Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

uglavnomja

#34176 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

pinkman wrote: 24/11/2022 23:21
Oslobađajuća Presuda za Ubistvo Dženana Memića: Potrebna je istinska istraga da se riješi ubistvo koja treba krenuti od Alise Mutap, kao mogućeg ubice, potom narkodilera Stojnića i Osmice, pa nadalje; Sudija Perić nije zaslužio javni linč kojem je izložen

https://slobodanvaskovic.blogspot.com/2 ... enana.html
Evo Vaskovic se oglasio
au, ovo je fulio 100%
ocito nije pratio jer je bas polupao loncice

stojnic se pricom o mutapu i automafiji jasno svrstao u ekipu :-) i bio je uzoriti gradjanin koji ispunjava svoju duznost ... dok nije zavrsio na sky aplikaciji
i jos uvalio nermina sehovica, glavnu zvijezdu lakrdije

a osmica? nemam pojma, vjerovatno mu je ovo dobro doslo da se bavi svojim poslovima dok se narod bavi nekim drugim prevarantima
vjeshalica

#34177 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

Haris.ba wrote: 24/11/2022 22:21
pinkman wrote: 24/11/2022 22:01
Smeta mi kad oni kojima se presuda “svidja” uvijek govore “presude se ne komentarisu”. A danas isti ti ljudi komentarisu jer im ne godi. Ne mislim na Memice. Oni imaju pravo jer su zrtve.
Presude gradjani treba se komentarisu. To je smisao demokratskog drustva. To je i jedna od rijetkih nacina kontrole pravosudja koja je preostala gradjanima.

Ta mantra se odnosi na drzave institucije na kojima je da ih sprovode. Jedino kako ih mogu komentarisati je zalba/alelacija. Barem bi tako trebalo.
Presude se ne komentarisu u principu ali ima neko pravo da ukaze pravnim putem i upotrijebi dalje prravne lijekove ako nije zadovoljan ishodom. Eto, ovo je prvostepena presuda ima pravo zalbe.
vjeshalica

#34178 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

pinkman wrote: 24/11/2022 23:21
Oslobađajuća Presuda za Ubistvo Dženana Memića: Potrebna je istinska istraga da se riješi ubistvo koja treba krenuti od Alise Mutap, kao mogućeg ubice, potom narkodilera Stojnića i Osmice, pa nadalje; Sudija Perić nije zaslužio javni linč kojem je izložen

https://slobodanvaskovic.blogspot.com/2 ... enana.html
Evo Vaskovic se oglasio
Ne mislim da je Alisa dovoljno bila sposobna da licno nanese povrede Dzenanu. Mozda je imala saucesnike u tome. Slazem se da je dobro profulio pricu
dek

#34179 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dek »

Koliko se tužilaca i sudija izmijenjalo. Nije valjda da nijedan ne valja.
Spit_fire

#34180 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Spit_fire »

dek wrote: 25/11/2022 01:10 Koliko se tužilaca i sudija izmijenjalo. Nije valjda da nijedan ne valja.
Valjace kad predju u NIP

Da su se tuzioci i feraget vise bavili dokazima i slucajem a manje paetitkom mozda bi od slucaja i bilo nesto.

Doslovno kad je podignuta optnuzica znalo da od osude nema nista....znao je to i Muriz..
Edin H.

#34181 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Edin H. »

Spoiler
Show
Spit_fire wrote: 25/11/2022 01:23
dek wrote: 25/11/2022 01:10 Koliko se tužilaca i sudija izmijenjalo. Nije valjda da nijedan ne valja.
Valjace kad predju u NIP

Da su se tuzioci i feraget vise bavili dokazima i slucajem a manje paetitkom mozda bi od slucaja i bilo nesto.

Doslovno kad je podignuta optnuzica znalo da od osude nema nista....znao je to i Muriz..
Da, svako ko je barem letimično pogledao dokaze znao je da nema ništa.

