Evo isto sam htio napisati, ali si mi uzeo cijeli tekst iz usta. Bravo.Ozimician wrote: ↑07/12/2022 14:50Po meni treba naci balans, kao sto frustrira kod nas cekanje satima, frustrira i dogovaranje termina sedmicama unaprijed.
Npr. situacija: nazoves neku sluzbu - javi ti se sekretarica i kaze: molim, kontaktirajte nas na Email, na telefonske pozive ne odgovaramo.
Ti posaljes E-mail, oni ti automatski posalju da su primili E-Mail i da cekas na odgovor.
OK, cekas par dana, nekad i par sedmica i dobijes termin nekad za mjesec. Ti napises da ti taj termin ne odgovara i da zelis drugi, opet cekas danima da ti daju drugi termin. Itd.
Eh sad problem se moze desiti da je tebi to nesto jako bitno, od cega ti zavisi posao / boravak, ali bukvalno nemas nacina da to ubrzas. Meni je to "veci stres" cekati tako danima neizvjesno bez odgovora, nego cekati par sati u guzvi i znati da ces dobiti odgovor i zavrsiti taj dan sto si naumio.
Ali eto, kako rekoh, najbolje neki balans naci.
Kad sam predavao za belgijsku vozačku, dobio sam termin za tri sedmice. Tad sam samo predao. Onda sam čekao četiri sedmice da mi odobre zamjenu, a onda još tri sedmice na novi termin. Dakle, deset sedmica za nešto što kod nas traje tri dana. Kako znam da je tri dana? Tako što sam taj proces uradio i kad sam se vratio. Sačekao sam u MUP-u Novi Grad deset minuta da sve predam.