Jes, još Čovi treba jebat majku i javno ga pljunuti u usta, i reći sa njim se mora.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
A_A_AKCIJA
#69426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jes, još Čovi treba jebat majku i javno ga pljunuti u usta, i reći sa njim se mora.
-
palermo
#69427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To za gradanske stranke je mislim vise svakom jasno......vjerovqtno I rukovodstvima al valjda se rukovode onim...ko ziv ko mrtav sutra, daj ti danas...
A zapaljiva retorika....pa vjerovao ti meni ili ne, I ovo sto se danas desava je takode zapaljiva retorika...samo u drugom obliku....
-
palermo
#69428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A_A_AKCIJA wrote: ↑22/12/2022 09:16![]()
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#69429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da gledas malo duze i detaljnije, znao bi da je to jedna odlicno osmisljena igra. "Nasi" u skupstini ulete s glupostima kada se "kolju oni izmedju sebe" i onda okrenu s teme.NediM17 wrote: ↑21/12/2022 22:55 Listam kanale maloprije, naletim na prenos iz skupstine PC i napade na Ramiza Salkica zbog njegovog izlaganja, od onog krmka iz crvenog kombija kao predsjednika skupstine, preko raznih drugih anonimusa, pa sve do one pjandure sto se obada i alternative zvane Vukan.
Dakle jednom rjecju fuj, svi k'o jedan kad je napadati Bosnu i Bosnjake.
Pretpostavljam da je isto i ovdje bilo. Nakaradna opozicija kritikovala imenovanja, salkan uletio "dje nema Bosne" i onda se zaboravilo imenovanje, otisli na serbs vs bosniaks.
Toliko puta ponovljena i vidjena situacija da se na istu uhvate samo slucajni prolaznici, koji kao ne znaju kako funkcionise u zadnjih trijes godina.
-
PM72
- tramvajtrojka
#69431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

raspakivanje cika se treba dogoditi sto je prije moguce jer ovaj SDF predsjednik cika pravi cirkus od izbornog zakonodavstva i oglusuje se na odluke suda BiH
dosta SDF tiranije i namještanja izbornih rezultata jer sredisnje izborno povjerenstvo treba biti legalna institucija za provođenje izbora i zakona , a ne hegemonija kadrova SDF koalicije
-
elk
#69432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slomiste sa gradjanskim strankama, nema toga vise ba. Shvatite da smo u 2022. Okrenite se oko sebe, proputujte po drzavi, ako vec niste.
Sdp, bio najblize tome. Ali prije 20 godina. Onda je zlatko i zeljko sahranili. Zauvijek. Bila jedina prava sansa da se barem pokusa. Ja sam bio mrtvo za tu ideju, proveo godine ubjedjivajuci ljude da je to to. Bas sam bio naivan.
Ns, trenutno najbliza, ali opet nije gradjsnska. Niti ima ozbiljan pokretacki potencijal da to postene. A smanjuje im se broj glasova pomalo. Nazalost.
Df, trebam li reci ili sta?
Ostali, a da imaju barem 10000 glasova, hmm
Sdp, bio najblize tome. Ali prije 20 godina. Onda je zlatko i zeljko sahranili. Zauvijek. Bila jedina prava sansa da se barem pokusa. Ja sam bio mrtvo za tu ideju, proveo godine ubjedjivajuci ljude da je to to. Bas sam bio naivan.
Ns, trenutno najbliza, ali opet nije gradjsnska. Niti ima ozbiljan pokretacki potencijal da to postene. A smanjuje im se broj glasova pomalo. Nazalost.
Df, trebam li reci ili sta?
Ostali, a da imaju barem 10000 glasova, hmm
- laserShow
#69433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I onda se ljudi ljute na mene kad ja kazem prvo sapun, pa onda parfem. Prvo srediti stanje kod nas, postovati sudske presude i zakon, pa onda drugima prebacivati.tramvajtrojka wrote: ↑22/12/2022 11:01 raspakivanje cika se treba dogoditi sto je prije moguce jer ovaj SDF predsjednik cika pravi cirkus od izbornog zakonodavstva i oglusuje se na odluke suda BiH
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#69434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Smeta ti što bi najbolji koalicioni partner svih vremenatramvajtrojka wrote: ↑22/12/2022 11:01
raspakivanje cika se treba dogoditi sto je prije moguce jer ovaj SDF predsjednik cika pravi cirkus od izbornog zakonodavstva i oglusuje se na odluke suda BiH![]()
![]()
dosta SDF tiranije i namještanja izbornih rezultata jer sredisnje izborno povjerenstvo treba biti legalna institucija za provođenje izbora i zakona , a ne hegemonija kadrova SDF koalicije![]()
mogao izgubiti delegata?