Ali je zapanjujuće kada čovijek pročita komentare na FaceBook-u gdje ljudi mahom vjeruju u nekakvu zavjeru neviđenih razmjera.
Spit_fire

#34182 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Spit_fire »

Edin H. wrote: 25/11/2022 01:29
Spoiler
Show
Spit_fire wrote: 25/11/2022 01:23

Valjace kad predju u NIP

Da, svako ko je barem letimično pogledao dokaze znao je da nema ništa.

Ali je zapanjujuće kada čovijek pročita komentare na FaceBook-u gdje ljudi mahom vjeruju u nekakvu zavjeru neviđenih razmjera.
Pa zato sto ne citaju nista nego eto idu za masom..opet ponavljam kae "Daj pravnu drzavu i vladavinu zakona" a hoce da se sudi na osnovu lova na vjestice...

Evo pitaj ih pola nemaju pojma ni sta se sudilo ni kome..pola ce ti ih reci Budnji..

Vrhunac svega koji najbolje objasnjava situaciju je naslov na televiziji N1 koja sebi dopusta tako nesto: Muriz se obraca a nepoznati muskarac jeca u pozadini..i to im je glavni izvjestaj sa sudjenja...ni mu ni be o dokazima, petom desetom

Ok sve, al kakve to veze ima i sa cim? Jedan clanak o dokazima i presudi , 694 clanka patetici, ovaj reko ono, onaj porucio ovo..

Pitanje za ove upucenije u slucaj, nacuo sam nesto na tvu da feraget spominje "nestalih" sat vremena u kojem je izvrseno zataskavanje...zar ta teorija nije vec odavno dokazana kao netacna?
MensurM

#34183 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#34184 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by RagibUzoriti »

Zao mi je izgubljenog mladog zivota.

Zao mi je izmanipulisanih gradjana,koji ce jos jedan cirkus morati platiti iz svog dzepa.

Sudjenje kosta novca.
Odsteta ce na osnovu presude morati biti isplacena.
Zao mi je svih onih koji na prvu zagrizu sve neke teorije zavjere i price rekla kazala.
Zao mi je zabludjelih na ovoj temi koji bi jedni drugima grkljane cupali samo da pokazu da je Muriz u pravu.
Zao mi je svih onih koji ne zele zbog tvrdoglavosti da prihvate da je Muriz bacao suplje price okolo sa nekim navodnim svjedocima i mahalskim pricama.

Zao mi je sto kao drustvo dolazimo u ovakve situacije.

Vjerovatno bolje i ne znamo...
caros

#34185 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by caros »

Kakva tragedija je da mrtvi Faćo zvuči razumnije od pola ove teme.

Nažalost, Chmoljo je apsolutno u pravu da je sve oko ovoga teški cirkus. Koristi se populizam, stranke su zauzele rovove oko dvije tipične bošnjačke familije, s tim da jedna ima podršku Facebook narikača kojima je vrhunac pameti da nas čipuju vakcinama. Dosta toga oko slučaja, sa obje strane, je nelogično i jedina osoba koja može znati istinu je tadašnja Dženanova djevojka. Jedno je sigurno, ta istina se definitivno nikada neće saznati i sve će zauvijek ostati u domenu teorija zavjere.
Ci-Nick

#34186 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ci-Nick »

Nema zemlje ni sistema koji je rijesio sva ubistva.
Teško je pomiriti se sa tim ali ako potraga za ubicom unistava život tvoje kćeri, porodice,.. najbližih i najdražih,.. onda bi vrijedilo pokušati živjeti "normalno".
A ubicu pustiti da se bori sa košmarima i živi u strahu da će kad tad završiti u zatvoru.
skafiskafsnjak

#34187 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by skafiskafsnjak »

Ci-Nick wrote: 25/11/2022 08:41 Nema zemlje ni sistema koji je rijesio sva ubistva.
Teško je pomiriti se sa tim ali ako potraga za ubicom unistava život tvoje kćeri, porodice,.. najbližih i najdražih,.. onda bi vrijedilo pokušati živjeti "normalno".
A ubicu pustiti da se bori sa košmarima i živi u strahu da će kad tad završiti u zatvoru.
Da sam na njegovom mjestu, kada bih znao 100% ko je ubica... hebo sve svoje ako mu ja ne bih presudio.

