Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ja_Ja
#60076 Re: Zeničani
Pazi vi pitate te stvari na pogresnom mjestu. Nema kriticne grupe ljudi koji bi mogli da formuliraju svoje zahtjeve. Sta je sa plivackim klubom? Pa organizujte se, trazite, protestvujte. Zasto jedan nogometni klub mora da ispasta jer drugi za neke druge stvari ne zele da maknu krcom?
Znaci ako ne moze ono sto se zacrta a nije se voljno boriti za to onda nek sve ide u pm. Lahko je reci pa i imati ideju, ali ideja je vrijedna klincu ako se za nju nije voljno boriti.
Da vas malo interesuje sredina u kojoj zivite 90% odgovora na pitanja koje pitate bi nasli za 5 minuta. Od bazena u industrijskog, do bazena u Crkvicama pa na dalje.
Znaci ako ne moze ono sto se zacrta a nije se voljno boriti za to onda nek sve ide u pm. Lahko je reci pa i imati ideju, ali ideja je vrijedna klincu ako se za nju nije voljno boriti.
Da vas malo interesuje sredina u kojoj zivite 90% odgovora na pitanja koje pitate bi nasli za 5 minuta. Od bazena u industrijskog, do bazena u Crkvicama pa na dalje.
- Bosanski_pastuh
#60077 Re: Zeničani
Pa ti se tako ponasas da se neko za tvoje cejfove izbori dok ti k. ne zelis mrdnuti. Trazis solidarnost a pogledaj kako nastupas za pitanje Celika. Za Celik se ima ko boriti, za zatvoreni bazen nazalost danas ne postoji ta kriticna masa. Da je vise ljudi kriticki nastrojenih spremnih da se zauzmu za dobrobit grada onda bi vjerovatno bila borba za sve ono sto vrijedi, ali takvi ljudi generalno ne osudjuju i ono malo borbe za nesto dobro sto ima. Celik se bori za ono sto je normalno njegovo, a to su sredstva od poslovnih prostora stadiona koji je napravljen za njegove potrebe. Valjda bolje i to pokakit.
- Ja_Ja
#60078 Re: Zeničani
Mislim da ti ni sam ne shvatas sta pises. Mijenjas teze. Lupas ko maksim po diviziji sa nekim prizivanjima Laudrupa, ovog onog, krivis sve za ono sto se desava a nisi u stanju da formulises sta ti u stvari hoces. Hoces bazene, hoces plivacki klub a nebi eto da klincem mrdnes da nesto od toga u realnost pretvoris. I kad ti se to kazes ti se naljutis i lajes. Svaka tebi cast.skrbavi-admin wrote: ↑10/01/2023 18:29 u tom i jest poenta - boli me kurac za sve ostalo daj ti mom NK celiku milione za dugove Laudrupa kojeg je neko kao htio angazovat..... u sustini boli me kurac za sve ostalo de ti moje cejfove zadovolji - e zato me boli kurac i za FK Celik - ponovo kajem FK Celik
i to je slican obrazac klupka koji se mota medju nama svima, medju svim poljima, rejonima, potrebama, dijapazonima, sferama, nivoima.....
"meni je dobro a za druge me boli kurac"
cuj "organizujte se i vi trazite"..... o jebem ti krv.......
iserem se u usta takvom mentalitetu........... i zelim svakom takvom da propadne u 3 pcke materne - ono "de ti rijesi mene a za druge me BMK"......
propala dabogda zajedno sa svim ta usrana Zenica.....
- skrbavi-admin
#60079 Re: Zeničani
jesam ja sam glup a sad uzivaj u megaturboblagostanju zenickom. mrsko mi se klonirat inace bi jos svasta reko..... jer mi je pun qrtz takvih moralista a i forumskih gentera......
