Auf!
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
sajber87
#71527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovde sam te cekao znao sam da ces ovo recinoviforumas wrote: ↑05/01/2023 12:44Ako zaista mislis da je bilo ko od Bosnjaka kriv sto Srbi slave dan pocetka genocida, onda skupi muda, budi dosljedan i isprati tu svoju logiku do kraja. Ona se moze zavrsiti jedino na tome da rata ne bi bilo da nismo glasali za nezavisnost, da smo se sami granatirali na Markalama i tako dalje. Jebo ovo izmedju redova i suplju o dizanju tenzija i svi su bre sve ubijali.tramvajtrojka wrote: ↑05/01/2023 12:32
tko je digao halabuku za taj dan koji je bio minoran i nije se proslavljao i zbog tog je postupka Dodik napravio citav ovaj vasar da mu dokaze da je to nacionalni praznik
On je napisao otvoreno pismo.Da hoce da zabrani, mogao bi vrlo lako to uraditi. Ipak on ovdje moze da radi sta hoce. Fino zabranis, pritisnes tuzilastvo (kao sto se sad pritisce USBiH), koordiniras sa drugim zapadnim partnerima da se EUFOR posalje tamo gdje treba biti parada, i tako dalje. Sve bi to moglo da postoji volja, ali kako ce je biti kad je on samo visoki predstavnik za FBiH. Ja sad ocekujem da se Dodik kazni u vidu jednog finog kredita od par stotina miliona eura i pristupa nekim EU fondovima.
-
noviforumas
#71528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Opet ti sa provjerenim informacijama iz dobro-obavijestenih krugova.
Jeste, eto, Dodiku samo sto nije kraj, evo 20 godina.
- tramvajtrojka
#71529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
tko je digao halabuku svu u vezi devetog januara neka je rješava veoma jednostavnonoviforumas wrote: ↑05/01/2023 12:44Ako zaista mislis da je bilo ko od Bosnjaka kriv sto Srbi slave dan pocetka genocida, onda skupi muda, budi dosljedan i isprati tu svoju logiku do kraja. Ona se moze zavrsiti jedino na tome da rata ne bi bilo da nismo glasali za nezavisnost, da smo se sami granatirali na Markalama i tako dalje. Jebo ovo izmedju redova i suplju o dizanju tenzija i svi su bre sve ubijali.tramvajtrojka wrote: ↑05/01/2023 12:32
tko je digao halabuku za taj dan koji je bio minoran i nije se proslavljao i zbog tog je postupka Dodik napravio citav ovaj vasar da mu dokaze da je to nacionalni praznik
On je napisao otvoreno pismo.Da hoce da zabrani, mogao bi vrlo lako to uraditi. Ipak on ovdje moze da radi sta hoce. Fino zabranis, pritisnes tuzilastvo (kao sto se sad pritisce USBiH), koordiniras sa drugim zapadnim partnerima da se EUFOR posalje tamo gdje treba biti parada, i tako dalje. Sve bi to moglo da postoji volja, ali kako ce je biti kad je on samo visoki predstavnik za FBiH. Ja sad ocekujem da se Dodik kazni u vidu jednog finog kredita od par stotina miliona eura i pristupa nekim EU fondovima.
a ovo prozivanje zapadnih partnera i eufora da intervenira dok ga isti ti ljudi pljuju je vrhunac licemjera ono pljuvati cemo vas nemilice, a kad nam trebate bice kukanje i help bazzzzniaaaaaa
- Roccohljup
#71530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
mali_balon
#71531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
hajmo se i mi 09.01. skupiti i otici da pomognemo da uvelicmao taj praznik, dodjemo i mi na tu paradu sa bh zastavama a ispod zastava rs, sto da ne, rs je dio bh i fino u miru ispratimo tu pradau....pa rs je i nasa
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#71532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ne znam jesi li padao na glavu kada si bio manji, ali ne znam koji put ti trebam govoriti da iza mojih postova nema "mi".Vaya wrote: ↑05/01/2023 08:36Tako je, jer kad vi budete se pitali, stranke ce postojati na papiru, a za vas ce samo narod da bude bitan...
