Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Login77777

#62302 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

noviforumas wrote: 02/12/2022 13:54 Nema potrebe za nagadjanjem i teorijama urote kad se sve ionako zna. US ne smije nista da uradi jer je pod pritiskom stranaca, a pod pritiskom je jer stranci shvataju da bi Schmidtove izmjene pale - jer su asicare protuustavne.
Sad je na DFu sta ce. Hoce da ne prihvate ovo ili idu u vlast sa SDA po Smitovom. Zanimljivo…
noviforumas

#62303 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Login77777 wrote: 02/12/2022 14:00
noviforumas wrote: 02/12/2022 13:54 Nema potrebe za nagadjanjem i teorijama urote kad se sve ionako zna. US ne smije nista da uradi jer je pod pritiskom stranaca, a pod pritiskom je jer stranci shvataju da bi Schmidtove izmjene pale - jer su asicare protuustavne.
Sad je na DFu sta ce. Hoce da ne prihvate ovo ili idu u vlast sa SDA po Smitovom. Zanimljivo…
Kakav DF? Vlast u FBiH je Osmorka + HDZ, to je gotova stvar.
dr_Evil

#62304 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Login77777

#62305 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

noviforumas wrote: 02/12/2022 14:02
Login77777 wrote: 02/12/2022 14:00

Kakav DF? Vlast u FBiH je Osmorka + HDZ, to je gotova stvar.
Nije gotova stvar.
noviforumas

#62306 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Ne želeći da nam ustupi dokaze i ne dozvolivši da ih snimimo, kako bi ih objavili, Nikšić nam je dao na uvid fotografije koje se nalaze u njegovom mobitelu. Na fotografijama se vide glasački listići za izbor članova Doma naroda PSBiH. Na oba listića je uredno, kako je i predviđeno pravilima, prekrižen kvadratić uz stranku PDP. Razlika je samo u tome što se na jednoj fotografiji vidi muška, a na drugoj ženska ruka, za koje može pretpostaviti da se radi o Grbiću i Gajić.
Neki James Bond fazon, kamera u dugmetu na kosulji i slicno 8-)
sajber87

#62307 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

I pretpostavljao sam da je ovako bilo, salkic je onaj nevazeci listic a stanivukovicevi su 2 za sds, df i zeleni su mijatovic( indirektno za snsd)
House

#62308 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by House »

neko iz PDP-a 100%
noviforumas

#62309 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Pa citajte tekst
Međutim, po svemu sudeći Vukanović se izgleda prilično "zaletio" sa optužbama, jer kako smo uspjeli saznati iz pouzdanih izvora, putem nepravilno zaokruženog listića, čija je validnost trenutno upitna, glasao je Milan Savanović, zastupnik upravo Liste za pravdu i red.

Također, saznajemo da bi na kraju listić na kojem je zaokružen naziv stranke umjesto kvadratića pored naziva mogao čak biti proglašen važećim, jer se na njemu jasno vidi namjera birača za koga želi glasati. Ipak, konačnu riječ o svemu će dati CIK BiH.

Također smo saznali da su oni koji su "greškom" glasali za SDS umjesto za PDP navodno zastupnici upravo PDP-a u NSRS, ali spadaju u red onih kojima se "ne gadi" biti blizak sa vladajućim SNSD-om.
Novak20

#62310 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

animus wrote: 02/12/2022 13:07
Evo dijelova sporazuma:
- Žurno provesti, a najkasnije u roku od šest (6) mjeseci od uspostave vlasti na svim nivoima, ograničene promjene Ustava Bosne i Hercegovine i usvojiti izmjene i dopune Izbornog zakona Bosne i Hercegovine u skladu sa odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i presudama Evropskog suda za ljudska prava. Ova mjera uključuje reformu koja će zaštititi kolektivna prava i individualna prava u skladu sa Ustavom Bosne i Hercegovine i odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, te u skladu s presudama Evropskog suda za ljudska prava (Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i domovi naroda)
- Reforma sigurnosno-obavještajnog sistema koji će biti u funkciji zaštite, stabilnosti i sigurnosti Bosne i Hercegovine i svih njezinih stanovnika;
- energetska infrastruktura (povećanje energetske nezavisnosti poticanjem projekata energetske opskrbe iz obnovljivih izvora, izgradnjom toplovoda i plinovoda ondje gdje postoji infrastrukturna osnova za ove projekte, reformom elektroprivrednih preduzeća u vlasništvu Federacije BiH te nastavkom realizacije ključnih energetskih projekata);
- Reforma cjelokupnog javnog RTV sistema Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine u skladu sa Ustavom.

