Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
palermo
#72651 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel vama nekad zao sto vam Dodik nije predsjednik. Meni bogami s vremena na vrijeme jeste. Recimo danas, moguce I sutra.
- tramvajtrojka
#72652 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
zasto bi voljeli da nam je Dodik predsjednik, i da li ti to tajno sanjas da imas predsjednika kao Dodika
kako ti brzo spade ona maska satro zabrinutog i nisam ja za sda
Last edited by tramvajtrojka on 08/01/2023 16:05, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#72653 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Stajali x puta do sad. Bilo bi ludo da ne stoje nakon medijske buke. I na grbavici i gore
-
Bodkin
-
palermo
#72655 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma.ne.sanjam, al eto.volio bih ono ponekad da neko u moje ime.klepi po stolu, a ne.samo pametno relaksira.....frustrira ta relaksirajuca.pamet...tramvajtrojka wrote: ↑08/01/2023 16:04zasto bi voljeli da nam je Dodik predsjednik, i da li ti to tajno sanjas da imas predsjednika kao Dodika
kako ti brzo spade ona maska satro zabrinutog i nisam ja za sda![]()
![]()
-
velikonja
#72656 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
[.quote=Bodkin post_id=18580784 time=1673190276 user_id=139305]
[/quote]
bogami, od 96.te tamo ne stoje, a ne vidim da ce ti se ta zelja i ispunuti, barem ne ubrzo
Stajali x puta do sad. Bilo bi ludo da ne stoje nakon medijske buke. I na grbavici i gore
[/quote]
bogami, od 96.te tamo ne stoje, a ne vidim da ce ti se ta zelja i ispunuti, barem ne ubrzo
-
PM72
#72657 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nigdje nikog,sad sam prošao...i nova ploča Ratku.Imaju ljudi rezerve
-
tuitamo
#72658 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisam siguran kako da ocijenim ovo paznju koju klix poklanja protuustavnim djelovanjima. Kao najcitaniji medij ima bitnu ulogu i veliku odgovornost.
Na momenat mi je to doprinos i ide na ruku onima koji protuustavno i lose po djeluju po BiH.
S druge strane je informacija bitna i ne treba okretati glavu.
Na momenat mi je to doprinos i ide na ruku onima koji protuustavno i lose po djeluju po BiH.
S druge strane je informacija bitna i ne treba okretati glavu.
-
velikonja
#72659 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Roccohljup
#72661 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam oko 11 na trebevic isao i bili su kao i u povratku oko 13h. Tamo kod nesic pumpe...regularna murija i 4-5 specijalaca sa maskama i u punoj ratnoj opremi sa puskama. Tabla je bila popravljena vec tada
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#72662 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Maloprije sam se Trebevića vratio u grad.Roccohljup wrote: ↑08/01/2023 16:18 Ja sam oko 11 na trebevic isao i bili su kao i u povratku oko 13h. Tamo kod nesic pumpe...regularna murija i 4-5 specijalaca sa maskama i u punoj ratnoj opremi sa puskama. Tabla je bila popravljena vec tada
Nigdje nikoga.
Danas oko podneva su bili.
- Bloo
- Globalna šefica
#72663 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma nigdje (Od dozvoljenih stvari, najmrže djelo Allahu je razvod braka
-
Bossona
#72664 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I NE DIJELITE BOSNU BIO JE APEL!tramvajtrojka wrote: ↑08/01/2023 15:05
sizofrena stranka svega mi sad ide ponovno help baznia , a do jucer je bila borba protiv smita i zapadnih ambasada , koje sad prozivaju da djeluju zamisli sad americkog ambasadora kad ovo cita iz SDA redova a prozivaju ga tri mjeseca Fadil se nasao da ga proziva , i onda ocekuju da im neko pomogne
koji nadrealizam svega mi![]()
Republika Bosna i Hercegovina je protivustavno ukinuta i podijeljena u Turskoj prije Daytona od strane Alije Izetbeogivća bez znanja i odobrenje predsjedništva i Parlamenta RBIH. Svjedok istine novinar sarajevskog Oslobođenja KEMAL KURSPAHIĆ, dobitnika najvećih nagrada i priznanja među kojima su,
-Nagrada za hrabrost u novinarstvu (International Women’s Media Foundation), Washington, 1992) godine
-Urednik godine (World Press Review), New York, 1993 godine
-Nagrada za ljudska prava "Bruno Kreisky" (Kreisky Foundation), Beč, 1993 godine
-Heroj borbe za slobodu štampe (International Press Institute), Beč, 2000 godine
-Busekova nagrada za doprinos boljem razumjevanju u jugoistočnoj Evropi (SEEMO), Beč, 2003 godine.
