Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Crithagra

#54901 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Crithagra »

Realniss wrote: 12/01/2023 11:13 https://www.klix.ba/vijesti/bih/nasa-st ... /230112049

E kakvi pokemoni, vade novinarku za zamjenicu u resoru ljudskih prava...

Ponovo se izruguju vlastitom članstvu, pa imaju barem 10-ak boljih kadrova unutar stranke.

Da su našli nekoga ko je neki stručnjak iz te oblasti pa hajde da kažemo nestranački kadar iz tog razloga.
Ovo postaje smiješno.
Jao kadroviranja. :lol: :lol: :lol:

Ne izruguju se samo članstvu nego i cijelom ovom narodu. :roll:
palermo

#54902 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Realniss wrote: 12/01/2023 11:13 https://www.klix.ba/vijesti/bih/nasa-st ... /230112049

Ponovo se izruguju vlastitom članstvu, pa imaju barem 10-ak boljih kadrova unutar stranke.

Da su našli nekoga ko je neki stručnjak iz te oblasti pa hajde da kažemo nestranački kadar iz tog razloga.
Ovo postaje smiješno.
Ne postoji strucnjak za ovu oblast. Kako ces za ovu poziciju biti strucnjak? A sta fali Duski ? (ozbiljno pitam, ja je znam samo sa tv).

Ovaj dio oko izrugivanja vlastitom clanstvu vjerovatno ima smisla, ali to je rekao bih interna stvar NS-a. Mene kao gradanina BiH to bas I ne zanima.
Roccohljup

#54903 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

Avaz jedva docekao da udari po svojoj
bivsoj perjanici :mrgreen:

https://avaz.ba/vijesti/bih/800574/pukl ... nacki-dres
Osim_13

#54904 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Osim_13 »

Gdje će sad Arnaut preleĆeti?
Roccohljup

#54905 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

S obzirom da hvali kiflu da je galantan, ne bi me zacusilo da u NIPu osvane jedan dan :mrgreen:
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#54906 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by laserShow »

carobnjak_N wrote: 12/01/2023 11:50
laserShow wrote: 12/01/2023 10:41 forto mi se pocinje toliko gaditi da je to nevjerovatno. Sve radi stava koje pokazuje. Kurči se bez pokrica, kako za premijersko djelovanje u KS, radu, projektima i slično. Njegova gostovanja na tv sada i prije vlasti su takva razlika da bih i baketa zagrlio. Sramota za način prikazivanja javnosti.

Znači kad dobiješ vlast, kitom mlati one ispod sebe, zar ne Forto? Sta ti imas nekome polagati racune.

Jos mi se vise gadi kada je rekao da predcjednici stranaka trebaju biti na visokim pozicijama po uzoru na druge zemlje i onda ukljuci srbistan hahahah

Koja si ti neznalica fortice. Na visokim, ili bilo kojim pozicijama trebaju biti strucni i sposobni, neovisno koja je pozicija u stranci.

Sramno da ne moze biti sramnije.
stručni i sposobni ? to oni što im u biografijama piše : završio medresu i učlanio se u Sda?
Je li to stvarno ne znaš šta znači stručna i sposobna osoba koja iza sebe ima rezulate? Kakv ba sda i medresa? Što spominješ taj šljam?

Je li to ne mogu reći da je forto uobraženi degenerik s ovakvim istupima? Hej, on se poredi s jbenim vučićem.
laik1981

#54907 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by laik1981 »

laserShow wrote: 12/01/2023 18:19
carobnjak_N wrote: 12/01/2023 11:50

stručni i sposobni ? to oni što im u biografijama piše : završio medresu i učlanio se u Sda?
Je li to stvarno ne znaš šta znači stručna i sposobna osoba koja iza sebe ima rezulate? Kakv ba sda i medresa? Što spominješ taj šljam?

Je li to ne mogu reći da je forto uobraženi degenerik s ovakvim istupima? Hej, on se poredi s jbenim vučićem.
Mozes li mi navesti jedan primjer takve osobe?