Nema nista od posrednog izbora u parlamentu BiH, to je jasno iz ranijeg peridoa kad je taj prijedlog bio na stolu tako da ostaje samo posebna izborna jedinica koja ce garantovati HDZu stalnu poziciju člana predsjedništva.
Nacionalni kanal nije napravljen nego je napravljen privatni kanal HDZa za kojeg niko trenutno ne daje pare. Javno se prica da će ga sada dobiti i da ce biti FTV2 kanal. Naravno da Hrvati i dalje nece placati pretplatu i zna se koce to i dalje finansirati. Srbi svakako duguju bruku para TV BiH i ne misle tu nista promijeniti.
Stavio sam ti ovaj dio u vezi plinovoda i njihov uslov za prikljucenje je bio osnivanje plinovoda HZ HB. Na žalost svih nas nisam tu ništa pogriješio. Samo bi ti dodao još jedan dio koji sam tek maloprije primjetio. Reforma elektroprivrednih preduzeća. Planira se i pljačka EP BiH 100% jer su nedavno tražili da im se ustupi el. energija po bagatelnoj cijeni. Nebi me cudilo da ce i to biti u pregovorima. Ne znam kakva reforma je tu inace potrebna jer Ep BiH je jedna od rijetkih firmi koja odlicno posluje za razliku od HZ HB koja je u velikim gubicima.

SDA mi je išla na živce sa stalnim popuštanjem Covicu i malo mi je bilo drago da ce se konacno stati u kraj tome. Ispade da su oni bili mala maca sta ovi hoce da urade.
Malo pojašnjenje:

Sporazum se odnosi na sve nivoe vlasti u BiH. Od vrha preko entiteta do kantona/županija. Samim tim, u razgovore, pregovore i dogovore su uključene one stranke koje imaju mogućnost da ih realiziraju što znači da u srpskoj i hrvatskoj politici nema dilema oko toga što su legitimni interesi, želje, mogućnosti i tko to na kraju može potvrditi u institucijama BiH, RS, F BiH, DB, ž/k.

Bošnjačka politika sa druge strane je tu puno kompleksnija ali u odnosu na s-h želje puno kompaktnija nego što se misli ili predviđa u komentarima forumaša. Igrati će se toplo-hladno, dobar-loš policajac i sve tako dok im sudija koji kanalizira procese zbog nekooperativnosti ne krene uvaljivati žute kartone i druge kazne ili bolje rečeno nagrade "kooperativnijoj" h-s strani koja opet igra ja tebi, ti meni nastojeći privoliti bošnjačku politiku na svoju igru u sasvim konkretnim stvarima.

Kada malo pogledam teme koje se otvaraju Sporazumom, mogu da upitam što se čekalo ? Problemi se ne guraju pod tepih nego se rješavaju. Ne silom, nego milom i dogovorom uz vaganje da li rješenje donosi više štete ili koristi i to ne jednom narodu u BiH nego svima generalno.

Da probam to objasniti na primjeru plinovoda. BiH ima jedan plinovod star 40 godina i nema rezervnih odnosno skladišnih kapaciteta te pokriva istočni i centralni dio države. Plinovodom upravljaju dvije entitetske kompanije, plin kao "tranzicijski" energent na naše malo tržište dolazi iz Rusije iz dva pravca i stvarno smo ovisni o ventilima u tuđim rukama.

Hrvatskoj politici i ekonomiji je sa druge strane stalo da se pod pretpostavkom privrednog razvoja zapadni i jugozapadni dio države uključi u gradnju plinovoda koji bi isporučivao azerbedžanski, američki ili bilo čiji drugo ukapljeni plin iz terminala u Hrvatskoj te da u tom smislu energetski ne zavise ni od koga osim RH. U tom smislu im ne odgovara da kontrolu nad biznisom prepuste nekom drugom i žele svoju firmu poput Gas-Resa ili BH gasa u kojima nema Hrvata u upravljačkim strukturama.
Politički gledano, ono što odgovara hrvatskoj politici i ekonomiji, ne odgovara b-s politici jer stvara konkurenciju ali sa aspekta potrošača, ja bih bio najsretniji da uvijek imam pouzdanu opskrbu plinom i to po nižoj cijeni.

