FINALE: Argentina - Francuska

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Prvak svijeta će biti:

Argentina
109
56%
Francuska
86
44%

Total votes: 195

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1201 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by plain vanilla »

Meni je samo zalosno da Mbappe svoju mladost traci u PSG. Messi se naigrao i vec je pred penziju pa to i jeste liga po njegovoj mjeri, ali steta je za Mbappea.
JohnnyS

#1202 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by JohnnyS »

plain vanilla wrote: 19/12/2022 08:22 Meni je samo zalosno da Mbappe svoju mladost traci u PSG. Messi se naigrao i vec je pred penziju pa to i jeste liga po njegovoj mjeri, ali steta je za Mbappea.
Nitko ga ne bi žalio da igraju Cityju, a bila bi ista stvar, suvereni doma, nebitni u Europi
Ateista

#1203 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by Ateista »

Logovan wrote: 19/12/2022 00:13
kakotakonikako wrote: 18/12/2022 23:59 Pa oni koji su osporavali da je Messi GOAT ( a najcesce su to bili navijaci Reala ) su kao glavni argument za to navodili da on nije osvojio SP sa Argentinom. Zato se to sada istice.

Mada ce se opet naci neki koji ce reci - pa nije Messi osvojio Bajramski turnir u Skenderiji :mrgreen:
Ističe se jer se gura nešto na silu, eto nije postojao fudbal prije Messija, nije niko dominirao u posljednjih 15 godina i fudbal neće postojati poslije Messija. Messi i kraj, nema dalje. :-) Kako neko reče, subjektivno je ovo.
Ateista wrote: 19/12/2022 00:07 Messi je goat nevezano za rezultat ovog prvenstva, njegova statistika je toliko superiorna da tu nema dileme. Fazon je sto su mnogi hejteri koristili kao argument to da ne moze biti goat bez osvojenog svjetskog prvenstva, evo sad ima i to, ali on je goat nevezano za to jer trofeje osvajaju timovi i nrkad ti trofej moze izmaci zbog gresaka i gluposti saigraca, kao prije 8 godina.
Vidiš, ovo je dio nečega što ja govorim. Mogao je Ronaldo osvojiti, pa osvojiti i 2026. godine, ali tebi će ostati Messi. Kako rekoh, treba biti više faktora uključeno ako bi se određivalo, a ne može se tek tako lagano odrediti, niti je mislim moguće, obzirom da se fudbal mijenja stalno. A da ne govorim da je u posljednjih 10-15 godina bilo strašnih guranja pojedinih ekipa da osvoje jedan od trofeja.

Koliko je sve ovo nezahvalno govori to da gomila igrača ne mogu biti GOAT jer igraju u slabim reprezentacijama, ako bi nam već SP bio neizostavan argument. Prvi koji mi pada napamet je Haaland. Malo sutra će Norveška osvojiti Svjetsko prvenstvo. Neće redovno igrati na prvenstvu, a kamoli da osvoji.
Naravno, WC ne moze biti argument za tako nesto, pa cak ni ostali trofeji nisu toliko pokazatelj koliko individualna statistika, jer imamo primjer Dani Alvesa koji sigurno nije nikakav goat ali covjek je igrac sa najvise trofeja, zadesio se u pravo vrijeme u pravim klubovina.

