Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
guruguru95
-
sajber87
#69327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne, bakir je u tv duelu na ftv rekao da to treba biti cini mi se jelka milicevic ova sto joj se sudi za respiratore sa novalicem mislim, a zeljko komsic je bespogovorno glasao za vjekoslava bevandu i tegeltiju za drzavne premijere a sad po nalogu sda kao zateze za borjanu kristo. Kako se tako lako proda dusa djavolu nevjerovatno i zalosno.
-
guruguru95
#69328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://federalna.ba/becirovic-rjesenja ... mima-nkitc
Bećirović: Rješenja po mjeri HDZ-a prihvatljiva su samo totalitarnim režimima
https://www.klix.ba/vijesti/bih/becirov ... /220928027
Bećirović: Izetbegović je kapitulirao pred politikom HDZ-a i potpisao "legitimno predstavljanje"

Bećirović: Rješenja po mjeri HDZ-a prihvatljiva su samo totalitarnim režimima
https://www.klix.ba/vijesti/bih/becirov ... /220928027
Bećirović: Izetbegović je kapitulirao pred politikom HDZ-a i potpisao "legitimno predstavljanje"
-
guruguru95
#69329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa nije baš da je bespogovorno glasao ali eto hajd...sajber87 wrote: ↑21/12/2022 12:02Ne, bakir je u tv duelu na ftv rekao da to treba biti cini mi se jelka milicevic ova sto joj se sudi za respiratore sa novalicem mislim, a zeljko komsic je bespogovorno glasao za vjekoslava bevandu i tegeltiju za drzavne premijere a sad po nalogu sda kao zateze za borjanu kristo. Kako se tako lako proda dusa djavolu nevjerovatno i zalosno.
Komšić: Tegeltija će dobiti moju podršku ako prihvati MAP
"Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas da će kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara dobiti njegovu podršku za imenovanje na tu funkciju ako prihvati odluku Predsjedništva BiH u vezi sa Akcionim planom za članstvom /MAP/ BiH u NATO-u."
Komšić i Džaferović poručili Dodiku: Uslov za imenovanje Tegeltije je NATO put
Predsjedništvo BiH: Tegeltija mandatar, Program reformi ide u Brisel
"Druga dva člana bh. Predsjedništva, Željko Komšić i Šefik Džaferović, uslovljavali su imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara iz Dodikovog Saveza nezavisnih socijademokrata (SNSD) usvajanjem ANP-a, odnosno daljnjim NATO integracijama Bosne i Hercegovine."
-
sajber87
#69330 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Budimo ozbiljni sve sto je islo do sada ici ce i od sada i sa bevandom i sa tegeltijom i sa kristo, da li je tegeltija negdje rekao da je za nato put, naravno da nije, a sto se tice kristo jedina stvar kod hdz a u koju ne treba sumnjati je da su za nato. Moram opet ponoviti NATO je u bosni tu medju nama, kad odluci da ode mi cemo uci unutra, a dok je ovdje zvanicno necemo. Citava igra trenutno je oko kontrole javnih sredstava jer sda stize ona dabogda imao pa nemao. Zato sam prije svega tuzan jer komsic ne moze ili ne zeli iz njemu dobro znanog razloga da se izvuce iz sda zagrljaja. Politika sda i komsica(nazalost) te dvije stranke vodi u sukob sa zapadom to je neizbjezno i bilo je pitanje vremena. Bosnjaci pamet u glavu na raskrsnici smoguruguru95 wrote: ↑21/12/2022 12:07Pa nije baš da je bespogovorno glasao ali eto hajd...sajber87 wrote: ↑21/12/2022 12:02
Ne, bakir je u tv duelu na ftv rekao da to treba biti cini mi se jelka milicevic ova sto joj se sudi za respiratore sa novalicem mislim, a zeljko komsic je bespogovorno glasao za vjekoslava bevandu i tegeltiju za drzavne premijere a sad po nalogu sda kao zateze za borjanu kristo. Kako se tako lako proda dusa djavolu nevjerovatno i zalosno.
