sajber87 wrote: ↑05/01/2023 10:43
Novak20 wrote: ↑05/01/2023 10:31
Neće ti nikada reći ali kopiraju Erdogana i Putina.
Da nema Hrvata davno bi BiH bila pola "građanska Rusija", a pola "građanska Turska" i to u dobrim odnosima.
Ajde da probam ponovo glupo mi je da toliki znalci i vizionari izbjegavaju odgovor na najjednostavnije pitanje
Moze li neko od dezurnih podrzavaoca sda i df da ponudi kako vidi rjesenje situacije , ali neka ne klece pred zapadom da obuzda dodika. Znaci neka zaborave zapad kojeg pljuju iz dubine duse i neka ponude neko rjesenje, bas me zanima kako oni to vide.
Mogu odgovoriti iako nisam SDA. Pitanje je besmisleno, zato niko ne odgovara. Jesi cuo za Dejtonski i instituciju VP jer su nam ostavili nefunkcionalnu drzavu nametanjem Dejtona?
Sa druge strane imas primjere gdje to nikad nije proslo, dakle dupli arsini, Kipar, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, sad Ukrajina, ni jedna od baltickih zemalja sa 30% ruske polulacije, Estonija, Latvija, Litvanija a evo nece ni Kosovo sve su prilike.
Da jos dodam mozda najvaznije, krnji Kipar je primljen u EU nakon sto je odbio svoj Dejton koji je predlozio Kofi Anan, tadasnji sekretar UN-a- Kome poslije ove informacije nije sve jasno e onda ne znam kad ce biti i sta treba da naprave da bude.