Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
velikonja

#71776 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

Osmi Socrates wrote: 05/01/2023 22:41 Pa sam način kako je taj doktorat izlistala ti kaže da nešto hoće sakriti. Sramota je nešto spomenuti državu. :lol:

Svejedno, glupa k'o noć. Sa i bez doktorata, svejedno je.
Glupa nije sigurno, bezobrazna i odola...daaaa

Ali reci da je nekom odbijen agrwman, da je diplomirala online i staznam...bezveze

A porediti nju i kosarkaskog asa e jbg, to je bas ono wtf???
Osmi Socrates

#71777 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

velikonja wrote: 05/01/2023 22:47
Osmi Socrates wrote: 05/01/2023 22:41 Pa sam način kako je taj doktorat izlistala ti kaže da nešto hoće sakriti. Sramota je nešto spomenuti državu. :lol:

Svejedno, glupa k'o noć. Sa i bez doktorata, svejedno je.
Glupa nije sigurno, bezobrazna i odola...da
Ali reci da je nekom odbijen agrwman, da je diplomirala online i staznam...bezvezwle

A porediti nju i kosarkaskog asa e jbg, ti je bas
Pa kako je bogati doktorirala 1995? Bila u Americi? Na Havajima? Tada je bila ambasador u Mađarskoj, koliko sam vidio.

Dakle, kako je jebeno doktorirala u Americi dok je bila u Budimpešti, ako nije online? I to na veoma sumnjivom univerzitetu.
Last edited by Osmi Socrates on 05/01/2023 22:51, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA

#71778 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

archi_a wrote: 05/01/2023 22:03
Osmi Socrates wrote: 05/01/2023 21:39 Na koju to jednu kartu je SDA bogati igrao?

Dovode turskog predsjednika da održava miting svoje političke stranke u Sarajevu. Je l' to ta jedna karta?

Odakle BiH političarima pravo da se stavljaju na stranu jedne političke stranke u Turskoj?

Takve gluposti su neoprostive.
A imate nešto i protiv predsjednika Turske? Druge najjače zemlje NATO pakta!
Problem su odnosi sa Saudijom, Katarom, Turskom, Indonezijom, pa i Iranom? :lol:
Pa tako recite. Nemamo mi o čemu pričati, lijepi moji i mili "bošnjaci", dobronamjerni prije svega.
Mislite da ćete pobjediti?
Nema niko ništa protiv. Dapače.
Sve su to naše prijateljske i savezničke države.
Uloga Irana nikada neće biti zaboravljena.

Ono što je problem, je loš odnos i sa tim državama.
Od Erdogana smo dobili dove na svadbi. A Albanija Bayre. To je ispod svih nivoa koje moramo imati sa takvim državama.

Ali, još bitnije. Odnos sa zapadnim zemljama je nepostojeći. A od njih najviše ovisimo. Od njih najviše novca dobijamo i sa njima hoćemo u EU. Tu nas nema na mapi, bukvalno. Tu nam Mile redovno uzima mjeru i od govana uspjeva napraviti pitu. To je bruka i nedopustivo. Umjesto da smo kapitalizirali naše stradanje da uredimo državu, mi smo se svega toga odrekli, a danas SDA te zemlje naziva krstašima.
velikonja

#71779 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

:thumbup:
Osmi Socrates wrote: 05/01/2023 22:47
palermo wrote: 05/01/2023 22:41

Zasto ? Pokusavam da shvatim al tesko mi ide?
Pa nije njen posao da kao ministar vanjskih poslova jedne poprilično nestabilne države da omogućava raznim budalašima da pljuju iz Sarajeva na najmoćniju državu svijeta. Za to nije dobila mandat ni od koga. I još ona stoji pored njega i smješka se.

Ne mora BiH biti ni neprijatelj sa Iranom. Šuti i gledaj da imaš donekle pristojne odnose sa svima. Dakle, u ekstremno kriznoj međunarodnoj situaciji ne dovodi nekog budalaša čija zemlja pomaže Rusiji da ruši Ukrajinu u Sarajevo.

Mada su neke države već prešle granicu što se tiče BiH. Ruskog ambasadora je već trebalo protjerati, recimo, jer je bio ekstremno bezobrazan prema BiH više nego jednom.
:thumbup: . Aaaapsolutno
A_A_AKCIJA

#71780 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Osmi Socrates wrote: 05/01/2023 22:50

Ali reci da je nekom odbijen agrwman, da je diplomirala online i staznam...bezvezwle

Pa kako je bogati doktorirala 1995? Bila u Americi? Na Havajima? Tada je bila ambasador u Mađarskoj, koliko sam vidio.

