NATO standardi.
Kalibri su isti, municija ista.
Ovo je francuska verzija M270
Samo budale se oslanjaju na Ruse.
Čini se da ti teško možeš razumjeti jednu vrlo jednostavnu činjenicu koja glasi da ima ljudi koji su u slučaju agresije, nasilja, terora i zuluma UVIJEK na strani žrtve ma ko bio agresor i ko bio žrtva. Ta jednostavna ljudska formula koju neki nazivaju empatijom je sastavni dio odgoja, kulture, tradicije, karaktera, osjećaja za pravdu... Biti na strani DOBRA a suprotstavljati se ZLU uvijek, svugdje i u svakoj prilici je kredo, moralni habitus i trajna životna filozofija ogromnog broja ljudi koji ne polaze od toga ko to čini, gdje se čini...largo25 wrote: ↑22/12/2022 20:46 Ja razumijem vaš rakurs na rat u Ukrajini.
Rusi su prosrpski orijentirani, sutra bi priznali nezavisnost RS, daju vjetar u leđa Dodiku za ono što radi....
Ja vas shvatam.
I ja sam BH patriota.
Ali posmatram stvari iz jednog drugog rakursa, koji objektivno nastoji prikazati kako stvari stoje.
U svijetu u kome živimo i sve se gleda kroz interes.
Opet kažem, razumijem vaše stavove što se ove teme tiče, ali ne razumijem zašto mali, obični ljudi imaju potrebu da stvari posmatraju iz cipela političara na vlasti, a ne onakve kakve jesu.
Do sada su od taktičkih, Rusi pokazali sklonost ka taktičkim....povačenjima.
Kad naucis sta je aksioma vrati se. Kad nakucas 16 godina i 15 hiljada SMISLENIH postova, javi se ponovo. U medjuvremenu, fuck off provokatoru…largo25 wrote: ↑22/12/2022 20:39GandalfSivi wrote: ↑22/12/2022 20:37
Bjezi budalo, ne pada mi napamet ulaziti u verbalnu diareju koju bi ti volio nazvati konverzacijom…
Sad bi trebao biti banovan zbog ovoga !
Gdje su ti argumenti ?
Ko zna ciji je klon. Definitivno nebitan da ga se sjecamo…
Ovo si, izmedju ostalog, dobro pobrkao...largo25 wrote: ↑22/12/2022 14:24 Pozivaš se na međunarodno pravo po kome je agresija Rusije na Ukrajinu neprihvatljiva.
U pravu si.
Rusi su izvršili oružanu agresiju na Ukrajinu.
Po tome istom pravu, samo VS UN može da uvede sankcije nekoj državi.
E vidiš, u tome slučaju, NE VAŽI MEĐUNARODNO PRAVO.
Znači da se međunarodno pravo selektivno primjenjuje.
Da hoce biti vjerodostojni, kakvi se predstavljaju, Rusi bi u VS UNa glasali za rezoluciju o UN sankcijama sebi, jer im svakako “nista ne mogu”... Pa i vuk sit, a ovce na broju...zilog wrote: ↑23/12/2022 08:07Ovo si, izmedju ostalog, dobro pobrkao...largo25 wrote: ↑22/12/2022 14:24 Pozivaš se na međunarodno pravo po kome je agresija Rusije na Ukrajinu neprihvatljiva.
U pravu si.
Rusi su izvršili oružanu agresiju na Ukrajinu.
Po tome istom pravu, samo VS UN može da uvede sankcije nekoj državi.
E vidiš, u tome slučaju, NE VAŽI MEĐUNARODNO PRAVO.
Znači da se međunarodno pravo selektivno primjenjuje.![]()
VS UN uvodi UN sankcije, obavezujuce za sve clanice UN, ali to ne znaci da svaka suverena drzava ne moze imati svoje sankcije, trgovinska ogranicenja, crne liste...
Jedino sto, po medjunarodnom pravu, jedino VS UN moze da odobri je vojna intervencija UN. Kao sto je recimo bila Koreja.