Qwerty1234 wrote: ↑13/12/2022 01:20
Ma haj, jebo slovence i petrol.Nisu mi mrski...Sipam tu i sta cuz najbolje je gorivo, auto mi je ozbiljan cejf i uzitak i nek ide najboljem
Ali pare ostavljat cetnicima i ustasama? Ni za zivu glavu.
Sjetim se samo jedne price starog, one najbanalnije, kako je jednom za 4 godine probao meso.Malesni komadic sto je komsija podjelio kad je zaklo kravu na pola rata.
Kaze umalo se udavio nije, zaboravio okus.Uso u rat sa 90 kg, izaso sa 55!
Da ne idem u one extreme, safari oko sarajeva gadjanje trudnih zena u stomak....srebrenicu...uff
Kome ba? Ma ne prolazim tamo kad ne moram.
Ja necu
A ja se opet prisjetim kako je benzinska pumpa na kojoj sam danas sipao gorivo zakopala što bi rekli temelje u januaru gladne 1994.godine.
Bošnjak naš, poduzetnik jedan kroz jedan

Dok je većina tada na Tuzlanskom okrugu tragala za vrećom kukuruznog brašna, čovjek je postavljao temelje buduće benzinske

Maloljetna sirotinja se dobrovoljno javljala u vojsku da bi imala "sledovanje" što je podrazumijevalo vreću brašna, par litara ulja i ostalo...
Sirotinja je poslije rata uglavnom spakovala torbe i u bijeli svijet, a ovi poduzetnici su počeli zidati motele, kupovati zgrade...
Ja prolazim svuda, iako imam porodičnu historiju stradanja još iz Drugog svjetskog rata, valja dalje živjeti.