Ovo za reformu ee sektora ne odnosi se na nekakvo ustupanje jeftine energije Hrvatima nego na gradnju obnovljivih izvora energije i postupno gašenje uporabe uglja kao energenta. To smo uostalom svi zajedno potpisali u međunarodnim sporazumima pa nema smisla insinuirati nešto čega nema i neće biti. Hercegovina se brže od ostalih usmjerava na sunce i vjetar ali joj ipak fali plin za potpun razvoj.
Spit_fire

#62311 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Dokle su vas doveli da vjerujete da su ljudi koji su prezivjeli genocid i logore glasali protiv BiH a okorjeli cetnici u korist...i vise njima vjerujete iz nekog razloga

Fino sam napisao jos ljetos kad je bila prica oko IZ

Ubjedice vas da smo se sami ubijali, da je UZP montirana optuznica
dr_Evil

#62312 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 02/12/2022 14:19 Dokle su vas doveli da vjerujete da su ljudi koji su prezivjeli genocid i logore glasali protiv BiH a okorjeli cetnici u korist...i vise njima vjerujete iz nekog razloga

Ja apsolutno vjerujem da su ljudi koji su prezivjeli genocid i logore glasali protiv BiH, a niti jedan okorjeli cetnik nije glasao u korist(nemam pojma na koga mislis).

Ti mozda mjeris prema sebi, a to nije tacna mjera. Uzmi samo poslijeratni kriminal sa privatizacijom i reci: "ljudi koji su prezivjeli genocid i logore ne mogu unistiti svoju BiH", i reci jel tacna izjava.
Spit_fire

#62313 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

meridiyan wrote: 02/12/2022 11:46
laik1981 wrote: 02/12/2022 10:56

Sa formiranjem vlasti se zuri zbog uslova koje je EU postavila za kandidatski status..
"Ankara je još 1964. godine potpisala sporazum o pristupanju Evropskoj ekonomskoj zajednici, preteči EU, a postala je kandidat za ulazak u uniju na samom kraju prošlog vijeka. Pristupni pregovori su počeli u oktobru 2005. godine i dosad su završeni samo o jednom od 30 poglavlja. "
Taj kandidatski status je tolika ubleha da ja ne mogu vjerovat da neko smatra to necim velikim.

Evo konkretno pitanje:

EU NAS NIKAD ALI NIKAD NECE PRIMIT DOK IMAMO DVA ENTIETA I OVAKAV ETNICKO SEGREGACIJSKI ZAKON

E sad nek mi neko objasni kako ce nas primit kad mi ne da ne napredujemo u stvarima koje sam naveo, nego dapace..EU forsira dodatno produbljenje ovog i govori da ce nas primit.

Kakav bolan kandidatski status...sarena laza

Evo da jos jednom nacrtam:

A_________BiH________B

Znaci ubjedju nas da prodamo drzavu i da cemo tako stici do tacke A krecuci se prema tacici B....

Znao sam da smo ogranicen i lakovjeran da ne kazem glup narod, al da smo ovoliko to fkt nisam

Eno sad govore kosovu da ih podrzavaju a traze im da formiraju para drzavu na svom teriotriju...sutra ce ih ostavit na milost srbima i rec to je za vase dobro
Last edited by Spit_fire on 02/12/2022 14:29, edited 1 time in total.
Spit_fire

#62314 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 02/12/2022 14:23
Spit_fire wrote: 02/12/2022 14:19 Dokle su vas doveli da vjerujete da su ljudi koji su prezivjeli genocid i logore glasali protiv BiH a okorjeli cetnici u korist...i vise njima vjerujete iz nekog razloga

Ja apsolutno vjerujem da su ljudi koji su prezivjeli genocid i logore glasali protiv BiH, a niti jedan okorjeli cetnik nije glasao u korist(nemam pojma na koga mislis).

