Ovdje može pričati šta ko hoće i tvrditi. Eto ih tamo neka ratuju.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Styling
#63576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Student_u_Ostavci
-
laik1981
#63578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakvu mi konkretnu korist imamo danas od tog prijateljskog Irana?A_A_AKCIJA wrote: ↑06/12/2022 13:16Iran je prijateljska država i saveznik.
Neka tako i ostane.
Ako Izrael može balansirati sa svima, mi onda moramo.
Problem je što to treba znati, a ne ofrlje.
-
palermo
#63579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ha, pa mi jedinu konkretnu korist imamo od Srbije.laik1981 wrote: ↑06/12/2022 13:42Kakvu mi konkretnu korist imamo danas od tog prijateljskog Irana?A_A_AKCIJA wrote: ↑06/12/2022 13:16
Iran je prijateljska država i saveznik.
Neka tako i ostane.
Ako Izrael može balansirati sa svima, mi onda moramo.
Problem je što to treba znati, a ne ofrlje.
Zbog Zvezda Granda......
- Leverage
#63580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je napravljeno za slikanje sitnijih stvari, npr. glasačkih listića koji pokazuju ko laže.Student_u_Ostavci wrote: ↑06/12/2022 13:36Uzmi penkalo sa kamerom i slikaj Kosmos. Tako ćeš dobiti odgovor. Ili pak ne?![]()
Ipak ću pitati Igora Žunića, on se razumije u velike brojeve, npr. broj galaksija u Svemiru ili recimo broj opozicionih poslanika koji će se uskoro priključiti Dodiku.
Jedva čekam da vidim njuške Vukanovića, Borenovića i sličnih kad se to desi.
- Haris.ba
#63581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ima tema o Iranu, mozemo tamo o tome.
Ali, hajde da raspravimo kakve konkretne koristi imamo od svake pojedine zemlje sa kojim se sastaje neki nas ministar?
P.S.
Mi smo zemlja u kojoj je na snazi i dan danas zakon o zabrani feredze, radi konteksta.
-
A_A_AKCIJA
#63582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Upravo tako.
Vanjska politika je složena i ne može se objasniti jednostavnim analogijama.
-
HelaS
#63583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
De ne trolaj temu feredžama
- Haris.ba
#63584 R0e: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gdje da potpisem?HelaS wrote: ↑06/12/2022 13:51 De ne trolaj temu feredžama Piše se o političkom djelovanju u BiH. Rasprava o posjeti iranskog ministra je u okviru teme, jer je Bisera državna ministrica iz SDA koji koketiraju sa retrogradnim režimom, koji, usput, koketira i otvoreno sarađuje sa Putinom u njegovoj agresiji na Ukrajinu. Treba li BiH kroz njenog zvaničnog ministra i "prijateljskih" razgovora sa Iranom, prkositi Ukrajini u njenoj borbi za oslobađanje, Evropi, USA i ostatku Svijeta
Ali, da se isti princip primjeni i na Srbiju zbog njenog odnosa sa Rusijom. To u Srbiji nije retrogradni rezim? Zabrana sastajanja sa Srbima i "prijateljskih" razgovora, nema prkositi Ukraini i njenoj borbi za oslobodjenje, Evropi, Usa i ostatku svijeta.
Last edited by Haris.ba on 06/12/2022 13:56, edited 1 time in total.
-
HelaS
#63585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo što je Bisera danas uradila nije vanjska politika, nego teški kurvaluk, provokacija i zabadanje noža BiH. Nije ga morala zvati u Sarajevo, mogla se s njim sastati negdje "usput", na aerodromu, na nekoj konferenciji, i sl. i tako napraviti razgovor. Tako rade političari koji provode inetrese svoje države "vanjskom politikom".A_A_AKCIJA wrote: ↑06/12/2022 13:51Upravo tako.
Vanjska politika je složena i ne može se objasniti jednostavnim analogijama.
-
noviforumas
#63586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma ne mora cak ni na Srbiju, daj da se primjeni na SNSD i HDZBiH.
-
A_A_AKCIJA
#63587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne treba prkositi, niti ovo treba tumačiti prkosom.HelaS wrote: ↑06/12/2022 13:51De ne trolaj temu feredžamaPiše se o političkom djelovanju u BiH. Rasprava o posjeti iranskog ministra je u okviru teme, jer je Bisera državna ministrica iz SDA koji koketiraju sa retrogradnim režimom, koji, usput, koketira i otvoreno sarađuje sa Putinom u njegovoj agresiji na Ukrajinu. Treba li BiH kroz njenog zvaničnog ministra i "prijateljskih" razgovora sa Iranom, prkositi Ukrajini u njenoj borbi za oslobađanje, Evropi, USA i ostatku Svijeta
![]()
Dvije prijateljske zemlje održavaju dobre odnose.