- Ja_Ja
#60080 Re: Zeničani
Vec par puta pominjes to kloniranje i da nije toga imao bi svasta nesto da kazes. U sustini sta time govoris jeste da si toliko labilan kao insan da nisi u stanju da vodis normalnu diskusija sa ljudima sa kojim se mozda ne slazes. Pozivas na to da bi se ovdje razlajao i vrijedjao samo da ti nije mrsko da registrujes drugi nalog na jednom forumu. Samim tim nam govoris o kakvoj je osobi rijec tako da cu i ja prestati sa korespondencijom da ti nebi vise "fitilj" izvlacio, da te ne dovodim u sutaciju da se nedaj boze na svojoj familiji istresas zbog forumskih frustracija.
- likce
#60081 Re: Zeničani
@Ja_Ja , svaka cast na odmjerenim, kulturnim i dobronamjernim postovima.
Celik ce se sa ovom upravom izvesti na pravi put a pojedinci ce pognute glave hodati svojim gradom, naravno ako obraza imaju.
Celik ce se sa ovom upravom izvesti na pravi put a pojedinci ce pognute glave hodati svojim gradom, naravno ako obraza imaju.
- notsure
#60082 Re: Zeničani
Ovo je međunarodna obaveza.Ja_Ja wrote: ↑10/01/2023 16:37Ni ovdje nema nista definisano osim generalne dvije stavke;
dospijeća........................... polugodišnje, u jednakim otplatama glavnice
- datumi plaćanja glavnice i kamata:......15.februar i 15. august svake godine
Sad da li ima nesto jos detaljnije u "Nacrt Sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i Saudijskog fonda za
razvoj za Projekat glavne gradske magistrale u Zenici.", mozda ali cisto sumnjam. Nisam bas vidio da se u ugovoru izmedju dvije strane definisu budjetske stavke za otplatu dugovanja.
Za mene je to kao da dvije osobe sklope udgovor o zajmu i da se u tom ugovoru definise tacno s kojeg tekuceg racuna osoba A mora da vraca novac osobi B. Totalno nelogicno, no sta ja znam.
Kad se troši budžet PRVO se izmiruju krediti stranim bankama, pa tek onda sve ostalo. Zato svaki takav kredit mora proći parlament, bez obzira ko ga vraća, odnosno s čijeg se budžeta skida. Kad bi grad bankrotirao, država je ovom gore saglasnošću preuzela obavezu prema banci i odbijalo bi se od državnog budžeta. E sad, je li to izvodljivo kao ovo s Čelikom, to ne znam, za to imamo kr0lja. Čudi me da je on poletio da vraća i više nego što je morao, umjesto da te pare troši na još asfalta po selima. Očito zna nešto što mi ne znamo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#60083 Re: Zeničani
Znam da nije smijesno aliskrbavi-admin wrote: ↑10/01/2023 18:25 smrad iz uha vucem nesnosljiv i vjerovatno je neki raspad u toku..
-
Osmi Socrates
#60084 Re: Zeničani
Pa jbt provjeri uho.
Neće do mozga, osim u jako rijetkim slučajevima, ali, trebala bi biti rutinska operacija.
Neće do mozga, osim u jako rijetkim slučajevima, ali, trebala bi biti rutinska operacija.
- Ja_Ja
#60085 Re: Zeničani
Razumijem tu stranu zaduzivanja i slijed dogadjaja po pitanju medjunarodnih zaduzenja i vracanja tih kredita kojim je drzava garant. Vise me interesovalo da li se i u njima trazilo ili definisalo odakle tacno lova treba da ide, mada iskreno mislim da se ne ide u tolike detalje u ugovorima. Ne samo medjunarodnim ali ne vjerujem da se i u ovim regularnim nesto slicno radi. Pratim nase vijece, iscitajem budjete, prijedloge itd. i ne mogu da se sjetim da sam ikada nesto slicno vidio. Mislim, jedino kada se daju prijedlozi budjeta bilo od gradjana, udruzenja, pojedinaca ili vijecnika da se tada koristi specificnija definicija u smislu uzeti sa tacke A i finansirati tacku B, ali nista slicno onom o cemu diskutujemo ovdje u vezi tumacenja sudinice u slucaju Celika.notsure wrote: ↑10/01/2023 22:55
Ovo je međunarodna obaveza.
