Ističe se jer se gura nešto na silu, eto nije postojao fudbal prije Messija, nije niko dominirao u posljednjih 15 godina i fudbal neće postojati poslije Messija. Messi i kraj, nema dalje.kakotakonikako wrote: ↑18/12/2022 23:59 Pa oni koji su osporavali da je Messi GOAT ( a najcesce su to bili navijaci Reala ) su kao glavni argument za to navodili da on nije osvojio SP sa Argentinom. Zato se to sada istice.
Mada ce se opet naci neki koji ce reci - pa nije Messi osvojio Bajramski turnir u Skenderiji![]()
Vidiš, ovo je dio nečega što ja govorim. Mogao je Ronaldo osvojiti, pa osvojiti i 2026. godine, ali tebi će ostati Messi. Kako rekoh, treba biti više faktora uključeno ako bi se određivalo, a ne može se tek tako lagano odrediti, niti je mislim moguće, obzirom da se fudbal mijenja stalno. A da ne govorim da je u posljednjih 10-15 godina bilo strašnih guranja pojedinih ekipa da osvoje jedan od trofeja.Ateista wrote: ↑19/12/2022 00:07 Messi je goat nevezano za rezultat ovog prvenstva, njegova statistika je toliko superiorna da tu nema dileme. Fazon je sto su mnogi hejteri koristili kao argument to da ne moze biti goat bez osvojenog svjetskog prvenstva, evo sad ima i to, ali on je goat nevezano za to jer trofeje osvajaju timovi i nrkad ti trofej moze izmaci zbog gresaka i gluposti saigraca, kao prije 8 godina.
Koliko je sve ovo nezahvalno govori to da gomila igrača ne mogu biti GOAT jer igraju u slabim reprezentacijama, ako bi nam već SP bio neizostavan argument. Prvi koji mi pada napamet je Haaland. Malo sutra će Norveška osvojiti Svjetsko prvenstvo. Neće redovno igrati na prvenstvu, a kamoli da osvoji.