Nope.Hakiz wrote: ↑08/01/2023 23:02Zapravo kažeš, nije trojka sposobna za više standarde, zato ne trebamo očekivati da ih se drži. SDA nivo, tu je to negdje.dale cooper wrote: ↑08/01/2023 23:00
Pa nije korektno držati druge za neke više standarde za koje ni sam nisi bio u stanju da ih ispuniš.![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- dale cooper
#72776 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Student_u_Ostavci
#72777 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Osmorka zvana 'I Komšić i Bakir su'tramvajtrojka wrote: ↑08/01/2023 23:02Zovu se Komsic i Bakir jer su sa istim tim Dodikom jos uvijek u koaliciji![]()
, jos su se bosnjaci nazivali gorim imenima pa se tad od vas niko nije pocesao da kaze da izadju iz vlasti il tbjrb da nece imati svijetlu budućnost
![]()
![]()
-
Hakiz
#72778 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Možda misliš da ne kažeš, ali kažeš.
-
HelaS
#72779 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dodik razumije jedino jezik prisile, i samo "silom" može biti poražen. Njegov primitivizam ne poštuje druge ljude, ne poštuje zakone, a da poštuje pregovarače Osmorke, Petorke, koga većpalermo wrote: ↑08/01/2023 22:53 Ma dobro, mora se sa Dodikom.....ne vjerujem da to neko nece shvatiti....ali danas napisati....razvit cemo medusobno povjerenje...ma ne jebite...
Natavno da ides sa Dodikom takva su pravila igre...ali ides da ga razvalis, sjebes, pobijedis.....a ono ide da razvije medusobno povjerenje....rekoh vec., ne jebite
15 godina Milorad Dodik se penje uz nos Bošnjacima i vrijeđa i ponižava. Dokle... Koja je to politika i koji je to politički cilj, ako s druge strane stola imaš kabadajiju koji te na svakoj rečenici pljucne, nasmije ti se u lice i ponizi
Da je Osmorka imala sposobnost u tim pregovorima, da je "sjebala, razvalila i pobijedila" Milorada Dodika, ne bi sutra bilo 9-januarske provokacije, policijskih oklopnih vozila na par kilometara od centra Sarajeva i drskog pljuvanja po Ustavu BiH
- 512MB
#72780 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je to otprilike, samo nam nisu u predizbornoj tako pričali, hej budala je svako ko je u Bečirovićeve peticije i pisma imalo vjerovao.Hakiz wrote: ↑08/01/2023 23:02Zapravo kažeš, nije trojka sposobna za više standarde, zato ne trebamo očekivati da ih se drži. SDA nivo, tu je to negdje.dale cooper wrote: ↑08/01/2023 23:00
Pa nije korektno držati druge za neke više standarde za koje ni sam nisi bio u stanju da ih ispuniš.![]()
- dale cooper
#72781 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- dale cooper
#72782 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa pričali su ljudi i o 100% BiH, građanskoj BiH i o 100.000 radnih mjesta i opet neki glasali za iste iako ništa od toga nije ispunjeno.
-
Hakiz
#72783 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I ne pokušavam čitati misli. Nisam rekao da to misliš, rekao sam da si to kazao. To si napisao.
A da li pišeš ono šta misliš, to niko osim tebe ne može znati.
-
Hakiz
#72784 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jesu, ali to je pričao lažljivi SDA.dale cooper wrote: ↑08/01/2023 23:09Pa pričali su ljudi i o 100% BiH, građanskoj BiH i o 100.000 radnih mjesta i opet neki glasali za iste iako ništa od toga nije ispunjeno.![]()
Mislili smo da je trojka drugačija.
- 512MB
#72785 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jarane, Dodik ti je upravo poslao sljedeću poruku:"Srbi su napravili RS u miru, za Genocid su krive Bošnje same jer su htjeli žrtvovat mir..."A_A_AKCIJA wrote: ↑08/01/2023 23:04Gdje šta?
Loše si sanjao?
Koja lijeva opcija i kako podržava politiku koja negira genocid?
Tipično SDA kokošarenje. Sada je i genocid došao kao alat za populističke prostote? Ima li išta sveto kod vas? Znamo da je Bakir jednom sabotirao šansu da se Srbija osudi za genocid, ali hajde se i ti zaleti pa skoči u tu jamu poganluka.
Molim te nastavi, da ljudi vide šta ste u stanju uraditi samo da se ostane na vlasti.