"Druga dva člana bh. Predsjedništva, Željko Komšić i Šefik Džaferović, uslovljavali su imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara iz Dodikovog Saveza nezavisnih socijademokrata (SNSD) usvajanjem ANP-a, odnosno daljnjim NATO integracijama Bosne i Hercegovine."
-
mishic
#69331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Postizbhorna euforija koja se decenijama viđa u BiH pokvarila bi i najidealnije ljude koji bi došli na vlast.
Umjesto kritičkog odnosa prema pojavama i ličnostima koje se smjenjuju na političkoj sceni u BiH se redovno događa polarizacija društva koja na jednoj strani sve ukiva u zvijezde a na drugoj nemilosrdne vrijeđa, pljuje, laže, izmišlja...
Politički subjekti koji postoje ne političkoj sceni od agresije do danas u glavnom su na nekom nivou bili vlast i obnašali funkcije prema povjerenju koje su dobili na izborima. Ličnosti još i daleko više. Pojedini među njima su presvlačili čitav niz "dresova" i redovno prethodni mijenjali onim koji ih ostavlja na vlasti. Kada ni to nije bilo moguće osnivali su nove političke partije. Ali vlast i fotelja, naravno isključivo zbog benefita i privilegija koje donosi, bila je jedino što je sveto tim ljudima. Narod, država, ekonomija i sve drugo čime se politika bavi, postanu samo paravan iza koga se krije lični interes.
Ono što zabrinjava je činjenica da narod u velikoj mjeri kumuje tome. Upravo ovom euforijom i neograničenom podrškom prema jednoj, i svim mogučim, čak i najprimitivnijim odnosom prema onoj drugoj strani. Sve postane crno-bijelo. Nikakav drugi zdravorazumski rezon, nikakav razuman kritički odnos ni prema ličnostima ni prema njihovim političkim potezima se ne gradi. Sve se ili pravda ili napada. Ništa se ne sagledava, ne mjeri, ne valorizuje...
U takvoj atmosferi se izgubi osječaj za realnost, izgubi se bojazan od kritičkog valorizovanja, krene se u podilaženje "svojoj" pastvi, izgubi se i potreba za pojašnjenjima nekih političkih poteza, ode se u šminkanje, dezinformacije, laži, zloupotrebe i dobije se ono što mi u BiH već decenijama gledamo.
Nakon što narod to tako prihvati za njimna krenu i intelektualci, elite, sistem... A onda se čudimo jadu i čemeru kojem smo izloženi.
Na kraju završimo u situaciji da više i ne biramo vlast nego se ona pokrade i otme a obnašaju je osobe koje za sobom vode svoje timove koji ne prezaju ni od čega. Bezakonje, kriminal, zloupotrebe svega i svačega postanu pravilo prema kome se pravi hijerarhija od bossova do botova. I čekaju se naredni izbori da se sve to skupa reprizira a društvio i država su u sve većoj krizi. O tome nema ko da brine. Svi imaju prečeg posla.
Umjesto kritičkog odnosa prema pojavama i ličnostima koje se smjenjuju na političkoj sceni u BiH se redovno događa polarizacija društva koja na jednoj strani sve ukiva u zvijezde a na drugoj nemilosrdne vrijeđa, pljuje, laže, izmišlja...
Politički subjekti koji postoje ne političkoj sceni od agresije do danas u glavnom su na nekom nivou bili vlast i obnašali funkcije prema povjerenju koje su dobili na izborima. Ličnosti još i daleko više. Pojedini među njima su presvlačili čitav niz "dresova" i redovno prethodni mijenjali onim koji ih ostavlja na vlasti. Kada ni to nije bilo moguće osnivali su nove političke partije. Ali vlast i fotelja, naravno isključivo zbog benefita i privilegija koje donosi, bila je jedino što je sveto tim ljudima. Narod, država, ekonomija i sve drugo čime se politika bavi, postanu samo paravan iza koga se krije lični interes.
Ono što zabrinjava je činjenica da narod u velikoj mjeri kumuje tome. Upravo ovom euforijom i neograničenom podrškom prema jednoj, i svim mogučim, čak i najprimitivnijim odnosom prema onoj drugoj strani. Sve postane crno-bijelo. Nikakav drugi zdravorazumski rezon, nikakav razuman kritički odnos ni prema ličnostima ni prema njihovim političkim potezima se ne gradi. Sve se ili pravda ili napada. Ništa se ne sagledava, ne mjeri, ne valorizuje...
