Lopovi su stvarno prekucali igricu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kuli1961

#176 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by kuli1961 »

Bobi wrote: 23/11/2022 23:53
kuli1961 wrote: 23/11/2022 23:50

naravno da moze, jednako kao i sto ja tebe mogu tuziti za neki dug, ili ti mene, svjedno, a ne znamo se, niti ima duga..
Dakle, papir trpi sve! A ishod, eee... o tom po tom :D
A rado bih se upustio u parnicu za takvu klevetu!
Jos ako bi se pokazalo da snimka nema, sto je zakonska obaveza, ili da nije autentican,tj da je prefabrikovan....u svasta bi se moglo izroditi
kakav bolan dug, kad si mi pozajmio pare :shock: ja se ne sjecam, jel imaš kakav dokaz :D. Za svaki slučaj obrisao sam sve fotografije i sve gdje se spominju imena :D.
Dzaba ti trud brisanja! Angazujem vjestaka digitalne forenzike, prethodno sa SIPA-om dogovoirm da ti nenadano zarobi, pardon privremeno oduzme mob i komp, pa kako ti uredjaji trajno stavljaju traces, tj. digitalne tragove, malo Djurinih kućnih čarolija i rekonstruisemo sve, cak i video zapis na kojem se vidi da uzimas pare i kazes vracam za 10 dana. hahahahhahahahaha
Ti jesi obrisao, ali ja nisam, lajbrari je puna dokaza,,, a jesu li valjani, to ce odluciti sudija, inace moj bivsi pripravnik
ahahahahahahah
moonca

#177 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by moonca »

Jedan lanac hrane je krao 1 peni. na svkom rachunu.. malo ko je primjetio.. no. otkriveni su i kaznjeni. milione su nakupili.. :-)
... tako. 20 KM je iznos .da ti se ne da ganjati parvdu..
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#178 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by Bobi »

n+1 wrote: 24/11/2022 00:01 Imaju ljudi koji svako jutro otvore email koji počinje sa info@ i plaćeni su da primaju žalbe, komentare, sugestije, i šta sve ne.
Da ali veciina ne odgovara ili ne rješava problem :D
kuli1961

#179 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by kuli1961 »

A sta mislite kako bi bilo da sumiramo:
kazna placena
vlast popljuvana
zacetnik teme jos vise popljuvan, proveden kroz verbalnog "toplog zeca" (stariji i /ili nacitaniji ce znati sta je ovo)
neka relevantna gomila dmacih ljudine gotivi nase ljude iz inostranstva, oni su kabadahije, silnici, nevaspitani, oholi, puni kao brodovi a stipse
uzoriti privrednik -RaC je u dosluhu sa bespolenim vlastima
iznijeto vise varijanti dogadjaja i prijedloga sta i kako
------------------------------------------
sta sam jos propustio da sumiram? :D
Bobi
Forum administrator

#180 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by Bobi »

kuli1961 wrote: 24/11/2022 00:03
Bobi wrote: 23/11/2022 23:53

kakav bolan dug, kad si mi pozajmio pare :shock: ja se ne sjecam, jel imaš kakav dokaz :D. Za svaki slučaj obrisao sam sve fotografije i sve gdje se spominju imena :D.
Dzaba ti trud brisanja! Angazujem vjestaka digitalne forenzike, prethodno sa SIPA-om dogovoirm da ti nenadano zarobi, pardon privremeno oduzme mob i komp, pa kako ti uredjaji trajno stavljaju traces, tj. digitalne tragove, malo Djurinih kućnih čarolija i rekonstruisemo sve, cak i video zapis na kojem se vidi da uzimas pare i kazes vracam za 10 dana. hahahahhahahahaha
Ti jesi obrisao, ali ja nisam, lajbrari je puna dokaza,,, a jesu li valjani, to ce odluciti sudija, inace moj bivsi pripravnik
ahahahahahahah
Moj računar ima selfdestrukšn :D ako se ukuca pogrešan password ili otvori kučište..ehe drug moj :D.
hadalj8

#181 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by hadalj8 »

n+1 wrote: 24/11/2022 00:01 Čovjek je u svom prvom postu izašao sa teorijom zavjere, koja je s pravom ismijana i raskrinkana. Ne, država ne sarađuje sa rent-a-car agencijama da bi pljačkala građane i dijasporu. Samim tim, nije uopće fokus na dijaspori, nego je fokus na teoriji zavjere koja pozicionira dijasporu kao žrtvu.