Kurspahićevo svjedočenje prilikom susreta sa Holbrukom, o Daytonu i antiustavnoj podijeli RBiH koja je dogovarana godinama prije potpisivanja Daytona! Republika oca i sina
Autor, Kemal Kurspahić
Aliji Izetbegoviću, ocu-osnivaču muslimanske stranke Demokratske akcije i "prvom " predsjedniku Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH), bilo je dovoljno jedno veče u rezidenciji američkog ambasadora u Turskoj u Ankari, 4. septembra 1995, da pristane na ukidanje ustavnog naziva Republika BiH i na ozakonjenje Republike Srpske (RS) kao jednog od dva entiteta jedinstvene bosanske države, onako kako je u pregovorima s Amerikancima insistirao predsjednik Srbije Slobodan Milošević.
Nije da se Izetbegović nije nećkao, rekao je američkim posrednicima kako RS zvuči nekako "nacistički" ali je, pred uvjeravanjima kako se i Teksas zove republika ali je pod centralnom vlašću, pristao na promjenu imena. Tada je ovlastio i svog ministra inostranih poslova Muhameda Šaćirbeja da na ministarskom sastanku 8. septembra u Ženevi potpiše "ženevske principe" koji su ozakonili i naziv RS i teritorijalni omjer od 51 prema 49 posto između dva entiteta.
Republika oca i sina

https://hamdocamo.wordpress.com/2014/04 ... ErmGyuUFzs

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/I ... TdEe_XugdU
Autor, Kemal Kurspahić
Aliji Izetbegoviću, ocu-osnivaču muslimanske stranke Demokratske akcije "prvom i zadnjem" predsjedniku Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH), bilo je dovoljno jedno veče u rezidenciji američkog ambasadora u Turskoj u Ankari, 4. septembra 1995, da pristane na ukidanje ustavnog naziva Republika BiH i na ozakonjenje Republike Srpske (RS) kao jednog od dva entiteta jedinstvene bosanske države, onako kako je u pregovorima s Amerikancima insistirao predsjednik Srbije Slobodan Milošević.
Nije da se Izetbegović nije nećkao, rekao je američkim posrednicima kako RS zvuči nekako "nacistički" ali je, pred uvjeravanjima kako se i Teksas zove republika ali je pod centralnom vlašću, pristao na promjenu imena. Tada je ovlastio i svog ministra inostranih poslova Muhameda Šaćirbeja da na ministarskom sastanku 8. septembra u Ženevi potpiše "ženevske principe" koji su ozakonili i naziv RS i teritorijalni omjer od 51 prema 49 posto između dva entiteta.
https://www.slobodnaevropa.org/a/sda-de ... 75005.html
-
PM72
#72665 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nego gdje nam je Munira i onaj zalizani Aličković? Ode sve u helać.Mora da su na kakvom seminaru...
- Grean
#72666 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Realno onima kojima je on predsjednik su u plusu.palermo wrote: ↑08/01/2023 16:10Ma.ne.sanjam, al eto.volio bih ono ponekad da neko u moje ime.klepi po stolu, a ne.samo pametno relaksira.....frustrira ta relaksirajuca.pamet...tramvajtrojka wrote: ↑08/01/2023 16:04
zasto bi voljeli da nam je Dodik predsjednik, i da li ti to tajno sanjas da imas predsjednika kao Dodika
kako ti brzo spade ona maska satro zabrinutog i nisam ja za sda![]()
![]()
Civilizacijski nisu ali sta ima Bosnjak u manjem entitetu od toga sto smo mi fini. On vec 8 godina cini mi se nema pravo na bosanski jezik i ima cetiri godine ne smije isticati ljiljane na svadbama npr.
Kontra mjere su nezamislive a dok ih ne bude nece se niko ni pocesati. Da se napravi nesto tako sa ove strane digli bi se svi, od OHR-a do sve i jedne ambasade.
Kako je turski ambasador porucio Bosnjacima Srebrenice, strpite se, prihvatite to, takva su vremena.
Ovakvom politikom mislim da ce prije Bosnjaci nestati u tom dijelu BiH nego sto ce bosanski vratiti u manji entitet. Zivi bili pa vidjeli.