U takvoj atmosferi se izgubi osječaj za realnost, izgubi se bojazan od kritičkog valorizovanja, krene se u podilaženje "svojoj" pastvi, izgubi se i potreba za pojašnjenjima nekih političkih poteza, ode se u šminkanje, dezinformacije, laži, zloupotrebe i dobije se ono što mi u BiH već decenijama gledamo.
Nakon što narod to tako prihvati za njimna krenu i intelektualci, elite, sistem... A onda se čudimo jadu i čemeru kojem smo izloženi.
Na kraju završimo u situaciji da više i ne biramo vlast nego se ona pokrade i otme a obnašaju je osobe koje za sobom vode svoje timove koji ne prezaju ni od čega. Bezakonje, kriminal, zloupotrebe svega i svačega postanu pravilo prema kome se pravi hijerarhija od bossova do botova. I čekaju se naredni izbori da se sve to skupa reprizira a društvio i država su u sve većoj krizi. O tome nema ko da brine. Svi imaju prečeg posla.
- dr_Evil
#69332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako god okrenes nama je pusiona.
-
Trappist
#69333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
De me podsjeti nakon koliko je vremena tek zeljko glasao za tegeltiju ?sajber87 wrote: ↑21/12/2022 12:02Ne, bakir je u tv duelu na ftv rekao da to treba biti cini mi se jelka milicevic ova sto joj se sudi za respiratore sa novalicem mislim, a zeljko komsic je bespogovorno glasao za vjekoslava bevandu i tegeltiju za drzavne premijere a sad po nalogu sda kao zateze za borjanu kristo. Kako se tako lako proda dusa djavolu nevjerovatno i zalosno.
- dr_Evil
#69334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sajber87 wrote: ↑21/12/2022 12:18Budimo ozbiljni sve sto je islo do sada ici ce i od sada i sa bevandom i sa tegeltijom i sa kristo, da li je tegeltija negdje rekao da je za nato put, naravno da nije, a sto se tice kristo jedina stvar kod hdz a u koju ne treba sumnjati je da su za nato. Moram opet ponoviti NATO je u bosni tu medju nama, kad odluci da ode mi cemo uci unutra, a dok je ovdje zvanicno necemo. Citava igra trenutno je oko kontrole javnih sredstava jer sda stize ona dabogda imao pa nemao. Zato sam prije svega tuzan jer komsic ne moze ili ne zeli iz njemu dobro znanog razloga da se izvuce iz sda zagrljaja. Politika sda i komsica(nazalost) te dvije stranke vodi u sukob sa zapadom to je neizbjezno i bilo je pitanje vremena. Bosnjaci pamet u glavu na raskrsnici smoguruguru95 wrote: ↑21/12/2022 12:07
Pa nije baš da je bespogovorno glasao ali eto hajd...
Sve si dobro, ali si me izgubio kod da je HDZ za NATO. To je podvala. Pod NATO okriljem oni nikad nece moci ispuniti svoje ciljeve. Moze izgledati kao logicno, tamo je Hrvatska, hajdemo i mi, ali sipak.
Hrvatski narod u BIH je za NATO, to vjerujem, upravo zbog Hrvatske. ALi Hrvatska politika ne zeli postojanje BiH u danasnjim okvirima.
-
sajber87
#69335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Objasni sta mijenja na sustini?Trappist wrote: ↑21/12/2022 12:30De me podsjeti nakon koliko je vremena tek zeljko glasao za tegeltiju ?sajber87 wrote: ↑21/12/2022 12:02
-
archi_a
#69336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mijenja to da je godinu dana stopirao njegov mandat dok secesionisti nisu ispunili uslov dobar za Bosnu i Hercegovinu. Ovi danas, nikšić i kompanija nemaju nikakav uslov za secesioniste, osim fotelja. Potpisuju sve i samo viči: jes, jes. Da ne izmišljamo toplu vodu! 