-
Novak20
#69435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
E ovo je već djelovanje protiv zakona sa ciljem da se mimo odluke Suda utječe ili uspori formiranje vlasti u BiH.tramvajtrojka wrote: ↑22/12/2022 11:01
raspakivanje cika se treba dogoditi sto je prije moguce jer ovaj SDF predsjednik cika pravi cirkus od izbornog zakonodavstva i oglusuje se na odluke suda BiH![]()
![]()
dosta SDF tiranije i namještanja izbornih rezultata jer sredisnje izborno povjerenstvo treba biti legalna institucija za provođenje izbora i zakona , a ne hegemonija kadrova SDF koalicije![]()
Evo posla za herr Schmidta.
Last edited by Novak20 on 22/12/2022 11:31, edited 1 time in total.
- laserShow
#69436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hajde, evo da ti ja odgovorim. Jeste, smeta mi sto "necemo u fotelje odmah sutra".
Hajde ti meni sada odgovori, smeta li ti urusavanje Bosne i Hercegovine od "nasih"?
Jbte mi kao da smo operisani od realnosti. Ne interesuje me koja je stranka, frajer umjesto u kvadratic stavio znak X na pogresno mjesto.
Sta se desi kad ti stavis znak X na pogresno mjesto, na glasackom listicu, na ispitnom materijalu, ili bilo cemu drugome?
- PreWiBa
#69437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakvo urušuvanjelaserShow wrote: ↑22/12/2022 11:30Hajde, evo da ti ja odgovorim. Jeste, smeta mi sto "necemo u fotelje odmah sutra".
Hajde ti meni sada odgovori, smeta li ti urusavanje Bosne i Hercegovine od "nasih"?
Jbte mi kao da smo operisani od realnosti. Ne interesuje me koja je stranka, frajer umjesto u kvadratic stavio znak X na pogresno mjesto.
Sta se desi kad ti stavis znak X na pogresno mjesto, na glasackom listicu, na ispitnom materijalu, ili bilo cemu drugome?
Uzimanje delegata Dodiku je rušenje države?
- laserShow
#69438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakve veze ima sad jebeni Dodik? Sta je sud utvrdio? Daj izvadite vise dodikovu . iz usta.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sud-pon ... /221214090
Je li zaista ovo tesko shvatiti, ili sam ja neki kligonac koji je pao medju raju ispranog mozga?
Znaci ustavni sud donese presudu(drugi slucaj), dodick izmijeni dvije tri recenice i opet istu odluku donese. Hoces da kazes da tako trebaju i ove nase kabadahije da rade?No, s obzirom da je Sud odbacio rješenje CIK-a, stvari se vraćaju na prvobitne rezultate glasanja u Narodnoj skupštini RS-a prema kojima opozicija ima jednog, a SNSD četiri delegata.
Vidis ti ono naše. Hajmo uzeti ono što mi smatramo da treba da uzmemo. Da li je glasanje bilo ispravno? Pa da je referendum za nato i da je glas za ili protiv, ako nije u skladu s pravilima, isti NE VAZI.
Je li zaista ovo tesko shvatiti, ili sam ja neki kligonac koji je pao medju raju ispranog mozga?
- PreWiBa
#69439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da.laserShow wrote: ↑22/12/2022 11:35 Kakve veze ima sad jebeni Dodik? Sta je sud utvrdio? Daj izvadite vise dodikovu . iz usta.
Znaci ustavni sud donese presudu(drugi slucaj), dodick izmijeni dvije tri recenice i opet istu odluku donese. Hoces da kazes da tako trebaju i ove nase kabadahije da rade?No, s obzirom da je Sud odbacio rješenje CIK-a, stvari se vraćaju na prvobitne rezultate glasanja u Narodnoj skupštini RS-a prema kojima opozicija ima jednog, a SNSD četiri delegata.
Sve što je protiv Dodika je dobro.
Ovdje niko ne poštuje zakon, niti iko cijeni poštivanje regulativa, to važi za političke protivnike isto koliko za međunarodnu zajednicu.
