Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Haris.ba

#74026 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

mirza_15 wrote: 12/01/2023 00:14
Haris.ba wrote: 12/01/2023 00:11

Ljudi, ne vjerujte vlastitim ocima.
I onda nastavak:
U autentičnom tumačenju izmjena i dopuna Zakona o Vijeću ministara, koje je donio Miroslav Lajčak, stoji da se upravo član 18. stavu 3. tumači "na način da se njime predviđa ulaganje najvećih napora kako bi se osiguralo da glas najmanje jednog člana iz svakog konstitutivnog naroda iz navedene odredbe daje predsjedavajući Vijeća ministara i zamjenici. U slučaju da su predsjedavajući ili zamjenici odsutni ili na drugi način spriječeni da na navedeni način glasaju, oni će ovlastiti po jednog člana Vijeća ministara, koji pripada istom konstitutivnom narodu da daju glas u njihovo ime. U slučaju da predsjedavajući ili zamjenici u tu svrhu ne ovlaste člana Vijeća ministara ili da je u tu svrhu ovlašteni član ministara odsutan ili na drugi način spriječen da da navedeni glas, bilo koji drugi član Vijeća ministara, koji pripada datom konstitutivnom narodu, ima pravo dati navedeni glas."
Ili ćemo se praviti da ovo ne postoji?
Zato sam i napisao. Ne vjerujte vlastitim ocima.

Kada se prvo polazi od toga ko sta kaze, pa se tako formiraju misljenja - nama je i dobro sta zasluzujemo.

Ovo je vrhunski dokaz zasto je nama ovako kako jeste.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#74027 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Lakat Jebić wrote: 12/01/2023 00:24
Chmoljo wrote: 12/01/2023 00:20

ne znam, fkt. ali ako mi tražiš da povjerujem da nakon toliko godina u vlasti SNSD nema nikoga u agenciji za koju se ne raspisuju konkursi, teško ću bogami :-D
Da, to je slucaj.

Kadrovi SNSDa nikad nisu usli u sigurnosne agencije (ne znam za sve, OSA sigurno, mislim i sluzba za strance). SDA nikad nije dala da dodje na dnevni red, vjerovatno uz konsultacije s Amerikancima.

Nemoj meni vjerovat, ima google, nisu male drame bile o stopiranju imenovanja na sjednicama.
ok, ali tu onda dolazimo do paradoksa. ameri ne žele ruske ljude u OSA, dok istovremeno ameri guraju ovu koaliciju. ili ne guraju?
Lakat Jebić

#74028 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lakat Jebić »

Chmoljo wrote: 12/01/2023 00:26
Lakat Jebić wrote: 12/01/2023 00:24
Da, to je slucaj.

Kadrovi SNSDa nikad nisu usli u sigurnosne agencije (ne znam za sve, OSA sigurno, mislim i sluzba za strance). SDA nikad nije dala da dodje na dnevni red, vjerovatno uz konsultacije s Amerikancima.

Nemoj meni vjerovat, ima google, nisu male drame bile o stopiranju imenovanja na sjednicama.
ok, ali tu onda dolazimo do paradoksa. ameri ne žele ruske ljude u OSA, dok istovremeno ameri guraju ovu koaliciju. ili ne guraju?
To je potpuno druga tema. Sta amerikanci tacno hoce na balkanu, dok guraju pricu o Zajednici srpskih opcina na Kosovu, Abazovicevu vladu itd. (Sveskupa djeluje njihova politika sizofreno iskreno. Imam i teoriju zasto to rade, al je teorija i nije tema, pa da ne sirim).

Al evo konkretno da ti odgovorim. Arnaut kaze da su zvali iz americke ambasade i pitali jesu li u osmorci svjesni sta znaci Dodikov Bosnjak. Ne znam jel tacno. Al uklapa se u ovo gore.
last mohicans

#74029 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by last mohicans »

Sta se ovo i ćelavi preletačević Arnaut raspojasao? Umjesto da dupe lize Forti, on bi ko biva nešta pribado. Nema mi većeg ljigavca na političkoj sceni i antipatičnijeg beskičmenjaka od njega.
Chmoljo

#74030 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Lakat Jebić wrote: 12/01/2023 00:32
Chmoljo wrote: 12/01/2023 00:26

To je potpuno druga tema. Sta amerikanci tacno hoce na balkanu, dok guraju pricu o Zajednici srpskih opcina na Kosovu, Abazovicevu vladu itd. (Sveskupa djeluje njihova politika sizofreno iskreno. Imam i teoriju zasto to rade, al je teorija i nije tema, pa da ne sirim).

