Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Spit_fire

#68226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Dr. Kuca wrote: 16/12/2022 13:30
sajber87 wrote: 16/12/2022 12:00
Ovako se gradi podjela i nestanak drzave, to mozemo kad hocemo to je najlaksi put, ne sumnjam da i medju bosnjacima ima solidan dio koji bi i pristao na to. Drugi je par cipela sto ti ne vide dalje od svog nosa koje su posljedice takve politike po same bosnjake. Evo recimo da se slazem sa tvojim misljenjem, samo me zanima na koji nacin da dodjemo do drzave koju sanjamo sa kako kazes katolicima i pravoslavcima koji je mrze. Problem smo detektovali sad trazimo rjesenje, evo ti ponudi neko
Ovdje vlada zakon jaceg, drcnijeg. Mi smo 30 godina preblagi, bez stava, razjedinjeni + ovo gore popusi kurac, zavrsi, gdje sam ja tu, daj mi danas 100 KM jebo sta ce biti za 3-5 godina.
Plus, ne znamo napraviti drzavu. Evo, od kantona do kantona sela su napravili. Jedan grad kao tuzla do prije 5 godina nije imao redovnu vodu, zenica nema grijanja, sarajevo imalo problema sa vodom (doduse vjestackih), samo opstine npr imaju budjete da svaki grad moze biti las vegas, pa gdje je gradski budjet pa kantonalni, mi se vozimo u tramvajima od prije 90 godina. Vidi kanton sarajevo i sigurnosne situacije zadnjih 5 godina? Vidi nam sporta, vidi nam kulture. Da smo gradili drzavu gdje smo mogli, da smo napravili gradove uredjene sa dobrom plateznom moci i pravoslavci i katolici bi ti dosli sami, jer bolje zivimo. Ovako smo svi gladni na sve 3 strane pa on devera daj rs, hb. A svi su bili dio vlasti poslije rata, sda,sdp, pa i sve stranke koje su naste iz sda i sdp-a kao evo nip koji prodaje muda pod bubrege sa pricom o novoj politickoj snazi i novim licima sa rukovodecim kadrom iz sda koji je vodio drzavu 27 godina.
Sa svim se slazem osim da bi dosli sami...nema tih para koje ce natjerat ih da odustanu od ciljeva
detroit-mercy

#68227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by detroit-mercy »

Spit_fire wrote: 15/12/2022 23:04
HelaS wrote: 15/12/2022 22:59

Otkad neki zamjenici organiziraju ovakve skupove na kojima se obilježava vjerski praznik, u zgradi državnog Parlamenta :? Ili je Čović samozvani predstavnik svih BiH katolika, pa sa te pozicije kreira proslave :-)

Napisah maloprije iznad, znači li ovo Božično slavlje u zgradi državnog parlamenta pravo i muslimanima da Bajram proslave na sličan način... A Bajram ima 4 dana slavlja :D

Ne protivim se ljudima u njihovom slavlju vjerskih praznika, ali to trebaju da rade "u svojoj kući". Parlament nije takvo mjesto :-)
Ne moze islam nije kul, proglasice nas isilovcima
A to da sad nije bilo bajramskih prijema po raznoranim institucijama :mrgreen: pamet ti je izgleda ko u zlatne ribice ili jednostavno ne mozes da procesujes cak ni najednostavniju informaciju.
plavi_E

#68228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Pa nikad nije kasno za popraviti stvari. Evo upravo nam se je ukazala prilika sa novim liderima.
Spit_fire

#68229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Svakim novim imenovanjem i odlukom postaje jasno da osmorka osim ulaska u vlast apsolutno nista drugo nije trazila..a da je dala sve sto su drugi trazili

Cak i "bezvezna" ministarstva koja je SDA imala nisu dobili...dobili su jos "bezveznija"
Last edited by Spit_fire on 16/12/2022 13:44, edited 1 time in total.
dr_Evil

#68230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 16/12/2022 13:42 Svakim novim imenovanjem i odlukom postaje jasno da osmorka osim ulaska u vlast apsolutno nista drugo nije trazila..a da je dala sve sto su drugi trazili
To se ne moze ni po cemu reci.
skafiskafsnjak

#68231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

Spit_fire wrote: 16/12/2022 13:22
Quaresma wrote: 16/12/2022 13:19

ne moze ni biti zastave bosne i hercegovine kad su je bosnjaci sebi prisvojili i sad je obiljezje bosnjaka
Jel to ironija?
Ja se nadam da je ironija :skoljka:
Spit_fire