Messi nije meni goat zato sto ga nesto volim, mnogi to mijesaju pa kazu meni su Ronaldinjo, Rivaldo ili nego drugi najbolji, to su najdrazi igraci, meni je i dalje jedan od najdrazih igraca Batistuta, ali ako gledamo objektivne parametre koji nisu samo broj golova vec i asistencije, kreiranje sansi i slicno, tu je Messi daleko ispred svih, jedino je Ronaldo donekle blizu jer je stvarno masina i isto tako je konstantno na vrhu, ali sve ukupno gledajuci objektivno, Messi je znacqjno iznad, pogotovo sto je mladji i pred njim je sigurno par godina vise igranja i vjerovatno ce dosta rekorda koje sad Ronaldo drzi Messi u narednim godinama stici, ako ne bude neplaniranih povreda i slicno.
Osvajanje WC je tu vise simbolicno, kao neka kruna njegove karijere, ali definitivno nije nesto od cega zavisi jeli GOAT ili ne.
Realno je za ocekivati da Mbape uzme jos koji WC jer je mlad i igra za francusku koja je uvijek jaka i u vrhu, ali iako je skoro sigurno buduca zlatna lopta i bice medju najboljima svog vremena, ne djeluje toliki nivo da dodje do individualne statistike Messia i Ronalda.
Laplace

#1204 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by Laplace »

Sid the sloth wrote: 18/12/2022 23:34

Pa ne znas ni sta pises ziv bio. Ja sam upravo rekao da su osvojili zato sto su ekipa a ne pojedinci. Priznaj da nisi znao za 90% igraca Argentine u kojim klubovima igraju dok te nije zabolio poraz Kockica i onda si postao opsjednut?

Sto bi rekli ... nidje veze.
Vrhunski organizovano prvenstvo, strasna organizacija. Eto Brazil je olicenje postenog odnosa prema radnoj snazi i ljudima opcenito, ali nisu muslimani pa necemo pljuvati njihovo SP, ni ono u Rusiji, itd.
Sudili su se penali svima po istom kriteriju. A ako bas hoces pametovati, Neymar je placen od strane Katara da bude lice i promotor ovog SPa kad su ga kupili od Barcelone, sto njemu ne nastimase?
A i to sa nastradalim radnicima u Kataru je, blago rečeno, nepouzdano i vjerovatno napuhano.

Jadna analiza te vijesti: https://hrvoje.simic.digital/a/katar-sm ... ppcgxTtkOI
Ateista

#1205 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by Ateista »

jeza u ledja wrote: 19/12/2022 04:16
Logovan wrote: 19/12/2022 00:13
Ističe se jer se gura nešto na silu, eto nije postojao fudbal prije Messija, nije niko dominirao u posljednjih 15 godina i fudbal neće postojati poslije Messija. Messi i kraj, nema dalje. :-) Kako neko reče, subjektivno je ovo.

Vidiš, ovo je dio nečega što ja govorim. Mogao je Ronaldo osvojiti, pa osvojiti i 2026. godine, ali tebi će ostati Messi. Kako rekoh, treba biti više faktora uključeno ako bi se određivalo, a ne može se tek tako lagano odrediti, niti je mislim moguće, obzirom da se fudbal mijenja stalno. A da ne govorim da je u posljednjih 10-15 godina bilo strašnih guranja pojedinih ekipa da osvoje jedan od trofeja.

Koliko je sve ovo nezahvalno govori to da gomila igrača ne mogu biti GOAT jer igraju u slabim reprezentacijama, ako bi nam već SP bio neizostavan argument. Prvi koji mi pada napamet je Haaland. Malo sutra će Norveška osvojiti Svjetsko prvenstvo. Neće redovno igrati na prvenstvu, a kamoli da osvoji.
Ali ova prica o Ronaldu i Messiju traje vec dobrih 10+ godina. Uspjeh sa reprezentacijama je samo manji dio te price.

Uostalom, Ronaldo je sa Portugalom osvojio EURO, i to je za Portugal ravno osvajanju SP za top level reprezentacije poput Argentine.

Medjutim prica o njima dvojici i njihovom mjestu u historiji fudbala je definitivno mnogo vise od reprezentativnih takmicenja, i prica o tome kako su mozda i najbolji igraci koji su ikad igrali bi i bez ovog SP ostala aktuelna. Medjutim, Messiju se zamjeralo kako nikad nije osvojio SP (pogotovo jer se poredi sa zemljakom Maradonom). Ronaldu se to manje zamjera (rijetko kad se spomene kao argument), i isto bi vazilo i za Haalanda, ako bi on bio dio te price, a daleko je od toga.