-
sajber87
#69337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hdz je za nato koliko je nama vazno, nevoljno ili ne ce uraditi sve sto nato kaze i protiv nato a nece nista smjeti reci bez obzira sta misle. Takav njihov stav da su bespogovorno za nato i da ce ih slusati sve sto kazu nama je dovoljan. Da li misle drugacije ili ne meni nije vazno sve dok slusaju sta im se od strane NATO i amera kaze po tom pitanjudr_Evil wrote: ↑21/12/2022 12:32sajber87 wrote: ↑21/12/2022 12:18
Budimo ozbiljni sve sto je islo do sada ici ce i od sada i sa bevandom i sa tegeltijom i sa kristo, da li je tegeltija negdje rekao da je za nato put, naravno da nije, a sto se tice kristo jedina stvar kod hdz a u koju ne treba sumnjati je da su za nato. Moram opet ponoviti NATO je u bosni tu medju nama, kad odluci da ode mi cemo uci unutra, a dok je ovdje zvanicno necemo. Citava igra trenutno je oko kontrole javnih sredstava jer sda stize ona dabogda imao pa nemao. Zato sam prije svega tuzan jer komsic ne moze ili ne zeli iz njemu dobro znanog razloga da se izvuce iz sda zagrljaja. Politika sda i komsica(nazalost) te dvije stranke vodi u sukob sa zapadom to je neizbjezno i bilo je pitanje vremena. Bosnjaci pamet u glavu na raskrsnici smo
Sve si dobro, ali si me izgubio kod da je HDZ za NATO. To je podvala. Pod NATO okriljem oni nikad nece moci ispuniti svoje ciljeve. Moze izgledati kao logicno, tamo je Hrvatska, hajdemo i mi, ali sipak.
Hrvatski narod u BIH je za NATO, to vjerujem, upravo zbog Hrvatske. ALi Hrvatska politika ne zeli postojanje BiH u danasnjim okvirima.
- 512MB
#69338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dakle i Rumenko "ali SDOO" podvala, đaba nolka pisma đaba sve. Ko bi reko...
-
guruguru95
-
Trappist
#69340 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
mijenja to da se sire lazi brzinom svjetlosti, pocevsi od avaza koji ovaj potez komsica naziva drzavnim udarom, do denisa koji spominje ustav i slicno ne bi li zamaskirao losu odluku za koju je i on 100% svjestan da je losa. Cuj vadi se "pa i bakir je rekao da treba neko iz hdz-a". Nije komsic rekao da nece kristo jer je iz hdz-a nego da hoce prvo da vidi program i dokle ce se ici sa NATO-m.
-
archi_a
#69341 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Puno je vremena prošlo od kad je CIK objavio rezultate i utvrdio računicu. Dosta je vremena prošlo od dogovora za uspostavljanje vlasti, od potpisivanja "programske koalicije". Pratim, gledam, posmatram..... Pa jedan dan, bar jedan dan, učinite, uradite nešto, povucite bar jedan dobar potez pi.ka vam ma..rina, da nam bar ostavite trunku nade, da pomislimo da imate jebeno pojma šta radite! Odron! 
-
sajber87
#69342 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Moze li konkretno koje uslove, secesionisti kazu da su komsic i bakir popustili, sad ce neko reci lazu a drugi ce reci laze komsic i tako moze do sutra. Sustina je da su i komsic i becirovic i covic i bakir i konakovic i niksic i dodik itd, svi su ne bitni kad je put bosne u nato u pitanju. Kad nato kaze ulazite mi ulazimo, a do tada smo medju vama. Crna gora je najbolji primjer tada je manjinska volja unutar naroda bila protiv nato, tijesna skupstinska vecina za i usli su( imaju izlaz lukama na toplo more). Kod nas je i volja naroda preko dvije trecine i skupstinska isto tako za ulazak. Ovo su sve suplje populisticke price, skupljanje jeftinih politickih poena. Pa najmocnija nato drzava koja se pita 90% u nato je protiv sda i df trenutno kako i ovi sami kazu i eto ovi koji su protiv ce nas uvesti a ovi drugi nece koji su saveznici amera
-
sajber87
#69343 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nazalost ili ne shvatas ili ne zelis da shvatis. Ako ne vidis da komsic sve radi u uskoj saradnji sa sda onda jbg. Slusaj sta ti ameri kazu pusti lokalne sebicne pametnjakoviceTrappist wrote: ↑21/12/2022 12:53mijenja to da se sire lazi brzinom svjetlosti, pocevsi od avaza koji ovaj potez komsica naziva drzavnim udarom, do denisa koji spominje ustav i slicno ne bi li zamaskirao losu odluku za koju je i on 100% svjestan da je losa. Cuj vadi se "pa i bakir je rekao da treba neko iz hdz-a". Nije komsic rekao da nece kristo jer je iz hdz-a nego da hoce prvo da vidi program i dokle ce se ici sa NATO-m.