Uzimat ce te od bogatih i davati siromasnim...
Te ce te pokopati strasne zelene burzuje i konacno upaliti svjetlo u ovom tamnom vilajetu koji su nam za 30 godina napravili SANU-om projektovani Srbi - Zivkovici...jel tako?
mada, ruku na srce, ne pamtim kada je više budžetskog novca vraćeno građanima nego u zadnje dvije godine. da nije, otišao bi negdje drugo. gdje li Bože...
-
noviforumas
#71533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tko? Ja ne znam zaista na koga ciljas. Ja mislim da su halabuku digli Dodik i Srbi.tramvajtrojka wrote: ↑05/01/2023 12:53
tko je digao halabuku svu u vezi devetog januara neka je rješava veoma jednostavno
a ovo prozivanje zapadnih partnera i eufora da intervenira dok ga isti ti ljudi pljuju je vrhunac licemjera ono pljuvati cemo vas nemilice, a kad nam trebate bice kukanje i help bazzzzniaaaaaa![]()
![]()
nece da moze
-
sajber87
#71534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cuj sa provjerenim informacijana iz obavjestajnih krugovanoviforumas wrote: ↑05/01/2023 12:50 Opet ti sa provjerenim informacijama iz dobro-obavijestenih krugova.Jeste, eto, Dodiku samo sto nije kraj, evo 20 godina.
- duh_sa_sjekirom
#71535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gdje su barikade, ko će voditi, znal se šta?

-
noviforumas
#71536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Meni se bas svidja taj scenario, i iskreno bih volio da si u pravu. Problem je sto ne postoje apsolutno nikakvi dokazi za to sto tvrdis. Znaci, ama bas nista ne upucuje na to. MZ radi upravo suprotno, nagradjuje Covica i Dodika, to jest velikodrzavne pretenzije nasih susjeda.sajber87 wrote: ↑05/01/2023 12:59Cuj sa provjerenim informacijana iz obavjestajnih krugovanoviforumas wrote: ↑05/01/2023 12:50 Opet ti sa provjerenim informacijama iz dobro-obavijestenih krugova.Jeste, eto, Dodiku samo sto nije kraj, evo 20 godina.
. Jedan forumas pustio tu glupost i ti se pecas osim ako nije dupli akaunt ne optuzujem samo kazem
. Mislio sam da ce svi zajedno bilo je kapaciteta i volje naroda ali velika izborna kradja snsd sda i hdz osravila je snsd i hdz , a mozda ni to nije slucajno sto su im izborne kradje "oprostili", trebace neki potpisi u buducnosti ali vidjecemo grudva se zakotrljala a mile ce biti pometen dok za covica mislim da je pametniji sklonice se hinjski i ostaviti stranku drugom kao sto se dogodilo sa hdz om u hrvatskoj. Hdz u bih ce dobiti svog plenkovica dok ce onaj ruski medvjedic iz laktasa iskasljati sve
![]()
- Roccohljup
#71537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pretpostavljam Švrakić & Co pošto je iz njegove glave izašlo
Švrakić tvrdi da je najavljen dolazak 3.000 plaćenika iz Rusije i Ukrajine koji su ratovali u Sarajevu i žele da izazovu incidente.
”U slučaju da institucije ne odgovore, pozvat ćemo narod da se samoorganizuje i postavi barikade da ne mogu proći na neustavnu proslavu”, poručio je Muhamed Švrakić za Oslobođenje.
- Roccohljup
#71538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
izdaja opet

DODIKOV HELIKOPTER NIJE MOGAO SLETJETI U SARAJEVSKU MAGLU: Osmorka ide Laktašenku na noge u Doboj
Ranije je objavljena informacija da se sastanak treba održati u Sarajevu, međutim, prema medijskim spekulacijama, plan je promijenjen zbog magle, jer, navodno, Dodik nije mogao helikopterom sletjeti u glavni grad.
-
laik1981
#71539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Al identicna mantra kao kod prekodrinskih litijasa.. Na sta sve ti klosari nisu spremni samo da bi ostali na vlasti..