#68232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 16/12/2022 13:44
Spit_fire wrote: 16/12/2022 13:42 Svakim novim imenovanjem i odlukom postaje jasno da osmorka osim ulaska u vlast apsolutno nista drugo nije trazila..a da je dala sve sto su drugi trazili
Nesic na celu siguornosti je uvreda i za srbe...a o cavari i rasodjeli ministarstava da ne pricam

Al evo haj koji je uslov postavila osmorka ?
plavi_E

#68233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

@Spit_fire

A da ih pustimo 4 godine kao sto vecina forumasa ovdje predlaze pa onda da vidimo rezultate.
dr_Evil

#68234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 16/12/2022 13:44
dr_Evil wrote: 16/12/2022 13:44

Nesic na celu siguornosti je uvreda i za srbe...a o cavari i rasodjeli ministarstava da ne pricam

Jucer smo o tome pisali nasiroko, i sve sta sam napisao vas par disnijevih junaka je pomnozilo sa nulom. Potpuno ignore moje postove i nastavili po svom, niko se nije udostojio odgovorit.

Osmorka je postavila odlicne uslove, i potpisala ih. Ne ocekujem da ce se realizovat ista od toga.
Spit_fire

#68235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

plavi_E wrote: 16/12/2022 13:46 @Spit_fire

A da ih pustimo 4 godine kao sto vecina forumasa ovdje predlaze pa onda da vidimo rezultate.
Ako vako nastave nakon 4 godine nece biti potrebe da se gledaju rezultati jer toga cemu rezultati doprinose nece ni biti
Spit_fire

#68236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 16/12/2022 13:47
Spit_fire wrote: 16/12/2022 13:44

Jucer smo o tome pisali nasiroko, i sve sta sam napisao vas par disnijevih junaka je pomnozilo sa nulom. Potpuno ignore moje postove i nastavili po svom, niko se nije udostojio odgovorit.

Osmorka je postavila odlicne uslove, i potpisala ih. Ne ocekujem da ce se realizovat ista od toga.
Izvinjavam se mozda sam previdio..al evo ukratko ako moze.

Covic je trazio izborni zakon i maltene treci enitet/izbornu jedinicu i to mu je obecano

Dodik nije dobio samo ono sto nije trazio..nema Nata, al ima povecanja ruskih i srpskih ispostava u BiH i ostalih "energetskih projekata"

Evo haj ako moze koja su to tri/cetiri glavna zahtjeva osmorke?
dr_Evil

#68237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Pustili smo mi vas 30 godina, unistili ste potpuno ekonomiju i pokrali drustvena preduzeca u drzavi i inostranstvu, 100.000 mrtvih, 50.000 silovanih, milion raseljenih u miru, milion raseljenih u ratu. Nato put unisten, mehanizam koordinacije gdje entitet odlucuje drzavi, potpisano medjunarodno priznanje RS-a u Daytonu, medjunarodno priznanje HB u Washingtonu, unistena tuzba protiv Srbije 2 puta, genocid samo ogranicen na Srebrenicu, MOstar podijeljen grad u miru...

Nastavit niz je vrlo lako. Rezulatati govore za tebe esade plavi.
plavi_E

#68238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Spit_fire wrote: 16/12/2022 13:47

Ako vako nastave nakon 4 godine nece biti potrebe da se gledaju rezultati jer toga cemu rezultati doprinose nece ni biti
Moguce je i to. Ali oni predstavljaju vecinsku politicku volju Bosnjaka. Sitnica oko DN ce se rijesiti nekako. Znaci oni kako odluce take ce biti svima. To je demokratija.
sajber87

