Kosovo
- Roccohljup
#601 Re: Kosovo
Samo da porucim braci kosovarima.....

-
DonieBrasco
-
emirolini
#603 Re: Kosovo
Koja bolest jbte...
-
challmander
#604 Re: Kosovo
Izgleda da bas mali broj srba ustvari zeli da se nesto "konkretno" desi na Kosovu. Vecina se boji bilo cega jer su sigurni da bi ih NATO sastrao da bilo sta pokusaju.
-
emirolini
#605 Re: Kosovo
Da su Rusisti uspjeli u Ukrajini bila bi to potpuno druga slika, ovako znaju da nemaju sanse - to je gotova stvar i Vucicu je to jasno.
- apsidejzi
#606 Re: Kosovo
Dosadni su i jedni i drugi. De, jal zaratite, jal sutite. Ovako isto kakve zenturace sto se nadvikuju sa balkona.

-
Dimu1927
#607 Re: Kosovo
bice to opet velika "pobjeda" srbije kao i svaki poraz. samo mi to ne vidimo te genijalne planove, kao i rusko povlacenje sa "svoje" teritorije u ukrajini
- Haris.ba
#608 Re: Kosovo
Sve dok pici Zadruga nema problema.
- HarTar
- Didier
#610 Re: Kosovo
Samo što nije

-
archi_a
#611 Re: Kosovo
Kako nam se gremlin fino dosjetio. Strašni kosovari će da naprave teroristički akt preobučeni u srbe. Srbija to sama ne bi nikada uradila. Barikade su poziv na MIR, reći će brnabić. Jednostavno, srbija. Ispružena ruka, ovo ono. Nije do njihA.BIA upozorila Vučića na moguću operaciju 'lažne zastave'
Operacija lažne zastavom (False flag operation) je naziv za tajne operacije i slične aktivnosti kao što su oružani i teroristički napadi, atentati ili sabotaže koje preduzima neka država ili organizacija na način da je pripiše nekoj drugoj, najčešće suparničkoj državi ili organizaciji u propagandne svrhe.

Mal vam ovaj krst na cesti, sine, trebalo je to veće biti. Će da staviš crkvu na cestu. Šta crkvu? Će da "crveni trg" izgradite. Jer ipak, to je srpska cesta, pored srpskih kamiJona i srpskog autobusa na srpskoj barikadi! Jednostavno, poziv na MIR.
- Blixen
#612 Re: Kosovo
sizofrenija level pro
-
meridiyan
#613 Re: Kosovo
- I dalje isto guslanje ---"Balvani su nasa sudbina "
Kosovski Srbi su postavili tri uslova bez kojih barikade neće biti uklonjene
1. Oslobađanje svih nezakonito uhapšenih Srba
2. Ulazak srpske vojske i policije u pokrajinu po rezoluciji UN 1244
3. Zabrana pojavljivanja naoružanih albanskih "snaga za sprovođenje zakona" na severu Kosova
3. Zabrana pojavljivanja naoružanih albanskih "snaga za sprovođenje zakona" na severu Kosova
-
archi_a
#614 Re: Kosovo
Naravno da ih ima, al oni uopšte nisu opterećeni vjerom, odnosno vjeruju za sebe, ne gađaju se njom. Furaju svoj fazon, sasvim normalni ljudi. Ovo, što ovi furaju i generalno spc je turbo vjera, vjera inata, vjera ugnjetavanja, prkosa i podjele. Ili oni misle drugačije ali to ne dopire do njihovih sljedbenika. Desetinu puta sam čitao poruke koje njihovi poglavari šalju vjernicima i onda vidiš da je to samo izgovorena riječ, bez smisla i dubine, jer će odmah nakon tog obraćanja, vjernik nakrivljenje šapke sa kokardom na njoj stati u neko povratničko naselje i urlikati na nesrbe da se sele odatle, njih će uzbihuzuriti i kad bi trebao da slavi badnjak, jer mu je bitnije da prođe i puca u zrak po povratničkom naselju, da drugi vide kako on slavi, nego sam badnjak. Pop neće na sljedećem okupljanju upozoriti tog vjernika da ne čini to što je učinio prošli put u povratničkom mjestu, nego će ponovo mantrati o miru i ispruženoj ruci. Pop će stati i pred top da ga "osvješta". Pop će i u kladionici, uz polupijane kockare izgovarati i molitvu da pobijedi srbijanska reprezentacija.
Po meni ovo nema nikakve veze sa nijednom vjerom, ovo su samo simboli kojim se prkosi, kojim se utvrđuje međa, kojim se obilježava teritorija, koji služi kao znak raspoznavanja i grupisanja i dijeljenja među ljudima. Po meni ovo nema veze sa vjerom, a Bog najbolje zna i molim da mi oprosti, ako griješim!
Postoje odabrana mjesta za vjerske objekte i vjerske simbole i to treba da budu mjesta mira, mjesta molitve. A simboli po cestama, raskrsnicama i brdima za mene su antivjera, bez obzira ko ih podizao!!! Inat simboli, nek im Bog oprosti i da im razum!!!
Po meni ovo nema nikakve veze sa nijednom vjerom, ovo su samo simboli kojim se prkosi, kojim se utvrđuje međa, kojim se obilježava teritorija, koji služi kao znak raspoznavanja i grupisanja i dijeljenja među ljudima. Po meni ovo nema veze sa vjerom, a Bog najbolje zna i molim da mi oprosti, ako griješim!
Postoje odabrana mjesta za vjerske objekte i vjerske simbole i to treba da budu mjesta mira, mjesta molitve. A simboli po cestama, raskrsnicama i brdima za mene su antivjera, bez obzira ko ih podizao!!! Inat simboli, nek im Bog oprosti i da im razum!!!
- General War
#615 Re: Kosovo
Iznad Pristinearchi_a wrote: ↑12/12/2022 18:52 Naravno da ih ima, al oni uopšte nisu opterećeni vjerom, odnosno vjeruju za sebe, ne gađaju se njom. Furaju svoj fazon, sasvim normalni ljudi. Ovo, što ovi furaju i generalno spc je turbo vjera, vjera inata, vjera ugnjetavanja, prkosa i podjele. Ili oni misle drugačije ali to ne dopire do njihovih sljedbenika. Desetinu puta sam čitao poruke koje njihovi poglavari šalju vjernicima i onda vidiš da je to samo izgovorena riječ, bez smisla i dubine, jer će odmah nakon tog obraćanja, vjernik nakrivljenje šapke sa kokardom na njoj stati u neko povratničko naselje i urlikati na nesrbe da se sele odatle, njih će uzbihuzuriti i kad bi trebao da slavi badnjak, jer mu je bitnije da prođe i puca u zrak po povratničkom naselju, da drugi vide kako on slavi, nego sam badnjak. Pop neće na sljedećem okupljanju upozoriti tog vjernika da ne čini to što je učinio prošli put u povratničkom mjestu, nego će ponovo mantrati o miru i ispruženoj ruci. Pop će stati i pred top da ga "osvješta". Pop će i u kladionici, uz polupijane kockare izgovarati i molitvu da pobijedi srbijanska reprezentacija.