Dakle, kako je jebeno doktorirala u Americi dok je bila u Budimpešti, ako nije online? I to na veoma sumnjivom univerzitetu.
Sve što se treba znati, je da je Sebija kod nje spavala u Zagrebu, kada je "studirala" :D .

Vidi se potpis jaranica kada je visoko obrazovanje u pitanju. :D
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#71781 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Bh. diplomatija ukratko:
Sluzenje stranim drzavama za licnu korist.

Naravno da Erdogan daje nesto sto Bosnom raspolaze kao poligon, samo sto se to ne odnosi na drzavu (kao sto bi trebalo), vec za Bakirove licne interese.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#71782 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Osmi Socrates wrote: 05/01/2023 21:39 Na koju to jednu kartu je SDA bogati igrao?

Dovode turskog predsjednika da održava miting svoje političke stranke u Sarajevu. Je l' to ta jedna karta?

Odakle BiH političarima pravo da se stavljaju na stranu jedne političke stranke u Turskoj?

Takve gluposti su neoprostive.
Problem su odnosi sa Saudijom, Katarom, Turskom, Indonezijom, pa i Iranom? :lol:
Pa tako recite. Nemamo mi o čemu pričati, lijepi moji i mili "bošnjaci", dobronamjerni prije svega.
Cuj druga najjaca :lol: po cemu? Broju drzavnih udara?

Zamisli, neko kritikuje veze sa slobodarskim Iranom :lol:
velikonja

#71783 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

Osmi Socrates wrote: 05/01/2023 22:50

Evo za kraj ove rasorave

Debela kobila sigurno nije 1995 dolazila u bih na odmor i sl a ni u budimpesi lobirala za bih, imala je sigurno vremena i para za nabijanje forme

Puca mi khurac za njen doktorat, ali kakav god manje mi je sumnjiva i upitna njena edukacija nego studij dine konakovica

Em
Osmi Socrates

#71784 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

Sumnjiva po pitanju čega?

Ja sam već rekao, za poziciju u SDA moraš prvo dokazati da si glup k'o noć. To je preduslov.

Ili to ili su zlonamjerni. Trećeg nema. Ona je u svemu tome (bila) značajan igrač.

Konaković je barem inteligentan. Vidjećemo kako će, ali ne vjerujem da može gore od nje. I sam sam rekao da je vjerovatno Ćudićka bila bolji izbor. Bez obzira šta mislili o njenoj stranci, njoj nema zamjerki.
PreWiBa

#71785 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Turkovićeva je još za vrijeme Juge studirala pravo.

Mislim da je to iskreno rečeno dovoljno za bh. uslove.

Ovo ostalo o čemu mi pričamo već spada u neke sfere postdiplomskih studija i sl.
snijeg_led

#71786 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by snijeg_led »

Ma znal li ovaj engleski uopste??? Cuj MVP bez toga
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#71787 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by izvrsni direktor »

da li poznaje cijene hurmi na trzistu?? cuj MVP bez toga
PreWiBa

#71788 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

izvrsni direktor wrote: 05/01/2023 23:05 da li poznaje cijene hurmi na trzistu?? cuj MVP bez toga
Zna cijenu KK Bosne.

Pitanje o znanju engleskog je sasvim opravdano.
archi_a

#71789 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Chmoljo wrote: 05/01/2023 22:55

Turska je od 2021. godine preuzela liderstvo za Visoko spremne snage (VJTF) koje su veličine bataljona i predstavljaju preteču za Ojačane snage za odgovor (eNFR).
Komanda kopnenih snaga NATO-a (LANDCOM) smještena je u Izmiru, a odbrambeni sistem NATO protiv balističkih projektila se nalazi u Malatyi.
Osma članica sa najvećim izdvajanjem za potrebe NATO-a.
2. po vojnim kapacitetima (i tehničkim a pogotovo personalom) u okviru NATO-a.
S tobom ću o vojsci raspravljati? Smiješno.
velikonja

#71790 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

Osmi Socrates wrote: 05/01/2023 23:01 Sumnjiva po pitanju čega?

Ja sam već rekao, za poziciju u SDA moraš prvo dokazati da si glup k'o noć. To je preduslov.

Ili to ili su zlonamjerni. Trećeg nema. Ona je u svemu tome (bila) značajan igrač.

Konaković je barem inteligentan. Vidjećemo kako će, ali ne vjerujem da može gore od nje. I sam sam rekao da je vjerovatno Ćudićka bila bolji izbor. Bez obzira šta mislili o njenoj stranci, njoj nema zamjerki.
Slusaj, ne znam jesi li iz Sa, ali ja jesam
I znam kako se dif zavrsavao pocetkom 2000tih, doooosta diplomanata znam,

A pogotovo dino, tadasnja perjanica mladih sda...nemoj molim te
Inteligentan????
Drug, on ne zna engleski jezik, o cemu bolan pricamo?