#68239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Dr. Kuca wrote: 16/12/2022 13:30
sajber87 wrote: 16/12/2022 12:00
Ovako se gradi podjela i nestanak drzave, to mozemo kad hocemo to je najlaksi put, ne sumnjam da i medju bosnjacima ima solidan dio koji bi i pristao na to. Drugi je par cipela sto ti ne vide dalje od svog nosa koje su posljedice takve politike po same bosnjake. Evo recimo da se slazem sa tvojim misljenjem, samo me zanima na koji nacin da dodjemo do drzave koju sanjamo sa kako kazes katolicima i pravoslavcima koji je mrze. Problem smo detektovali sad trazimo rjesenje, evo ti ponudi neko
Ovdje vlada zakon jaceg, drcnijeg. Mi smo 30 godina preblagi, bez stava, razjedinjeni + ovo gore popusi kurac, zavrsi, gdje sam ja tu, daj mi danas 100 KM jebo sta ce biti za 3-5 godina.
Plus, ne znamo napraviti drzavu. Evo, od kantona do kantona sela su napravili. Jedan grad kao tuzla do prije 5 godina nije imao redovnu vodu, zenica nema grijanja, sarajevo imalo problema sa vodom (doduse vjestackih), samo opstine npr imaju budjete da svaki grad moze biti las vegas, pa gdje je gradski budjet pa kantonalni, mi se vozimo u tramvajima od prije 90 godina. Vidi kanton sarajevo i sigurnosne situacije zadnjih 5 godina? Vidi nam sporta, vidi nam kulture. Da smo gradili drzavu gdje smo mogli, da smo napravili gradove uredjene sa dobrom plateznom moci i pravoslavci i katolici bi ti dosli sami, jer bolje zivimo. Ovako smo svi gladni na sve 3 strane pa on devera daj rs, hb. A svi su bili dio vlasti poslije rata, sda,sdp, pa i sve stranke koje su naste iz sda i sdp-a kao evo nip koji prodaje muda pod bubrege sa pricom o novoj politickoj snazi i novim licima sa rukovodecim kadrom iz sda koji je vodio drzavu 27 godina.
Slazem se u opisu stanja 90%. Jedino gdje se ne slazem je sto je po meni u kantonu sarajevo zadnjih 4 godine pocelo da se radi onako kako bi trebalo na svakom nivou. Sve je to posljedica dejtonskog ludackog sistema koji se mora mijenjati a prva dva noseca stuba koji se moraju promjeniti da bi imali neku sansu su izborni zakon sa posebnim naglaskom na integritet izbora (skeneri video nadzor otisak prsta itd) uz presude evropskog suda za ljudska prava, a drugi je ustav drzave (nesto kao aprilski paket bi bilo po meni ok). To ako ne zavrsimo u nekom normalnom periodu recimo godina dana do lokalnih izbora nama ni 5 osmorki nece moci pomoci.
asker

#68240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by asker »

Promjene u VM koje smo dugo cekali. Neka nova lica, neki novi ljudi, nisu budzetlije, ljudi od karaktera za primjer.
Al u kurcu :lol:

plavi_E

#68241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Razumljivo je ovo odvlacenje price u proslost kako se ne bi raspravljalo o ovome sto se upravo dogadja pred nasim ocima. Tako ce biti u iduce 4 godine ovdje na temi.
lerdi

#68242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by lerdi »

Ja stvarno ne znam šta je problem sa prihvatanjem nove većine na svim nivoima? Umjesto da budemo svi sretni jer skoro 30 godina nakon rata napokon imamo pravo koaliciju proisteklu iz ljubavi, a ne iz nužnog zla, mi ovdje tražimo dlake u jajetu. I šta ako nastavnik fizičkog bude MVP? Pa bio je nastavnik likovnog ministar sigurnosti pa se niko nije bunio. Ovaj će bar kao plod ljubavi biti na toj poziciji a i pojam MVP mu je ako ništa poznat iz nekog drugog života. Spread the love. Peace. :kiss:
Spit_fire

#68243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

asker wrote: 16/12/2022 13:53 Promjene u VM koje smo dugo cekali. Neka nova lica, neki novi ljudi, nisu budzetlije, ljudi od karaktera za primjer.

Pa dobro se odbranio sto jes jes
plavi_E

#68244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

asker wrote: 16/12/2022 13:53
Spoiler
Show
Promjene u VM koje smo dugo cekali. Neka nova lica, neki novi ljudi, nisu budzetlije, ljudi od karaktera za primjer.

Ma pustimo sad Zukana. Ko da je on danas bitan. Hajmo malo o Dejtonu, Srebrenici, ...
Spit_fire

#68245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

plavi_E wrote: 16/12/2022 13:54 Razumljivo je ovo odvlacenje price u proslost kako se ne bi raspravljalo o ovome sto se upravo dogadja pred nasim ocima. Tako ce biti u iduce 4 godine ovdje na temi.
Al govorili BiH nema 4 godine nove za losu vlast...vala nema ni za ovu
dr_Evil

#68246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 16/12/2022 13:49
Izvinjavam se mozda sam previdio..al evo ukratko ako moze.
Moze, sve uredu.
Spit_fire wrote: 16/12/2022 13:49 Covic je trazio izborni zakon i maltene treci enitet/izbornu jedinicu i to mu je obecano
Covic je trazio izborni zakon, i napisano je da ce se donijeti novi izborni zakon postujuci SVE presude medjunarodnih sudova. To je nas uslov za europsku uniju i svi se slazemo da trebamo novi izborni zakon gdje nece postojati problem Sejdic i Finci. Izborni zakon koji ce donijeti politicari BiH , a ne Schmit. Nigdje ne pise da ce zakon biti po Draganovom i NIGDJE se ne spominje jedinica.