-
Trappist
#69344 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dok avaz, raport i ostali mediji nove progresivne vlasti pljuju po komsicu, sa zapadne strane svijeta:
"Premijer Velike Britanija Rishi Sunak čestitao je Željku Komšiću izbor za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dodavši da je nedavno usvajanje Programa reformi pozitivan korak u partnerstvu sa NATO-om.
"Hvala vam na ljubaznoj poruci kojom ste mi čestitali na imenovanju. Isto tako, primite moje iskrene čestitke na ponovnom izboru i inauguraciji za člana Predsjedništva, posvećenog brizi za interese i ravnopravnost svih naroda i građana u Bosni i Hercegovini", rekao je Sunak.
"Nedavno usvajanje Programa reformi je još jedan pozitivan i dobrodošao korak u vašem važnom partnerstvu sa NATO-om", istakao je Sunak."
"Premijer Velike Britanija Rishi Sunak čestitao je Željku Komšiću izbor za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dodavši da je nedavno usvajanje Programa reformi pozitivan korak u partnerstvu sa NATO-om.
"Hvala vam na ljubaznoj poruci kojom ste mi čestitali na imenovanju. Isto tako, primite moje iskrene čestitke na ponovnom izboru i inauguraciji za člana Predsjedništva, posvećenog brizi za interese i ravnopravnost svih naroda i građana u Bosni i Hercegovini", rekao je Sunak.
"Nedavno usvajanje Programa reformi je još jedan pozitivan i dobrodošao korak u vašem važnom partnerstvu sa NATO-om", istakao je Sunak."
-
archi_a
#69345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema šuplje. Da bi se ušlo u NATO, mora se prolaziti procedura. Procedura, kroz papire nalaže da se šalje ANP. Uslovima je tako predviđeno. Ljudi moraju imati sve papire da bi bilo regularno. Koliko će ANP-ova biti poslano do trenutka kada će tijela nadležna za to reći dosta je, idemo na veći level nije precizirano. Možda više ni jedan, možda još tri, ali je proceduralno ispoštovano. Secesionisti nisu htjeli da čuju za papir! Znamo dobro šta je dodik govorio na tu temu. Podsjetnik:"nisam ja budala, neću da pošaljem ni prazan papir u NATO, pa da ovi na zapadu sutra kažu, evo, Bosna je ispunila uslove, sad ćemo ih primiti". 
Godinu dana kasnije, šalje se program reformi, milorad ulazi u državnu vlast, odobravaju se mandati.
A tada opozicija sa nikšićem, i ostalim gušterima, oborenih noseva udaraju nisko na sda i df, kao ovi prave koaliciju sa snsd-om i hdz-om. Spinuju, te nije anp, te popustili ste snsd-u.
A šta danas imamo, sad oni bjanko potpisuju, ne treba ništa zauzvrat, samo nam dajte fotelje, ebem li im sve.
Godinu dana kasnije, šalje se program reformi, milorad ulazi u državnu vlast, odobravaju se mandati.
A tada opozicija sa nikšićem, i ostalim gušterima, oborenih noseva udaraju nisko na sda i df, kao ovi prave koaliciju sa snsd-om i hdz-om. Spinuju, te nije anp, te popustili ste snsd-u.
A šta danas imamo, sad oni bjanko potpisuju, ne treba ništa zauzvrat, samo nam dajte fotelje, ebem li im sve.