Kad se troši budžet PRVO se izmiruju krediti stranim bankama, pa tek onda sve ostalo. Zato svaki takav kredit mora proći parlament, bez obzira ko ga vraća, odnosno s čijeg se budžeta skida. Kad bi grad bankrotirao, država je ovom gore saglasnošću preuzela obavezu prema banci i odbijalo bi se od državnog budžeta. E sad, je li to izvodljivo kao ovo s Čelikom, to ne znam, za to imamo kr0lja. Čudi me da je on poletio da vraća i više nego što je morao, umjesto da te pare troši na još asfalta po selima. Očito zna nešto što mi ne znamo.
- skrbavi-admin
#60086 Re: Zeničani
ne nego je selektivno dozvoljeno vrijedjanje kako se gore da primijetit a znam i ja kompletan repertoar no kako rekoh mrsko mi se klonirat a i banovan sam x puta za smijesne stvari. O arsinima neki drugi put. i nisam ja tempo jbo vas on.Ja_Ja wrote: ↑10/01/2023 21:07 Vec par puta pominjes to kloniranje i da nije toga imao bi svasta nesto da kazes. U sustini sta time govoris jeste da si toliko labilan kao insan da nisi u stanju da vodis normalnu diskusija sa ljudima sa kojim se mozda ne slazes. Pozivas na to da bi se ovdje razlajao i vrijedjao samo da ti nije mrsko da registrujes drugi nalog na jednom forumu. Samim tim nam govoris o kakvoj je osobi rijec tako da cu i ja prestati sa korespondencijom da ti nebi vise "fitilj" izvlacio, da te ne dovodim u sutaciju da se nedaj boze na svojoj familiji istresas zbog forumskih frustracija.
-
DebelinJoe
#60087 Re: Zeničani
Ima li negdje u Zenici brza posta tipa In Time, Euroexpress, A2B i slicno?
- ZoomZoomKiwi
#60088 Re: Zeničani
Euroexpress ti je u Brkić Petrol pumpi u Blatuši (u donjem dijelu)DebelinJoe wrote: ↑11/01/2023 07:58 Ima li negdje u Zenici brza posta tipa In Time, Euroexpress, A2B i slicno?
Express One je u Željezarinim halama, iza MEN žaluzina i Union Comerca.
InTime je na TiOilu kod naplatnih kućica u Drivuši.
Mislim da je to to što se tiče TC u Zenici.
- Zaitsev
#60089 Re: Zeničani
Ima i SkyExpress iza Triglav tehničkog preko puta Porezne.EFD22 wrote: ↑11/01/2023 08:08Euroexpress ti je u Brkić Petrol pumpi u Blatuši (u donjem dijelu)DebelinJoe wrote: ↑11/01/2023 07:58 Ima li negdje u Zenici brza posta tipa In Time, Euroexpress, A2B i slicno?
Express One je u Željezarinim halama, iza MEN žaluzina i Union Comerca.
InTime je na TiOilu kod naplatnih kućica u Drivuši.
Mislim da je to to što se tiče TC u Zenici.
-
kuglanje_ze
#60090 Re: Zeničani
Klasično izvrtanje teza. NK Čelik se pripisuje propast plivanja u Zenici i vjerovatno problemi u drugim sportskim kolektivima. To je priča koju botovi FK poturaju od kako je krenula borba za zdraviji klub, a samo iz razloga što se nije dozvolilo da se neki Fudini jarani uključe u klub (Perčo i slični). A ja ću ti još reći da smo iz tadašnje postave kluba, kad sam bio u Nadzornom Odboru NK Čelik, bili jedini sportski kolektiv u gradu koji je radio amandmane na budzet grada sa posebnim naglaskom na stavku za sport, gdje smo tražili da se pojača izdvajanje za sportske kolektive u gradu, ne zbog NK, nego zbog naše djece koja se bave i dtugim sportovima. KF ekipa je sve amandmane odbila.skrbavi-admin wrote: ↑10/01/2023 17:46 hocu i ja da se otvori plivacki klub - puno veci je benefit od fudbalskog koji kurcu ne valja jer nije odgojio ni jednog vrhunskog fudbalera zadnjih 20 godina..... a upucali su se milioni u fudbal...... a samo se ispušava na fudbalu..... i guraju se babina i tatina djeca u skolama fudbala jer su bogom dani najnoviji Ronaldi, Dzeksoni, Bolici, Baljici.......