On pod zemlju, ja u zatvor. Bio bih mirniji nego gledajuci ovaj cirkus od suda i drzave
tramvajtrojka

#34188 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tramvajtrojka »

MensurM wrote: 25/11/2022 07:45
Na sta je Indexov novinarcic spao da mu je debil faco neki dokaz :lol: :lol: :lol:

i ovo novinar :-) :-) :run:
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#34189 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by RagibUzoriti »

skafiskafsnjak wrote: 25/11/2022 09:01
Ci-Nick wrote: 25/11/2022 08:41 Nema zemlje ni sistema koji je rijesio sva ubistva.
Da sam na njegovom mjestu, kada bih znao 100% ko je ubica... hebo sve svoje ako mu ja ne bih presudio.

On pod zemlju, ja u zatvor. Bio bih mirniji nego gledajuci ovaj cirkus od suda i drzave
U tome jeste fazon.
Cijelo vrijeme tvrdi da zna ko su ubice. Ponavlja mantru,recite ime ja cu prezime.
A u biti ne radi nista drugo nego truje narod teorijama zavjere.
Koriste ga drugi da bi ostvarili neke svoje ciljeve.

Nakon ovog cijelog cirkusa, Memic je ispao totalno neozbiljan lik .

Opet eno ponavlja da ce on uzeti lafo pravdu u svoje ruke.

Proziva Budnje

Dok mu se neko ne nakaci na kosti za podstrekavanje na linč ili lazne optuzbe.

Na kraju ce jos i zavrsiti u zatvoru i biti presudjen za povredu ugleda i casti
kvinoja

#34190 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kvinoja »

Gdje ih proziva? Ja sam čuo samo "begove"
Njanjavi

#34191 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Njanjavi »

kvinoja wrote: 24/11/2022 23:15
Njanjavi wrote: 24/11/2022 22:39 Zijad je bio najveći mafijas samo za izrazito priglupu ovcu koja ne zna gdje je šuplja.
Ono ako je mafijas ja sam dikembe motombo.
O zijadovom polozaju u toj mafijaskoj hijerarhiji kazu dovoljno dvije znane cinjenice, ubio lika da mu ne vrati 20.000 markica i prevozio licno heroin preko granice.
To ako je vrh bilo koje mafijaske skupine jebi ga onda.
Cuj osudio turkovica i kao posten sudija.
Kakav mozak jbte.
Ne pročitah odavno gluplji post.
Otkud ovo za 20 000?
Pa tolu je sugavac rokno i onu trudnicu iz bolivije zbog duga od 20.000 maraka.
To ti sve kaze o turkovicu kao mafijasu.
Lik zrtveno janje, iskompleksirani kepec, moralo se malo vaspitat govedo neposlusno, pravio prevelik zent.
Al rec da je sudija posten jer je njega osudio i kao wau sad oni posteno rade posao, kako da ne.
Smijurija.
Haris.ba

#34192 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Haris.ba »

RagibUzoriti wrote: 25/11/2022 09:33 Na kraju ce jos i zavrsiti u zatvoru i biti presudjen za povredu ugleda i casti
Ne postoji tako krivicno djelo, niti se ide u zatvor za te stvari.

To se tuzi za novac.

Memic vec ima jedno tako sudjenje, i nadam se da ce pokazati pismene dokaze koje je rekao da ima.
tranquil

#34193 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

Jedino zbog čega sam trenutno sretan je to što sam odselio iz Bosne.

I pri tome manje mislim na presudu (mada naravno mislim i na to), nego više mislim na reakcije, od kojih koje lede krv u žilama, pogotovo s obzirom na prirodu teme, i originalni uzrok cijelog ovog slučaja.
ArmandiHose

#34194 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

Merhaba bre pučanstvo!
Jestel' se oporavili od Perićeve pravde?