Nadalje, forum je mnogima postao info pult za sve od računa u banci pa do zdravstvenog kartona. Brate, nemaš vremena da se natežeš s institucijama, a imaš s forumašima? Dajte počnite se obraćati relevatnim adresama. Imaju ljudi koji svako jutro otvore email koji počinje sa info@ i plaćeni su da primaju žalbe, komentare, sugestije, i šta sve ne.

I ono najvažnije. Čim mi neko kaže "nisam 100%", znam da jeste 100%. Ne nužno zato što laže, nego zato što on sam ne zna gdje mu je dupe bilo i šta je radio, a lijen je da razmisli.

Da parafrazim Dejvid Hjuma: Šta je vjerovatnije, da si ti negdje ipak išao autom, ili da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u dosluhu sa sitnim rent-a-car agencijama kako bi pljačkali 20 maraka od dijaspore?

Hesuse Kriste.
Opisat ću ti čitav dan od A do Ž.
Ko je šta radio i ko je šta nosio na sebi od odjeće.
Gdje sam bio i sve. Do u detalje. Šta smo jeli taj dan (hint: nisu vapase u Bešlića.
Posebno pamtim zadnji dan jer sam svjestan da drage ljude neću vidjeti godinu dana i svima teško padne taj dan.

Ima moje ime na nalogu, slobodno mi se obrati i privatno i sve. Ne bježim apsolutno ni od čega, a od istine pogotovo ne.
n+1

#182 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by n+1 »

hadalj8 wrote: 24/11/2022 00:11
n+1 wrote: 24/11/2022 00:01 Čovjek je u svom prvom postu izašao sa teorijom zavjere, koja je s pravom ismijana i raskrinkana. Ne, država ne sarađuje sa rent-a-car agencijama da bi pljačkala građane i dijasporu. Samim tim, nije uopće fokus na dijaspori, nego je fokus na teoriji zavjere koja pozicionira dijasporu kao žrtvu.

Nadalje, forum je mnogima postao info pult za sve od računa u banci pa do zdravstvenog kartona. Brate, nemaš vremena da se natežeš s institucijama, a imaš s forumašima? Dajte počnite se obraćati relevatnim adresama. Imaju ljudi koji svako jutro otvore email koji počinje sa info@ i plaćeni su da primaju žalbe, komentare, sugestije, i šta sve ne.

I ono najvažnije. Čim mi neko kaže "nisam 100%", znam da jeste 100%. Ne nužno zato što laže, nego zato što on sam ne zna gdje mu je dupe bilo i šta je radio, a lijen je da razmisli.

Da parafrazim Dejvid Hjuma: Šta je vjerovatnije, da si ti negdje ipak išao autom, ili da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u dosluhu sa sitnim rent-a-car agencijama kako bi pljačkali 20 maraka od dijaspore?

Hesuse Kriste.
Opisat ću ti čitav dan od A do Ž.
Ko je šta radio i ko je šta nosio na sebi od odjeće.
Gdje sam bio i sve. Do u detalje. Šta smo jeli taj dan (hint: nisu vapase u Bešlića.
Posebno pamtim zadnji dan jer sam svjestan da drage ljude neću vidjeti godinu dana i svima teško padne taj dan.

Ima moje ime na nalogu, slobodno mi se obrati i privatno i sve. Ne bježim apsolutno ni od čega, a od istine pogotovo ne.
Ma ne trebaš ti meni ništa objašnjavati niti bilo kome na forumu. Ako si u pravu, tjeraj pravdu pred institucijama. Ali prije toga dobro razmisli gdje je, ko, i kada vozio auto, da u sred revolucije ne bude "a-ha, sjetio sam se".
kuli1961

#183 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by kuli1961 »

Bobi wrote: 24/11/2022 00:10
kuli1961 wrote: 24/11/2022 00:03
ahahahahahahah
Moj računar ima selfdestrukšn :D ako se ukuca pogrešan password ili otvori kučište..ehe drug moj :D.
no sikiriki za to, napravljen je triple backup svakog digitalnog i analognog zapisa u casu kada je stvoren original..
salim se, poruka je jasna- uvijek se moze nekoga za nesto tuziti ali uspjeh je vrlo relativna kategorija
pogotovo od 2003, kada je generalno u zakonodavstvu BiH i njenih vrlih entiteta uvedeno pravilo da mihi factum dabo tibi ius (koliko mi pruzis cinjenica, toliko cu ti prava dati/dosuditi)
dakle, pojmovi stvarna i sudska istina se ne moraju poklapati, biti identicne, ali sudska se mora postovati, tj presuda izvrsiti
Osmi Socrates

#184 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by Osmi Socrates »

Jedno je lanac hrane (privatnik), a drugo državna agencija.

