Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja dam fakat cuo od par clanova NS da kljuca nezadovoljstvo kod njih zbog odnosa prema njima unutar osmorke a i zbog ulaska u vlast sa snsd. Ako je i obo oko cudicke istina i tako im se saopsti, svega moze biti.
Sabina rekla da oni neće u koaliciju sa nacionalnim strankama, a sada bi da im se da MVP. Malo li je. Ako im smeta SNSD na državnom HDZ na federalnom nivou, onda neka izađu iz koalicije. Ne znaju bil’ piškili il’ bi kakili.
Nisam sigurna da ce HDZ i SNSD htjeti Cudicku jer je bila izricito protiv koalicije s "nacionalnim strankama". Kofrci se kao da ona diktira uslove koalicije. A glasala je i protiv imenovanja Cavare.
Žena drži do principa, za razliku od drugih beskičmenjaka.
Super. Neka izađe iz koalicije na državnom nivou. Ionako imaju samo dva zastupnika u parlamentu.
plavi_E wrote: ↑06/12/2022 17:28
Pitanje je ko bira MVP iz reda Bosnjaka. Osmorka ili Covic i Dodik. Sad se vracamo na ono Dodikovo da ce on i Covic odlucivati na drzavnom nivou.
Sabina Cudic nije Bosnjak. Cak ne ostavlja ni utisak da je Bosanka. Formativne godine vjerovatno nije provela u Bosni i Hercegovini.
Za mene u NS taj neki bosanski utisak ostavljaju Kojovic i Miokovic.
Ako su iz osmorke vec pristali na nacionalnu matricu jedno od jacih ministarskih imenovanja treba da bude Bosnjak.
plavi_E wrote: ↑06/12/2022 17:28
Pitanje je ko bira MVP iz reda Bosnjaka. Osmorka ili Covic i Dodik. Sad se vracamo na ono Dodikovo da ce on i Covic odlucivati na drzavnom nivou.
Sabina Cudic nije Bosnjak. Cak ne ostavlja ni utisak da je Bosanka. Formativne godine vjerovatno nije provela u Bosni i Hercegovini.
Ako su iz osmorke vec pristali na nacionalnu matricu jedno od jacih ministarskih imenovanja treba da bude Bosnjak.
I zašto bi Dino, koji je milion kilometara napravio nakon izbora da osigura Osmorku i mandate, učestvovao u svim razgovorima o koaliciji i jedan od najzaslužnijih za novu vlast koju ćemo imati, sada poziciju prepustio Sabini koja nigdje nije pomakla i koja je hodala po nekim forumima i okruglim stolovima dok se ovdje vodila borba. Ne bih ne ni ja pustila.
Pa vidi se kako zapqd glasa kad je BIH i kad su bosnje u pitanju.
Sastaje se.bosnjo kao i ostali sa svim nabrojanim, ali bosnji se isporuci racun ovakav kakav su isporucili.
Zasto bi vise bosnjo onda i slusao taj isti zapad?
Sutra bi isti zapad blokirao odbranu bosnja, a ovakav kakv je Iran bi opet pomogao.
Ali ti takav vise preferiras da nas/te brani HV, a ne Iran tako da.....nastavi gdje si stao, ako vec imas viska vremena..
Pa ko kaze da bosnjo mora da slusa zapad? Ne mora.. Prihvatimo istok, izolaciju od strane zapada i uzivancija moze da pocne..
U Tirani EU summit, a u Sarajevu sastanak sa sefom diplomatije Irana.. Sto bi rekli "pametnom i isaret dosta", a ovo je puno vise od isareta..
sarlo wrote: ↑06/12/2022 17:38
I zašto bi Dino, koji je milion kilometara napravio nakon izbora da osigura Osmorku i mandate, učestvovao u svim razgovorima o koaliciji i jedan od najzaslužnijih za novu vlast koju ćemo imati, sada poziciju prepustio Sabini koja nigdje nije pomakla i koja je hodala po nekim forumima i okruglim stolovima dok se ovdje vodila borba. Ne bih ne ni ja pustila.
To si u pravu. Nije Sabina sa amerima i vaskolikim svijetom dogovarala siroku koaliciju po muci nakon rezultata izbora. Trebala je trojka u vlast, a ne osmorka, ali ih poremetise rezultati izbora(klasična čučavela). Bez obzira na sve, tu je USA, WB i HR da to sve fino sroce i odrade. Dino je samo poslusnik..
Hm nije mi dino za mvp
Iskreno najvise bih od njeha ocekivao da pomete federaciju. A cudicka na mvp.. zensko.bila u ukrajini spasavala.nam obraz za razilku od ove bisere sa irancima ko to ne konta sad dzaba mu sav patriotizam.
sumirprimus wrote: ↑06/12/2022 18:21
Hm nije mi dino za mvp
Iskreno najvise bih od njeha ocekivao da pomete federaciju. A cudicka na mvp.. zensko.bila u ukrajini spasavala.nam obraz za razilku od ove bisere sa irancima ko to ne konta sad dzaba mu sav patriotizam.
"MILAN TEGELTIJA PODRŽAO STAVOVE IVANE MARIĆ: "Sada vidimo da najveći problem nisu bili Milorad Dodik i Dragan Čović, već Bakir Izetbegović!"
Evo ekipica se napokon dogovorila oko necega nakon 4+ godina, svaka cast
nego, kulin ban je sve zivo ispricao i dogovorio, ali nikako da spomene hoce li se akcize ukinuti sad kad bude nova vlast
Trappist wrote: ↑06/12/2022 18:25
"MILAN TEGELTIJA PODRŽAO STAVOVE IVANE MARIĆ: "Sada vidimo da najveći problem nisu bili Milorad Dodik i Dragan Čović, već Bakir Izetbegović!"
Evo ekipica se napokon dogovorila oko necega nakon 4+ godina, svaka cast
nego, kulin ban je sve zivo ispricao i dogovorio, ali nikako da spomene hoce li se akcize ukinuti sad kad bude nova vlast
sumirprimus wrote: ↑06/12/2022 18:21
Hm nije mi dino za mvp
Bolje Dinu negdje gdje se hrva sa sdO glOvama…
Sta god i gdje god radio uvijek bi se uklopio ko operativac. Sta moze ko mvp realno osim uprskat negdje u ovakvoj postqvci stvari u svijetu