Da vam još malo The Judicial Mythbusters otvore oči u vezi sa ovim predmetom...

Oslobađajuću presudu je donijelo sudsko vijeće u sastavu časne sudije:

- Branko Perić,
- Izo Tankić,
- Nenad Šeleda.

VKV šofer, bivša DM kasirka i konobar u ostavci, kao i njihove skutonoše na temi, jučer su se kvalitetno ispovraćali po oslobađajućoj presudi, časnom sudiji Periću, Sudu BiH i sudskom vijeću.

Ne valja him sudija Perić Branko - nema veze što je jedini imao "damu" da godinama ratuje sa potkovanim i nesposobnim korumpiranim pravosudnim dužnosnicima; ne valja ni sudija Tankić Izo zbog aferima koje je "iskopala" @vjeshalica od prije 10 godina plus nije bitno što je sudiha Tankić osudio Turkovića jer je ovaj "samo trećerazredni mafijaš", kaže jedan lik na temi..

Čudim se da @vjeshalica nije nastavila sa svojim istraživanjima u odnosu na trećeg sudiju člana sudskog vijeća koji je oslobodio optužene, sa sudijama Perićem i Tankićem:

časni sudija Nenad Šeleda.

Da napišemo šta nam je to @vjeshalica prećutala u svojim istraživanjima o sudiji Šeledi i njegovim "vezama" sa famelijom Memići i odvjetnikom Feragetom.

More bidne pučanstvu zanimljiva veza:

Sudija ŠELEDA - Famelija MEMIĆI - Odvjetnik FERAGET!

Nastavak slijedi...

ovo_malo_duse

#34195 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ovo_malo_duse »

tranquil wrote: 25/11/2022 11:51 Jedino zbog čega sam trenutno sretan je to što sam odselio iz Bosne.

I pri tome manje mislim na presudu (mada naravno mislim i na to), nego više mislim na reakcije, od kojih koje lede krv u žilama, pogotovo s obzirom na prirodu teme, i originalni uzrok cijelog ovog slučaja.
Isto razmisljamo drug moj.

Kad vidi covjek na sta su spremni napisat za pola kifle i malo majoneze dobijes odgovor zasto se svake godine 50-100K mladih odrekene drzavljanstva.
Covjeku ubili dijete, probali poturit sabracajku, kad je i pticama na grani postalo jasno da to ne moze proci i da je povreda od udarca motkom, stangom oli ti palicom, okrenuli pricu izasao nindza Cigan i opucao ga da ga ovaj nije ni vidio i vidi cuda glavni svjedok kojoj su 3 komisije trebale da potvrde Amneziju se ne sjeca da je ista cula dok nije Dzenan trznu glavom u Aleji pustoj u 10 navece cujes misa kako drka..
Obrisali sve snimke, ti im pojasnio fino da nije moguce da nestanu bez brisanja..Posakrivali krvne dokaze. Tuziteljica ucinila sve da skrene slucaj sa traga.
Mozda i nema vise dokaza za neku vecu presudu al ono sta je Peric procitao je smijesno
I onda ti bolesnik ovdje dodje i prica Muriz ovo Muriz ono, pare obaveznika...Bla bla...
Da sam ja na Murizovom mjestu ebo KGB sta bi joj bilo...Cekao bi je 5 godina al kad bi je copio sve bi fino priznala sve od A do Z.i to u kameru...Al fala bogu pa nisam i sto sam navrijeme otisao
Nema ovdje hajra dok ljudi ne pocnu uzimat pravdu u svoje ruke...I to ne samo pocinioca nego fino plan pa kad ces vec lezat namiri ih bar 5 u lancu i onda do kraja zivota na Zenicu na kazan.
Prosao idiot 250 na sat kroz crveno zgazio cure i svi ti se smiju u Sudnici i nikom nista. Ja se divim onim ocevimana strpljenju....
Onaj zagazio Havu trudnu i ujeo vuk kenjca...Dok ne krene BESA nema hajra do tad ko ostane nek ugasi svjetlo...
Nefs-i Mulhima

#34196 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nefs-i Mulhima »

Logican slijed dogadjaja nakon suplje optuznice koji su kulminirali ocekujucom presudom.