-
Honda Rajvosa
#616 Re: Kosovo
Ljudima je vqznija nacija od vjere. Sasvim legitimno i kqo tqkvo odlicno.
- escobar__
#617 Re: Kosovo
Nemojte đeneralu srpstvo dirat odmah se uvrijedi pa traži neke random fotografije iz zemalja JI Evrope.
- General War
-
Dimu1927
#619 Re: Kosovo
ja lijepijeh brda oko pristine 
- holowey
-
Honda Rajvosa
#621 Re: Kosovo
Meni vise ova slika vuce na Trebinje, pogled sa Leotara....
- Blixen
#623 Re: Kosovo
ima da bude kao 99meridiyan wrote: ↑12/12/2022 17:36 - I dalje isto guslanje ---"Balvani su nasa sudbina "![]()
imate 30 minuta da odete
inace
-
mishic
#625 Re: Kosovo
Putlerova zadaća putlerčićima da se pozornost sa Ukrajine skrene tamo gdje agilni putlerčići imaju mogućnost da zatalasaju.
Pa jedan dan Kosovo, drugi Crna Gora, a dok kradljivac Milokrad instalira pokradene izbore na red će doći i BiH jer on mora Putalju udovoljiti.
Ovi slijepci iz EU i međunarodne zajednice koji tetoše putlerčiće to neće skontati dok ne postane prekasno kao i u Ukrajini.
A ni BiH, Crna Gora i Kosovo ne shvataju da bi zajedno mogli puno više i na diplomatskom i svakom drugom planu nego što mogu ovako svak za sebe.
Pa jedan dan Kosovo, drugi Crna Gora, a dok kradljivac Milokrad instalira pokradene izbore na red će doći i BiH jer on mora Putalju udovoljiti.
Ovi slijepci iz EU i međunarodne zajednice koji tetoše putlerčiće to neće skontati dok ne postane prekasno kao i u Ukrajini.
A ni BiH, Crna Gora i Kosovo ne shvataju da bi zajedno mogli puno više i na diplomatskom i svakom drugom planu nego što mogu ovako svak za sebe.