- duh_sa_sjekirom
#71540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Proslava 9.januara nije ništa drugo do privatni party MD kojim on pokazuje vacijelom svijetu kako može karindžati i EU i Schmidta i sve ambasadore (posebice USA i GB) a da mu niko ne može ništa.
I što mu se više medijske pažnje daje, taj tzv. praznik sve će se bučnije organizirati...
I sva ta fukara i furda, koja će veselo klicati i paradirati, sutradan će podviti rep pa po koru hljeba u mrsko "federalno Sarajevo"...
I što mu se više medijske pažnje daje, taj tzv. praznik sve će se bučnije organizirati...
I sva ta fukara i furda, koja će veselo klicati i paradirati, sutradan će podviti rep pa po koru hljeba u mrsko "federalno Sarajevo"...
-
PM72
#71541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Švrakić će nas jopet branit...potkuho belaj oko starog svata,opuho Bezistan pa u Tursku
- duh_sa_sjekirom
#71542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Neka ne zaboravi svratiti usput kod Manje po kifle...ne može čovjek gladan ništa radit'...Roccohljup wrote: ↑05/01/2023 13:06Pretpostavljam Švrakić & Co pošto je iz njegove glave izašlo![]()
![]()
Švrakić tvrdi da je najavljen dolazak 3.000 plaćenika iz Rusije i Ukrajine koji su ratovali u Sarajevu i žele da izazovu incidente.
”U slučaju da institucije ne odgovore, pozvat ćemo narod da se samoorganizuje i postavi barikade da ne mogu proći na neustavnu proslavu”, poručio je Muhamed Švrakić za Oslobođenje.
-
archi_a
#71543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sajber87 wrote: ↑05/01/2023 12:11Smit je reagovao na jedini nacin koji je moguc u ovom trenutku, a sta ti mislis koji bi bolji nacin bio, kako bi yi na njegovom mjestu uradionoviforumas wrote: ↑05/01/2023 11:55 Zabraniti proslavu 9 Januara moze samo Schmidt, a on pise otvorena pisma Dodiku i bavi se doradama vlastitog izbornog zakona. To je realnost. Ako Dodik hoce da odrzi paradu na Dobrinji, odrzace je. Da je to pisanje u usta partnera Osmorke - jeste. Ali mu ne moze niko nista, da se ne lazemo.
-
sajber87
#71544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno da nema dokaza niti bi ih iko mogao dobiti, ali posmatraj malo istoriju sredjivanja sranja na balkanu, od makedonije dosao zaev kosova dosao kurti crne gore( milo je bio 30 godina puno uradio ali to demokratija ne trpi ibpostao je teret za crnogorsku ideju, zapad ce naci nove igrace ne sumnjaj) na redu smo mi, nacin niko ne mkze znati mozemo nagadjati, izgleda da ide prvo sda df pa ostali, vucic i srbija ce biti na kraju procesa. Sta ce se desiti to samo bog zna ali eto pred nama jenoviforumas wrote: ↑05/01/2023 13:04Meni se bas svidja taj scenario, i iskreno bih volio da si u pravu. Problem je sto ne postoje apsolutno nikakvi dokazi za to sto tvrdis. Znaci, ama bas nista ne upucuje na to. MZ radi upravo suprotno, nagradjuje Covica i Dodika, to jest velikodrzavne pretenzije nasih susjeda.sajber87 wrote: ↑05/01/2023 12:59
Cuj sa provjerenim informacijana iz obavjestajnih krugova. Jedan forumas pustio tu glupost i ti se pecas osim ako nije dupli akaunt ne optuzujem samo kazem
. Mislio sam da ce svi zajedno bilo je kapaciteta i volje naroda ali velika izborna kradja snsd sda i hdz osravila je snsd i hdz , a mozda ni to nije slucajno sto su im izborne kradje "oprostili", trebace neki potpisi u buducnosti ali vidjecemo grudva se zakotrljala a mile ce biti pometen dok za covica mislim da je pametniji sklonice se hinjski i ostaviti stranku drugom kao sto se dogodilo sa hdz om u hrvatskoj. Hdz u bih ce dobiti svog plenkovica dok ce onaj ruski medvjedic iz laktasa iskasljati sve
![]()
-
sajber87
#71545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tada je moglo sada je drugacije ali isti rezultat ce se postici na na drugi nacin iako i ta opcija ostaje ne treba je iskljuciti
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
archi_a
#71547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
"danas sam, kao VP u Bosni i Hercegovini, nakon upozorenja svih koji se tiče, a nakon što oni nisu postupili prema mojim upozorenjima, i nakon što su odlučili da nastave sa nepoštivanjem i održavanjem proslave, ne poštujući odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, čime su proširili međuentitetsku i međunacionalnu mržnju u Bosni i Hercegovini, i direktno ne poštuju Ustav BiH, odlučio da......... "
Samo ovo igra. Ništa drugo.