Ja se kao vjernik uzdam u Božiju pravdu za ljude poput tebe. Kada će na Sudnjem danu trgovci genocidom, patnjom vlastitog naroda, mrtvima i osakaćenima, masovnim grobnicama stati pred te žrtve i svakoj pojedinačno objasniti zašto ste to radili. Zašto ste u usta uzimali genocid samo da Asim ostane glumiti Kuma, da Sebija ostane direktorica, da kriminalci nastave pljačkati vlastiti narod...
Na to će Nikšić danas: "Sa Dodikom pravino vlast bez licemjera i idemo rješavat probleme, pravimo iskorak, relaksiramo odnose, međusobno povjerenje, bla bla"
I tebi je to sve normalno?
-
mirza_15
#72786 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ništa meni nije izletilo. A ta politika gdje nešto slažeš pa ti je to argument... Šta da ti kažem. Ako tebi može u obraz ok. Do tebe je nije do mene. Ja sam čitav rat proveo u Sarajevu, a otac po linijama oko Sarajeva sa terenima na Igmanu i Nišićima. Volim i ovaj grad (čitav život sam vezan sa njega) i ovu državu i krvario bih sutra za nju, ali mi pun q vas profesionalnih patriJota kojima je patriJotizam jedina referenca.channel10 wrote: ↑08/01/2023 22:09Pa nista onda. Hulje neka onda izbiju patriotizam i neka razvale drzavu, jer ne znam sto nismo ostali u krnjoj Jugi, jel tako, bolje bi nam bilo.mirza_15 wrote: ↑08/01/2023 21:58
Nisam ja to tako napisao i ne kontam kako si uopšte pročitao nešto čega nema. Ja pišem jedno, ri skroz deseto. Samo sam napisao da ljudi grade pozicije za bolje pozicioniranje u budućoj vlasti. Ruku na državnom nivou ima sasvim dovoljno za zakone i bez ove dvojice, a eventualne promjene ustava će morati i SDFA da potvrdi tako da vi patriJote možete mirno spavati. To oko izdaje i vas patriJota... Dosadili ste majstore sa tim sranjima. Ljudi to davno skontali. Citat iz 17. Vijeka: "Patriotizam je posljednje utočište hulja." Ali sve je isto kao i tada. Ljude i dalje lako uhvatiti na tu priču. Kada nemaš šta za ponuditi onda uvijek imaš opciju da se udaraš u svoja junačka prsa i glumiš patriJotu.
Prica vam je za ne daj Boze, a ja sam vrlo dobro shvatio sta si ti napisao. Problem je sto ti ne shvatas sta si napisao. Nisi trebao, ali jbg izletilo![]()
-
il dottore
#72787 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Opasan je sda tumor.A_A_AKCIJA wrote: ↑08/01/2023 23:04Gdje šta?
Loše si sanjao?
Koja lijeva opcija i kako podržava politiku koja negira genocid?
Tipično SDA kokošarenje. Sada je i genocid došao kao alat za populističke prostote? Ima li išta sveto kod vas? Znamo da je Bakir jednom sabotirao šansu da se Srbija osudi za genocid, ali hajde se i ti zaleti pa skoči u tu jamu poganluka.
Molim te nastavi, da ljudi vide šta ste u stanju uraditi samo da se ostane na vlasti.
Ja se kao vjernik uzdam u Božiju pravdu za ljude poput tebe. Kada će na Sudnjem danu trgovci genocidom, patnjom vlastitog naroda, mrtvima i osakaćenima, masovnim grobnicama stati pred te žrtve i svakoj pojedinačno objasniti zašto ste to radili. Zašto ste u usta uzimali genocid samo da Asim ostane glumiti Kuma, da Sebija ostane direktorica, da kriminalci nastave pljačkati vlastiti narod...
Taktika im je da boldirano, izdaju tuzbe, skidaju sa sebe lajuci i svaljujuci na druge
To "ne vide" samo korisnici sda usluga i naravno podobro glupi ljudi
- 512MB
#72788 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa dobro, dakle isti kurac glasali za SDA il Osmorku, a glasači budale kontali ima neka razlika, kad ono ćorak. Hajd ok.dale cooper wrote: ↑08/01/2023 23:09Pa pričali su ljudi i o 100% BiH, građanskoj BiH i o 100.000 radnih mjesta i opet neki glasali za iste iako ništa od toga nije ispunjeno.![]()
-
A_A_AKCIJA
#72789 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zovu se Kadirovci.
Vildana, odnosno Džemal Šabanović, Yasmin Mulahusein...