Pa nisu politicari 10 godina pregovarali izborno govno, nego izborni zakon, zakljucno sa Neumom.
Dodik nije dobio samo ono sto nije trazio..nema Nata, al ima povecanja ruskih i srpskih ispostava u BiH i ostalih "energetskih projekata"
Nigdje ne pise to sta ti govoris, Dodik jedino sta je javno trazio je nastavak 3 velika projekta. Niko nije rekao niti zapisao da ce ih dobiti kako on zeli. Podsjetimo Lagumdzija je jucer izjavio da je to bilo dogovoreno u onoj SDA/SDP/SNSD vladi kao zajednicki projekat federacije, rs, drzave BiH i Srbije. Ako ide u tom pravcu nek ide.

Ruske ispostve su san. Jedini ko je obecao takvo nesto je BISERKA TURKOVIC i to LAVROVU. Jesmo li sada svi to zaboravili.

A MILORAD DODIK je POTPISAO sve sta je OSMORKA pred njega stavila na papir. Opet kazem, slagat ce.

NATO ili lazni ANP, je potpisan da ce se redovno slati svake godine, i da ce 100% zahtjeva iz njega uvijek biti ispostovano!
Evo haj ako moze koja su to tri/cetiri glavna zahtjeva osmorke?
1. Novi izborni zakon sa Sejdic, Finci, Pilav i svi ostali! Bez toga nema Bosne.
2. Reforma i modernizacija vojske.
3. Redovno slanje laznog ANP i postovanje sve iz njega
4. Modernizacija, reforma i digitalizacija javne uprave
5. Reforma TUZILASTVA i SUDSTVA
6. Reforma zdrastva
7. Korupcija (OK. podjoh napisat borba protiv korupcija, pa se nasmijah sam sebi)
....

I jos 3 lista zahtjeva.

Ali jok, to je papir za obrisat guzicu, vazno je da neko nesto obecao gdje nigdje ne pise, ili nije receno nikome. MA, HAJTE MOLIM VAS.
Last edited by dr_Evil on 16/12/2022 14:02, edited 1 time in total.
dr_Evil

#68247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

dr_Evil wrote: 16/12/2022 13:50

Pustili smo mi vas 30 godina, unistili ste potpuno ekonomiju i pokrali drustvena preduzeca u drzavi i inostranstvu, 100.000 mrtvih, 50.000 silovanih, milion raseljenih u miru, milion raseljenih u ratu. Nato put unisten, mehanizam koordinacije gdje entitet odlucuje drzavi, potpisano medjunarodno priznanje RS-a u Daytonu, medjunarodno priznanje HB u Washingtonu, unistena tuzba protiv Srbije 2 puta, genocid samo ogranicen na Srebrenicu, MOstar podijeljen grad u miru...

Nastavit niz je vrlo lako. Rezulatati govore za tebe esade plavi.
plavi_E wrote: 16/12/2022 13:54 Razumljivo je ovo odvlacenje price u proslost kako se ne bi raspravljalo o ovome sto se upravo dogadja pred nasim ocima. Tako ce biti u iduce 4 godine ovdje na temi.
Bot spin trol majstor, evo da svi vide o cemu pricas.
plavi_E

#68248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Spit_fire wrote: 16/12/2022 13:55
Spoiler
Show
asker wrote: 16/12/2022 13:53 Promjene u VM koje smo dugo cekali. Neka nova lica, neki novi ljudi, nisu budzetlije, ljudi od karaktera za primjer.

Pa dobro se odbranio sto jes jes
Pa valjda je jasno zbog cega je on ministar odbrane.
plavi_E

#68249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Svi koji prate razumiju dobro zbog cega je sad potrebno pricati o Dejtonu, ratnim zlocinima, Srebrenici a ne o Zukanu, Nesicu, Konakovicu, Niksicu,...
Nema potrebe to nikom ovdje pojasnjavati. Pisite o Dejtonu, ratu, Srebrenici koliko vam je volja.
dr_Evil

#68250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

plavi_E wrote: 16/12/2022 14:03 Svi koji prate razumiju dobro zbog cega je sad potrebno pricati o Dejtonu, ratnim zlocinima, Srebrenici a ne o Zukanu, Nesicu, Konakovicu, Niksicu,...
Nema potrebe to nikom ovdje pojasnjavati. Pisite o Dejtonu, ratu, Srebrenici koliko vam je volja.
"Pametnom je i isaret dosta", ako si ti rekao da ce 4 godine sljedece bit drzava prodata, onda je to tako.

Zadnjih 30 je nebitno, bilo pa proslo. Sta se kacimo na proslost, gledajmo prema naprijed, ko nas BRE zavadi!
Locked