Sta to znaci!? Čije su institucije!? Nisu naše,to je sigurno. Pod ovim našim,mislim na nas obične građane ove zemlje. U ovoj zemlji se ubijaju djeca i nikom ništa. Čitav sistem stane u zaštitu ubice. Ko nas u osnovu štiti!? Niko! I to je fakat. Ovo je država pojedinaca i manjih grupa koji imaju od nje koristi. Kako se i na koji način zapošljava u državne firme i institucije!? Gdje je država!?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
CrveniKuk
#61551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- duh_sa_sjekirom
#61552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nismo mi izgubili državu, mi samo nemamo ljude koji istu znaju voditi.
Ovo što imamo, mahom su svrha sami sebi...Čekaju da im stranci naprave i urede državu dok oni glade jaja i sisaju državnu sisu...
-
laik1981
#61553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo boldirano prvenstveno, a zatim i eventualni gubitak kontrole i uticaja nad pravosudjem, policijom i sluzbama za inspekcijske poslove.. Obim kriminalnih radnji u kojima su oni ucestvovali je nezamislivih razmjera, a gubitkom vlasti ce postati izlozeniji i ranjiviji..duh_sa_sjekirom wrote: ↑29/11/2022 21:53 Osim ličnog interesa-gubitka pipe i izvanrazumne želje za vlašću, ja ne vidim drugi racionalan razlog za ovoliku hajku i kuknjavu oko formiranja vlasti....
-
guruguru95
#61554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
O tome sam i ja pisao i upravo to je ono što mi najviše smetaPrpa.ba wrote: ↑29/11/2022 21:28Cak i kada se mora ici u vlast sa HDZ-om i SNSD-om, u tu vlast se ne moze ici na nacin da se dalje unistava pregovaracku poziciju Bosnjacima, ili da se Bosnjacima izuzimaju odredjene poluge moci zarad zelja HDZ-a, SNSD-a i Ambasada koje ih pomazu.
Isti ovaj rezultat, dakle ulazak amorfne mase SDA otpada i SDP-a u vlast sa HDZ-om, mogao se postici bez nepotrebnih izjava i felacija Covicu. Potpisite neki sporazum, bez suvisne price, recite da se nadate najboljem i da ce partner u nastavku rada manje blokirati procese i gotovo. Istovremeno pruziti podrsku sudskim procesima koji imaju za cilj staviti van snage zagrebacki izborni zakon koji je nametnuo OHr.
Umjesto toga, dobili smo zdusno prihvatanje zagrebackog izbornog zakona, razmjenu njeznosti sa ustasama, i fakturisanje dekada zlocina i blokada u pravcu SDA.
-
palermo
#61555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
de bolan, ne lupaj i nemoj prosipati te populističke fraze meni.....CrveniKuk wrote: ↑29/11/2022 22:00Sta to znaci!? Čije su institucije!? Nisu naše,to je sigurno. Pod ovim našim,mislim na nas obične građane ove zemlje. U ovoj zemlji se ubijaju djeca i nikom ništa. Čitav sistem stane u zaštitu ubice. Ko nas u osnovu štiti!? Niko! I to je fakat. Ovo je država pojedinaca i manjih grupa koji imaju od nje koristi. Kako se i na koji način zapošljava u državne firme i institucije!? Gdje je država!?
-
CrveniKuk
#61556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Devedestih nisam otišao,pa neću ni sada. O kakvoj propagandi ja govorim!? Da li sam nešto slagao!? I malo smanji strasti o tome gdje bi ja trebao biti.
-
channel10
#61557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
A_A_AKCIJA
#61558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vi futuristi bi se proslavili sa bilo kakvim argumentom.
Ovako, jeftino lažete za nepismene koji neće izdvojiti dvije minute da dokažu da legitimno predstavljanje u sporazumu ne postoji. Osim u onom koji je potpisao Bakir, tu postoji.
Dakle, po ko zna koji put, lažete i izmišljate u očaju.
-
guruguru95
-
channel10
#61560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Neki dan je bila vijest u vezi sporazuma na klixu i ima legitimno predstavljanje. Potrazi malo na portalu.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/11/2022 22:09Vi futuristi bi se proslavili sa bilo kakvim argumentom.