Bez ličnog interesa, teško ko se odlučuje da učestvuje u sitnoj prevari (za račun države, recimo).

Možda, jedino, ako službenom licu prigovaraju nadređeni na poslu što nema nikakvih prijava (očiglednih rezultata rada), pa nasumično nabija broj. Ili, recimo, postoji prijetnja da će ukinuti budžet za službu, ako nemaju nikakvih prijava, tj. ne postoji razlog za njihovo postojanje.
kuli1961

#185 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by kuli1961 »

Osmi Socrates wrote: 24/11/2022 00:16 Jedno je lanac hrane (privatnik), a drugo državna agencija.

Bez ličnog interesa, teško ko se odlučuje da učestvuje u sitnoj krađi (za račun države, recimo).

Možda, jedino, ako službenom licu prigovaraju nadređeni na poslu što nema nikakvih prijava (očiglednih rezultata rada), pa nasumično nabija broj. Ili, recimo, postoji prijetnja da će ukinuti budžet za službu, ako nemaju nikakvih prijava, tj. ne postoji razlog za njihovo postojanje.
Ovo bi moglo imati smisla. Evo sjetih se, prosle ili pretprosle sedmice, gradonacelnik Banjaluke je izdao naredbu(odredio normu komunalnoj policiji, konkretno kom policajcima da dnevno MORAJu izdati X prekrsajnihh naloga i izvrsiti Y inspekcijskih nadzora!
Valja normu ispuniti...
Bobi
Forum administrator

#186 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by Bobi »

Ma to nije problem makar ovdje u zenici, evo kod mene sad trenutno u krugu 100 metara minimum 5 auta na zelenoj površini :D.
-Chesterfield-

#187 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by -Chesterfield- »

Bobi wrote: 24/11/2022 00:22 Ma to nije problem makar ovdje u zenici, evo kod mene sad trenutno u krugu 100 metara minimum 5 auta na zelenoj površini :D.
Ovi gledaju da svoju normu odrade do 15:00
Nije budala u noćnim satima hodati po livadama i rizikovati da ga ker klepi za guz... :lol:
hadalj8

#188 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by hadalj8 »

Odg za forumaša n1

Zaista, ali zaista auto nije bilo voženo tog dana sve do iza 15h kada smo ga vratili u agenciju. Kao što rekoh, vrlo dobro se sjećam zadnjeg dana, do u skoro pa najsitniji detalj.

Auto ni u jednom trenutku tokom tih 15 dana nije bilo parkirano nigdje osim na parkinzima koji pripadaju JP Parkinzi, a ne da nije bilo parkirano nego uopšte nije prošlo tom ulicom.

Opet kažem, vidjet ćemo sutra fotografiju ako je ima. Ja se iskreno nadam da ima ali nakon današnje rasprave preko telefona sa inspektorom nešto i sumnjam da će mi je pokazat.

Uostalom, za preko 10 godina iskustva ovo mi je treća kazna u životu. Jednu imam za pogrešno skretanje (nepažnja) i jednu za svjetla. Obe sam zaslužio i platio sam ih odmah u roku dobijanja. Za skretanje je policajac čak išao na to da ga počastim, ali odbio sam.

Nisam savršen, nisam neka moralna vertikala ali kunem se i majkom i ocem da govorim istinu i da taj dan u vrijeme počinjenja prekršaja za koje me inspektor tereti iznajmljeni automobil nalazio se u garaži kod kuće.

Imam čak i svjedoke u vidu majstora za to :D
Ali nebitno sad, plaćanjem ja sam praktički prihvatio krivicu. Razlog mog pisanja je više zbog toga što mi je baš bilo krivo pročitat neke komentare ovdje o tome da lažemo pa nadalje do vrijeđanja i ismijavanja.
n+1

#189 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by n+1 »

kuli1961 wrote: 24/11/2022 00:20
Osmi Socrates wrote: 24/11/2022 00:16 Jedno je lanac hrane (privatnik), a drugo državna agencija.

