to je upravo zbog tog finala pogrešna percepcija, nisi jedini koji tako misli
a 1994 je bilo odlično prvenstvo što se se fudbala tiče
Moderators: Charuga, Tomahawk11
to je upravo zbog tog finala pogrešna percepcija, nisi jedini koji tako misli
Reka mu je: cuvaj sine moj, maslinu i skoje, kada zaspem ja, pamti rici moje…dječak sa šibicama wrote: ↑13/12/2022 00:32
mislim svaka cast, znam kakav odnos imaju Rodrygo, Vini i Modric, tata i sinovi, ali usracu se od ove potrebe danasnjih drustvenih mreza za patetikom![]()
The referees for the World Cup Semi-Finals:
Argentina - Croatia - Daniele Orsato from Italy.
France - Morocco - Cesar Arturo Ramos from Mexico.
Daleko najjace prvenstvo 1994. Finale je bilo mozda i jedina utakmica da nije valjala.
isti fazon od usa mi svi slušamo decenijamajeza u ledja wrote: ↑14/12/2022 01:28Isti fazon slusamo jos od 1998-e. Koji je ovo padobranac po redu da se javi da nas nasmije malo.![]()
Tacnije bi bilo da igraju dvije evropske zemlje.
Izgleda zanimljivo. Hvala na preporuci.DEMONIKA wrote: ↑14/12/2022 01:31isti fazon od usa mi svi slušamo decenijamajeza u ledja wrote: ↑14/12/2022 01:28
Isti fazon slusamo jos od 1998-e. Koji je ovo padobranac po redu da se javi da nas nasmije malo.![]()
tačnije bi bilo šuplja
nema soccer
samo foodball

Dobar post, mogu se sloziti sa vecinom. Mada, utakmice Brazila nisu bile neka poslastica osim legendarnog cetvrtfinala protiv Holandije. Tu utakmicu bas dobro pamtim, kao i preokret Bugara protiv Njemacke koji je bioSchumann wrote: ↑13/12/2022 18:30Daleko najjace prvenstvo 1994. Finale je bilo mozda i jedina utakmica da nije valjala.
Strasna atmosfera, stadioni popunjeni do zadnjeg mjesta. Igralo se usred bijela dana na +45°C, a danas se prvenstvo pomjera u decembar da se igraci ne bi oznojili![]()
- Kolumbija dosla kao favorit nakon sto su u kvalama natamburali argentinu 5:0, pa zijanili u grupi a Escobar platio zivotom.
- Irska dobila Italiju na giants stadiumu, prepunom fanaticnih irskih i talijanskih doseljenika.
- Maradona zabija gol i pljuje u kameru, a onda pada na doping testu.
- Engleska i francuska se nisu kvalifikovale, pa su bugarska rumunija i svedska (znam zvuci ludo) pokazale kakav se strasan fudbal igra u evropi.
- Saudija prosla u osminu finala
- Salenko zabio 5 golova kamerunu
- Talijani onako hinjski prosli grupu pa se dovukli do finala
- Nigerijska zlatna generacija nesretno ispala u osmini
- Grcka iskoristila raspad SFRJ pa zalutala na SP![]()
Prvenstvo na kojem se okupilo mozda i najvise fudbalskih legendi: romario, baggio, stoickov, maradona, batistuta, redondo, mateus, bergkamp, brolin, larsson, hagi, okocha, cafu, guardiola, maldini, klinsmann, ronaldo (sa 17 godina na klupi), valderrama, bebeto, baresi, zola, rijkaard...
Pitam se do kad bi trebao isti fazon bit zanimljiv…Godina 1998-a, reprezentacija Afrike, hahaha. Godina 2022-e,cyprus wrote: ↑14/12/2022 01:45 Kvaka je valjda u tome da su Evropljani isključivo bijelci, te da se ljude tamnije puti ne bi trebalo smatrati Evropljanima... Osim toga, valjda se Evropljanima ne bi trebalo smatrati ni ljude koji su porijekom iz ne-Evrope... Džaba mjesto rođenja, džaba državljastvo, džaba pasoš...
Crnac/Arap valjda ne može biti ono baš pravi Francuz i tačka... Sad ide ono: Tchouameni - staro francusko prezime![]()
O cemu ti titati? Ponekad imam osjecaj da ovdje bas zalutaju poneki likovi…DEMONIKA wrote: ↑14/12/2022 01:31isti fazon od usa mi svi slušamo decenijamajeza u ledja wrote: ↑14/12/2022 01:28
Isti fazon slusamo jos od 1998-e. Koji je ovo padobranac po redu da se javi da nas nasmije malo.![]()
tačnije bi bilo šuplja
nema soccer
samo foodball
Luis Enrique krvav psuje sve Talijanskoj klupiultima_palabra wrote: ↑14/12/2022 03:56Dobar post, mogu se sloziti sa vecinom. Mada, utakmice Brazila nisu bile neka poslastica osim legendarnog cetvrtfinala protiv Holandije. Tu utakmicu bas dobro pamtim, kao i preokret Bugara protiv Njemacke koji je bioSchumann wrote: ↑13/12/2022 18:30
Daleko najjace prvenstvo 1994. Finale je bilo mozda i jedina utakmica da nije valjala.
Strasna atmosfera, stadioni popunjeni do zadnjeg mjesta. Igralo se usred bijela dana na +45°C, a danas se prvenstvo pomjera u decembar da se igraci ne bi oznojili![]()
- Kolumbija dosla kao favorit nakon sto su u kvalama natamburali argentinu 5:0, pa zijanili u grupi a Escobar platio zivotom.
- Irska dobila Italiju na giants stadiumu, prepunom fanaticnih irskih i talijanskih doseljenika.
- Maradona zabija gol i pljuje u kameru, a onda pada na doping testu.
- Engleska i francuska se nisu kvalifikovale, pa su bugarska rumunija i svedska (znam zvuci ludo) pokazale kakav se strasan fudbal igra u evropi.
- Saudija prosla u osminu finala
- Salenko zabio 5 golova kamerunu
- Talijani onako hinjski prosli grupu pa se dovukli do finala
- Nigerijska zlatna generacija nesretno ispala u osmini
- Grcka iskoristila raspad SFRJ pa zalutala na SP![]()
Prvenstvo na kojem se okupilo mozda i najvise fudbalskih legendi: romario, baggio, stoickov, maradona, batistuta, redondo, mateus, bergkamp, brolin, larsson, hagi, okocha, cafu, guardiola, maldini, klinsmann, ronaldo (sa 17 godina na klupi), valderrama, bebeto, baresi, zola, rijkaard...U osmini finala je Leonardo laktom nokautirao Taba Ramosa i propustio ostatak prvenstva. Baggio u tri nokaut utakmice pet golova i onda promaseni penal u finalu (mada i da je pogodio, Brazil bi imao penal za pobjedu).