Ovako, jeftino lažete za nepismene koji neće izdvojiti dvije minute da dokažu da legitimno predstavljanje u sporazumu ne postoji. Osim u onom koji je potpisao Bakir, tu postoji.
Edit: eto ti gore neko vec postavio.
Sta imate za reci?
-
CrveniKuk
#61561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Populističke,navedi primjer da nisam upravu!? Ja te opet pitam,gdje je država!? Država nije samo zastava i granica. Gdje su institucije!? Imamo nivo federacije,pa kantone i opstine!? Čovječe,ona ne postoji na način da bude nama na usluzi,da nam pomaze i olakšavala život u ovoj zemlji. Oteta je i nama odavno ne pripada.palermo wrote: ↑29/11/2022 22:06de bolan, ne lupaj i nemoj prosipati te populističke fraze meni.....CrveniKuk wrote: ↑29/11/2022 22:00
Sta to znaci!? Čije su institucije!? Nisu naše,to je sigurno. Pod ovim našim,mislim na nas obične građane ove zemlje. U ovoj zemlji se ubijaju djeca i nikom ništa. Čitav sistem stane u zaštitu ubice. Ko nas u osnovu štiti!? Niko! I to je fakat. Ovo je država pojedinaca i manjih grupa koji imaju od nje koristi. Kako se i na koji način zapošljava u državne firme i institucije!? Gdje je država!?
- omega369
#61562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDA sa ovim gubi kontrolu nad svojim glasackim tijelom instaliranim po javnim preduzecima jer ce doci novi direktori, upravni i nadzorni odbori, gubi budzete koje je krcmila trideset godina, gubi zastitu sudija i tuzilaca... Jasno da je prpa
Predvidjam izvodjenje svojih rudara na ulice u skorije vrijeme. Vjerovatno cim prvi snijeg padne
Predvidjam izvodjenje svojih rudara na ulice u skorije vrijeme. Vjerovatno cim prvi snijeg padne
-
meridiyan
#61563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bajati sporazum:
– Hitno provođenje Briselskog sporazuma od 12. juna 2022. godine, najkasnije u roku šest mjeseci od uspostave vlasti na svim nivoima, što uključuje provođenje ograničenih ustavnih reformi, usvajanje izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine u skladu sa presudama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Evropskog suda za ljudska prava, te primjenu ostalih načela i elemenata predmetnog sporazuma;
Potpisani sporazum:
– Hitno provesti, a najkasnije u roku od šest mjeseci od uspostave vlasti na svim nivoima, ograničene promjene Ustava Bosne i Hercegovine i usvojiti izmjene i dopune Izbornog zakona Bosne i Hercegovine u skladu s odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i presudama Europskog suda za ljudska prava. Ova mjera uključuje reformu koja će zaštititi kolektivna prava i individualna prava u skladu s Ustavom Bosne i Hercegovine i odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, te u skladu s presudama Evropskog suda za ljudska prava (Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i domovi naroda) – navodi se u sporazumu koji je u ime “Osmorke” potpisao Nikšić, a u ime HDZ-a i stranaka okupljenih oko njega Čović.
-
A_A_AKCIJA
#61564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Super, haj mi kopiraj taj dio pa nam postavi.channel10 wrote: ↑29/11/2022 22:10Neki dan je bila vijest u vezi sporazuma na klixu i ima legitimno predstavljanje. Potrazi malo na portalu.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/11/2022 22:09
Vi futuristi bi se proslavili sa bilo kakvim argumentom.
Edit: eto ti gore neko vec postavio.
Sta imate za reci?
Ja ne mogu da nađem "legitimno predstavljanje"
-
CrveniKuk
#61565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I ja sam htio to napisati,da ne mogu da vidim nigdje legitimno predstavljanje.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/11/2022 22:18Super, haj mi kopiraj taj dio pa nam postavi.
- tramvajtrojka
#61566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa evo dva mjeseca kukaju o izdaji a nigdje izdajeCrveniKuk wrote: ↑29/11/2022 22:20I ja sam htio to napisati,da ne mogu da vidim nigdje legitimno predstavljanje.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/11/2022 22:18
Super, haj mi kopiraj taj dio pa nam postavi.