Helem, svih ovih godina je bilo kao kako moze Messi biti GOAT kad nije nista osvojio sa reprezentacijom. Cak sta vise dugo je bila prica da u njoj ne pruza ni dio onoga sto pruza u Barceloni. Pa onda osvojise Copu, prvi put u 20 godina, koliko vec, i evo sada SP. Sad kad je osvojio SP, sad ide prica nije reprezentacija mjerilo. :-) :lol: Pa mislim, "odlucite se". :oops: :D

Nebitno mislim, sta je i ko je. O tome nek odlucuju buduce generacije. Na nama ostaje da budemo zahvalni sto smo zivjeli u eri ove dvojice igraca. Vidjecemo sta donosi buducnost.
:thumbup: :thumbup:
Ateista

#1206 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by Ateista »

Tito_i_Partija wrote: 19/12/2022 07:08
ultima_palabra wrote: 19/12/2022 04:29 Image
Steta samo sto Maradona nije ziv da vidi kako Argentina opet osvaja SP. :(
I meni je ovo palo na pamet, iako jeste bio poprilican supak koji je sjebo svoj zivot drogom, opet je legenda i mislim da bi mu ovo pravo znacilo, stvarno je steta sto to nije dozivio, iako je pitanje da li bi prezivio do kraja finala il bi ga srce spucalo...
sve_ovo_ja

#1207 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by sve_ovo_ja »

pici wrote: 19/12/2022 07:59 Ovo se moze reprizirati al od 80 minute, prije toga argentinci strasni u brzim pasovima a francuza nidze.Od 80 minute to je ludnica, preokreti, sanse, vriska, cika, guljenje krompira itd.Napokon jedno finale koje je dostojno za gledati, Mbape nije francuska kao ni Messi argentina.Bolji tim je pobijedio, gaučosi su od prve minute zeljeli pobjedu i dobili su je zasluzeno, sad je sve istorija.Za hejtere, Messi dize pehar.The end.
Svaka čast pici, od početka si govorio da Messi diže pehar. :thumbup:
kakabanja213

#1208 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by kakabanja213 »

dr_Evil wrote: 19/12/2022 07:26
Dr. Kuca wrote: 19/12/2022 07:11 Od kako ja pratim fudbal bilo je igraca da au izdominirali 2 3 sezone i kasnine zivjeli na toj slavi. Ali nikad niko nine uradio ovo sto je uradio messi. 15 godina vrhunskog fudbala. U maradonino vrijeme bila jedna tekma sedmicno i kad poredis sa ovim danas to bila ko rekreacija, zato je mogao izvuci 4 5 grama i biti superioran. Ovo danas je drugi sport.
Ovo danas je dosadan sport, ali upravu si jedno, igraci zaista duze traju iako ih vise trose.
Ovo danas nema veze sa fudbalom 80tih i 90tih. Meni je nevjerovatno da Francuzi citavu utakmicu nisu napravili niti jedan pravi start na Mesiju. Znaci igras finale i znas da je 60 posto suparnicke ekipe jedan igrac i ti skoro uvijek stojis metar o tog igraca.
dulekrele

#1209 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by dulekrele »

Zoooka wrote: 18/12/2022 22:14 Oba penala za Francusku cista. Onaj za Argentinu nije, bukvalno nije bilo kontakta. Onda ono nepustanje prednosti 2 puta Marcinjaka. 5 penala ukupno na turniru. Oprosteno barem 5 zutih danas, oprostena dva crvena protiv Nizozemske. Ovakve pogurance fudbalski svijet nije vidio
Evo taj cisti penal za francuze

https://zebra.cdnja.co/v/be/beZPo.mp4?t ... 1671437179
darius_maximus

#1210 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by darius_maximus »

Ma Argentina pojela Francusku u 90% utakmice.
Pa ovi nisu imali šuta prema golu do 70. minute.
I u produžecima je Argentina bila bolja većinu vremena.