Ti mozda mjeris prema sebi, a to nije tacna mjera. Uzmi samo poslijeratni kriminal sa privatizacijom i reci: "ljudi koji su prezivjeli genocid i logore ne mogu unistiti svoju BiH", i reci jel tacna izjava.
Ma govorim generlano...ne znam evo ko je glaso kako ko sto niko ne zna...al mi je puno vjerovstnije da su srbi podrzali dodika jer im je ionako ista ideologija, plus ako je kanull sta, nego li neko bosnjo....al dzaba krivi svoje pa makar
noviforumas

#62315 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Nismo mi bas toliko naivni. Apsolutno svi znaju da od EU nema nista, samo nekima trenutno odgovara da se pravimo da ima, nekima ne.
Spit_fire

#62316 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

noviforumas wrote: 02/12/2022 14:27 Nismo mi bas toliko naivni. Apsolutno svi znaju da od EU nema nista, samo nekima trenutno odgovara da se pravimo da ima, nekima ne.
Daj boze da si upravu....mada iskustvo kaze da jedino dje smo jaki je kad dodje 12i5 da se borimo vezanih ruku stjeranj u cosak
dr_Evil

#62317 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 02/12/2022 14:26

Ma govorim generlano...ne znam evo ko je glaso kako ko sto niko ne zna...al mi je puno vjerovstnije da su srbi podrzali dodika jer im je ionako ista ideologija, plus ako je kanull sta, nego li neko bosnjo....al dzaba krivi svoje pa makar
Uopste je nebitno, ja vjerujem da su PDP-ovci podrzali dodika. Vjerujem i da se u PzP-u podrzali DOdika indirektno. Bacen glas je podrzan glas.

Kako god, Baja je ostao Baja.
guruguru95

#62318 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

Spit_fire wrote: 02/12/2022 10:41
A_A_AKCIJA wrote: 02/12/2022 10:33

Moraš se malo više potruditi.

Možeš pisati svoje konstrukcije i izmišljotine i biti proglašen lažovom. Samo ja sam te nekoliko puta uhvatio u laži.

Možeš pronaći nešto konkretno, iznijeti dokaze i onda će to biti kritika.

Ti, u skladu sa nickom, bljuješ vatru i radiš ovo prvo. Iz aviona se vidi da je tvoja agenda "svi su isti, ali SDA makar znamo, a ovi će meščini izdati". Nisi tu da vodiš diskusiju, nego da širiš propagandu.

Da sjedimo u društvu, davno bih te prekrižio, ali ovi čitaju i drugi, pa moram da ti odgovorim.
Sta si bolan ti :lol:
...optuzio si me da lazem za koga sam glasao a ima 20 postova u kojima sam isto rekao :lol:

Citiro Dinu naso video gdje kaze ..al eto opet kae ja lazem, pa eto onda i dino laze...sta god neko kaze ti svoje okrenes i napises sto te zanima...sad ste poceli pisati stvari bez ikakvog osnova, u fazonu neko te pita kako se zoves ti kazes e jes ova kisa dosadna :lol:

...al to ie sve do tvoje percepcije pogrsene, evo ovaj drugi forumas ti je napiso doslovno isti stvar ko ja al on ti je ozbiljan a ja sam tj bot..nek ti i on ponovi jos koji put svoj stav i njega ces pocet hvatat u lazima navodnim...

Trazite jednoumlje i diktaturu...napiso sam sto pozitivnih stvari o trojci pogotovo za KS, al ovaj nacin na koji se ide u vlast na FBiH je za osudu...AL DJES REC SLOVA KONTRA VELIKOG
VODJE....branite neodbranjivo
:thumbup: Ma samo na ignore pa neka slave kult ličnosti između sebe privatno, do mile volje :thumbup:
Pandakonda

#62319 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

Spit_fire wrote: 02/12/2022 14:24
meridiyan wrote: 02/12/2022 11:46

"Ankara je još 1964. godine potpisala sporazum o pristupanju Evropskoj ekonomskoj zajednici, preteči EU, a postala je kandidat za ulazak u uniju na samom kraju prošlog vijeka. Pristupni pregovori su počeli u oktobru 2005. godine i dosad su završeni samo o jednom od 30 poglavlja. "
Taj kandidatski status je tolika ubleha da ja ne mogu vjerovat da neko smatra to necim velikim.

Evo konkretno pitanje:

EU NAS NIKAD ALI NIKAD NECE PRIMIT DOK IMAMO DVA ENTIETA I OVAKAV ETNICKO SEGREGACIJSKI ZAKON

E sad nek mi neko objasni kako ce nas primit kad mi ne da ne napredujemo u stvarima koje sam naveo, nego dapace..EU forsira dodatno produbljenje ovog i govori da ce nas primit.

Kakav bolan kandidatski status...sarena laza

Evo da jos jednom nacrtam:

A_________BiH________B

Znaci ubjedju nas da prodamo drzavu i da cemo tako stici do tacke A krecuci se prema tacici B....