Za cudicku, da mnooogo bolji izbor
Iprosto ne mogu da vjerujem da neko moze pokusavati opravdati izbor mvp koji ne govori engli ili fra jezik
animus

#71791 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

Kako je samo glup ovaj Dino. Kaže pitao Semira i Ogresevica sta je alternativa. Da ostavi Tegeltiju na vlasti. Može li mu neko prenijeti da Dodik ima samo Tegeltiju u vlasti. Cak ni na direktorskim mjestima su vecinom kadrovi SDSa i PDPa.
Pa Dino najpametnije ti je da nista ne radis. Vidjet ces kako se sve samo rješava. Nije Dodik tako jak kako se predstavlja.
palermo

#71792 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Osmi Socrates wrote: 05/01/2023 22:47
palermo wrote: 05/01/2023 22:41

Zasto ? Pokusavam da shvatim al tesko mi ide?
Pa nije njen posao da kao ministar vanjskih poslova jedne poprilično nestabilne države da omogućava raznim budalašima da pljuju iz Sarajeva na najmoćniju državu svijeta. Za to nije dobila mandat ni od koga. I još ona stoji pored njega i smješka se.

Ne mora BiH biti ni neprijatelj sa Iranom. Šuti i gledaj da imaš donekle pristojne odnose sa svima. Dakle, u ekstremno kriznoj međunarodnoj situaciji ne dovodi nekog budalaša čija zemlja pomaže Rusiji da ruši Ukrajinu u Sarajevo.

Mada su neke države već prešle granicu što se tiče BiH. Ruskog ambasadora je već trebalo protjerati, recimo, jer je bio ekstremno bezobrazan prema BiH više nego jednom.
Opet ne shvatam sta je za krivicno gonjenje. U ovu zemlju dolaze razni ministri inostranih poslova, cak I predsjednici drzava, otvoreno podrivaju suverenitet drzave Bosne I Hercegovine, a oni koji takve primaju ne samo da nisu krivicno gonjeni nego su zapravo nagradeni. Jel ministar vanjskih poslova Irana podrivao suverenitet drzave Bosne I Hercegovine
sajber87

#71793 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

animus wrote: 05/01/2023 23:11 Kako je samo glup ovaj Dino. Kaže pitao Semira i Ogresevica sta je alternativa. Da ostavi Tegeltiju na vlasti. Može li mu neko prenijeti da Dodik ima samo Tegeltiju u vlasti. Cak ni na direktorskim mjestima su vecinom kadrovi SDSa i PDPa.
Pa Dino najpametnije ti je da nista ne radis. Vidjet ces kako se sve samo rješava. Nije Dodik tako jak kako se predstavlja.
Znaci po tebi 8 godina tegeltije kao i novalica bez ministara vlade podrske zapada iceg rahat patnja lazno nadmudrivanje sve dok zadnji ne izadje i ne ugasi svjetlo. Fenomenalno rjesenje za napredak domovine. :roll: . Ne znam da li si svjestan da zapad ne zeli sda i df u vlasti i kako zamisljas bosnjake u vlasti koji su bez podrske zapada, to ti direktno govore komsic i bakir da ih ameri ne zele a bez njihove podrske nemamo se cemu dobrom nadati
animus

#71794 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

sajber87 wrote: 05/01/2023 23:20
animus wrote: 05/01/2023 23:11 Kako je samo glup ovaj Dino. Kaže pitao Semira i Ogresevica sta je alternativa. Da ostavi Tegeltiju na vlasti. Može li mu neko prenijeti da Dodik ima samo Tegeltiju u vlasti. Cak ni na direktorskim mjestima su vecinom kadrovi SDSa i PDPa.
Znaci po tebi 8 godina tegeltije kao i novalica bez ministara vlade podrske zapada iceg rahat patnja lazno nadmudrivanje sve dok zadnji ne izadje i ne ugasi svjetlo. Fenomenalno rjesenje za napredak domovine. :roll: . Ne znam da li si svjestan da zapad ne zeli sda i df u vlasti i kako zamisljas bosnjake u vlasti koji su bez podrske zapada, to ti direktno govore komsic i bakir da ih ameri ne zele a bez njihove podrske nemamo se cemu dobrom nadati
Samo sacekati jer drugima se žuri. Osmorka ne mora žuriti a puno ce dobiti ako saceka. Dodiku kredite ne daju vise ni po visokim kamatama iako banke imaju velike viskove novca. Jedini spas mu je VM koje bi dalo pristup MMF-u i evropskoj banci.
SDA i DF su svakako van vlasti. Ne treba srljati u vlast. Podrška zapada ce biti tu cak i ako se malo saceka i malo popravi situacija. Jebeš podršku ako moraš pristati na sve Dodikove uslove plus Čovićeve uvjete.
512MB