To sto neki ne mogu razmisljati kriticki, izbaciti emocije i frustracije, procitati samu presudu to je njima na dusu.

Ono sto mene najvise boli u svoj ovoj sagi je cinjenica koja nam pokazuje koliko smo povodljiv narod, kako olako prihvatamo rekla kazala price te na osnovu njih smo spremni ne samo urusiti sudstvo nego i kompletne porodice ljudi.

Iskreno, mislio sam da smo pametniji kao narod, ali smo u sustini qrac od ovce, te ubuducnosti mozemo ocekivati jos teorija zavjere i naglabanja rekla kazala.

Na hajr na dobro svima, uz zelju da se nadje stvarni ubica (bila to palica ili saobracajka ko god da je uzrocnik), uz preporuku Murizu da se mane palamuda Ifeta i da najde normalnog adovakata ako je to moguce. Dosta se ovaj obogatio na muci oca koji u svom ocaju i bespomocnosti upao u njegovu zamku i zamku politike.
uglavnomja

#34197 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

ovo_malo_duse wrote: 25/11/2022 13:26
tranquil wrote: 25/11/2022 11:51 Jedino zbog čega sam trenutno sretan je to što sam odselio iz Bosne.

Kad vidi covjek na sta su spremni napisat za pola kifle i malo majoneze dobijes odgovor zasto se svake godine 50-100K mladih odrekene drzavljanstva.
Covjeku ubili dijete, probali poturit sabracajku, kad je i pticama na grani postalo jasno da to ne moze proci i da je povreda od udarca motkom, stangom oli ti palicom, okrenuli pricu izasao nindza Cigan i opucao ga da ga ovaj nije ni vidio i vidi cuda glavni svjedok kojoj su 3 komisije trebale da potvrde Amneziju se ne sjeca da je ista cula dok nije Dzenan trznu glavom u Aleji pustoj u 10 navece cujes misa kako drka..
Obrisali sve snimke, ti im pojasnio fino da nije moguce da nestanu bez brisanja..Posakrivali krvne dokaze. Tuziteljica ucinila sve da skrene slucaj sa traga.
Mozda i nema vise dokaza za neku vecu presudu al ono sta je Peric procitao je smijesno
I onda ti bolesnik ovdje dodje i prica Muriz ovo Muriz ono, pare obaveznika...Bla bla...
Da sam ja na Murizovom mjestu ebo KGB sta bi joj bilo...Cekao bi je 5 godina al kad bi je copio sve bi fino priznala sve od A do Z.i to u kameru...Al fala bogu pa nisam i sto sam navrijeme otisao
Nema ovdje hajra dok ljudi ne pocnu uzimat pravdu u svoje ruke...I to ne samo pocinioca nego fino plan pa kad ces vec lezat namiri ih bar 5 u lancu i onda do kraja zivota na Zenicu na kazan.
Prosao idiot 250 na sat kroz crveno zgazio cure i svi ti se smiju u Sudnici i nikom nista. Ja se divim onim ocevimana strpljenju....
Onaj zagazio Havu trudnu i ujeo vuk kenjca...Dok ne krene BESA nema hajra do tad ko ostane nek ugasi svjetlo...
hm zanimljiva poredjenja

mada, s obzirom da zivimo u zemlji u kojoj je mantra - o mrtvim sve najbolje ... ocekujem pljuvacinu :oops:
- edit - i u zemlji u kojoj se tezina zlocina odredjuje time ko je zrtva, a ne samim djelom