Znao sam da smo ogranicen i lakovjeran da ne kazem glup narod, al da smo ovoliko to fkt nisam

Eno sad govore kosovu da ih podrzavaju a traze im da formiraju para drzavu na svom teriotriju...sutra ce ih ostavit na milost srbima i rec to je za vase dobro
Prijatelju, EU je vrlo jasno rekla u 14 prioriteta sta moramo odraditi da bi napredovali. EU nece uslovljavati bosnu entitetima jer zna da je to nemoguca misija a plus ti u EU imas jednu belgiju koja skoro funkcionise na istom principu. A da ne govorim Kipar koji maltene ima vojnu granicu između dvije strane.

Lijepo je napisano:

Temeljno unaprijediti institucionalni okvir, uključujući i na ustavnom
nivou, kako bi se:

uvela klauzula o zamjeni kako bi se državi nakon pristupanja
omogućilo privremeno ostvarivanje nadležnosti drugih nivoa
vlasti radi sprečavanja i otklanjanja povreda prava EU;

osiguralo da su svi organi uprave zaduženi za provedbu
acquis-a zasnovani isključivo na profesionalizmu i da se
ukloni pravo veta u procesu donošenja odluka, u skladu s
acquis-em;

Ovdje su vrlo jasno dali do znanja da nece cackati entitete nego da samo zele vrlo jasno definisan mehanizam da niti jedan entitet nece moci blokirati usvajanje zakona koji se ticu usklađivanja sa evropskim zakonodavstvom.

Niti ce se formirati kakve para drzave niti ce se Bosna raspasti, treba zavrnut rukave i krenuti raditi tacku po tacku sto moras zavrsiti. EU da ne zeli BiH imala bi odnos sa nama kao sa Turskom.
Bosanski_kralj

#62320 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosanski_kralj »

Ako će ovo društvo, ova država, biti ovakvo kao do sad, nepravedno i zločinačko prema svojim poštenim građanima, onda brt neka i ne postoji.

Ja bih trebao biti patriota, dok drugi sa pričom o vjeri, državi, naciji...se bogate, prave svojoj djeci svadbe od milion maraka i sl., a ja kad potrošim na svoje dijete 50-100 KM, već moram gledati da iste te pare na nečem drugom ušparam.

I za hiljadu drugih loših stvari iz svakodnevnice običnog čovjeka, nije kriv ni Dodik ni Čović, već "naše" patriote.
Spit_fire

#62321 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Bosanski_kralj wrote: 02/12/2022 14:50 Ako će ovo društvo, ova država, biti ovakvo kao do sad, nepravedno i zločinačko prema svojim poštenim građanima, onda brt neka i ne postoji.

Ja bih trebao biti patriota, dok drugi sa pričom o vjeri, državi, naciji...se bogate, prave svojoj djeci svadbe od milion maraka i sl., a ja kad potrošim na svoje dijete 50-100 KM, već moram gledati da iste te pare na nečem drugom ušparam.

I za hiljadu drugih loših stvari iz svakodnevnice običnog čovjeka, nije kriv ni Dodik ni Čović, već "naše" patriote.
Kako nije? Nasi i da su htjeli nisu mogli nista na drzvanom nivou uradit, a to je stub da bi jacao ekonomiju...svakako nisu ni htjeli nego dapace...al opet ne amnestira separatiste
tandmand

#62322 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

Ovaj ruski faktor hara zapadnim balkanom ...
Ruski agenda se provodi preko VP Schmidta, Palmera, Escobara, Sattlera...
Pa šta oni misle na Kosovu praviti Južnu Osetiju. Prekucali su Lavrova i njegov veto u UN, jer u BiH politički podržavaju štovatelje UZPa i geonicida a žrtve tjeraju u aparthejd i geto.
Maligni ruski faktor koji svi analitičari kao mantru ponavljaju iz nevidljive faze prešao u vidljivu, tj, metastazirao na predstavnike Zapada i sada oni kao zombiji ispunjavaju rusku agendu na Zapadnom balkanu.
Tajo, strah me je ... kažu Schmidt i Escobar nasamo pričaju ruski ....
Odluka o formiranju Zajednice srpskih opština na Kosovu će biti implementirana, izjavio je 1. decembra specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel Escobar na online konferenciji u organizaciji Atlantskog savjeta.

On je rekao da je to jedna od obaveza u okviru dijaloga Srbije i Kosova pod pokroviteljstvom Evropske unije.