Argentina izašla nabrijana, za svaku loptu ginu.
Jedina im je greška što su pokušali zatvoriti utakmicu pred kraj, a ovi uveli svježa i brza krila.
Koliko su igrali i zaslužili, Francuzi su se u super situaciji našli da uzmu.

Ono što me veoma fascinira kod Argentine, i u ovoj utakmici i u utakmici protiv Holandije, je što se ne raspadnu kada prime dva brza gola.
Nema panike, očaja, itd.
Resetuj, opet postavi igru, gini za loptu.
Nema euforija i padova, a ovo je za njih bila historijska utakmica, puno više nego za Francusku.
Penale isto izvode hladnokrvno, tako da su mentalno strašni.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1211 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by pici »

darius_maximus wrote: 19/12/2022 09:09 Ma Argentina pojela Francusku u 90% utakmice.

Jedina im je greška što su pokušali zatvoriti utakmicu pred kraj, a ovi uveli svježa i brza krila.

Ono što me veoma fascinira kod Argentine, i u ovoj utakmici i u utakmici protiv Holandije, je što se ne raspadnu kada prime dva brza gola.
Nema panike, očaja, itd.
Nema euforija i padova, a ovo je za njih bila historijska utakmica, puno više nego za Francusku.
Da, onako strasne brze pasove raditi i igrat se sa francuzima u finalnoj tekmi, to nemre svako.Ne raspast se poslije preokreta, pa jos izvesti penale hladno i precizno, to je ono za respekta.Mozemo truniti i hejtati iz petnih zila ali jedno ostaje kao istorija.Messi dize pehar.The end.
drugtito2011

#1212 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by drugtito2011 »

Laplace wrote: 19/12/2022 08:36
Sid the sloth wrote: 18/12/2022 23:34

Pa ne znas ni sta pises ziv bio. Ja sam upravo rekao da su osvojili zato sto su ekipa a ne pojedinci. Priznaj da nisi znao za 90% igraca Argentine u kojim klubovima igraju dok te nije zabolio poraz Kockica i onda si postao opsjednut?

Sto bi rekli ... nidje veze.
Vrhunski organizovano prvenstvo, strasna organizacija. Eto Brazil je olicenje postenog odnosa prema radnoj snazi i ljudima opcenito, ali nisu muslimani pa necemo pljuvati njihovo SP, ni ono u Rusiji, itd.
Sudili su se penali svima po istom kriteriju. A ako bas hoces pametovati, Neymar je placen od strane Katara da bude lice i promotor ovog SPa kad su ga kupili od Barcelone, sto njemu ne nastimase?
A i to sa nastradalim radnicima u Kataru je, blago rečeno, nepouzdano i vjerovatno napuhano.

Jadna analiza te vijesti: https://hrvoje.simic.digital/a/katar-sm ... ppcgxTtkOI
Odličan tekst. :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#1213 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by Charuga »

Neredi u Francuskoj poslije finala. Kako jebote, zar nerede ne prave samo primitivni marokanci, i ostali arapski doseljenici ... :shock:
drugtito2011

#1214 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by drugtito2011 »

Koliko sam bio skeptičan oko organizacije u Kataru, termina kad se igra prvensto, i svega ostalog što je izvan šablona za koje smo decenijama mislili da su bogom dani, toliko sam dan poslije kad se slegnu utisci, oduševljen organizacijom i prvenstvom.

Nijedan incident. Nijedan uhapšen Englez. Nije bilo huligana, a i ako je bilo pokušaja spriječeni su u startu. Gosti poštovali pravila zemlje domaćina, domaćini poštovali goste. Nigdje terorista. Ništa od onoga što su zapadni mediji najavljivali se nije desilo, koliko sam ja upratio. Čak ni majorizirani nisu kukali, itd...