Al evo konkretno da ti odgovorim. Arnaut kaze da su zvali iz americke ambasade i pitali jesu li u osmorci svjesni sta znaci Dodikov Bosnjak. Ne znam jel tacno. Al uklapa se u ovo gore.
reko je Arnaut i da je spominjan kao MVP pa Forto porekao.

ne kažem da laže ovdje konkretno, ali da je ambiciozan, to je sigurno. nije lik kojeg bi se postidio kao MVPa, na prvu mi je sigurno i podosta bolji od Kifle, ali to ne znači da mu je maslo za ramazana.

volio bih čuti teoriju. :) ako je off, progledaćemo kroz prste, imam neke veze koje mogu povući kod uredništva foruma. :D
Roccohljup

#74031 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

Novak20 wrote: 11/01/2023 23:54
Roccohljup wrote: 11/01/2023 23:44 Arnaut priznaje da su se resori/imenovanja vrsila na nacin da se gleda sta je najbolje za stranku a ne sta je najbolje za drzavu
:lol:

A garant je Arnaut ono najbolje za državu ???
To mozda on misli :D Ocigledno je sebe pokusao ugraditi za tu poziciju pa je solirao i sad mu ce mu se o glavu obiti. Ali mislim da je u pravu da se tako talilo da se gledalo sta je najbolje za stranku/predsjednika a ne nuzno sta tj ko bi bio najbolje rjesenje
A_A_AKCIJA

#74032 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Osmi Socrates wrote: 12/01/2023 00:09 Teško vama
Da, teško nama.

Rekao sam ti već da je naša guzica na udaru, a tebi ni u džep ni iz džepa.

Mi ovo dosta ozbiljnije doživljavamo, a ti se zajebavaš, umjesto da djecu vidiš na klizanje, Ice fishing, da se baviš NFL playoffsima, da tabiriš NHL, ti ovdje gubiš vrijeme..
Osmi Socrates

#74033 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

A_A_AKCIJA wrote: 12/01/2023 00:41
Osmi Socrates wrote: 12/01/2023 00:09 Teško vama
Da, teško nama.

Rekao sam ti već da je naša guzica na udaru, a tebi ni u džep ni iz džepa.

Mi ovo dosta ozbiljnije doživljavamo, a ti se zajebavaš, umjesto da djecu vidiš na klizanje, Ice fishing, da se baviš NFL playoffsima, da tabiriš NHL, ti ovdje gubiš vrijeme..
Ja uopšte ne gubim vrijeme. :lol:

Završavam law school onako usput.

Ja vas uopšte ne zajebavam. Imam i ja interesa u BiH, više nego što ti možeš i pretpostaviti. Dakle, poštedi me šuplje.

A neko pit'o za Amere?

Pa dobro šta vi mislite koje informacije imaju Ameri o balkanskim političarima?

Ja ovu šizofrenu koaliciju neću ni komentirati. To normalan zapadni diplomat ne može podržavati.
Pandakonda

#74034 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

Pa Arnaut nije ni rekao da je bio zvanican kandidat ili da je bio u opticaju. Rekao je samo da mu je Forto dao garancije da ga nece blokirati ukoliko nagovori Konakovica da ustupi to mjesto i ako bi se to desilo onda bi ga tek stavili na glasanje kao kandidata. Znaci to su sve bili neformalni razgovori.

Od gluposti sa Zuhricem pa sve do obadanja sa SDP-om ocigledno je da Sabina, koliki god kapacitet bila, zna zamjeriti ako nije po njenom i da je pomalo zlopamtilo. Sabina je u toku prosle godine, barem sto se da vidjeti po fb postovima, jako dobro surađivala sa Arnautom i bili su dvojac koji je isao od amerike do EU kada god se moglo. Tako da cisto sumnjam da Sabina ne vjeruje u njegove kompetencije. Mislim da je tu prije bio slucaj da mu je Sabina zamjerila sto je Arnaut na svoju ruku pokusao nesto ispregovarati sa Konakovicem umjesto da je recimo zauzeo cvrsci stav i da podrzi nju pod svaku cijenu.
Chmoljo

#74035 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Roccohljup wrote: 12/01/2023 00:41

To mozda on misli :D Ocigledno je sebe pokusao ugraditi za tu poziciju pa je solirao i sad mu ce mu se o glavu obiti. Ali mislim da je u pravu da se tako talilo da se gledalo sta je najbolje za stranku/predsjednika a ne nuzno sta tj ko bi bio najbolje rjesenje
tako se uvijek gleda. napaljene budale misle da u strankama obitavaju ljudi koji stvarno rade zbog ideologije i viših ljudskih vrijednosti kako bi dosegnuli nirvanu.