i ukopo je najmanje 5 potencijalnih vrhunskih fudbalera u cije ugovore su se htjeli ugradit seljosi i to vrlo poznati, i to vrlo "legende" iz kluba i nisu im dali zasluzene ispisnice.....
a plivacki klub je dao drzavnog prvaka i rekordera u plivanju i koji sad zaradjuje ljeb u sarajevu ......
a zatvoren bazen zjapi jebote hljeb ko da je rat - 6 godina......
eto - hocu i ja svoje - da imam plivacki klub + imace dje vasa djeca naucit plivanje a ne bit hadalji koji nemaju pojma o plivanju i tuse se ko zecevi po turistickim destinacijama pa citate o djeci iz zenice u crnoj hronici koja se potusise po jadranu.....
Zna se ko je zatvorio bazen! Nisu momci iz NK Čelik
Zna se ko je uništio košarku u gradu! Nisu momci iz NK Čelik
Zna se ko ne želi riješiti problem 2 rukometna kluba u gradu! Nisu momci iz NK Čelik
Zna se ko uništava sportske kolektive u Zenici! Nisu momci iz NK Čelik
Morate jednu stvar shvatiti, bez jakog Fudbalskog kluba nema ni drugog sporta u gradu. Fudbal je lokomotiva sportskog razvoja bilo koje sredine, svidjelo se to nekome ili ne.
- skrbavi-admin
#60091 Re: Zeničani
koji jaki fudbalski klub jbt
....citav sistem FK Celika u zadnjih 20g bio podredjen i unisten korupcijom stelama licnim interesima, zaradama, manipulacijama.... privatizirane skole fudbala koje su vodili propali fudbaleri kojima su najveci talenti naravno babina i mamina djeca..... Celik je u bivsoj drzavi prodavo utakmice i bio izuzetno nezdrav kolektiv kojeg su opet vodili mizerni sitni pijacarski interesi i interescici.... u biti idealizirate jedno veliko nistavilo i lopovluk. Celik u kojem samo Seki sa zenom nije zaigro..... zapuco u zrak i bjezte noge usra vas guzica
Od Celika je ostalo samo ime....
Sad specijal - Najveca smijurija u svemu tome i ironija je ta da su bazen plivackog kluba Celik do propasti doveli ljudi koji sebe zovu navijacima Celika jer se gospoda nije mogla nadolmit cijedjenjem da ne kazem pljackom para od bazena jer su mislili da to sve moze u beskonacnost bez odrzavanja. Nisu jebene staze za plivanje bili u stanju slozit koliko ih je zanimalo. a da ne pricam kupit nove, tus baterije su cijedjene i popravljane da ne kazem krpljene godinama... Ostale staze da vise
. Toliko ih je zanimalo.
sto niste kao veliki navijaci uzeli travnjak sredit, kupit koji litar benzina za kosilicu, pokosit, navodnit staeto sat dva lokalpatriotizma, pocistit nered koji ostavite iza sebe svaku utakmicu je inace misaona imenica....da dalje ne pricam nego eto.....nas.... travnjak propada.... daj nek neko plati i rijesi, necu valjda ja
.....
Mozda ce se neki i nac u ovome sto napisah
jedina dobra stvar koju napravise navijaci su tu i tamo nelosi grafiti koji ukrasavaju raspale fasade
sad slobodno mozete i dalje nastavit vrijedjat
Od Celika je ostalo samo ime....