Evo Fortina biografija, pa navedi nekoga ko je po tebi skolovaniji i sposobniji za tu funkciju koju ce obnasati..
https://www.biografija.org/politika/edin-forto/
laserShow

#54908 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by laserShow »

Cekaj, prvo da razjasnimo da podrzavam trojku, o drugim zlima da ne pricamo.

Sada ti hoces da kazes da je gospon cooky forto najbolji od najboljih, od premijera, pa sada do ministra? Da u toj nasoj stranci, ili u izboru kandidata nije bilo boljih?

Jesi li ti poslusao sta je forto rekao, nije pricao o svojoj strucnosti, nije napravio svoj "ekspoze", vec je rekao "pa normalno je da predsjednici stranaka budu na visokim pozicijama, pogledajte mk, srb, crg, de".

Je li tebi normalno da mu je to referenca?

Dajte nemojte biti botčine ko sda, nema smisla. Pogledati njegova zadnja gostovanja na tv sa i kakva arogancija, nevjerovatno.
laik1981

#54909 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by laik1981 »

@laserShow Samo sam te pitao da navedes jedan primjer osobe za koju smatras da je kompetentija i dokazanija od Forte.. Eto postavio sam ti i njegovu biografiju.. Daj neki bolji prijedlog..
laserShow

#54910 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by laserShow »

Koji su izbori bili izmedju njega i ostalih? Sta, da vama stranackim botovima ja trazim najbolje kadndidate? Daj ba nemoj me zezati, siguran sam da je bilo boljih opcija, pa i nestranackih, i od njega i od konakovica.

Sad ja tebe pitam, ko je bio jos u opticaju za ta mjesta, osim navedenog dvojca, hajde ti meni to napisi pa da vidimo jesu li dobro izabrali.

Nevjerovatno, pa ja za sebe ne bih mogao napisati da nema niko bolji od mene, neovisno kakav sam strucnajk :lol: stvarno se neke stvari rade kao sto je radila sd0 patrijsotska elita.

Cuj "ko je strucnij od njega" hahah

Eo kad trazis imena, Adnan Šteta. Šta sad?
laik1981

#54911 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by laik1981 »

laserShow wrote: 12/01/2023 18:39 Koji su izbori bili izmedju njega i ostalih? Sta, da vama stranackim botovima ja trazim najbolje kadndidate? Daj ba nemoj me zezati, siguran sam da je bilo boljih opcija, pa i nestranackih, i od njega i od konakovica.

Sad ja tebe pitam, ko je bio jos u opticaju za ta mjesta, osim navedenog dvojca, hajde ti meni to napisi pa da vidimo jesu li dobro izabrali.
Pitam te da das neki svoj prijedlog.. Bilo kakav.. Bilo koje osobe u BiH bez obzira na stranacku pripadnost.. Nemas odgovor.. Meni je i to dovoljan odgovor.. A sad nastavi srati bez pokrica.. Dovidjenja i prijatno..
Officer Crabtree

#54912 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Officer Crabtree »

Znači ako on ne navede ime onda je Forto najbolji.

:lol:
laserShow

#54913 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by laserShow »

laik1981 wrote: 12/01/2023 18:42 A sad nastavi srati bez pokrica.. Dovidjenja i prijatno.
opa. dje si forto cooky majstore. Eto naveo sam ti, Adnan Šteta, štaš sad?

Hajde sad ti navedi koja su još imena bila u opticaju osim forte, pa su oni otpali, jer je stručnij od njihA?
Officer Crabtree wrote: 12/01/2023 18:43 Znači ako on ne navede ime onda je Forto najbolji.

Ne mora me sd0 fan braniti. Ja ovdje dajem konstruktivnu kritiku, jer ako nastave ovako, izgubit ce podrsku. Ne, to ne znaci da ce sd0 dobiti podrsku, vec da ce ljudi dignuti ruke i od jednih i od drugih, pa neka nam bude kako bude.
Officer Crabtree

#54914 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Otkud sad ja FAN sad ti pretjera.