Sanjaju Fadila bez izbora još 4 godine.
Kupuju parama zastupnike
Proklinju Ameriku, krstaše, hambasade i crne liste.
Hoće da se okrenemo Rusiji, da odjebemo EU i Ameriku.
Jesi na njih mislio?
-
palermo
#72790 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slazem se, Potpuno. Mozda se nismo razumjeli, ali to je to...HelaS wrote: ↑08/01/2023 23:06Dodik razumije jedino jezik prisile, i samo "silom" može biti poražen. Njegov primitivizam ne poštuje druge ljude, ne poštuje zakone, a da poštuje pregovarače Osmorke, Petorke, koga većpalermo wrote: ↑08/01/2023 22:53 Ma dobro, mora se sa Dodikom.....ne vjerujem da to neko nece shvatiti....ali danas napisati....razvit cemo medusobno povjerenje...ma ne jebite...
Natavno da ides sa Dodikom takva su pravila igre...ali ides da ga razvalis, sjebes, pobijedis.....a ono ide da razvije medusobno povjerenje....rekoh vec., ne jebite![]()
15 godina Milorad Dodik se penje uz nos Bošnjacima i vrijeđa i ponižava. Dokle... Koja je to politika i koji je to politički cilj, ako s druge strane stola imaš kabadajiju koji te na svakoj rečenici pljucne, nasmije ti se u lice i ponizi![]()
Da je Osmorka imala sposobnost u tim pregovorima, da je "sjebala, razvalila i pobijedila" Milorada Dodika, ne bi sutra bilo 9-januarske provokacije, policijskih oklopnih vozila na par kilometara od centra Sarajeva i drskog pljuvanja po Ustavu BiH
- dale cooper
#72791 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisam to kazao, to je tvoja interpretacija onoga što sam kazao.
se tek vidjeti šta će od toga biti u naredne četiri godine i hoće li, na kraju, uopšte uspjeti formirati vlast. A ovi koji kritikuju su imali
iznova i iznova prilike i nisu ispunjavali obećano niti su se držali principa da vlast ne formiraju sa separatistima, nacionalistima, UZP
i kako već ne. Ja ću biti čak i malo pošteniji od njihovih botova pa reći da suštinski nisu imali puno izbora što se tiče formiranja vlasti
i izbora partnera, kao što ni osmorka nema nekog izbora sada.
-
palermo
#72792 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cekaj pa ti si ovdje promovirao naziv kadirovci za sve one koji se sa tobom ne slazu. Obicne forumase, nikakve Sabanovice I Mulahuse8ne....A_A_AKCIJA wrote: ↑08/01/2023 23:14Zovu se Kadirovci.
Kupuju parama zastupnike
Jesi na njih mislio?
Onako uzgred, ovi gore vama postaju izgovor za sve. Cak I za narativ, eno I professor Papic ga preuzeo, o tome da se Bosnjaci okrecu nekakvom radikalizmu....
Ne valja ti ova prica, a ti kako hoces...
-
il dottore
#72793 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cuj sda i patriotizammirza_15 wrote: ↑08/01/2023 23:13Ništa meni nije izletilo. A ta politika gdje nešto slažeš pa ti je to argument... Šta da ti kažem. Ako tebi može u obraz ok. Do tebe je nije do mene. Ja sam čitav rat proveo u Sarajevu, a otac po linijama oko Sarajeva sa terenima na Igmanu i Nišićima. Volim i ovaj grad (čitav život sam vezan sa njega) i ovu državu i krvario bih sutra za nju, ali mi pun q vas profesionalnih patriJota kojima je patriJotizam jedina referenca.channel10 wrote: ↑08/01/2023 22:09
Pa nista onda. Hulje neka onda izbiju patriotizam i neka razvale drzavu, jer ne znam sto nismo ostali u krnjoj Jugi, jel tako, bolje bi nam bilo.
Prica vam je za ne daj Boze, a ja sam vrlo dobro shvatio sta si ti napisao. Problem je sto ti ne shvatas sta si napisao. Nisi trebao, ali jbg izletilo![]()
Sda definicija patriotizma je malo drugacija od one opstepoznate
Mi bosnjaci smo onkoloski bolesnici dok ne skinemo sda tumor s budzeta
-
mistek
#72794 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo ih jedan dan treba skinuti sa vlasti i sve im pada u vodu. Zato su se ovako usplahirili, zato ovolika presija na sve strane.