Sad specijal - Najveca smijurija u svemu tome i ironija je ta da su bazen plivackog kluba Celik do propasti doveli ljudi koji sebe zovu navijacima Celika jer se gospoda nije mogla nadolmit cijedjenjem da ne kazem pljackom para od bazena jer su mislili da to sve moze u beskonacnost bez odrzavanja. Nisu jebene staze za plivanje bili u stanju slozit koliko ih je zanimalo. a da ne pricam kupit nove, tus baterije su cijedjene i popravljane da ne kazem krpljene godinama... Ostale staze da vise
sto niste kao veliki navijaci uzeli travnjak sredit, kupit koji litar benzina za kosilicu, pokosit, navodnit staeto sat dva lokalpatriotizma, pocistit nered koji ostavite iza sebe svaku utakmicu je inace misaona imenica....da dalje ne pricam nego eto.....nas.... travnjak propada.... daj nek neko plati i rijesi, necu valjda ja
Mozda ce se neki i nac u ovome sto napisah
jedina dobra stvar koju napravise navijaci su tu i tamo nelosi grafiti koji ukrasavaju raspale fasade
sad slobodno mozete i dalje nastavit vrijedjat
-
skoronikako
#60092 Re: Zeničani
Gomila nepovezanih recenica. Mislim moram ih klasificirati kao recenice, iako su po svom sastavu sve samo nisu recenice.
Dezurni pljuvaci ce uvijek pljuvati. Sta god da je pozitivno u gradu, odredjena grupa ogranicenih ljudi ce reci "a zasto nije ono, zasto je to?". To govore ljudi koji u svom zivotu nista nisu uradili vrijedno spomena pa im jos i krivo sto se drugi bore za neke stvari. Da imaju karakter i obraz borili bi se i oni, makar ih bilo 5 na protestima, ali nemaju. I mogu razumjeti to sto neces da protestujes i da se boris, ali ne mogu razumjeti sto pljujes po ljudima kojima je stalo do neceg u zivotu pa se zato i bore.
Sad konkretno na ovaj post. Napisano sve ono sto mi NAVIJACI CELIKA znamo i godinama govorimo. Bila korupcija, bile kradje, bilo stimanje, sad se mi borimo da ispravimo sve to i postavimo klub na zdrave temelje. Kao znak toga dovoljno je reci da se pola trenera u omladinskom pogonu promjenilo. Dosili su novi momci, a i sam Duvnjak je prvo trenirao omladince. To pokazuje smjer u kojem nas klub zeli ici.
Mi kao veliki navijaci ne mozemo srediti travnjak. Nemamo znanja ni opreme da to uradimo jer je na nasem stadionu poseban travnjak koji zahtijeva posebno odrzavanje. Taj travnjak sluzi za reprezentaciju i Grad Zenica kao "vlasnik" stadiona je duzan to odrzavati.
Dezurni pljuvaci ce uvijek pljuvati. Sta god da je pozitivno u gradu, odredjena grupa ogranicenih ljudi ce reci "a zasto nije ono, zasto je to?". To govore ljudi koji u svom zivotu nista nisu uradili vrijedno spomena pa im jos i krivo sto se drugi bore za neke stvari. Da imaju karakter i obraz borili bi se i oni, makar ih bilo 5 na protestima, ali nemaju. I mogu razumjeti to sto neces da protestujes i da se boris, ali ne mogu razumjeti sto pljujes po ljudima kojima je stalo do neceg u zivotu pa se zato i bore.
Sad konkretno na ovaj post. Napisano sve ono sto mi NAVIJACI CELIKA znamo i godinama govorimo. Bila korupcija, bile kradje, bilo stimanje, sad se mi borimo da ispravimo sve to i postavimo klub na zdrave temelje. Kao znak toga dovoljno je reci da se pola trenera u omladinskom pogonu promjenilo. Dosili su novi momci, a i sam Duvnjak je prvo trenirao omladince. To pokazuje smjer u kojem nas klub zeli ici.
Mi kao veliki navijaci ne mozemo srediti travnjak. Nemamo znanja ni opreme da to uradimo jer je na nasem stadionu poseban travnjak koji zahtijeva posebno odrzavanje. Taj travnjak sluzi za reprezentaciju i Grad Zenica kao "vlasnik" stadiona je duzan to odrzavati.
-
kuglanje_ze
#60093 Re: Zeničani
Frajer nema blage veze šta piše.
Dovoljno je pročitati da je bazen uništio Plivački Klub Čelik (koji nikad postojao, a bazen je koristio PK Željezara Zenica) pa da bude jasno da prvo nema pojma o sportu u Zenici, a drugo da je klasični bot i provokator. Ne treba na njega trošiti vrijeme, jer je instruiran šta da piše. Činjenice ga ne zanimaju, samo ono što mu se diktira.
