Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
mehoxy

#72026 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mehoxy »

canvra888 wrote: 06/01/2023 20:12
PM72 wrote: 06/01/2023 20:05 Priznali mi to ili ne ali Milorad Dodik je političar koji drži sve konce u svojim rukama i niko mu pera odbit ne može.Može osmorka,šestorka,trojka ili SDA planirati i računati koliko hoće ali sa druge strane je tip kome moraju ljubit ručicu.Javno odjebe američkog,engleskog i njemačkog smbasadora a tzv.VP kinji i jebe ko malehno dijete da mi ga bude žao.
Sve je to tako, jer stranci, ponajviše SAD žele da bude tako, tj. zaboli ih za funkcionalnu BiH. Da oni intervenišu kako mogu intervenisati kad im se interveniše, Mile bi zaboravljena ličnost već bio.
Naravno. SAD moze na razne nacine maknuti sa politicke scene (i vec jesu) i mnogo utjecajnije politicare u mocnijim drzavama koje nisu protektorati, smijesno je i pomisliti da je Dodik nekakav faktor u bilo cemu. Stavise, obzirom na to koliko bi im bilo lako skloniti Dodika (pa i Covica, koji nije nista bolji) sa politicke scene, samo njihovo odbijanje da to urade moze se shvatiti kao ohrabrivanje njihove politike.
Styling

#72027 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

PM72 wrote: 06/01/2023 19:42 Za tešku nesreću sa smrtnim posljedicama dobiješ uslovnu kaznu na godinu dana?
Grohotom se smijem.
A nakon tri dana porodica nastradalog se oglasila kako je starac bio gluh i volio skakat po vozila...
Znači tri dana je trajalo ubjeđivanje familije stradalog...šta li su dobili zauzvrat? Zaposlenje u opštini,stan,vozilo,poslovni prostor,keš?
Kćerka nastradalog Lejla dobila posao u opštini Novi grad. Nakon toga odustali od tužbe.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#72028 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Pa i sami smo/ste krivi za ovo.
Neko će reći da je zna se ko kriv što je RS toliko blizu Sarajeva, ali isto tako smo i sami kao narod obični šupci koji su i dozvolili da nam se toliko blizu linije četnikuje.

Albanci bi napravili neku kameru, snimili svakoga i dijelili otkaze kao uspomenu svakome ko je tamo a radi kod mrskih Bošnjaka.
Ali kome ja to pričam...
miop

#72029 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by miop »

PM72 wrote: 06/01/2023 20:05 Priznali mi to ili ne ali Milorad Dodik je političar koji drži sve konce u svojim rukama i niko mu pera odbit ne može.Može osmorka,šestorka,trojka ili SDA planirati i računati koliko hoće ali sa druge strane je tip kome moraju ljubit ručicu.Javno odjebe američkog,engleskog i njemačkog smbasadora a tzv.VP kinji i jebe ko malehno dijete da mi ga bude žao.
Mile je trenutno na 50% pozicija u VM, mogla bi i osmorka koji uslov postaviti jer je trenutno i on na vjetrometini, a uskoro milijarda kredita na naplatu. Njemu se veoma zuri da bude ponovo na 4 ministra. Treba to iskoristiti
animus

#72030 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

A kakve se to kazne inace izricu za saobraćajnu nezgodu sa smrtnim posljedicama?
Kako bi ga vi kaznili?
Izjava porodice oštecenog je nakon presude i nije utjecala na presudu a osim toga sudija je to sigurno imao napismeno.
Ne treba biti licemjer. Do juce je Semir bio super cool i pametan decko a danas je Rumeni koji je ubio starca.
Pa bar se potrudite da budete malo drugaciji od SDA bojovnika. Ali džaba svi smo isti, svi smo ista g....
Student_u_Ostavci

#72031 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Počeli su opet lajati na Efendića. Nevjerovatno.
Do juče im je bio 'da budemo realni, najbolji načelnik', sada evo vrte stare priče. Kakva ekipa jbte :lol:
PM72

