Nisi me skontao.
HDZ treba izbjeći ne pitajući zašto.
Nije toliko tesko razumijeti.Athlon64 wrote: ↑03/12/2022 15:56Ovdje te nisam nista razumio.seksi_ideje wrote: ↑03/12/2022 15:55
Neka radi, eto ja cu njima sve halaliti samo nek mi maknu krkane iz centra moci. Jebe mi se iskreno, samo necu vise da mi seoske varalice tipa Fadila, Osmice i crnogorske Sultanije vrijedjaju inteligenciju.
A samo usput, nisu ni poceli da rade a neki od vas vec znaju ishod.
Niko od vas i ne zele promijene koji se bunite, jer vi ne znate zivjeti sa promjenama. Covjek ne moze ne napraviti odluku a mnogi su ovdje donijeli odluku da eto SDA opet nije tako losa. Ma fuj, bljuje mi se!
Pa evo iz ovog boravka na forumu sam shvatio da ima dosta HDZ glasaca (clanova) aktivnih - sto je za pohvalu, koji svakako ne vole ovu zemlju.
Znam da je bilo kao primjer. Samo mislim da nije ovo tacno da ide na 7 i 4 jer tako mozes izbaciti HDZ. A Smit je ovo radio da HDZ ne mozes izbaciti. Bilo bi zanimljivo vidjeti situaciju ako Osmorka i HDZ imaju svugdje vecinu izuzev kluba Bosnjaka u DN FBiH. Jer bi to znacilo da je cista laz da je Smit uklonio sve blokade. Jer jedan klub i dalje onda moze imati mehanizam blokade. Na drugu stranu HDZ napravi Vladu sa SDF a Osmorka blokira preko kluba Srba. I opet imas blokadu.Vaya wrote: ↑03/12/2022 15:53Ovu sam matematiku naveo kao primjer, ako uspostavi da je tacno ono sto Dino govori, a to da je bitan samo broj 11, a sve preko toga je nebitno, da li imao 12 ili 20 ukoliko nemas vecinu u ZD da potvrdi.Login77777 wrote: ↑03/12/2022 15:22
Na stranici OHRa ne pise sta se desava ukoliko se prijedlog jednog kluba DN ne usvoji. Jel opet treba 11 ili ide na 7.
tamo samo rokovi pisu i nista vise.
Misljenja sam da je idiot samo jos vise izkomplikovao stvar.
Ukoliko ovo bude konacno tumacenje izmjena IZ (a iskreno sumnjam da ce biti tako), ja cu platiti svim medijima u drzavi da dodju na press konferenciju na kojoj cu Schmidta javno u dupe da poljubim i pokrenut cu akciju da se proglasi blazenim svecem.
Jer ako to bude tako tumacenje, u takvim okolnostima SDA postaje opasnost 3 kategorije, koju ce malo bolji rezultat NiP-a i SDP-a automatski izbaciti iz vlasti, ali ce se onda moci UZP-ovski HDZ isto tako izbaciti iz vlasti, pa makar imao 20 delegata u DN.
Medjutim, vracam se na to, da je prijedlog zakona dosao od gestapovca iz Bavarske, a da je napisan na Pantovacaku, cisto sumnjam da ce se ostaviti takva mogucnost tumacenja...
Ja želim promjene.seksi_ideje wrote: ↑03/12/2022 15:55 Niko od vas i ne zeli promijene koji se bunite, jer vi ne znate zivjeti sa promjenama. Covjek ne moze ne napraviti odluku a mnogi su ovdje donijeli odluku da eto SDA opet nije tako losa. Ma fuj, bljuje mi se!
Jok. NiP-ov glasačAthlon64 wrote: ↑03/12/2022 16:00Pa evo iz ovog boravka na forumu sam shvatio da ima dosta HDZ glasaca (clanova) aktivnih - sto je za pohvalu, koji svakako ne vole ovu zemlju.
A ne znam da li neko ko voli ovu zemlju i ko je glasao za bosnjacke stranke - treba uopste da postavi takvo pitanje?
Tako da je vjerovatno taj koji to pita - neki HDZ-ov glasac, nisam upratio jos sve.
A cekaj, ovo pisu neki Bosnjaci ili ?Hakiz wrote: ↑03/12/2022 16:04Ja želim promjene.seksi_ideje wrote: ↑03/12/2022 15:55 Niko od vas i ne zeli promijene koji se bunite, jer vi ne znate zivjeti sa promjenama. Covjek ne moze ne napraviti odluku a mnogi su ovdje donijeli odluku da eto SDA opet nije tako losa. Ma fuj, bljuje mi se!
I mislim da ostanak HDZ i SNSD u vlasti nije promjena, makar bio izbačen SDA.
U ovom je razlika: "Vi" se (trenutno, a kako diskusije idu, ne samo trenutno nego i dugoročno) zadovoljavate samo izbacivanjem SDA. Ja mislim da to nije dovoljno. Ako se ne izbace HDZ i SNSD ništa nije napravljeno izbacivanjem samo SDA.
Znaci SDA skola opet, huh.Hakiz wrote: ↑03/12/2022 16:04Jok. NiP-ov glasačAthlon64 wrote: ↑03/12/2022 16:00
Pa evo iz ovog boravka na forumu sam shvatio da ima dosta HDZ glasaca (clanova) aktivnih - sto je za pohvalu, koji svakako ne vole ovu zemlju.
A ne znam da li neko ko voli ovu zemlju i ko je glasao za bosnjacke stranke - treba uopste da postavi takvo pitanje?