ma hajte molim vas.

uvijek sam govorio, najveća snaga SDP i NS jeste njihovo biračko tijelo koje ne trpi zajebancije i kod kojeg ne prolazi mulahusićevsko botovanje da je vrhovni vođa bezgrešan, i da je stranka svetinja. ako si loš, letiš. sve dok su tog ove stranke svjesne i prolazile su dobro i bile nagrađivane novim prilikama.

sve ostalo je prdimahovina i šuplja priča.
meridiyan

#74036 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

:shock:
Sevlid Hurtić, u kartonu dostavljenom CIK BiH, je naveo da posjeduje pet stanova u BiH vrijednih 1,4 miliona KM, tri kuće u BiH vrijedne 1,6 miliona KM, zemljište u BiH od 10.000 maraka, poslovni prostor procijenjen na 60.000 maraka. Na računu u banci tada je imao 7.700 KM.
Hurtić posjeduje čak devet garaža vrijednih 230.000 KM, ali svakako je najvrjednija firma "Nam" d.o.o. procijenjena na čak 10 miliona KM.
On je tokom 2020. prijavio 641.136 KM prihoda po osnovu plate, naknade, honorara i drugo. Njegova supruga na sebe je imala upisana garažu vrijednu 25.000 KM.
A_A_AKCIJA

#74037 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Chmoljo wrote: 12/01/2023 00:26 ok, ali tu onda dolazimo do paradoksa. ameri ne žele ruske ljude u OSA, dok istovremeno ameri guraju ovu koaliciju. ili ne guraju?
Hahahaha, bravo.

Ali, nisi ništa postigao. Prosječan SDAovac se ne zamara kontradiktornostima u svojim teorijama.

Tako su NiPovci do sada proglašeni od istih spodoba:

Gulenovcima
Zukorlićevcima
Komunjarama
Vehabijama
Šijama
Krstašima
Gavrama
Četnicima
Pederima
Zapadnjacima
Rusima
Srbima
Hrvatima

E sada, koga briga što to ne ide jedno s drugim. De da mi pljunemo, a oni neka se brišu
asurbanipal

#74038 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by asurbanipal »

A_A_AKCIJA wrote: 11/01/2023 23:56
Pandakonda wrote: 11/01/2023 23:34 Suma sumarum
Ne zamaraj se Kadirovcima.

Plač za pozicijama ulazi u kritičnu fazu.
Ljuti na Amerikance s pravom. O SDA Amerikanci imaju mišljenje kao o Afganistancima koji nisu sačuvali državu.
Ulagali milione decenijama, a oni slagali da imaju šest puta više vojske, da bi pokrali pare.za plate tih nepostojećih vojnika.

E isto je sa SDA. Pokrali i uništili sve što su dotakli.

I sada je plač, Putine primi naaaas, zli Ameri krivi za sve, kada je otišla američka baka sa kolačima.

Što je najžalosnije, da im nije bilo Amerikanaca 1995. godine koji su svojim djelovanjem pogurali da ovo nešto liči na državu, danas bi mnogi teturali ulicama Džalalabada, Kandahara ili Idliba i gledali "atrakcije", poput bičevanja žena na trgu ili spaljivanja muzičkih instrumenata...
asurbanipal

#74039 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by asurbanipal »

Pišat pa spavat

Student_u_Ostavci

#74040 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Došli botovi sa podjele sendviča.

'1.mart je kao i 9.januar praznik oko kog se ne moramo slagati ali moramo raditi'
:lol: :lol: :lol:
512MB

#74041 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Nije fer što je kifla glup ko kurac.
relativno84

#74042 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

:oops: :D
Sanjarko

#74043 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

Better Man wrote: 12/01/2023 00:23
sehohari wrote: 11/01/2023 22:31

Pa glup je onaj koji misli matricom "ako nisi za nas, onda si protiv nas".
Jedina matrica koje se trebamo držati je pravda, poštenje, zakonitost i sve ono što vodi napretku društva.
Amerika je najnaprednija trenutno drzava na svijetu, mislis da je pravedna, postena? Zakonita jest ali donekle. Legalno joj je sto sta. Mito primjerice, i to zovu lobiranje. Nije korupcija, ali jest mito na neki nacin, perfidno.

Zakonima se dogovore da recimo isplate kroz sudove milijarde dolara odstete farmaceutske kompanije, duhanska industrija itd.

Ne da neko zavrsi u cuzi, nego settelment na sudu, i odsteta se isplati i tjt.