#72032 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Styling wrote: 06/01/2023 20:44
PM72 wrote: 06/01/2023 19:42 Za tešku nesreću sa smrtnim posljedicama dobiješ uslovnu kaznu na godinu dana?
Grohotom se smijem.
A nakon tri dana porodica nastradalog se oglasila kako je starac bio gluh i volio skakat po vozila...
Znači tri dana je trajalo ubjeđivanje familije stradalog...šta li su dobili zauzvrat? Zaposlenje u opštini,stan,vozilo,poslovni prostor,keš?
Kćerka nastradalog Lejla dobila posao u opštini Novi grad. Nakon toga odustali od tužbe.
Predpostavljao sam...tako mu bilo najlakše
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#72033 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

palermo wrote: 06/01/2023 19:51 Pa jasno je meni da ti neces. Posebno neces zastavu BiH. I nemam ja.nikakav problem sa tim
Nije tebi nista jasno. Vi poltroni izvjesite zaavjesu samo kada glavni ahbab zatrazi. Ko si ti da se ja tebi pravdam sta bi, a sta ne?

Zastavu ove drzave drzim vec dvije godine na balkonu, u sred Sarajeva. Ipak, ne zaboravljam svoje prijatelje u pc, koji to ne mogu bas mirno. Sta ti radis po tom pitanju da im se olaksa?

Hajde da se prijavimo nas 10k u Srebrenicu. Nece nas ni 10, a ne 10k.
Officer Crabtree

#72034 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Officer Crabtree »

Student_u_Ostavci wrote: 06/01/2023 21:01 Počeli su opet lajati na Efendića. Nevjerovatno.
Do juče im je bio 'da budemo realni, najbolji načelnik', sada evo vrte stare priče. Kakva ekipa jbte :lol:
Sad će par redovnih...
laserShow

#72035 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

Student_u_Ostavci wrote: 06/01/2023 21:01 Počeli su opet lajati na Efendića. Nevjerovatno.
zar to nije pokrenula sd0 armija? Nisam vidio da neko od osmorke dize semira.

Jebo je osmorka i sve, vama je izgleda stranka bitnija od bilo cega. Evo ja cu reci da je nip, sdp, ns i svi ostali obični šljam, čast izuzecima. Ipak i takvi su bolji od ovih ispod.

Hajde vi napisite da je sda, df i ostali sateliti još gori šljam, pa gori i od dodicka. Hocete al qrko, prate se postovi.
Officer Crabtree

#72036 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

laserShow wrote: 06/01/2023 21:14

Jebo je osmorka i sve, vama je izgleda stranka bitnija od bilo cega. Evo ja cu reci da je nip, sdp, ns i svi ostali obični šljam, čast izuzecima. Ipak i takvi su bolji od ovih ispod.

Hajde vi napisite da je sda, df i ostali sateliti još gori šljam, pa gori i od dodicka. Hocete al qrko, prate se postovi.
SDA, DF i ostali sateliti su još gori šljam.

Eto mogu li sad reći da su i Neka i Dino šljam?

Jel napokon došao i taj vakat.
MuaDib

#72037 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MuaDib »

Previše je Osmorka pustila duhova iz boce i valja ih sada utjerati u bocu. Prvo neko mora prestati lagati narod o karakteru države, drugo neko mora narodu objasniti da Bošnjaci ne mogu presuditi političku situaciju u RS, niti entitetskoj kvoti na nivou BiH i treće neko mora objasniti da dosadašnji politički odnosi postavljeni sparivanjem SDA-DF sa SNSD-HDZ i da se takav sistem ne ruši, kako to misle Efendić i Ogrešević. Oni se boje navedenog i iz tog straha su se doveli do toga da ih SDA medijski izvrće ublehama i pravi od njih slugane, a ne ljude koji participiraju shodno svojoj političkoj moći. I dok god slušaju kvazistručnjake za politički marketing, ponašati će se kalkulantski i bitne stvari učiniti nedovršenim, na način da će im se to obijati od glavu.
laserShow

#72038 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

Officer Crabtree wrote: 06/01/2023 21:16 SDA, DF i ostali sateliti su još gori šljam.