-
guruguru95
#69346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
archi_a wrote: ↑21/12/2022 13:09 Nema šuplje. Da bi se ušlo u NATO, mora se prolaziti procedura. Procedura, kroz papire nalaže da se šalje ANP. Uslovima je tako predviđeno. Ljudi moraju imati sve papire da bi bilo regularno. Koliko će ANP-ova biti poslano do trenutka kada će tijela nadležna za to reći dosta je, idemo na veći level nije precizirano. Možda više ni jedan, ali je proceduralno ispoštovano. Secesionisti nisu htjeli da čuju za papir! Znamo dobro šta je dodik govorio na tu temu. Podsjetnik:"nisam ja budala, neću da pošaljem ni prazan papir u NATO, pa da ovi na zapadu sutra kažu, evo, Bosna je ispunila uslove, sad ćemo ih primiti".
Ja i dalje čekam da pročitam neki, bilo kakav uslov koji je Osmorka uputila HDZ-u i SNSD-u ili je ispunjavanje želja, uslova i ultimatuma u ovom slučaju jednosmjerno.
-
sajber87
#69347 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vijece- ... /221109107Trappist wrote: ↑21/12/2022 12:53mijenja to da se sire lazi brzinom svjetlosti, pocevsi od avaza koji ovaj potez komsica naziva drzavnim udarom, do denisa koji spominje ustav i slicno ne bi li zamaskirao losu odluku za koju je i on 100% svjestan da je losa. Cuj vadi se "pa i bakir je rekao da treba neko iz hdz-a". Nije komsic rekao da nece kristo jer je iz hdz-a nego da hoce prvo da vidi program i dokle ce se ici sa NATO-m.
Vidis li sad koliko je suplje, sve sto je do sada bilo bice i u buducnosti, pita se nato a ne komsic becirovic ili dodik
-
guruguru95
#69348 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
archi_a wrote: ↑21/12/2022 12:58 Puno je vremena prošlo od kad je CIK objavio rezultate i utvrdio računicu. Dosta je vremena prošlo od dogovora za uspostavljanje vlasti, od potpisivanja "programske koalicije". Pratim, gledam, posmatram..... Pa jedan dan, bar jedan dan, učinite, uradite nešto, povucite bar jedan dobar potez pi.ka vam ma..rina, da nam bar ostavite trunku nade, da pomislimo da imate jebeno pojma šta radite! Odron!![]()
-
laik1981
#69349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Taj godisnji izvjestaj je usvojen i prije nekih mjesec i po dana kada Dodik nije bio nicim ucijenjen da to uradi.. Isto tako ce biti usvojen i iduce godine.. Kada vas se slusa ispadne da je taj ANP usvojen samo jednom.. Sam ulazak u nato je sasvim odvojeno pitanje u odnosu na ANP.. U samom tom dokumentu stoji da ANP ne prejudicira ulazak u NATO, te da ce za eventualni ulazak u NATO, ako nas tamo nekad pozovu, biti potrebno odlucivanje u drzavnom parlamentu.. Srbija je trenutno na visem stupnju suradnje sa NATO-om nego mi..archi_a wrote: ↑21/12/2022 13:09 Nema šuplje. Da bi se ušlo u NATO, mora se prolaziti procedura. Procedura, kroz papire nalaže da se šalje ANP. Uslovima je tako predviđeno. Ljudi moraju imati sve papire da bi bilo regularno. Koliko će ANP-ova biti poslano do trenutka kada će tijela nadležna za to reći dosta je, idemo na veći level nije precizirano. Možda više ni jedan, možda još tri, ali je proceduralno ispoštovano. Secesionisti nisu htjeli da čuju za papir! Znamo dobro šta je dodik govorio na tu temu. Podsjetnik:"nisam ja budala, neću da pošaljem ni prazan papir u NATO, pa da ovi na zapadu sutra kažu, evo, Bosna je ispunila uslove, sad ćemo ih primiti".
-
archi_a
#69350 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Još jednom.
Znamo dobro šta je dodik govorio na tu temu. Podsjetnik:"nisam ja budala, neću da pošaljem ni prazan papir u NATO, pa da ovi na zapadu sutra kažu, evo, Bosna je ispunila uslove, sad ćemo ih primiti".
Last edited by archi_a on 21/12/2022 13:32, edited 2 times in total.