija, te krupne stvari.

Ne kazem da su sve savrseno radili, daleko od toga, ali radilo se poprilicno kvalitetno. Normalno da ima puno prostora za napredak. Dosta ovih dobrih stvari koje su uradili su zasjenili retorikom i saginjanjem Dodik-Covic osovini, a jako kontraproduktivno je i ponasanje botova po forumima i drustvenim mrezama. To se i ovdje odlicno vidi. Jednostavno ce se zgaditi ljudima ako im potparole nastave glumiti razni Stylinzi i slicno, to jest njihovi Mulahusici i Vildane.

S druge strane, meni izgleda da je FBiH i drzavni nivo prevelik zalogaj za njih, mada nije morao da bude. Trebali su povuci rucnu dok su jos mogli, malo se konsolidovati. Ovo sad uopste ne ide u dobrom smjeru, po meni. Proradio je ego, zelja za foteljom, na svasta se spremno pristati samo da se zasjedne. Ukratko, tu se slazemo, cim su skontali da mogu uzeti vlast na federalnom i drzavnom nivou poceli su ozbiljno da se gube.
Sve to stoji...al evo iskreno moras priznati da je KS pao u drugi ustvari peti plan cim ae javila prilika za FBiH...

Ma brate...opet navodim banalan primjer..centar grada..50 ulicnih prodavaca, divlje pijace..PROSJACI PROSJACI I PROSJACI..milion ih..onda ulicni sviraci...kazem ja Kabul pravi...a sto se sigurnosti tice da ti zivot ovisi o tome policjac se bez poziva ne bi pojavio u gradu..srest njega je u rangu da sretnes edina dzeku kako seta

Razbojnistva znaci na svakom cosku se desavaju, pa eto imali smo i ubliacki pohod u strogom centru grada...a o saobracaju necu fkt
Last edited by Spit_fire on 13/01/2023 14:11, edited 1 time in total.
Dozer

#74423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dozer »

Spit_fire wrote: 13/01/2023 13:55
Dozer wrote: 13/01/2023 13:53
Ja pored sve kritike koji sam iznio kazem da je ova vlada u KS zasluzila jos jedan mandat..al mislim da ce im to bit zadnji..a sro se tice toga oko diploma, uhljebljivanja i lazi...pa malo je jedan mandat da ovi dodju na red, eto citiraj me za 2 godine cca mozda cak i ranije kad se prljavi ves ovih sdasnjij pocne iznositi po medijima, kad nestane municije "SDA OVO SDA ONO"...
Da su im imali sta iskopati, vec bi to uradili, ne brini. Ali, izgleda da bas i nemaju, pa se sve svodi na ove neke "zavalise nas" i sl.. Naravno, pri tome nema ni rijeci o tome koliko su nas oni zavalili za proteklih 30 godina. I to ne samo u parama.
Dozer

#74424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dozer »

PM72 wrote: 13/01/2023 14:08
Dozer wrote: 13/01/2023 14:07
Ovo on meni da sam ćetalj? :-) sunce ga grijalo ko krticu
Ma jok ba, nego ja. Zajebava se :lol:
Spit_fire

#74425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Dozer wrote: 13/01/2023 14:10
Spit_fire wrote: 13/01/2023 13:55

Da su im imali sta iskopati, vec bi to uradili, ne brini. Ali, izgleda da bas i nemaju, pa se sve svodi na ove neke "zavalise nas" i sl.. Naravno, pri tome nema ni rijeci o tome koliko su nas oni zavalili za proteklih 30 godina. I to ne samo u parama.
Pa nisu imali sta iskopat kad nisu bili u poziciji da nesto
urade...i isplivalo je vec svastsw nesta smao sto nece mediji da toliko eksponirajj jer nije IN pljuvat ove, jos uvijek je SDA glavna ...al eto nakon pada populanosto Dine i kompanije ces da vidis..
Locked