Eto mogu li sad reći da su i Neka i Dino šljam?

Jel napokon došao i taj vakat.
Apsolutno. Drago mi je da smo na braniku ove naše tvorevine. Da od nje napravimo državu, gdje je bitnij čovjek, a ne stranka.

Dino je egoistična osoba, koja ne odustaje od nekih principa, što ga čini lošom osobom. Ipak, mislim da nije iskvaren i da neće prevatiti. Ostaje nam da vidimo šta će dati ovoj državi.

Nerko traktorista bezlična osoba koja nema nikakve liderske sposobnisti. Niti jedan od njih dvojice nee bi prismrdili opcinskom vijecu, samo da u ovoj drzavi prave osobe zele da se bave politikom.

Ipak, kada nema takvih, bolje i taj šljamovski dvojac, nego bilo ko od prethodne garniture koja je vladala 30 godina i napravila nas ovakvim kakvim jesmo. Skupina poltrona, bezkičmenjaka i rotvajlera koji samo čekaju naredbu. Ima i iskompleksiranih, ovakvih koji su kao ja, koji gledaju sve to i ibrete se šta smo sebi dozvolili.

Kako god, koske nama da ih glabamo, oni janjetinu i prasetinu jednu drugima dodaju.
Officer Crabtree

#72039 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Ma samo da se može za nekog reći da griješi, a da ne budeš odmah bot onih drugih. Godina je 2023. zar nemamo barem tu slobodu...
Student_u_Ostavci

#72040 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

laserShow wrote: 06/01/2023 21:14

Ma jok, nisu dizali Semira, ma kakvi. Nisu ni pričali da se sa Dodikom i Čovićem može dogavarati, nisu to oni ništa :lol:
Efendić je bio dobar do Doboja ili gdje ono sjedoše juče. Sada idu opet priče o saobraćajki i toj nekoj zaposlenoj što ju je on zaposlio. Osmorka i njeni botovi su stvorili narativ 'Ako se u samo jednoj stvari ne slažeš s nama, protiv nas si'.
laserShow

#72041 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

Officer Crabtree wrote: 06/01/2023 21:21 Ma samo da se može za nekog reći da griješi, a da ne budeš odmah bot onih drugih. Godina je 2023. zar nemamo barem tu slobodu...
Botine dominiraju na temi. SDADF koji gube poluge, ali i osmorka botine koji bi da se uvale gdje su bile ove prve azdaje.

Ima tu par likova koji su iskreni, ali se ne isticu. I onda imamo borbu dvije botovske armije, koje fulaju gol i ne znaju poentirati na pravim stvarima.

Ovaj dodje pita sto se slavi 9 januar, ovaj mu kaze hajmo zastave okaciti hahahaha

Drugi dodje i kaze Bosnjak Šulić, a osmorkaška botina mu ne zna odgovoriti da je šulke bošnjo već minimalno 4 godine, gdje je krčmio kao potprecjednik blentiteta.

Jbte koji smo mi nepismeni povodljivi narod :D
laserShow

#72042 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

Student_u_Ostavci wrote: 06/01/2023 21:23 Ma jok, nisu dizali Semira, ma kakvi. Nisu ni pričali da se sa Dodikom i Čovićem može dogavarati, nisu to oni ništa

Jebo ga dan, vi ne znate uredjenje ove drzave. AKo ne s Dodikom i čovićem, s kime? PA MORAŠ S NJIMA, izabrao ga je tvoj komšija srbin i hrvat. Šta je alternativa?