- laserShow
-
meridiyan
#69441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pola miliona nevazecih listica, nije gospoda ni jedan priznala koji nije ispravno popunjen i sada ovi smetljari iz SDF priznaju listic koji je po svim kriterijima nevazeci. Ludnica.laserShow wrote: ↑22/12/2022 11:30Hajde, evo da ti ja odgovorim. Jeste, smeta mi sto "necemo u fotelje odmah sutra".
- PreWiBa
#69442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Imaš balkan.
Ovdje nema poštene države.
- PreWiBa
#69443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako je 30 godina jedna SDA u stanju da vlada, šta misliš, da nije moguće da imaš veliki broj ljudi koji nije ni u stanju listić da ispuni?meridiyan wrote: ↑22/12/2022 11:42Pola miliona nevazecih listica, nije gospoda ni jedan priznala koji nije ispravno popunjen i sada ovi smetljari iz SDF priznaju listic koji je po svim kriterijima nevazeci. Ludnica.laserShow wrote: ↑22/12/2022 11:30
Hajde, evo da ti ja odgovorim. Jeste, smeta mi sto "necemo u fotelje odmah sutra".
- laserShow
#69444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Je li nas barem 10% od toga izaslo na ulicu i da se i to provjeri. Nismo. Mi kontamo neko ce sve za nas zavrsiti.
Ponavljati svaki put, mozda i botovima udje u glavu.
Pa onda ne znam kako da se ponasamo i sta da ocekujemo i trazimo? Ako nemamo drzave, kako mozemo zahtjevati nesto normalno, kao sto su osnovna prava?
- PreWiBa
#69445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa nemas je zato sto druge dvije strane konstantno ruse istu.laserShow wrote: ↑22/12/2022 11:44Je li nas barem 10% od toga izaslo na ulicu i da se i to provjeri. Nismo. Mi kontamo neko ce sve za nas zavrsiti.
Ponavljati svaki put, mozda i botovima udje u glavu.
Pa onda ne znam kako da se ponasamo i sta da ocekujemo i trazimo? Ako nemamo drzave, kako mozemo zahtjevati nesto normalno, kao sto su osnovna prava?
U takvoj atmosferi se mora i legitimna strana boriti svim sredstvima.
Nisu ni Amerikanci cekali da sud Hitlera proglasi nevazecim kako bi se rijesili nacisticke Njemacke.
-
meridiyan
#69446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne branim laktasko govedo ali objektivno posmatram ova desavanja. Ako je prije pocetka glasanja u skupstini RS "odrzano predavanje" kako pravilno popuniti listic i jedan idiot se nasao da ga ispravno ne popuni ko je onda CIK da tumaci sta je on mislio i proglasava ga vazecim.
Tacno je da veliki broj nije u stanju pravilno ispuniti listic i zato su takvi proglasavani nevazecim. Bilo je i ovakvih slucajeva sigurno.
I
- tramvajtrojka
#69447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
i sto je najvažnije cik ide protiv suda sto predstavlja bas veliki diskursmeridiyan wrote: ↑22/12/2022 11:53Ne branim laktasko govedo ali objektivno posmatram ova desavanja. Ako je prije pocetka glasanja u skupstini RS "odrzano predavanje" kako pravilno popuniti listic i jedan idiot se nasao da ga ispravno ne popuni ko je onda CIK da tumaci sta je on mislio i proglasava ga vazecim.
Tacno je da veliki broj nije u stanju pravilno ispuniti listic i zato su takvi proglasavani nevazecim. Bilo je i ovakvih slucajeva sigurno.
I
- PreWiBa
#69448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Rekoh, sve sto ide kontra Dodika je meni ok.meridiyan wrote: ↑22/12/2022 11:53Ne branim laktasko govedo ali objektivno posmatram ova desavanja. Ako je prije pocetka glasanja u skupstini RS "odrzano predavanje" kako pravilno popuniti listic i jedan idiot se nasao da ga ispravno ne popuni ko je onda CIK da tumaci sta je on mislio i proglasava ga vazecim.
I
Stas, tako je stanje, i ja bi htio da imamo normalnu drzavu gdje se politicki sukobi vode drugacije.
-
A_A_AKCIJA
#69449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sa ovim stavom si priznao propast države. Priznao si da Zakoni ne važe i pristao na anarhiju.
Odatle vode dva putića:
Raspad države ili rat, koji opet može dovesti do raspada.
Katastrofalan scenarij.
Ako si za državu, Ustav, Zakoni, institucije moraju biti svetinja. Mislio sam da je to općepoznata stvar, ali očito nije.
-
PM72
#69450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Rat prekriži