Bez ličnog interesa, teško ko se odlučuje da učestvuje u sitnoj krađi (za račun države, recimo).

Ovo bi moglo imati smisla. Evo sjetih se, prosle ili pretprosle sedmice, gradonacelnik Banjaluke je izdao naredbu(odredio normu komunalnoj policiji, konkretno kom policajcima da dnevno MORAJu izdati X prekrsajnihh naloga i izvrsiti Y inspekcijskih nadzora!
Valja normu ispuniti...
Pa opet izdaju nekome ko je napravio prekršaj, barem toga ne fali, umjesto da izmišljaju.
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#190 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by RagibUzoriti »

Dead Man Walking wrote: 23/11/2022 18:07

Napisao sam vec na temi, a pisao sam i kad se desilo, meni je dosla kazna za period kad uopste nisam bio u BiH, a kamoli pod ugovorom sa rent-a-car agencijom, i bilo je sve samo ne jednostavno dokazati da nisam bio ja za volanom.

Evo dole prepiska sa MUP RS gdje ugovor ne spominju uopste, nego samo da su dobili moje podatke od agncije i cao. Cak su im poslali kopiju vozacke i pasosa uredno, ali srecom taj pasos je cak i istekao u vrijeme prekrsaja.

A pazi tek rezonovanja kako cak ni istekao pasos nije dovoljan dokaz da nisam bio u drzavi, nego treba dodatna papirologija direktno iz USA. Ukratko, nemamo dokaza da si ti, ali evo ti kazna pa plati ili se peglaj s nama ako imas zivaca da dokazujes da nisi, onaj koji te optuzio ne mora dokazivati nista.

:lol:
Image
Pazi jednu stvar,nisam pravnik ali naucio sam neke stvari oko prava i pravde u zivotu.

Optuziti te moze svako,ali sve dok se ne dokaze suprotno,ti si nevin.

Vidis,i ovi iz RSa ti odgovaraju,da su se obratili agenciji koja ti je dala vozilo u najam,da im dostave ugovor o najmu,koji oni do prispijeca akta nisu dostavili.

Tako da nema osnove da te sud moze kazniti,ni po kojem osnovu.

Optuziti te moze svako,ali na osnovu razumnih dokaza,sud donosi odluku.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#191 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by _BataZiv_0809 »

Bullet Tooth Tony wrote: 23/11/2022 13:02 Ja sam dijaspora i kada vidim bocu plasticnu u travi na Igmanu ja je podignem i odnesem u kantu... Znas sta radi vecina nase dijaspore uslika, stavi na instagram i onda napise "evoo sto sam ja napustio BiH"

Svaki put odvojim budzet za parking.. Ne parkiram po trotoarima i zelenim povrsinama...

Ne govorim za peprminta.. Poletio je, posrao se na sistem i drzvau i dosao na forum da dobije tapkanje po ledjima.... nije sam provjerio kako je mogao dpbiti kazu, zasto, gdje je greska...
:kiss: :kiss: :thumbup:
Snake Eyes

#192 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by Snake Eyes »

Meni je najnevjerovatnija stvar u cijeloj priči da neko plati kaznu za nešto što nije uradio.
Ili je: forumski jebači - životni dudlači.
Haris.ba

#193 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by Haris.ba »

Nisam kriv, ali cu platiti kaznu. :D
tindbe

#194 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by tindbe »

Kad već plaćate kazne za stvari koje niste učinili, jel i na onom svijetu mislite za tuđa djela odgovarat?!
emmir1

#195 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by emmir1 »

RagibUzoriti wrote: 23/11/2022 13:26
emmir1 wrote: 23/11/2022 11:16 Ovo je čista prevara od strane agencije rentaCar.

Dodje kazna.
Utvrdjeno da je vozilo počinilo prekršaj.

Mora se javiti MUPu ko je upravljao vozilom.
Kako agencija ima tvoje podatke lagano pošalje tvoje podatke iako ti nisi vozio tada.

Fuj šta rade.