Da "zlo" bude gore ja glasao za NS :|
laik1981

#54915 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by laik1981 »

Officer Crabtree wrote: 12/01/2023 18:43 Znači ako on ne navede ime onda je Forto najbolji.

Gdje sam to rekao? Nigdje.. Eto, mozes i ti navesti primjer te osobe koja je dokazanija i kompetentnija od Forte.. Samo navedite neko ime koje je po vasim standardima kvalitetnije rjesenje..

@laserShow
Po cemu je Adnan Steta po tebi bolje rjesenje od Forte? Ne tvrdim uopste da je Adnan lose rjesenje, samo po cemu je bolje rjesenje od Forte? Po kojim kriterijima?
Officer Crabtree

#54916 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

laik1981 wrote: 12/01/2023 18:50

Gdje sam to rekao? Nigdje.. Eto, mozes i ti navesti primjer te osobe koja je dokazanija i kompetentnija od Forte.. Samo navedite neko ime koje je po vasim standardima kvalitetnije rjesenje..

@laserShow
Po cemu je Adnan Steta po tebi bolje rjesenje od Forte? Ne tvrdim uopste da je Adnan lose rjesenje, samo po cemu je bolje rjesenje od Forte?
Ma možda je to i najveći problem što nemaju koga kompetentnijeg predložiti...
laserShow

#54917 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by laserShow »

laik1981 wrote: 12/01/2023 18:50 Po cemu je Adnan Steta po tebi bolje rjesenje od Forte? Ne tvrdim uopste da je Adnan lose rjesenje, samo po cemu je bolje rjesenje od Forte? Po kojim kriterijima?
Jbte kao da ja nesto moram da dokazujem pa me ispitujes, iako ti vec imas stav da je fortto najbolji. Evo dao sam ti ime i sada moja pitanja

-koliko kandidata je bilo u opticaju
-da li je steta bio u opticaju
-sta je bio kriterij za odabir NAJBOLJEG OD NAJBOLJEG
-kakvo je rangiranje bilo

KAKO JE PROVEDEN PROCES DA ZNAMO DA JE NAJBOLJI OD NAJBOLJIH na toj poziciji? KAKO?

Ja sam samo cuo izjavu, gdje kaze da je normalno i da trebaju biti precjednici stranaka biti na visokim funkcijama, kao sto je, izmedju ostalih u srbiji. To je meni takva moronska izjava, uzeti u bilo koju rijec diktaturu iz srbije, nevjerovatno.
Hakiz

#54918 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Po čemu ocjenjujete ko je bolji?

Sve šta je vlada KS uradila, a po čemu ocjenjujete i Fortu i Štetu, je trošenje novca u smislu da je novac koji je SDA trošila na neke svoje marifetluke usmjerila u prugu, porodilje itd. To jeste bolje od prethodnika, ali nije u tome stvar.

Ono šta trebamo vidjeti je zarađivanje. Ne tako da se inflacijom za koju nisu oni zaslužni :mrgreen: poveća suma koja kroz poreze uđe u KS, nego u smislu povećanja privredne aktivnosti.

Da vidimo u sljedeće 2 godine do lokalnih, eventualno 4 do opštih, izbora koliko će rasti broj otvorenih firmi, što doo, što obrta. Koliko će vozača, majstora, doktora... odlučiti da im je bolje ovdje ostati nego odavde otići.

Ako to ne krene nabolje, i to značajno, jedini uspjeh ovih ljudi će biti da nisu ukrali koliko su prethodnici. Što jeste dobro, ali je malo.

Doduše, sad će recesija, pa eto izgovora.
Crithagra

#54919 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Crithagra »

palermo wrote: 12/01/2023 16:44

Ovo postaje smiješno.
Ne postoji strucnjak za ovu oblast. Kako ces za ovu poziciju biti strucnjak? A sta fali Duski ? (ozbiljno pitam, ja je znam samo sa tv).

