Pa je li ti stvarno mislis da ce ici svake sedmice na istu adresu ??n+1 wrote: ↑04/01/2023 19:17Po službenoj dužnosti moraju provjeriti svaku prijavu. Ti moguće govoriš o redovnim inspekcijama.zippoo87 wrote: ↑04/01/2023 19:10
Inspekcija iste objekte obilazi najranije jednom u 3-4 mjeseca...ako ti i nadju neregularnosti,dodju kroz 2-3 mjeseca kao da provjere je li sve uredno uradjeno i ispravljeni nedostaci.
Ako si kada imao posla sa inspekcijom,onda bi trebao znati.
Dakle,maksimalno i da ih hoce stalno kontrolisati,mogu doci 3-4 puta u godini a realnost je da dolaze 1 ili 2 i to reda radi,jer se sve zna kome idu koverte i kakve se kazne pisu.
To je ono i vuk sit i ovce na broju...inspekcija "radi" a "postene" gazde plate sve kazne koje dobiju i to je to.
A ono ispod stola su milijarde,koje niko ne zna gdje i kome idu...ovdje vise para na crno ima u opticaju,nego u najvecim narkomansko-dilerskim organizacijama svijeta.
Ja znam da to tako pise u zakonu i da bi kao trebali ali realnost na terenu je drugacija.
Uzmu zapisnik,promijene datum i cao drugari.
Evo ako ne vjerujes,hajdemo napraviti eksperiment...da uzmemo neku radnju za koju znamo da ne izdaje racune,pekara neka ili nesto i hajdemo svakih 7 dana prijavljivati...evo ja cu prijaviti pod svojim imenom i prezimenom i tako neka svako uradi pa da vidimo hoce li izaci svake sedmice na teren i provjeriti prijavu ?