Ne pregonite.
Pamti ova zemlja i druga vremena, kada je Iran jedini pružio ruku, dok je trajao "painful but realistic restoration of christian Europe".
Ako Izrael zna da ne ugrozi svoj odnos sa USA, a nije ni pomislio da uvede išta od sankcija Rusiji, ruski oligarsi tamo bježe sa jahtama, nije Ukrajini poslao metka, a Rusima je prodavao špijunske software i vojne dronove dok su bili pod sankcijama, onda, ponavljam, mi moramo znati isto sa Iranom.
- Styling
-
laik1981
#63589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sto bi tamo, kada se ovo tice direktno nas i nase vanjske politike?
Dobro pitanje je s kojim ministrima, premijerima, predsjednicima su se sreli nasi predstavnici zadnjih godina? Ono da su direktni sastanci, poput ovog danasnjeg? Kome smo isli i ko nam je dolazio? Da li smo isli u Francusku, Njemacku, Veliku Britaniju, USA i sl.? Da li su nam dolazile vodje iz tih drzava?
To da mi nemamo korist od zapada nikako ne stoji.. Koliko je Njemackih, Austrijskih firmi doslo u BiH, a koliko Iranskih?
Cijim novcima se gradilo i renoviralo nakon rata?
- Haris.ba
#63590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako cemo posteno, mnoge su nam stvari svejedne.
https://www.aa.com.tr/ba/politika/turko ... ma/2184386
Hocemo sada kritikovati sto se Jemen nije iz kurtoazije spomenuo?Ministri vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije Bisera Turković i Faisal bin Farhan al-Saud razgovarali su danas u Rijadu o odnosima dvije prijateljske zemlje te o borbi protiv posljedica pandemije koronavirusa,
- Haris.ba
#63591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko je rekao da nemamo koristi od Zapada?laik1981 wrote: ↑06/12/2022 13:58Sto bi tamo, kada se ovo tice direktno nas i nase vanjske politike?
Dobro pitanje je s kojim ministrima, premijerima, predsjednicima su se sreli nasi predstavnici zadnjih godina? Ono da su direktni sastanci, poput ovog danasnjeg? Kome smo isli i ko nam je dolazio? Da li smo isli u Francusku, Njemacku, Veliku Britaniju, USA i sl.? Da li su nam dolazile vodje iz tih drzava?
To da mi nemamo korist od zapada nikako ne stoji.. Koliko je Njemackih, Austrijskih firmi doslo u BiH, a koliko Iranskih?
Ja samo kazem, hajde da vidimo kakve konkretne koristi imamo od koje zemlje. Ako je to princip sastancenja ministara, hajde da to vidimo.
-
HelaS
#63592 Re: R0e: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ti baš pretjeruješ, ono perfidno SDA-ovskiHaris.ba wrote: ↑06/12/2022 13:54Gdje da potpisem?HelaS wrote: ↑06/12/2022 13:51 De ne trolaj temu feredžama Piše se o političkom djelovanju u BiH. Rasprava o posjeti iranskog ministra je u okviru teme, jer je Bisera državna ministrica iz SDA koji koketiraju sa retrogradnim režimom, koji, usput, koketira i otvoreno sarađuje sa Putinom u njegovoj agresiji na Ukrajinu. Treba li BiH kroz njenog zvaničnog ministra i "prijateljskih" razgovora sa Iranom, prkositi Ukrajini u njenoj borbi za oslobađanje, Evropi, USA i ostatku Svijeta
Ali, da se isti princip primjeni i na Srbiju zbog njenog odnosa sa Rusijom. To u Srbiji nije retrogradni rezim? Zabrana sastajanja sa Srbima i "prijateljskih" razgovora, nema prkositi Ukraini i njenoj borbi za oslobodjenje, Evropi, Usa i ostatku svijeta.
Ne branim Srbiju ni njihov režim, agresivan je i štetan za BiH, ali - Srbija ne šalje oružje Rusiji, barem ja ne znam, Srbija ne podržava aneksiju Donbasa, doduše iz svojih interesa, ali iz kakvih god - ne podržava, što ima odjeka, za razliku od Irana, koji neposredno učetvuje u agresiji na Ukrajinu. Srbija nije pod sankcijama USA i EU, njene robe slobodno prometuju cijelim svijetom. Robe iz Irana su ograničenog prometa. Zar to nije indikativno
-
HelaS
#63593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
meridiyan
#63594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zasto zaobilazite Tursku i njene diplomate?
Najocitiji primjer!
`bem ti licemjerje
"- Erdogan stigao u Sarajevo: Evo kako je dočekan ispred Predsjedništva BiH
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... bih/468150
Najocitiji primjer!