-
channel10
#61567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ima ozbiljno. Bio je tekst prije par dana gdje se navodi legitimno predstavljanje, ali se ne mogu sjetiti gdje sam ga procitao.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/11/2022 22:18Super, haj mi kopiraj taj dio pa nam postavi.
Valjda neko nadje i postavi.
-
sajber87
#61568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prijatelju proporcionalni sistem koji vazi za parlamente je takav ko skupi pola plus jedan moze napraviti vladu, a ako prizivas vecinski sistem da onaj ko ima najvise glasova vlada imas i to u izboru za clana predsjednistva gdje je bakir pometen od denisa. Da je vecinski i za parlamente opozicija bi se ujedinila i opet pomela sda. Savjet za sda dobronamjeran, neka ode u opoziciju cetiri godine prociste dobro svoje redove vrate se osvjezeni bez starih kompromitovanih kadrova i bore za vlast u demokratskoj atmosferi i konkurenciji. Ovo bi za njih bilo najbolje ali sumnjam da su spremni za to bez totalnog rata unutar sebe.duh_sa_sjekirom wrote: ↑29/11/2022 21:06Pa dobro, možda i nije pošteno da stranka koja osvoji najviše glasova ne bude dio vlasti. Ali, jebiga, takav je sistem...A i oni bi se trebali zapitati zašto niko neće s njima, od toliko stranaka u tzv probih dijelu...
-
Lug
#61569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
vec spominjano. Smit je drugi dan nakon nametanja IZ javno rekao da je za njega sa ovim nametanjem IZ zavrsen slucaj Ljubic. Otkud sad da se povlaci pitanje izbora Predsjednistva. Znaci i pored sto MZ smatra da odluka US je izvrsena, osmorka je ponovo stavlja na rasprava. Pa sta je to ako nije Covicevo legitimno predstavljanje. Valjda opet da se relaksiraju odnosi, po drugi put.. Jeli to put u gradjansku drzavu za koju se zalazu?CrveniKuk wrote: ↑29/11/2022 21:53Da,i ja bih volio da to vidim!A_A_AKCIJA wrote: ↑29/11/2022 21:50
Gdje?
Haj nam daj neki izvor u kojem piše "legitimno predstavljanje"
- Login77777
#61570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Radi se o ovome gore sto je postavio @meridiyan. Ne pise nigdje „legitimno predstavljanje“ naravno. Pise Predsjednistvo BiH i presude US BiH. A poznato je da nema presude US BiH da je izbor clanaova Predsjednistva mimo Ustava.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/11/2022 22:18Super, haj mi kopiraj taj dio pa nam postavi.
Mozda su pobrkali sa mostarskim sporazumom Bakira Izetbegovica. Tamo ima „legitimno predstavljanje“ u Predsjednistvu BiH.
-
guruguru95
#61571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
"zaštita kolektivnih prava" - "legitimno predstavljanje"
Hitno provođenje Briselskog sporazuma od 12. juna 2022. godine, najkasnije u roku šest mjeseci od uspostave vlasti na svim nivoima, što uključuje provođenje ograničenih ustavnih reformi, usvajanje izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine u skladu sa presudama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Evropskog suda za ljudska prava, te primjenu ostalih načela i elemenata predmetnog sporazuma;
Novo:
Hitno provesti, a najkasnije u roku od šest mjeseci od uspostave vlasti na svim nivoima, ograničene promjene Ustava Bosne i Hercegovine i usvojiti izmjene i dopune Izbornog zakona Bosne i Hercegovine u skladu s odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i presudama Europskog suda za ljudska prava. Ova mjera uključuje reformu koja će zaštititi kolektivna prava i individualna prava u skladu s Ustavom Bosne i Hercegovine i odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, te u skladu s presudama Evropskog suda za ljudska prava (Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i domovi naroda) - navodi se u sporazumu koji je u ime "Osmorke" potpisao Nikšić, a u ime HDZ-a i stranaka okupljenih oko njega Čović.
U posljednjoj verziji koja je danas potpisana, iz sporazuma je izbačen Briselski sporazum, a u sporazumu se pojavljuje "zaštita kolektivnih prava" i izmjene izbornog zakonodavstva koje će obuhvatiti Predsjedništvo BiH i Domove naroda.