Ovaj dio oko izrugivanja vlastitom clanstvu vjerovatno ima smisla, ali to je rekao bih interna stvar NS-a. Mene kao gradanina BiH to bas I ne zanima.
Fali joj potvrda od psihijatra da je sposobna za rad sa ljudskim bićima, sudeći po svjedočenjima njenih bivših saradnika iz više firmi.
laik1981

#54920 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by laik1981 »

laserShow wrote: 12/01/2023 18:54
laik1981 wrote: 12/01/2023 18:50 Po cemu je Adnan Steta po tebi bolje rjesenje od Forte? Ne tvrdim uopste da je Adnan lose rjesenje, samo po cemu je bolje rjesenje od Forte? Po kojim kriterijima?
Jbte kao da ja nesto moram da dokazujem pa me ispitujes, iako ti vec imas stav da je fortto najbolji. Evo dao sam ti ime i sada moja pitanja

-koliko kandidata je bilo u opticaju
-da li je steta bio u opticaju
-sta je bio kriterij za odabir NAJBOLJEG OD NAJBOLJEG
-kakvo je rangiranje bilo

KAKO JE PROVEDEN PROCES DA ZNAMO DA JE NAJBOLJI OD NAJBOLJIH na toj poziciji? KAKO?

Ja sam samo cuo izjavu, gdje kaze da je normalno i da trebaju biti precjednici stranaka biti na visokim funkcijama, kao sto je, izmedju ostalih u srbiji. To je meni takva moronska izjava, uzeti u bilo koju rijec diktaturu iz srbije, nevjerovatno.
Ma ne znam ja nista, tako da ti ni na jedno pitanje ne znam odgovoriti.. Nigdje nisam ni rekao da je Forto najbolje rjesenje.. Niti te ispitujem, niti trazim da nesto dokazujes.. Samo te pitam za misljenje.. Ne znam da li je Steta bio u opticaju.. Evo recimo da jeste.. Zbog cega mislis da je, u slucaju da je bio u opticaju, bolje rjesenje od Forte.. Po cemu? Kojim kriterijima? Radnom iskustvu? Pozicijama koje je obnasao? Obrazovanju? Samo hocu da skontam koji su vam kriteriji.. O Forti ne znam nista osim ovoga sto mu pise u biografiji..
laik1981

#54921 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by laik1981 »

Officer Crabtree wrote: 12/01/2023 18:51

Ma možda je to i najveći problem što nemaju koga kompetentnijeg predložiti...
Pa daj ime tog sposobijeg, nebitno kojoj stranci pripada.. Pa zar je to toliko tesko? Puna nam drzava eksperata :mrgreen:
Crithagra

#54922 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Crithagra »

Vodite besmislenu raspravu, jer politika ovdje ne bira bolje, sposobnije i kvalitetnije nego podobnije. A često je šef stranke najpodobniji sam sebi, a i stranačkim jaranima, jer oni ne smiju biti protiv.

Zato školovani i pametni odlaze vani, jer neće doći na red ni za šta, nigdje i nikad. Možda ni tad.
Crithagra

#54923 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Crithagra »

Ulazak Forte i Konakovića u Vijeće ministara BiH je otjerao još najmanje 20 porodica iz države.
GandalfSivi

#54924 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GandalfSivi »

Crithagra wrote: 12/01/2023 19:20 Ulazak Forte i Konakovića u Vijeće ministara BiH je otjerao još najmanje 20 porodica iz države.
Ovih sto su na SDA sisi zivjeli zadnjih 30 godina?
carobnjak_N

#54925 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by carobnjak_N »

Neki ljudi su izgleda sebi umislili da sad ta famozna NOVA VLAST je isto što i revolucija, i sad traže ništa manje nego IDEALNO.
Pa nema to jbt, riječ je o postepenim procesima, koji ne ovise o jednom ministru ili par istaknutih osoba iz stranke.
Sve to može ići korak po korak, a u ovako sistemski zapuštenom društvu i ne može brže.
Locked