`bem ti licemjerje
"- Erdogan stigao u Sarajevo: Evo kako je dočekan ispred Predsjedništva BiH
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... bih/468150
Last edited by meridiyan on 06/12/2022 14:14, edited 1 time in total.
- tandmand
#63595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Deutsche Bahn, Deutsche Telekom, i mnoge druge firme su poslovale ili posluju Iranu, Rusiji, Kini.
Svi smiju sve, samo probosanskim slabostima klecaju koljena od straha da se Zapad ne naljuti,
da se ne prkosi EU a pola zemalja što javno što tajno navija za Rusiju. Hrvatska, Mađarska otvoreno a Njemačka i Francuska potajno ... svako iz svojih razloga je želio da Kijev padne za 7 dana.
I koliko je pušaka došlo Armiji BiH od Njemačke a koliko od Irana.
Je li Merkel savjetovala Vučića da zatraži od Lavrova da Rusija uloži veto u UN na Rezoluciju o Srebrenici ili je to činio Iran?
-
noviforumas
#63596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne moze niko normalan podrzavati teokratiju i ovo trenutno nasilje u Iranu, nije u tome poenta. S druge strane, ko je u Europi podrzavao i podrzava Putinovu Rusiju? Pa Vucic, Milanovic, Dodik, Covic... ukratko, neprijatelji nase zemlje. Kako ih je zapad kaznio? Tako sto im je isporucio haman sve sto su trazili u BiH. Ovo su jednostavno cinjenice, svidjale se nama ili ne. Meni se prvom ne svidjaju, ali sta da se radi. I da se razumijemo, ja nemam nikakvih iluzija da ce Bisera isposlovati nesto u korist drzave, vjerujem da nece, ali ne treba problematizirati sastanak kao takav.
-
breuer
#63597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
predsjednik Hrvatske ne primi Nensi Pelosi uz drzak i podrugljiv izgovor, tako da ne vidim problem ni sastati se sa ambasadorom Irana, koliko god da je politika te zemlje šovinistička i nazadna...
- Haris.ba
#63598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Neko laze.noviforumas wrote: ↑06/12/2022 14:16 ja nemam nikakvih iluzija da ce Bisera isposlovati nesto u korist drzave, vjerujem da nece, ali ne treba problematizirati sastanak kao takav.
Gledaj ti straha kod zapadnih komsija.
Nakon izjave ministra vanjskih poslova Hrvatske da bh. “ministrica vanjskih poslova ide u islamske zemlje tražiti oružje” Turković je odgovorila da je to “opasna neistina”.
- Login77777
#63599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Glupaca je nanjela samo stete BiH. Ne sto je pozvala MVP Irana nego sto je dala mogucnost politickim prvacima HDza i SNSDa da se pokazu kao neke dobrice jer su odbili se sastati s predstavnikom Irana. Umjesto da ode ona u Iran radi ovakve stvari. Majstorski potez Hrvatice. 
Diplomatski skandal! I Špirić i Radmanović odbili susret s iranskim ministrom
Last edited by Login77777 on 06/12/2022 14:21, edited 1 time in total.
-
laik1981
#63600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Palermo je rekao da nemamo ni od koga konkretne koristi..Haris.ba wrote: ↑06/12/2022 14:04Ko je rekao da nemamo koristi od Zapada?laik1981 wrote: ↑06/12/2022 13:58
Sto bi tamo, kada se ovo tice direktno nas i nase vanjske politike?
Ja samo kazem, hajde da vidimo kakve konkretne koristi imamo od koje zemlje. Ako je to princip sastancenja ministara, hajde da to vidimo.
Pa hajde da vidimo.. S kim smo sastancili i od koga vise dobili? Nebitno sta.. Od robne razmjene, otvorenih kompanija, finansijskih fondova, poslijeratnih donacija itd..
Mi smo od Japana imali vise koristi nego od svih ovih bliskoistocnih "prijateljskih" drzava zajedno..
Da ne pricamo o momentumu u kojem se u sred Sarajeva krivi USA za stanje u Iranu i svijetu.. Gdje se u sred Sarajeva poricu zlodjela iranske vlasti koja se desavaju zadnjih mjeseci.. Demonstranti izgleda sami sebe ubijali..
Imala je Bisera izlet i kod Lavrova pred samu agresiju Rusije u Ukrajini.. Hvalila ruskog ministra i divila mu se na sva zvona..
Ugoscavati i ici u goste ljudima sa kojima niko na zapadu trenutno ne zeli pricati je politicko samoubistvo.. Ja nemam nikakav problem da se SDA samoubije, samo sto oni ne prezaju u svojim egzibicijama da vuku kompletan narod za sobom.. A sutra ce biti zapad nas ne voli samo zato sto smo Muslimani..