Na ovo nikako da iko odgovori. Ko im je alternativa, ko? Stanivukovic? Trivic? bilo ko pdp ili sds? KO KO?
animus

#72043 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

Ne napisa ti odakle pišeš. Jesam li pogodio sa Bilinim poljem. Cisti da znamo s kim se dopisujemo
Officer Crabtree

#72044 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Eto možda mogne sa Nešićem :lol:
laserShow

#72045 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

animus wrote: 06/01/2023 21:26 Ne napisa ti odakle pišeš. Jesam li pogodio sa Bilinim poljem. Cisti da znamo s kim se dopisujemo
kako ono nas kaze, "Općina Centar je važnija od desetak drugih". Jos moram dokazivati odkale pisem, samo sto imam stav kakav imam.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#72046 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

laserShow wrote: 06/01/2023 21:10
palermo wrote: 06/01/2023 19:51 Pa jasno je meni da ti neces. Posebno neces zastavu BiH. I nemam ja.nikakav problem sa tim
Nije tebi nista jasno. Vi poltroni izvjesite zaavjesu samo kada glavni ahbab zatrazi. Ko si ti da se ja tebi pravdam sta bi, a sta ne?

Zastavu ove drzave drzim vec dvije godine na balkonu, u sred Sarajeva. Ipak, ne zaboravljam svoje prijatelje u pc, koji to ne mogu bas mirno. Sta ti radis po tom pitanju da im se olaksa?

Hajde da se prijavimo nas 10k u Srebrenicu. Nece nas ni 10, a ne 10k.
Al ga istuce govnjivom motkom, aferim momcino :thumbup:
zbunjola71sa

#72047 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zbunjola71sa »

Student_u_Ostavci wrote: 06/01/2023 21:23 'Ako se u samo jednoj stvari ne slažeš s nama, protiv nas si'.
isto ko i sa sda ako si sa nama izdajnik si
Student_u_Ostavci

#72048 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

laserShow wrote: 06/01/2023 21:25
Student_u_Ostavci wrote: 06/01/2023 21:23 Ma jok, nisu dizali Semira, ma kakvi. Nisu ni pričali da se sa Dodikom i Čovićem može dogavarati, nisu to oni ništa

Jebo ga dan, vi ne znate uredjenje ove drzave. AKo ne s Dodikom i čovićem, s kime? PA MORAŠ S NJIMA, izabrao ga je tvoj komšija srbin i hrvat. Šta je alternativa?

Na ovo nikako da iko odgovori. Ko im je alternativa, ko? Stanivukovic? Trivic? bilo ko pdp ili sds? KO KO?
Što tako niste pričali dok su SDADF bili s njim? Uvijek se moralo s njima samo što su vam sada oni 'razumni' dok prije 4 mjeseca nisu to bili. :lol:
Pandakonda

#72049 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

Efendic je imao sasvim korektan nastup kod Senada i dosta stvari koje je rekao se poklapa sa onim što je Sabina rekla. Dino je previse u nekim momentima stavio fokus na brzini da se formira vlast radi straha da će SDA ako im se ostavi vremena potkupiti jos ljudi i da onda sve propada. Međutim u toj brzini je ispalo da osmorka nije izasla sa svojim nekim zahtjevima i da se napravilo previse ustupaka u stvarima koje nisu ovako vidljive kao sto su direktori nekih agencija, zamjenici ministara itd. A naravno problem su i kadrovska rjesenja gdje izgleda Sabina nije dobra :-)
animus

#72050 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

Officer Crabtree wrote: 06/01/2023 21:21 Ma samo da se može za nekog reći da griješi, a da ne budeš odmah bot onih drugih. Godina je 2023. zar nemamo barem tu slobodu...
Ti sto nas proglasavaju botovima su ustvari stranacki botovi NiPa i oni su jedino to i naucili. Njima je ovo radno đjesto i nema kritike prema presedniku. Zato ih ne treba uopce uzimati u obzir. Ako im je lakse evo ja kazem da sam Bakirov bot (Bože mi oprosti).
Semir je opet Rumeni. Miletić je nesposoban i lažov. Arnaut lažov ili šta vec. Sabina je egocentricna i bomba. Itd

Sve za interes stranke.
https://m.youtube.com/watch?v=gYZ8T_jfI ... e=emb_logo
Locked