Hitno provođenje Briselskog sporazuma od 12. juna 2022. godine, najkasnije u roku šest mjeseci od uspostave vlasti na svim nivoima, što uključuje provođenje ograničenih ustavnih reformi, usvajanje izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine u skladu sa presudama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Evropskog suda za ljudska prava, te primjenu ostalih načela i elemenata predmetnog sporazuma;
Novo:
Hitno provesti, a najkasnije u roku od šest mjeseci od uspostave vlasti na svim nivoima, ograničene promjene Ustava Bosne i Hercegovine i usvojiti izmjene i dopune Izbornog zakona Bosne i Hercegovine u skladu s odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i presudama Europskog suda za ljudska prava. Ova mjera uključuje reformu koja će zaštititi kolektivna prava i individualna prava u skladu s Ustavom Bosne i Hercegovine i odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, te u skladu s presudama Evropskog suda za ljudska prava (Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i domovi naroda) - navodi se u sporazumu koji je u ime "Osmorke" potpisao Nikšić, a u ime HDZ-a i stranaka okupljenih oko njega Čović.
U posljednjoj verziji koja je danas potpisana, iz sporazuma je izbačen Briselski sporazum, a u sporazumu se pojavljuje "zaštita kolektivnih prava" i izmjene izbornog zakonodavstva koje će obuhvatiti Predsjedništvo BiH i Domove naroda.
Last edited by guruguru95 on 29/11/2022 22:32, edited 1 time in total.
-
statixx
#61572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Imaju presude Evropskog suda.
-
sarlo
#61573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vise puta ponovljena laz nikad nece postati istina, ali moze postati opceprihvacena mantra.omega369 wrote: ↑29/11/2022 22:13 SDA sa ovim gubi kontrolu nad svojim glasackim tijelom instaliranim po javnim preduzecima jer ce doci novi direktori, upravni i nadzorni odbori, gubi budzete koje je krcmila trideset godina, gubi zastitu sudija i tuzilaca... Jasno da je prpa
Tako i citirana tvrdnja.
Ukucas izbori.ba i pogledas gdje sda dobija izbore. Buzim, Teocak, Srednja Bosna, Vogosca, Hadzici, Ahatovici, Buca Potok, Hrasno Brdo, Kromolj,...
Da li tamo zive uposlenici javnih institucija i preduzeca?
-
meridiyan
#61574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Covic:Login77777 wrote: ↑29/11/2022 22:25Radi se o ovome gore sto je postavio @meridiyan. Ne pise nigdje „legitimno predstavljanje“ naravno. Pise Predsjednistvo BiH i presude US BiH. A poznato je da nema presude US BiH da je izbor clanaova Predsjednistva mimo Ustava.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/11/2022 22:18
Super, haj mi kopiraj taj dio pa nam postavi.
Mozda su pobrkali sa mostarskim sporazumom Bakira Izetbegovica. Tamo ima „legitimno predstavljanje“ u Predsjednistvu BiH.
Kada smo razgovarali na nižim nivoima, a razgovarali smo sa svim političkim opcijama i unutar hrvatskog naroda kroz HNS, ali i s ostalima, ono što smo željeli, željeli smo da imamo legitimno predstavljanje i to je osnova svega, ja bih kazao, u odabiru – istakao je Čović.
Sumnjam da bi Covic potpisao sporazum da nije iznudio legitimno predstavljanje.
- Student_u_Ostavci
#61575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Rudari su u zadnjih 365 dana protestirali 45 puta.omega369 wrote: ↑29/11/2022 22:13 SDA sa ovim gubi kontrolu nad svojim glasackim tijelom instaliranim po javnim preduzecima jer ce doci novi direktori, upravni i nadzorni odbori, gubi budzete koje je krcmila trideset godina, gubi zastitu sudija i tuzilaca... Jasno da je prpa
Slabo ti to botuješ, imaš ovdje mnogo boljih, ugledaj se.
I ovo za neka hapšenja je komedija
Ispran vam je mozak da dolazi pravna država. Ne, niko neće biti uhapšen. Jer vlast čine ljudi koji su svojevremeno bili dio kriminala kog se sada tobože zgražavaju.