Još ti najavio da će te prevarit.
Ima valjda ugovor kad si iznajmljivao auto. Od prvog januara do prvog februara. Ne moze ti poslati kaznu od 8mog marta,ako nisi koristio rent a car tada... :-) :-) :-)
Pa napisao je čovjek da uopste tada nije koristio auto.

Čitaj malo pobogu prije nego kreneš lupat
canvra888

#196 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by canvra888 »

tindbe wrote: 24/11/2022 09:09 Kad već plaćate kazne za stvari koje niste učinili, jel i na onom svijetu mislite za tuđa djela odgovarat?!
Loša analogija
hadalj8

#197 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by hadalj8 »

Išao sam danas u vrijeme kada mi je inspektor rekao da dođem, prvo što se dogodilo da nema ni inspektora ni policajaca. Bila je tu neka gospođa koja je radila i tražila je fotografiju među ostalima no nije je bilo i sama je rekla da joj je čudno jer uvijek sve fotografije stoje na istom mjestu.

Ići ću opet u ponedjeljak.

U međuvremenu sjetio sam se da sam prije rentanja platio rezervaciju Škode i da možda imam taj papir negdje i dalje. Nakon što smo prerovili sve našli smo rezervaciju vozila na kojoj ima broj tablica od iznajmljenog auta. TABLICE na prekršajnom nalogu i tablice iznajmljenog auta se APSOLUTNO NE PODUDARAJU

U ponedjeljak idem po fotografiju i neću odustat dok ne dobijem fotografiju jer je sad jasno da auto nije isto.

Eh sad, ne znam kakve su mi opcije nakon što istu dobijem. Da li otići na policiju, tražiti svoje pare od Rent a Cara ili nešto drugo...
vjeshalica

#198 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by vjeshalica »

hadalj8 wrote: 24/11/2022 19:57 Išao sam danas u vrijeme kada mi je inspektor rekao da dođem, prvo što se dogodilo da nema ni inspektora ni policajaca. Bila je tu neka gospođa koja je radila i tražila je fotografiju među ostalima no nije je bilo i sama je rekla da joj je čudno jer uvijek sve fotografije stoje na istom mjestu.

Ići ću opet u ponedjeljak.

U međuvremenu sjetio sam se da sam prije rentanja platio rezervaciju Škode i da možda imam taj papir negdje i dalje. Nakon što smo prerovili sve našli smo rezervaciju vozila na kojoj ima broj tablica od iznajmljenog auta. TABLICE na prekršajnom nalogu i tablice iznajmljenog auta se APSOLUTNO NE PODUDARAJU

U ponedjeljak idem po fotografiju i neću odustat dok ne dobijem fotografiju jer je sad jasno da auto nije isto.

Eh sad, ne znam kakve su mi opcije nakon što istu dobijem. Da li otići na policiju, tražiti svoje pare od Rent a Cara ili nešto drugo...
Prijavi ih policiji da su ti zloupotrijebili podatke prilikom davanja inspekciji da sacini nalog
moonca

#199 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by moonca »

hadalj8 wrote: 24/11/2022 19:57 Bila je tu neka gospođa koja je radila i tražila je fotografiju među ostalima no nije je bilo i sama je rekla da joj je čudno jer uvijek sve fotografije stoje na istom mjestu.
Chitaju forum... ;-)
pepermint31

#200 Re: Lopovi su stvarno prekucali igricu

Post by pepermint31 »

Kao onaj ko je otvorio ovu temu zbog nepravde znajući da ću ispasti kao neiskusni balavac gdje će me kao "dijasporca" ovdje razapeti, ja sam više isfrustriran što svaki put kad dođem vidim da ljudi uopće nemaju obraza. Kad ovako ukažeš na neki vid prevare i nepravilnosti, javno te ismijaju.
Zato ste i vi ovakvi zaslužni za takvu vlast kakvu i jeste zajedno sa gradovima koji postaju seljačke vukohebine. U biti sam idiot ja što pokušavam išta da izvedem na pravdu.

Update: Žena je pronašla dokumenat koji je izdat od strane rent-a-car kuće kada je uplaćen avans za iznajmljivanje automobila. Na dokumentu tačno stoji koje auto se renta I naveden je broj registarskih tablica. Na kazni koja je stigla, registarske tablice su potpuno drugačije. Znači, imam jasan dokaz da 28. Oktobra u 11 sati, auto koje smo rentali NIJE auto koje je bilo parkirano na zelenoj površini.
Locked