Tako da je vjerovatno taj koji to pita - neki HDZ-ov glasac, nisam upratio jos sve.![]()
Jest sda opasnija po drzavu....snsd i hdz su otvoreni i trajni nrprijatelji BIH oni to i ne kriju...
Glasaci iz Republike Srpske i dijelova gdje su Hrvati vecina su rekli svoje: njima je super. Zele da HDZ i SNSD nastave vladati. Tamo gdje su Bosnjaci vecina je situacija drugacija i tamo nema vecine za SDA. Postovati demokratsku odluku glasaca i nek se formira Nova vlast, makar i nek bude jedno zlo manje.Hakiz wrote: ↑03/12/2022 16:04Ja želim promjene.seksi_ideje wrote: ↑03/12/2022 15:55 Niko od vas i ne zeli promijene koji se bunite, jer vi ne znate zivjeti sa promjenama. Covjek ne moze ne napraviti odluku a mnogi su ovdje donijeli odluku da eto SDA opet nije tako losa. Ma fuj, bljuje mi se!
U ovom je razlika: "Vi" se (trenutno, a kako diskusije idu, ne samo trenutno nego i dugoročno) zadovoljavate samo izbacivanjem SDA. Ja mislim da to nije dovoljno. Ako se ne izbace HDZ i SNSD ništa nije napravljeno izbacivanjem samo SDA.
Vidi, izuzetno cijenim tvoju iskrenost. Upoznao sam jako puno ljudi sa kojim apsolutno ne dijelim nista zajednicko ni po kojem osnovu, ali generalno imam neki ljudski respekt prema njima, bez obzira koliko je mozda moj stav objektivno i cinjenicno ispravniji od njihovog, medjutim ljudi razmisljaju drugacije i to je kraj.
Pa onda mi je tvoj stav jasan i ja ga postujem, iako se dijametralno razlikuje od mog.
Podrzavam vlast bez HDZ....neaktivni sam clan SDP..
Pa iz tvojih upisa, nisam dugo na forumu, ali bas otvoreno navijas za HDZ, tako da nije bilo tesko skontati.seksi_ideje wrote: ↑03/12/2022 16:25Ja stvarno ne mogu razumijeti odakle tebi da sam ja glasac HDZ-a. Ja ne znam kako je to moguce, al eto
Da, ovo pišu neki Bošnjaci, barem se tako predstavljaju.Athlon64 wrote: ↑03/12/2022 16:05A cekaj, ovo pisu neki Bosnjaci ili ?Hakiz wrote: ↑03/12/2022 16:04
Ja želim promjene.
Koja sizofrenija na ovom forumu wtf.
Da ti skratim muke, od sajbera neces nikada dobiti nista konkretno, osim pamfleta izdiktiranog u centrali NiP-a i parafraziranog i prepricanog Dinonog posta sa Facebooka od sinoc...Athlon64 wrote: ↑03/12/2022 15:43Upravo sam pitao da mi neko objasni ovu kontradiktornost i onda dobijem od jednog clana foruma (@sajber87) kilometarski post koji mi nije odgovorio ni priblizno na pitanje.
@Hakiz ima opet svoje teorije zavjere kako trojka navodno radi protiv drzave BiH zajedno sa HDZ-om - i ja se najiskrenije nadam da to nije istina i da ce se iskoristiti sansa da se HDZ izbaci iz vlasti gdje god moze.
Nije problem HDZ u vlasti, Dayton je to napravio i tako je kako je. Problem je sto HDZ sa 7% ima 1/3 vlasti, odnosno 1/2 u FBiH.seksi_ideje wrote: ↑03/12/2022 16:10Glasaci iz Republike Srpske i dijelova gdje su Hrvati vecina su rekli svoje: njima je super. Zele da HDZ i SNSD nastave vladati. Tamo gdje su Bosnjaci vecina je situacija drugacija i tamo nema vecine za SDA. Postovati demokratsku odluku glasaca i nek se formira Nova vlast, makar i nek bude jedno zlo manje.Hakiz wrote: ↑03/12/2022 16:04
Ja želim promjene.
Pa zar osmorka nije promjena i otklon od SDA politike?
Ma ja mislim da se ipak predstavljaju tako, evo npr. ovaj clan foruma @seksi_ideje kaze da nije clan HDZa, a otvoreno se vidi da jeste, ako ne HDZ, onda neke slicne stranke iz udruzenja.
Ja ne navijam za HDZ. HDZ se zaobici ne moze a trenutno nebi bilo ni pametno jer Hrvati sa ogromnom vecinom glasaju za stranke iz tog famoznog HNS-a.Athlon64 wrote: ↑03/12/2022 16:26Pa iz tvojih upisa, nisam dugo na forumu, ali bas otvoreno navijas za HDZ, tako da nije bilo tesko skontati.seksi_ideje wrote: ↑03/12/2022 16:25
Ja stvarno ne mogu razumijeti odakle tebi da sam ja glasac HDZ-a. Ja ne znam kako je to moguce, al eto
Naravno, i ja sam apsolutno za to, ali opet ako postoji 1% sanse da se izbaci HDZ tome dajem prioritet.seksi_ideje wrote: ↑03/12/2022 16:30Ja ne navijam za HDZ. HDZ se zaobici ne moze a trenutno nebi bilo ni pametno jer Hrvati sa ogromnom vecinom glasaju za stranke iz tog famoznog HNS-a.
Ja sam da se SDA izbaci iz svih sfera drustva. Od clana predsjednistva sve do vrtica. Iskorijeniti tu sektu iz politickog zivota.