znaci jedna trudnica je prelazila na crveno i udario je auto koji je vozio prebrzo - ona je apsolutna zrtva i zato je njen muz postao izabrani politicar

druga trudnica, koja je udarena paicom u glavu i inace ima epilepsiju, je strpana u zatvor zato jer se ne sjeca sta se desvalo poslije UDARCA U GLAVU i to sa razlogom da se nad njom vrsi vjestacenje vezano za amneziju - je monstrum i ubica
vjestacenje nije izvrseno naravno, niti je ikad bilo planirano, cilj je bio da porodica dobije "najsretniji dan"
i naravno, ista poveznica - sestra momka koji je nastradao od te iste palice je postala politicarka

(i treca trudnica je uvucena u pricu, da bi se ocrnio sudija i degradila njegoa strucnost i hrabrost - ubistvo trudne bolivijke je predstavljeno kao trivijalnost :zzzz: , sitnica, nije vrijedno ni spomena kad se radi o sefovima mafije, to rade trecerazredni poslusnici )

sta mediji urade od dobrih ljudi :(
jer se vidi da vecinu vode emocije i mozak ispran pateticnim navijackim neprofesionalnim jadnim novinarstvom

ovaj post iznad odlicno opisuje stanje
Last edited by uglavnomja on 25/11/2022 14:05, edited 1 time in total.
GAU8

#34198 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

ovo_malo_duse wrote: 25/11/2022 13:26

Ma bravo.
Poziv na nasilje i krvne osvete...
A onda kaže daj nam pravnu državu.
Država je tačno onakva kakvom je zaslužujemo.
ArmandiHose

#34199 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

Ekskluziva The Judicial Mythbusters-a:

"Sudija ŠELEDA - Famelija MEMIĆI - Odvjetnik FERAGET"!
:bih:

1. Sudija Suda BiH Šeleda Nenad je svojevremeno osudio optuženog Memić Senada (sina Senaida, tadašnjeg gospodara El-Ilidže i pater familiasa porodice Memić) i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od 3 godine zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Svojevremeno je Senad Memić, sin Senaida Memića, bio uhapšen i osuđen nakon što mu je u kući u Hrasnici pronađen "veliki arsenal oružja".

2. Dakle, primjetno je da pripadnici ugledne Hrasničko El-Ilidžanske Famelije Memići vole oružje, od pomenutog osuđenog veletrgovca oružjem Senada Memića, preko Muriza Memića koji ima registrirani pištolj, do rahmetli Dženana Memić koji je uz sebe. imao neregistrirani pištolj kobne prilike.

3. Rahmetli sudija Suda BiH Miso Salem je svojevremeno osudio prof. dr. Senaida Memića, tadašnjeg gospodara El-Ilidže, jer je prof. dr. Senaid u sudnici Suda BiH prilikom objave presude sudiji Šeledi prijetio i vrijeđao ga zbog toga što je osudio njegovog sina - naime što je osuđeni Senaid sudiji prijeteći izgovorio:

"ovo nije sud, ovo je kino“ i nastavlja „šta je, kome ti sudiš, jebote, jesi li slušao išta, jesi li gledao išta, imaš li dokaze majmune jedan, imaš li dokaze, ti si sudija, vidite kakav si, jesi li slušao, jesi li gledao, imaš li dokaze hajvanu jedan, kome ti sudiš, ko je tebi dao zakon u ruke, ko je tebi dao zakon i državu u ruke, hajde ti si sudija sudi me 100 godina, jebo li te onaj ko te postavio, da te jebo, šta je, gdje ti je pištolj, šta si slušao svih ovih 8 mjeseci, ko ti je naredio da tako sudiš, gdje ti je dokaz, po kojem zakonu sudiš, ovo nije sud za Bosnu, ovo je inkvizicija, ne moći osloboditi djecu zato što nema dokaza, šta si slušao, sjedio, spavao si tu majmune jedan“, nakon čega predsjedavajujući vijeća nastavlja sa objavom presude i objavu završava, a zatim je ponovo glasnouzviknuo „jebo li vam stranci mater, da vam jebali stranci mater, šta je šta hoćeš, hajde udari, ovo nije sud ovo je majmun“, a zatim je predsjedavajući vijeća sudija uspio ukratko obrazložiti izrečenu presudu, dok je za to vrijeme izašao iz sudnice i u hodniku ispred nastavlja vidno uzbudjen glasno i agresivno govoreći „vidite ša nam rade četnici, jebem vam četničku majku, zar sam se borio da mi četnik sudi, i u momentu kada je pored njega prolazio tužilac Halebić Ahmet, istom je glasno dobacio „Halebiću imam te na spisku ti si ratni sločinac, što ću dokazati“, a zatim su prisutni policajci Sudske policije Suda BiH, Tomić Nataša, Malić Katica, Čvoro Dragomir i Zolota Hamid, uspjeli smiriti situaciju i prisutne izvesti ispred zgrade Suda BiH, čime je počinio krivično djelo ometanje rada pravosudja iz člana 241. stav
KZ BiH, pa je optuženog Senaida Sud osudio na 4 mjeseca zatvora."

(Presuda Suda BiH, broj: K-85/05 od 07.06.2006. godine. Predsjedništvo BiH je Senaida Memića pomilovalo u maju 2008, nakon što je kažnjen sa tri mjeseca zatvora, "čime je kazna preinačena u uvjetnu u trajanju od dvije godine").

Iz jednog članka iz tog vremena:

"Ranije su se Memići dovodili u vezu za preprodajom i švercom naoružanja i vojne opreme. Danas se Senaid Memić kao bivši SDA načelnik Općine Ilidža dovodi u vezu sa preprodajom zemljišta građana koje se nalazilo na području ove Općine a da to stvarni zakoniti vlasnici nisu ni znali da je njihovo zemljište prometovala Općina i na tome zarađivale milionske iznose. Oštećeno je više desetina građana kako sa strane čijom se zemljom prometovalo, tako i na strani kupaca zemlje. Dobit je ostvarila Općina Ilidža. Interesantno je da je među prometovanom zemljom i zemlja baš sudije Nenada Šelede koju je „prodao“ Senaid Memić, te...."

4. Dakle, primjetno je da pripadnici ugledne Famelije Memići, osim što vole oružje - legalno i nelegalno, vole vrijeđati sudije Suda BiH van sudnice i u sudnici, posebno prilikom objave presude: podsjetimo se samo kako je zastupnica Arijana Memić inače studentica prava, brutalno prekinula sudiju Perića prilikom objave presude, izvrijeđala ga primitivno i potom drsko napustila sudnicu sa babom Murizom.

5. Osuđenom Memić Senadu junioru je branitelj bio advokat Feraget Ifet; osuđenom prof. dr Memić Senaidu senioru je branitelj advokat bio takođe Feraget Ifet.

Misterija - otkud odvjetnik Feraget u predmetu Muriz i Dženan Memić je dakle riješena.

Dakle, kad se pojave policijsko pravni problemi u Femiliji Memići zove se Ifet. Kada se pojavio novi policijsko sudski problem u Fameliji Memići,

Muriz Memić zove svog rođaka prof. dr. Senaida Memića, tadašnjeg gospodara El-Ilidže, da mu pomogne i riješi probleme, a ovaj mu pošalje svog vjernog i pouzdanog efikasnog, bez problema sa advokatskom i ljudskom savješću, advokata Ifeta Ferageta!!!

Ostalo je urbana legenda i mit....
:bih:
vjeshalica

#34200 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

last mohicans wrote: 25/11/2022 13:58 Ma ne sjeća se jadnica, da Bog da sve najgore dočekala, a ovi sto tu teoriju hrane, neka se joj se pridruže.
Seljacka metodologija pogleda na svijet: "Niiiisam se razumiiiiila", " Ne sjOćOm se Bogu mi....." :lol: 8-)
Locked