Ima i korupcije u Americi samo tako, i mita, jos lobiranja pun k*rac.
Last edited by Sanjarko on 12/01/2023 07:47, edited 1 time in total.
Sanjarko

#74044 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

sehohari wrote: 12/01/2023 00:25

Jedina matrica koje se trebamo držati je pravda, poštenje, zakonitost i sve ono što vodi napretku društva.
Napredak društva podrazumijeva i da imaš dovoljni kapacitet da na svijet ne gledaš kao jednosmjernu ulicu u kojoj postoji samo jedno ispravno mišljenje, a svako ko ne misli kao ti u talu sa političkim protivnikom.
Real politik.
Styling

#74045 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Osmi Socrates wrote: 12/01/2023 00:09 De ba šta budalešete. :-)

Danas je dao izjavu koja bi trebala da vas natjera da ako baš i ne skinete cheerleading suknjice, a ono bar da se zamislite.

Teško vama kad sa budaletine kao što je Bakir spadnete na budaletinu kao što je Konakovič. I još se fol ponosite tim.
Ti drži Bakira i Željka za rukicu, a nas prepusti nama.
Styling

#74046 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Leverage wrote: 11/01/2023 23:57

Ma nije bitno što to misli Arnaut, tako misli većina. Sve nešto stručnost, ekspertske vlade, trte mrte, ljudi ba idu na izbore, dobiju podršku i stavljaju svoje kadrove bukvalno u svakoj državi na svijetu. Samo se kod nas ljudi tome čude ko pura dreku.
U procesima pregovora i odlučivanja Arnaut je potpuno nebitan lik. Na ignore ga staviti.
Styling

#74047 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 12/01/2023 00:26
mirza_15 wrote: 12/01/2023 00:14

I onda nastavak:

Ili ćemo se praviti da ovo ne postoji?
Zato sam i napisao. Ne vjerujte vlastitim ocima.

Kada se prvo polazi od toga ko sta kaze, pa se tako formiraju misljenja - nama je i dobro sta zasluzujemo.

Ovo je vrhunski dokaz zasto je nama ovako kako jeste.
Zato što je većina onih koji dižu frku i dreku i galame o nekakvim izdajama sve na pola:
-poluobrazovani
-polupismeni
-polunačitani

Pravi mediokriteti koji ne čitaju dalje od naslova.
Styling

#74048 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Pandakonda wrote: 12/01/2023 00:49 Pa Arnaut nije ni rekao da je bio zvanican kandidat ili da je bio u opticaju. Rekao je samo da mu je Forto dao garancije da ga nece blokirati ukoliko nagovori Konakovica da ustupi to mjesto i ako bi se to desilo onda bi ga tek stavili na glasanje kao kandidata. Znaci to su sve bili neformalni razgovori.

Od gluposti sa Zuhricem pa sve do obadanja sa SDP-om ocigledno je da Sabina, koliki god kapacitet bila, zna zamjeriti ako nije po njenom i da je pomalo zlopamtilo. Sabina je u toku prosle godine, barem sto se da vidjeti po fb postovima, jako dobro surađivala sa Arnautom i bili su dvojac koji je isao od amerike do EU kada god se moglo. Tako da cisto sumnjam da Sabina ne vjeruje u njegove kompetencije. Mislim da je tu prije bio slucaj da mu je Sabina zamjerila sto je Arnaut na svoju ruku pokusao nesto ispregovarati sa Konakovicem umjesto da je recimo zauzeo cvrsci stav i da podrzi nju pod svaku cijenu.
Ali, Arnaut kao Hrvat nikako nije mogao doći na mjesto MVP kad imamo predsjedavajuću koja je Hrvatica. Uz pomoću kojih filmskih trikova je on to mislio ostvariti?
Styling

#74049 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Sanjarko wrote: 12/01/2023 06:31

Amerika je najnaprednija trenutno drzava na svijetu, mislis da je pravedna, postena? Zakonita jest ali donekle. Legalno joj je sto sta. MIto primjerice, i to zovu lobiranje. Nije korupcija, ali jest mito na neki nacin, perfidno.

Zakonima se dogovore da recimo isplate kroz sudove milijarde dolara odstete farmaceutske kompanije, duhanska industrija itd.

Ne da neko zavrsi u cuzi, nego settelment na sudu, i odsteta se isplati i tjt.

Ima i korupcije u Americi samo tako, i mita, jos lobiranja pun k*rac.
But, nobody is above the law….except Donald Trump :run:
Officer Crabtree

#74050 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Officer Crabtree »

Sanjaš NIP.
Stavio sam te na foe.
Volim te al ne mogu više.
Prva Bošnjakinja na foe listi.
Sretan ti 1. mart.
Locked