Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
EFD22 wrote: ↑07/01/2023 22:57
Pa zašto nema alkohola u objektu?
Boli me kurac da je brkica iz groba ustao pa otvorio objekat.
Promatramo problem površno.
Postalo je “moderno” da se tako glumi neki moral, pa eto nema alkohola.
To druže nije Zenica u kojoj sam ja odrastao niti je Zenica koju mi malo stariji znamo.
U Zenici je uvijek moglo sve i svašta, i sve se slavilo i svima nam je dobro bilo. I ni ratovi nas ne zavadiše kao u nekim sredinama.
Toga je meni žao.
Ti pišeš kao da nemaš nikakvu alternativu, tj. mjesto gdje ćeš se olešiti..?!
Pa hebote, dobijete mjesto gdje možeš doći s porodicom, sjesti, nešto i gricnuti nakon 199 godina i sad je problem što nema alkohola u njemu? Meni je veči problem iskreno što je dozvoljeno pušenje, ako jeste..ali šta ću, pomiriću se s tim, i traziti alternativu ako je ima.
Lijepo bi bilo da se tu napravi još neki objekat, jer sigurno je da će imati posjećenost, možda ti otvoriš za svoj ćejf..
Ma kakvo lešenje, popio bih čašu vina, zbog gušta. A da ne pričam o mirisu kuhanog vina na snijegu, na suncu onako…
Al’ hajd jebo to.
A planirao sam ja svakakva ulaganja i poslovne jedinice, al’ nema fajde, digoh ruke od svega. Šteta, bilo je finih ideja…
Ništa što se ne može realizovati negdje na drugom kontinentu, i to mnogo lakše sa mnogo više povrata.
_BataZiv_0809 wrote: ↑07/01/2023 23:11
Ima stotine objekata ali ne na Smetovima. Na Smetovima ima samo jedan i ne sluzi alkohol.
@EFD22 objasni ovo za lounge? Kakav je to tip ugostiteljskog objekta?
Ja znam za onu staru podjelu-taverna, bistro, zdravljak, caffe, itd....
Lounge je u pravilu uvijek bio opušteniji i sređeniji dio nekog Pub-a. Poslije je u svijetu postalo moderno da cijeli bar bude lounge, niže se sjedi, zavaljenije, laganija muzika, obavezno kokteli. Uglavnom chill-out.
Kod nas u zakonu nema te kategorije uopće. Po zakonu je to i dalje bar, može biti i lounge-restoran.
Lounge bi se mogao nazvati onaj na vrhu Marriotta u Sarajevu, mada ne znam kakav je sad i na šta liči, nisam bio dvije godine.
Jedan od boljih loungea, i možda najbolji koktel majstor je bio kod njih, u kojem sam bio je bio Riva lounge u luci Rungsted u Danskoj. Mislim da su i oni promijenili tip objekta, da su sad restoran. Al’ nebitno.
Ili još bolje, ponesem u pljoski malo svog najdražeg 15 godina starog El Dorada, i uspem ga u džabni čaj kod Pčelice Medine tik ispred tog mega giga launž objekta.
Ovakva je drama bila i u Kataru pa na kraju ispade najbolje prvenstvo.
Ne sjecam se da se na forumu napadao Salcin sto je zlocin uradio koliko je zapustio objekat pa godinama nisi imao fakticki nista gore al opet njegovo pravo, tad je on upravljao njime.
Sad dodje covjek i ulozi bruku para, uljudi objekat, sredi sve i u svom objektu izbaci alkohol i pojedini drame ko djeca, presmijesno.
Sto ne dramite zbog smeca gore, zbog loseg parkinga, zbog nepostojanja rampe na ulazu pa seljaci popnu auto na spomenik, zbog lose ceste do gore, zbog nepostojanja policije makar vikendom koja bi odrzavala red?
BlackCaviar wrote: ↑07/01/2023 23:44
Sto ne dramite zbog smeca gore, zbog loseg parkinga, zbog nepostojanja rampe na ulazu pa seljaci popnu auto na spomenik, zbog lose ceste do gore, zbog nepostojanja policije makar vikendom koja bi odrzavala red?
Zato što na Smetove ne idem.
Kad se zaželim Planine, skupim se s malo raje i pravac Lisac. Ako imaš para ne moraš ni hrane ponijet, žena od kućepazitelja će napravit i hljeba i pite. Pive po 2 marke, ima rakije, ima svega, noćenje 10 maraka. Ljepota.
Plus nema kamare pretencioznih seljaka sa zeničkog vrućeg asfalta da puše šiše i slikaju se za instać
Preporučujem vam ako hoćete fin vikend doživljaj sa rajom da odete na Lisac.
_BataZiv_0809 wrote: ↑07/01/2023 23:50
Naravno da jesmo istresali kofe govana na Salcinovica, kao sto dramimo i na smece i na šabanijadu sa autima. Whataboutism nije neka pljacka