Osmorka ni slučajno ne smije nasjesti na ova njihov narativ i da u fokusu bude priča Dodik, odbrana države i ostala sranja. Treba raditi konkretne stvari. Srbi će Srbovati svakako, ne natezati se u tom smjeru.
Osmorka ni slučajno ne smije nasjesti na ova njihov narativ i da u fokusu bude priča Dodik, odbrana države i ostala sranja. Treba raditi konkretne stvari. Srbi će Srbovati svakako, ne natezati se u tom smjeru.
- bdzs
#72795 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Možda se treba podsjetiti, Bakir je doveo Dodika u državnu Vlast bez ikakvog uslova plus 4 delegata gratis. O čemu se ovde razglaba. Glavni krivac za sve je SDF, a ovde se vješa Pedro.
- Student_u_Ostavci
#72796 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kadirovci
Zamisli taj mentalni sklop koji ovo smisli kao neki nadimak i time tobože proziva nekoga, ono wtf, zgoing on?!
Pa taj mentalni sklop i mentalni sklop Mulahusića koji Konakovića naziva raznim imenima je u pet deka.
Zamisli taj mentalni sklop koji ovo smisli kao neki nadimak i time tobože proziva nekoga, ono wtf, zgoing on?!
Pa taj mentalni sklop i mentalni sklop Mulahusića koji Konakovića naziva raznim imenima je u pet deka.
- Point.
#72797 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
palermo wrote: ↑08/01/2023 23:19Cekaj pa ti si ovdje promovirao naziv kadirovci za sve one koji se sa tobom ne slazu. Obicne forumase, nikakve Sabanovice I Mulahuse8ne....A_A_AKCIJA wrote: ↑08/01/2023 23:14
Zovu se Kadirovci.
Kupuju parama zastupnike
Jesi na njih mislio?
Onako uzgred, ovi gore vama postaju izgovor za sve. Cak I za narativ, eno I professor Papic ga preuzeo, o tome da se Bosnjaci okrecu nekakvom radikalizmu....
Ne da ne valja nego je opasna za same Bošnjake.
Još spominje okretanje Rusiji a kao da sam sanjao Nerku i Dinu da odoše Dodiku na noge na njegovo imanje i proglasiše ga novog, transparentnog i relaksiranog Mileta. A on im uzvrati da su muslimanska reprezentacija i danas odlikova smrada Putina. Mora da sam sve ovo usnio.
Želja za vlasti, nema veće ljudske pohlepe.
- tramvajtrojka
#72798 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
palermo wrote: ↑08/01/2023 23:19Cekaj pa ti si ovdje promovirao naziv kadirovci za sve one koji se sa tobom ne slazu. Obicne forumase, nikakve Sabanovice I Mulahuse8ne....A_A_AKCIJA wrote: ↑08/01/2023 23:14
Zovu se Kadirovci.
Kupuju parama zastupnike
Jesi na njih mislio?

pa možemo se sloziti da nisu kadirovci neg losa kopija kozaka
-
A_A_AKCIJA
#72799 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Meni nije normalno da vi SDAovci opružujete nekoga ko ni teoretski ne može uticati na događaje.
A SDA može itekako, ali neće i ne smije.
Cikotić ministar sigurnosti, se ne oglašava na ovakvu huškačku retoriku. Zašto njega ne prozivaš? On ima poluge vlasti. Zašto se ne traži sjednica VM sa ovom temom?
Svako tužilaštvo u BiH može podići optužnicu za neprovođenje presuda, kršenje zakona i Ustava. Gdje je zapelo? Komplet pravosuđe ste poklopili sa SNSD i HDZ.
Ima li i jedno hapšenje da je urađeno makar i sitne buranije za negiranje genocida? Nema. I to Osmorka kriva?
Niste znali zaustaviti okupljanje četnika u Višegradu dok ministrica Trojke iz KS, Lejla Brčić nije odradila krivičnu prijavu. Gdje je sila pravnika iz SDA bila prije toga? Zahiragć, Džaferović? Bavili se odbranom Bakirove sabotaže revizije, eto gdje.
- animus
#72800 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Svi ti nabrojani nikada Dodika u životu nisu sreli. Garantujem.A_A_AKCIJA wrote: ↑08/01/2023 23:14Zovu se Kadirovci.
Kupuju parama zastupnike
Jesi na njih mislio?
Cak ni SDA i DF nisu nikada bili u koaliciji s Dodikom nego podijelili vlast.
Jedini koji su u koaliciji s teroristima su Neka, Dino i Forto. Ima napismeno. Neki su skontali i napustili takvu koaliciju.