Levat obični.
Dovoljno je pročitati da je bazen uništio Plivački Klub Čelik (koji nikad postojao, a bazen je koristio PK Željezara Zenica) pa da bude jasno da prvo nema pojma o sportu u Zenici, a drugo da je klasični bot i provokator. Ne treba na njega trošiti vrijeme, jer je instruiran šta da piše. Činjenice ga ne zanimaju, samo ono što mu se diktira.
Levat obični.
-
addiction
- Grijem se na: ze toplana ba ze
#60094 Re: Zeničani
Lidl počeo sa izgradnjom objekata u Sarajevu i Bijeljini a po nekoj ustaljenoj logici vjerovatno će zaobići Zenicu no intuicija me vuče da će ga prije otvoriti u jednom od mjesta u Lašvanskoj dolini nego u “četvrtom gradu u BiH”
- skrbavi-admin
#60095 Re: Zeničani
dovoljno je pogledat u citav zenicki bazen i postojanje klub(ov)a pa potom grad pa potom drzavu i sve je jasno ko dan.... i jos kad ti neki propaliteti "objasnjavaju stvari" tragedija je nemjerljiva
ps radio sam ja u zenickom sportu i to dzaba za maltene 0 maraka, sklanjao klince od ulice, djeci fukare i bez osnovnih predispozicija davao sansu i priliku da postanu rasni sportisti, i da vole sport, iza mene indirektno ima sampion, od kojeg je vlastiti otac odusto jer je vidio antisistem pa sam ga odgovorio od napustanja sporta, uglavnom ostavio sam nekog traga u sportu, a dje si ti ostavio trag, mozda na pipsu i fasadi
jeboteled Papirna u centru grada pokvarena
a prica se o stadionima
plivacki klub celik nikad postojao

ps radio sam ja u zenickom sportu i to dzaba za maltene 0 maraka, sklanjao klince od ulice, djeci fukare i bez osnovnih predispozicija davao sansu i priliku da postanu rasni sportisti, i da vole sport, iza mene indirektno ima sampion, od kojeg je vlastiti otac odusto jer je vidio antisistem pa sam ga odgovorio od napustanja sporta, uglavnom ostavio sam nekog traga u sportu, a dje si ti ostavio trag, mozda na pipsu i fasadi
jeboteled Papirna u centru grada pokvarena
plivacki klub celik nikad postojao
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#60096 Re: Zeničani
Ne bi trebalo, ali nije skroz iskljuceno.
- cenecimoveocino
#60097 Re: Zeničani
Ne znam ko rece da nije bio plivacki klub u Zenici, evo mu dio klubskih nagrada, da negovorim o pojedinacnim medaljama kojih je 5x ovoliko
https://ibb.co/w6FKy0y
Ne samo da smo imali plivacki klub, imali smo mozda godinu ipo do dvije i vaterpolo klub, dokaz je moja clanska kartica sa uplatama clanarine koju imam i dan danas .
https://ibb.co/tpCjVQM
https://ibb.co/tDTG1gV

https://ibb.co/w6FKy0y
Ne samo da smo imali plivacki klub, imali smo mozda godinu ipo do dvije i vaterpolo klub, dokaz je moja clanska kartica sa uplatama clanarine koju imam i dan danas .
https://ibb.co/tpCjVQM
https://ibb.co/tDTG1gV

-
veliki_ah
#60098 Re: Zeničani
U prijasnjim godinama i "zlatnim" usranim vremenima kada se nabijao poreski dug za pranje para kroz fudbalski klub celik i kada to ovim dezurnim botovima nije smetalo, u klub je islo godisnje najmanje oko 500-600 hiljada km iz budzeta grada + plus je grad omogucavao da kroz razne sluzbe i pridruzene firme se uplacuju pare. Takodjer, klub je uzimao oko 300 hiljada od kirija. Okvirni budzet grada za sport je bio oko 1milion i svi sportovi (ukljucujuci i plivace) su onda dijelili sicu koja ostane od Celika.