#71795 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

NOVE NACIONALISTIČKE PROVOKACIJE NA DRINI: Poziv "ravnogorcima" na okupljanje za Badnje veče uznemirio Bošnjake u Višegradu

Kifla: Nista ne moze ugroziti Vijece Ministara :bih:
512MB

#71796 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Za njive i šume koje nisu važne Nikšiću ljudi su davali živote. Zbog tih šuma i njiva, Srbija je izvršila genocid u BiH. Ljudi su odlučili da se vrate na svoja ognjišta upravo zbog tih njiva i šuma, uprkos činjenici da su prošli kroz zlostavljanja i golgote i uprkos činjenici da su izgubili najmilije. I onda imate nekoga koji kaže da je spreman da vodi državu i da je spreman da u ime nas radi u državi, te kaže da mu te njive i šume nisu važne. Nadam se da će njegove poruke od strane građana biti dobro shvaćene.

Sta uradi Nerko trenerka kad ga i vanzemaljac Salkic samara ko malo dijete.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#71797 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by konektovan »

512MB wrote: 05/01/2023 23:35 Za njive i šume koje nisu važne Nikšiću ljudi su davali živote. Zbog tih šuma i njiva, Srbija je izvršila genocid u BiH. Ljudi su odlučili da se vrate na svoja ognjišta upravo zbog tih njiva i šuma, uprkos činjenici da su prošli kroz zlostavljanja i golgote i uprkos činjenici da su izgubili najmilije. I onda imate nekoga koji kaže da je spreman da vodi državu i da je spreman da u ime nas radi u državi, te kaže da mu te njive i šume nisu važne. Nadam se da će njegove poruke od strane građana biti dobro shvaćene.

Sta uradi Nerko trenerka kad ga i vanzemaljac Salkic samara ko malo dijete.
Taj čovjek nema kapacitet za mjesnu zajednicu,...a opet nekako se uglavi u vrh politike. Nerko je prije svega čovjek, vrlo vrlo ljigav čovjek.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#71798 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

archi_a wrote: 05/01/2023 23:07
Chmoljo wrote: 05/01/2023 22:55

Turska je od 2021. godine preuzela liderstvo za Visoko spremne snage (VJTF) koje su veličine bataljona i predstavljaju preteču za Ojačane snage za odgovor (eNFR).
Komanda kopnenih snaga NATO-a (LANDCOM) smještena je u Izmiru, a odbrambeni sistem NATO protiv balističkih projektila se nalazi u Malatyi.
Osma članica sa najvećim izdvajanjem za potrebe NATO-a.
2. po vojnim kapacitetima (i tehničkim a pogotovo personalom) u okviru NATO-a.
S tobom ću o vojsci raspravljati? Smiješno.
to ko što je i JNA bila četvrta vojna sila u Evropi. ili Rusija druga.

a ti znaš sve, o vojsci, o politici, o međunarodnim odnosima...

koji je Iran u okviru NATOa bogati? pouči me neukog.
animus

#71799 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by animus »

Trojka bez ove dvije stranke puno gubi. Federaciju definitivno. USK gube sigurno. KS je vrlo klimav jer ostaju na 18 zastupnika.
Last edited by animus on 05/01/2023 23:49, edited 1 time in total.
hatemondays

#71800 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hatemondays »

Da hoce vise formirati vlast pa da pocnu "raditi" a ne samo dolaziti na posao. Dosta vise suplje pocnite vladati i raditi. Srati zi opozicije puno lakse nego kad sjednes u fotelju, ova dvojica se prepali i uhavtili se noge, mora da su donatori doticnih stranaka zaprijetili bicete ugaseni. P ajbeote ugasio se SBB sa beskonacnom kasom a ne da se ugase ova dvojica. I moze li bez telohranitelja po carsiji kad se vlast preuzme molim lijepo, nije lijepo se kriti od svojih glasaca.
Konacna pobjeda Ukrajine ce dovesti do rasapada srpskog sveta, bez donatora se ne zivi. Dodik i Covke ce ostaiti bez rapa , recesija u svijetu dolazi para nece biti tako lako da ce ova dvojica spustiti gard poprilicno i to brzo.
Sad info iz mondaysove obavjestajne grupe, ocekujte ujedinjene Stranke za BiH i SDA do kraja godine, uslov je Kirba i hanuma u pemziju. Efendic postaje novi vodja do kraja godine, radi se na dovodjenju Sabine (NS se rapsada njenim odlaskom, jednim udarcem dvije muhe) u tu novu partiju, pocelo se asikovati i raditi na nekim novim licima i politikama. Sabina donosi prevagu u odnosu sa ambasadom u marsalki.
Locked