Problem je taj što i ljudi koji su uspjeli u BiH za par godina neće imati drugog izbora nego da spakuju svoje stvari i odu, OTJERAT ĆE IH ONI KOJI SU NAPUSTILI DRŽAVU.Spit_fire wrote: ↑12/12/2022 02:46
Pitam iz jednof razloga...recimo dosta rodbine i prijatelja koji su vani pitao sam "Za koliko bi para radili taj posao u BiH"...bgm vecina ih zamucala..![]()
Ne znam sta doticni radi, al htio sam se osvrnut na cimjenicu da pored svega nasu raju bas deru kompleksi...u BiH svi moraju bit gospoda, ne mora bit ni bogat al gospoda moraE sad krampa i lopta su krampa i lopata svugdje...dje ce u BiH trebi u slogi rec e znas vozim bager, pa taman da je milioner od toga
al more u svabiji i vagno ne prat nego jes ako treba..legitimno tvoje pravo, al de bgt ne lazi onda ni sebe ni mene
E sad se sigurno neko pita..pa opet ce morat rec da vozi bager i tamo..jes al sad ima nesto da se u svojoj glavi podici..ON JE IZ NJEMACKE![]()
Drugo zapazanje mada vec sam pisao..stilovi zivota. Ljudi u BiH savsta prisuste i to uzimaju zdravo za gotovo, odu vani lise se toga svega i onda se kao tjese vidi sto imam para
Niko to to nece ispricat ni da ga na muke stavis, al ko je god isao kod nekoga u dijasporu mogao je to fino vidjet...
Sto se mene tice radim u IT nisam nikakva mega bitna osoba u firmi...evo ruku u vatru da zivim i ekonomski i drustveno bolje od 2/3 dijaspore..da sam sretnijo 10 puta nego oni...normala
plata, svoj na svom sa svojim ljudima i porodicom![]()
Sutra ćeš da se probudiš, prođeš svojom ulicom, na 80% kuća će da budu spuštene roletne, oglas "Prodaje se". U preostalih 20% će da žive ljudi stariji od 65 godina.
90% poslovnih prostora će biti prazno sa oglasom "izdaje se".
Otići ćeš do bolnice a tamo će ti reći da nema ni kardiologa, ni dermatologa, ni urologa, da su samo 3 doktora ostala u čitavoj bolnici. Iz vrtića će te nazvati i reći da dijete sljedeću sedmicu ne dovodiš jer nema odgojiteljice,otišla u Njemačku. Drugo dijete će ti doći ranije iz škole jer nema nastavnice geografije, otišla u Austriju.
U takvoj sredini nema života pa makar imao plaću i od 5000KM.