“To je pravno obavezujuća odredba. Ona je pravno obavezujuća za Srbiju, za Kosovo i za EU i upravo zbog toga što podržavamo dijalog, to je i naša obaveza. Tako da da, trebalo bi da bude implementirana i bit će implementirana”, rekao je Escobar.
Hakiz

#62323 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

GandalfSivi wrote: 02/12/2022 05:54
Prpa.ba wrote: 02/12/2022 01:09

Da, reforme nisu bile moguce kada su u vlasti bili SNSD, HDZ i SDA.

Sada kada su u vlasti SNSD, HDZ i ex-SDA, sigurno nas ocekuju pomaci naprijed. :mrgreen:
Pisi OHR-u, ne znam sta drugo da ti kazem. Lik je HDZ faktifki defaultom proglasio (za sada barem). Ovim “nasima” treba dati sansu da barem ispred svojih vrata pociste, pa ako ne urade ni to, treba ih opravdano prozivati. Ove nebuloze tipa izdaje, crnih lista i slicno su samo zesci populizam, brought to you by SDA kuhinja…
Crne liste SAD je populizam SDA?

Marinka ti?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#62324 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Spit_fire wrote: 02/12/2022 14:56
Bosanski_kralj wrote: 02/12/2022 14:50 Ako će ovo društvo, ova država, biti ovakvo kao do sad, nepravedno i zločinačko prema svojim poštenim građanima, onda brt neka i ne postoji.

Kako nije? Nasi i da su htjeli nisu mogli nista na drzvanom nivou uradit, a to je stub da bi jacao ekonomiju...svakako nisu ni htjeli nego dapace...al opet ne amnestira separatiste
Kantoni imaju toliko široke ovlasti, zajedno sa lokalnom samoupravom, da se itekako u ovom domenu moglo mnogo toga uraditi. da ne govorim da se na federalnom isto tako moglo i pored HDZa.

jebote život, ima firmi na koje nijedna granata pala nije, giganata, koje su do temelja opljačkane, kadar iznabijan nogom, a drugi poslušni kadar se obogatio zajedno sa mecenama. toliko puta ispričana priča da je više degutantno.

da ne pričamo o nepostojanju ikakve volje da se omogući povratak, da se smišljeno radi na tome i tako razjebe koncepcija RS.

pa ono što radi Izrael, i zbog čega ga osuđuje cijeli svijet, mi smo de facto imali u ustavu ugrađeno da možemo. ali draže je dobiti glas u opštini bitnijoj od deset drugih i povratnicima ne davati razlog da se vraćaju.

poslije toliko godina krađe, razjebavanja, šurovanja sa najvećim zločincima, kriminalcima, pokroviteljstvom najvećih ratnih profitera, poslije svog kapitala u međunarodnoj zajednici spičkanog na donacije i opet njihovu krađu SADA se neko našao da morališe o patriotizmu.

koga bolan jebete više?

narod htio, narod dobio. i mrš.
Hakiz

#62325 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Thorgerson wrote: 02/12/2022 10:33
A_A_AKCIJA wrote: 02/12/2022 10:14

Ima

Razlika je što u Trojci, koja četiri godine upravlja Kantonom Sarajevo, nema koruptivnih afera, što se domaćinski upravlja resursima i što konačno ima novca da se počnu mijenjati stvari na bolje. To građani vide i zato su im dali povjerenje na ovim izborima.

DF je bio dio te priče i zabio nož u leđa, srušio vladu, da bi ušao u vlast sa HDZ-om i SDA u Federaciji i nivou države. Šta god su rekli, slagali su, zaključno sa jučerašnjim izborom DFovca za podpredsjednika NSRS, četvrtom rukom za Mileta...

Za SDA bi mi trebao jedan poduži esej. Izdaja revizije presude protiv Srbije, pokradene milijarde, respiratori, diplome, kriminal kao primarna djelatnost...

Razlika je što jedni lažu, kradu, kupuju glasove, a drugi to ne rade.
Razlika evo u KS u odnosu na SDA.
- porodilje 1000 KM
- djeca besplatni udzbenici
- utopljavanje skola i objekata
- nove trole
- nova pruga
- pruga za hrasnicu

Ovo bacih na prvu...i ovo je uradjeno za polumandat USRED KORONE!!!

SDA bagra pravi 1.5km onog puta do vlakova od 2014. Godine. Tad je planirano da se pocne. Jos nije zavrseno. Mislim eto jedan primjercic.
Hm, nije to baš tako kako ti se čini...
Locked