Ne bih se bunio pa sljedeće prvenstvo bude u istom terminu.
Spit_fire

#1215 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by Spit_fire »

Znaci Messi ima:

Klub: 37 trofeja
Spanija: 11liga, 7kupova, 7super kupova
Francuska: 1 liga, 1kup
Liga prvaka: 4titule
UEFA super kup: 3
SP za klubove: 3

Reprezentacija: 3 trofeja
SP:1, plus jedno finale
Copa:1
Olimpijada: 1

Individualno:
Zlatna lopta: 7
Zlatna kopacka: 7

Ostale individualne ne bi mogao ni pobrojati(najbolji strijelac itd) kao ni sve rekordke koje je oborio...Plus ima preko 500 golova u karijeri

Znaci covjek ima vise trofeja i individualnih i ekipnih vise nego svi igraci koje porede sa njim iz prijasnjih era ZAJEDNO! ...al eto opet neko se nadje da kaze "ma nije to to" :lol: Jbt maradona npr ima 5/6 trofeja...ovaj 40! Onaj Maradonin go npr englezima o kojem se pravi mit...messi je dao jedno desetak slicnih u karijeri :lol:

Ja bio u osnovnoj skoli on bio najbolji na svijetu eo sad spuco 30+ u zicagu on i dalje medju najboljim...i sto je najvaznije nije postojao nijedan igrac koji je na najvise niovu mogao tako dugo da sam prskticno bude tim...bez njega ova argentina nez dal bi grupu prosla...
Better Man

#1216 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by Better Man »

Point. wrote: 19/12/2022 06:53
Better Man wrote: 18/12/2022 22:42 Osvoji Messi naslov SP-a u poznim igračkim godinama i to kad je konačno imao par saigrača s kojima je mogao igrati. U godinama kad je bio najbolji, nije mogao ni blizu naslova, jer je igrao s panjevima. Da li je najbolji svih vremena? Mislim da nije. Vrhunski jeste, ali najbolji svih vremena nije. Da bi bio najbolji svih vremena, morao je puno ranije osvojiti SP i to da sam vodi reprezentaciju do naslova. Puno su blamaža imali oni na SP-ima. Protiv Njemačke 2010.g, pa prošlo protiv Hrvatske. Ovaj put su imali dosta više sreće i došli do naslova. On kad se oprosti, Argentina će biti jedna prosječna reprezentacija.
Prijateljski savjet. Ostavi se fudbala, nije to za tebe.

Šta kaže trebao je ranije osvojiti i to još sam, kao da je u pitanju tenis a ne timski sport. :lol:
Ako je Maradona sa prosječnim saigračima mogao osvojiti SP, zašto onda nije mogao Messi? Lijepo sam napisao da je Mesasi osvojio SP kad je konačno imao par saigrača s kojima je mogao igrati. Do tada nije bio ni blizu, izuzev 2014. godine. To govorim samo u jednom kontekstu, a to je da jeste jedan od najvećih, ali nije najveći. Da bi bio najveći, moraš nekad sam riješiti utakmicu. Kad sam rekao da sam vodi reprezentaciju do naslova, mislio sam da on rješava utakmice, da bude glavni igrač na terenu. Sinoć je bio dobar, ali glavni igrači argentine su bili Mc Alister i Di Maria. Dok je Di Maria bio na terenu, francuzi nisu mogli ništa. Kad je izašao, francuzi su dobili prostor za igru. Da sinoć nisu osvojili SP, glavni krivac bi bio selektor, jer je izvadio iz igre najboljeg igrača. Neko kaže da nije imao snage za više. Kad je finale i trofej u pitanju, tad svi oni dobiju neku nadljudsku snagu i igraju iznad svojih mogućnosti. I Messi je kriv za drugi gol francuza, jer je izgubio loptu i omogućio francuzima akciju za gol. Mbappe će glede svjetskih prvenstava prekucati i Messia i Christiana Ronalda, jer je na 2 SP-a napravio više od njih dvojice. Jedino treba što prije da ide iz Pariza, jer odlaskom u pravi klub će biti daleko bolji i imat će bolju karijeru na klupskom nivou.
Spit_fire

#1217 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by Spit_fire »

Better Man wrote: 19/12/2022 09:33
Point. wrote: 19/12/2022 06:53
Prijateljski savjet. Ostavi se fudbala, nije to za tebe.