-
A_A_AKCIJA
#72667 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Buhhahahahahahahanimus wrote: ↑08/01/2023 11:00 Komšić je svašta nešto dobro uradio za državu ali se to počesto ne vidi i ne zna. Tamo u toj zgradi se vodi neka vrsta stalnog rata i kada spriječiš da ti oslabi državu onda je to uspjeh ali se o tome ne prica. 4 godine je DoDick tamo proveo i ništa nije uradio te je otišao popišan bez namjere da ponovo udje u tu zgradu
Dobar vic, svaka čast.
Veliko je znati našaliti se na svoj račun
-
palermo
#72668 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U tom dijelu BiH? Samo u tom dijelu? Pa ne mozes sebi pomoci ako to ne zelis. Ni drugi ti ne moze pomoci ako ti ne zelis. A svjedoci smo da ne postoji artikulirani izraz bosnjacke/bosanske zelje. Dosli smo do I ice unutarbosnjackog sukoba, nesposobni da prepoznamo I rad stranog obavjestajnog faktora.Grean wrote: ↑08/01/2023 17:17Realno onima kojima je on predsjednik su u plusu.
Civilizacijski nisu ali sta ima Bosnjak u manjem entitetu od toga sto smo mi fini. On vec 8 godina cini mi se nema pravo na bosanski jezik i ima cetiri godine ne smije isticati ljiljane na svadbama npr.
Kontra mjere su nezamislive a dok ih ne bude nece se niko ni pocesati. Da se napravi nesto tako sa ove strane digli bi se svi, od OHR-a do sve i jedne ambasade.
Kako je turski ambasador porucio Bosnjacima Srebrenice, strpite se, prihvatite to, takva su vremena.
Ovakvom politikom mislim da ce prije Bosnjaci nestati u tom dijelu BiH nego sto ce bosanski vratiti u manji entitet. Zivi bili pa vidjeli.
Moje rjesenje je jednostavno, pola nas pristanu biti Srbi, pola Hrvati I bog te veselio. Ovo, bez ironije, sarkazma ili neceg takvog
-
noviforumas
#72669 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zar je ta ponuda na stolu, to lapo-lapo? Nisam upratio, a bojim se da nam ni komsije ni susjedi nisu toliko velikodusni 
-
palermo
#72670 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa.mi ih preduhitrimo sa ponudom. Jednom da ih iznenadimo.noviforumas wrote: ↑08/01/2023 17:47 Zar je ta ponuda na stolu, to lapo-lapo? Nisam upratio, a bojim se da nam ni komsije ni susjedi nisu toliko velikodusni![]()
- Haris.ba
#72671 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa vec sada se isplati Bosnjacima izjasniti se ko Hrvat u FBiH, imas odmah veca politicka prava.
-
noviforumas
#72672 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Moze i to. Neki navijaju za Vatrene, neki su ovisni o Zadruzi. Znaci situacija na terenu je vec manje-vise takva, pa nije da bi to bila neka naprasna promjena. Samo treba pazljivo procitati sta pise sitnim slovima, ako dodje do kakvog sporazuma i relaksacije odnosa, jel.palermo wrote: ↑08/01/2023 17:54Pa.mi ih preduhitrimo sa ponudom. Jednom da ih iznenadimo.noviforumas wrote: ↑08/01/2023 17:47 Zar je ta ponuda na stolu, to lapo-lapo? Nisam upratio, a bojim se da nam ni komsije ni susjedi nisu toliko velikodusni![]()
-
palermo
#72673 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To ti kazem. A sitna slova, pa mi I jesmo za to sibicarenje I mala slova, krupna slova nas I ne zanimaju. Dokazano. Ne bih se ja brinuo za mala slovanoviforumas wrote: ↑08/01/2023 17:57Moze i to. Neki navijaju za Vatrene, neki su ovisni o Zadruzi. Znaci situacija na terenu je vec manje-vise takva, pa nije da bi to bila neka naprasna promjena. Samo treba pazljivo procitati sta pise sitnim slovima, ako dodje do kakvog sporazuma i relaksacije odnosa, jel.
- farenhajt983
#72674 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jesu ovi iz rs-a koji rade u Federaciji trazili slobodan dan sutra, cim je palo interesovanje u Banja Luci ide u drugi grad, tako ce svaki put, a svaki put sve skromnije i sve manje vazna politicka lica iz srbije, od opozicije mozda samo stanivukovic mu dode
- Gusar-from-Riga