Ova zla uprava koja je sada u klubu je bila dio price kada se mijenjao statut i kada su ONI predlozili GRADU sljedeci plan: Da klub ne dobija toliko para iz budzeta, jer oni nisu budzetska organizacija, nego da grad preuzme samo poreski dug za koji je kriv. 1 milion treba da podijele ostali sportski klubovi u gradu. Također, obzirom da je stadion gradski, dogovoreno je da Grad preuzme uplatu kirija sa stadiona i da te pare preusmjeri u klub, da bi se taj segment doveo u red. Ljudi u klubu su uspjeli izlobirati da se dobije reprogram poreskog duga tako da se ne moraju placati visemilionske kamate.
Sta se desava: Grad placa reporgram duga, Grad 1 milion ima iza sportske kolektive ali 80% uplacuje svom preduzecu za odrzavanje objekata, ostalih 20% rasporede svi ostali amaterski klubovi. Grad prikuplja pare od kirija na stadionu, ali ih ne preusmjerava na klub. Grad prijeti svakoj firmi koja ostvari kontakt sa klubom u smislu da nece raditi zajednicke poslove ako bi bili sponzor kluba.
Dakle, za propast fudbalskog kluba je kriv grad. Za propast plivackog kluba je kriv grad. Za propast kosarkaskog kluba je kriv grad. Za propast rukometnog kluba je kriv grad. Za propast svih ostalih sportskih klubova je kriv grad.
Samo su se za fudbalski klub tu nasli ljudi koji su odlucili podici glas i pokazati da se moze napraviti sport bez politike. I naravno da to ne odgovara ovim botovima i njihovim sefovima.
Ova zla uprava koja je sada u klubu je bila dio price kada se mijenjao statut i kada su ONI predlozili GRADU sljedeci plan: Da klub ne dobija toliko para iz budzeta, jer oni nisu budzetska organizacija, nego da grad preuzme samo poreski dug za koji je kriv. 1 milion treba da podijele ostali sportski klubovi u gradu. Također, obzirom da je stadion gradski, dogovoreno je da Grad preuzme uplatu kirija sa stadiona i da te pare preusmjeri u klub, da bi se taj segment doveo u red. Ljudi u klubu su uspjeli izlobirati da se dobije reprogram poreskog duga tako da se ne moraju placati visemilionske kamate.
Sta se desava: Grad placa reporgram duga, Grad 1 milion ima iza sportske kolektive ali 80% uplacuje svom preduzecu za odrzavanje objekata, ostalih 20% rasporede svi ostali amaterski klubovi. Grad prikuplja pare od kirija na stadionu, ali ih ne preusmjerava na klub. Grad prijeti svakoj firmi koja ostvari kontakt sa klubom u smislu da nece raditi zajednicke poslove ako bi bili sponzor kluba.
Dakle, za propast fudbalskog kluba je kriv grad. Za propast plivackog kluba je kriv grad. Za propast kosarkaskog kluba je kriv grad. Za propast rukometnog kluba je kriv grad. Za propast svih ostalih sportskih klubova je kriv grad.
Samo su se za fudbalski klub tu nasli ljudi koji su odlucili podici glas i pokazati da se moze napraviti sport bez politike. I naravno da to ne odgovara ovim botovima i njihovim sefovima.
- skrbavi-admin
#60099 Re: Zeničani
veliki_ah wrote: ↑11/01/2023 14:21 U prijasnjim godinama i "zlatnim" usranim vremenima kada se nabijao poreski dug za pranje para kroz fudbalski klub celik i kada to ovim dezurnim botovima nije smetalo, u klub je islo godisnje najmanje oko 500-600 hiljada km iz budzeta grada + plus je grad omogucavao da kroz razne sluzbe i pridruzene firme se uplacuju pare. Takodjer, klub je uzimao oko 300 hiljada od kirija. Okvirni budzet grada za sport je bio oko 1milion i svi sportovi (ukljucujuci i plivace) su onda dijelili sicu koja ostane od Celika.
o politikama koje je zenicki tj babinski
-
kuglanje_ze