Šta kaže trebao je ranije osvojiti i to još sam, kao da je u pitanju tenis a ne timski sport. :lol:
Ako je Maradona sa prosječnim saigračima mogao osvojiti SP, zašto onda nije mogao Messi? Lijepo sam napisao da je Mesasi osvojio SP kad je konačno imao par saigrača s kojima je mogao igrati. Do tada nije bio ni blizu, izuzev 2014. godine. To govorim samo u jednom kontekstu, a to je da jeste jedan od najvećih, ali nije najveći. Da bi bio najveći, moraš nekad sam riješiti utakmicu. Kad sam rekao da sam vodi reprezentaciju do naslova, mislio sam da on rješava utakmice, da bude glavni igrač na terenu. Sinoć je bio dobar, ali glavni igrači argentine su bili Mc Alister i Di Maria. Dok je Di Maria bio na terenu, francuzi nisu mogli ništa. Kad je izašao, francuzi su dobili prostor za igru. Da sinoć nisu osvojili SP, glavni krivac bi bio selektor, jer je izvadio iz igre najboljeg igrača. Neko kaže da nije imao snage za više. Kad je finale i trofej u pitanju, tad svi oni dobiju neku nadljudsku snagu i igraju iznad svojih mogućnosti. I Messi je kriv za drugi gol francuza, jer je izgubio loptu i omogućio francuzima akciju za gol. Mbappe će glede svjetskih prvenstava prekucati i Messia i Christiana Ronalda, jer je na 2 SP-a napravio više od njih dvojice. Jedino treba što prije da ide iz Pariza, jer odlaskom u pravi klub će biti daleko bolji i imat će bolju karijeru na klupskom nivou.
Maradona je i to jedno uzeo prevarom
Better Man

#1218 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by Better Man »

Spit_fire wrote: 19/12/2022 09:32 Znaci Messi ima:

Individualno:

Ostale individualne ne bi mogao ni pobrojati(najbolji strijelac itd) kao ni sve rekordke koje je oborio...Plus ima preko 500 golova u karijeri

Znaci covjek ima vise trofeja i individualnih i ekipnih vise nego svi igraci koje porede sa njim iz prijasnjih era ZAJEDNO! ...al eto opet neko se nadje da kaze "ma nije to to" :lol: Jbt maradona npr ima 5/6 trofeja...ovaj 40! Onaj Maradonin go npr englezima o kojem se pravi mit...messi je dao jedno desetak slicnih u karijeri :lol:

Ja bio u osnovnoj skoli on bio najbolji na svijetu eo sad spuco 30+ u zicagu on i dalje medju najboljim...i sto je najvaznije nije postojao nijedan igrac koji je na najvise niovu mogao tako dugo da sam prskticno bude tim...bez njega ova argentina nez dal bi grupu prosla...
Sve stoji, ali da se nagrada za najboljeg igrača godine davala zaista najboljim, Messi bi imao 3 Zlatne lopte manje. Xavi i Iniesta su morali dobiti po jednu Zlatnu loptu. Niko mu ne spori da je jedan od najvećih, ali ipak nije najveći, već kao što rekoh jedan od najvećih.
Spit_fire

#1219 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by Spit_fire »

Better Man wrote: 19/12/2022 09:37
Spit_fire wrote: 19/12/2022 09:32 Znaci Messi ima:

Individualno:

Sve stoji, ali da se nagrada za najboljeg igrača godine davala zaista najboljim, Messi bi imao 3 Zlatne lopte manje. Xavi i Iniesta su morali dobiti po jednu Zlatnu loptu. Niko mu ne spori da je jedan od najvećih, ali ipak nije najveći, već kao što rekoh jedan od najvećih.
Ne bih se slozio..svaka cast svima u toj Barceloni al da nije Mesija bilo ne bi to bilo to..ni blizu...posteno i iskreno na kraju dana bi vazda uzeo prije messija nego bilo kojeg tog igraca
Better Man

#1220 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by Better Man »

Spit_fire wrote: 19/12/2022 09:34
Better Man wrote: 19/12/2022 09:33

Maradona je i to jedno uzeo prevarom
jeste i od tada ne mogu smisliti Argentinu. Svaka čast za drugi gol, ali prvi je prevara i trebali su naknadno poništiti gol i sudiju dooživotno suspendovati zbog toga. prvi naslov SP-a, Argentina osvojila na domaćem terenu uz evidentno guranje, tj. pomaganje od FIFe, a drugo osvojili prevarom zvanom božja ruka.
deer_hunter

#1221 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by deer_hunter »

Sad kad krene prica nije GOAT dok ne osvoji EP :D
Better Man

#1222 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by Better Man »

Spit_fire wrote: 19/12/2022 09:38
Better Man wrote: 19/12/2022 09:37

Ne bih se slozio..svaka cast svima u toj Barceloni al da nije Mesija bilo ne bi to bilo to..ni blizu...posteno i iskreno na kraju dana bi vazda uzeo prije messija nego bilo kojeg tog igraca
Vidi, Messi je s Barcelonom osvajao LP dok je imao jednog od njih dvojice, kad njih nije bilo, Barcelona više nije bila ni blizu da osvoji LP. A ne treba zaboraviti šta su njih dvojica uradili sa Reprezentacijom Španije. Bili su prvaci na 3 velika takmičenja. Evropsko, pa Svjetsko i opet Evropsko. I zbog toga su zaslužili da imaju po jednu Zlatnu loptu.
Spit_fire

#1223 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by Spit_fire »

deer_hunter wrote: 19/12/2022 09:40 Sad kad krene prica nije GOAT dok ne osvoji EP :D
Nek dodje u Leotar pa osovji lako je u Barci :D
Better Man

#1224 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by Better Man »

pici wrote: 19/12/2022 09:18
darius_maximus wrote: 19/12/2022 09:09 Ma Argentina pojela Francusku u 90% utakmice.

Nema panike, očaja, itd.
Da, onako strasne brze pasove raditi i igrat se sa francuzima u finalnoj tekmi, to nemre svako.Ne raspast se poslije preokreta, pa jos izvesti penale hladno i precizno, to je ono za respekta.Mozemo truniti i hejtati iz petnih zila ali jedno ostaje kao istorija.Messi dize pehar.The end.
Znali su da im je ovo zadnja šansa da osvoje SP, jer Messia neće biti na narednom i zato igrali iznad svojih mogućnosti. Isto tako su vrlo lako mogli izgubiti, jer su francuzi nakon izjednačenja ih potpuno stisli i tad ih je golman spasio poraza.
Spit_fire

#1225 Re: FINALE: Argentina - Francuska

Post by Spit_fire »

Better Man wrote: 19/12/2022 09:43
Spit_fire wrote: 19/12/2022 09:38

Vidi, Messi je s Barcelonom osvajao LP dok je imao jednog od njih dvojice, kad njih nije bilo, Barcelona više nije bila ni blizu da osvoji LP. A ne treba zaboraviti šta su njih dvojica uradili sa Reprezentacijom Španije. Bili su prvaci na 3 velika takmičenja. Evropsko, pa Svjetsko i opet Evropsko. I zbog toga su zaslužili da imaju po jednu Zlatnu loptu.
On je u tim titulama Barce bio najbolji u svemu..
Locked