Samo ovo igra. Ništa drugo.
-
noviforumas
#71548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jedan od razloga sto ne vjerujem u mogucnost da se ta tvoj scenario ostvari je upravo nacin na koji MZ (ponajvise SAD) trenutno sredjuje sranja na Balkanu. Vucicu, kojeg zovu faktorom stabilnosti, konstantno povladjuju gdje god stignu. U CG pod krinkom borbe protiv korupcije guraju Vuciceve igrace, na Kosovu pritiscu Kurtija da pokloni ZSO, u BiH isporucuju kontrolu nad FBiH Hrvatskoj, pustaju Dodika da radi sta hoce bez ikakvih posljedica. Ja tu vidim vrlo jasan obrazac koji se, ukratko, svodi na politiku appeasementa. A nisam jedini, vide ga ljudi koji su puno upucueniji i pametniji od mene i tebe. Znaci, ja sad mogu vjerovati svojim ocima ili tvom hipotetickom scenariju za koji ne postoje nikakvi dokazi.sajber87 wrote: ↑05/01/2023 13:21Naravno da nema dokaza niti bi ih iko mogao dobiti, ali posmatraj malo istoriju sredjivanja sranja na balkanu, od makedonije dosao zaev kosova dosao kurti crne gore( milo je bio 30 godina puno uradio ali to demokratija ne trpi ibpostao je teret za crnogorsku ideju, zapad ce naci nove igrace ne sumnjaj) na redu smo mi, nacin niko ne mkze znati mozemo nagadjati, izgleda da ide prvo sda df pa ostali, vucic i srbija ce biti na kraju procesa. Sta ce se desiti to samo bog zna ali eto pred nama jenoviforumas wrote: ↑05/01/2023 13:04
Meni se bas svidja taj scenario, i iskreno bih volio da si u pravu. Problem je sto ne postoje apsolutno nikakvi dokazi za to sto tvrdis. Znaci, ama bas nista ne upucuje na to. MZ radi upravo suprotno, nagradjuje Covica i Dodika, to jest velikodrzavne pretenzije nasih susjeda.
- tramvajtrojka
#71549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- 512MB
#71550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Al sto ih guze Dodik i Covic to je za nepovjerovat. Kifla se satra sa najavljivanjem kako sad sve ide kroz institucije drzave BiH, a Dodik/Covic im uvjek zavuku sazada, ne pada im napamet da igraju tu igru i smiju im se u facu.
1. Osmorka na velika vrata najavila potpisivanje nekog dogovora sa Covicem na dan drzavnosti 25. Novembra u Sarajevu... Kad ono corak, nesta neocekivano iskrslo Covicu, potlisalo se par dana kasnije u Mostaru.
2. Danas razgovor sa Dodikom u Sarajevu, glavom gradu drzave... Kad ono magla, jbga, nemore se sa helikopterom sletit. Osmorka ode u Doboj.
Nikako da krene ta relaksacija
1. Osmorka na velika vrata najavila potpisivanje nekog dogovora sa Covicem na dan drzavnosti 25. Novembra u Sarajevu... Kad ono corak, nesta neocekivano iskrslo Covicu, potlisalo se par dana kasnije u Mostaru.
2. Danas razgovor sa Dodikom u Sarajevu, glavom gradu drzave... Kad ono magla, jbga, nemore se sa helikopterom sletit. Osmorka ode u Doboj.
Nikako da krene ta relaksacija