Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

bitangeIprinceze

#33826 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

ArmandiHose wrote: 23/11/2022 20:05 Onda kada se Državno tužilaštvo (Ćazim, Feraget, Muriz) počne baviti Ljubom tada ću početi ozbiljno shvatati Državno tužilaštvo u ovom predmetu.
Onda kada se Državno tužilaštvo počne baviti ubicama, pomagačima, organizatorima ubistva, prikrivačima ..... tada ću početi ozbiljno shvatati Državno tužilaštvo u ovom predmetu.
bitangeIprinceze

#33827 Re: Slučaj Dženan Memić

ArmandiHose wrote: 23/11/2022 21:07
Ali, neima više Gordane, Milanko spokojan u svojoj fotelji Glavnog, predsjednik Ranko opušten i smiješi mu se novi mandat, Visoki predstavnik odahnuo, ulica se bavi peletom, drvima i plinom, Ukrajinom i Rusijom..
Zašto bi Ranko bio opušten i zašto mu se smiješi novi mandat? Ko to stoji iza njega u sadašnjem mandatu i ko bi ga mogao progurati i dalje?
ArmandiHose

#33828 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

Kinezi imaju jednu poslovicu: put od deset hiljada milja započinje prvim korakom.

Ljubo je prvi korak...

U vrijeme kada je potvrđivana ona nepravilna optužnica predsjednik Ranko je imao disciplinski postupak (kontakti sa Osmicom plus nekretnine u Španiji) plus reizbor.. pa je sigurno šapnuo i zamolio svoje sudije da udare pečat na takvu optužnicu da mu ulica, rulja, Feraget i Muriz ne bi pravili dodatne probleme... oslobođen u disciplinskom postupku, plus kažu da je siguran njegov reizbor...

Dakle, nema potrebe da za eventualno novu Ćazimovu optužnicu (Dalida i dr) Ranko traži od svojih sudija da se ponovo udara pečat na neke nove sakate optužnice u ovom predmetu..

Zato mislim da se bliži KRAJ UBLEHE! :bih:
bitangeIprinceze

#33829 Re: Slučaj Dženan Memić

bitangeIprinceze wrote: 23/11/2022 21:23 Zašto bi Ranko bio opušten i zašto mu se smiješi novi mandat? Ko to stoji iza njega u sadašnjem mandatu i ko bi ga mogao progurati i dalje?
Spit_fire

#33830 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Spit_fire »

bitangeIprinceze wrote: 23/11/2022 21:15
Spit_fire wrote: 23/11/2022 19:27 https://istraga.ba/sve-tuzilacke-nelogi ... tid=Zxz2cZ

Sve tužilačke nelogičnosti u “slučaju Dženan Memić”: Organizovana grupa kojom je do pola suđenja rukovodio Hasan Dupovac, a od pola Zijad Mutap, štitila nepoznate osobe nakon počinjenja nepoznatog krivičnog djela

Ubleha od slucaja
Šta je tačno ubleha po tebi u slučaju? Uključivanje organizovanih grupa za rukovođenje suđenja ili ....
Ono sto sam pisao nekoliko puta

Sudi sud kojem ovo nije nadleznost, sude pomagacima nemaju izvesioce, haj sto nemaju izvrsioce nemaju ni djelo :-)

Sto je najgore doslovno citavo ovo sudjenje nije pomaklo slucaj milimetra blize rjesavanju

Resursi i vrijeme su troseni na rekla kazala prica i lov na vjestice
uglavnomja

#33831 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

Spit_fire wrote: 23/11/2022 23:27
Šta je tačno ubleha po tebi u slučaju? Uključivanje organizovanih grupa za rukovođenje suđenja ili ....

Sudi sud kojem ovo nije nadleznost, sude pomagacima nemaju izvesioce, haj sto nemaju izvrsioce nemaju ni djelo :-)

Sto je najgore doslovno citavo ovo sudjenje nije pomaklo slucaj milimetra blize rjesavanju

ali je poguralo mnoge karijere i donijelo moc pojedincima

sto i jeste krajnji cilj ublehe i price: ja znam, ali necu da kazem ...
Ateista

#33832 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

uglavnomja wrote: 23/11/2022 17:38
Ateista wrote: 23/11/2022 13:17 Da ima dokaza da je ubica, bio bi davno osudjen. Ljubo je obicni rom, nije neki mutap da ima veze u policiji i sudstvu da prikrivaju dokaze kad zatreba...
hm :-)

znaci memici nemaju veze

rodjake i nerodjake :D i ostale ...

tadasnji nacelnik ilidze memic (zadnji red teksta iz cd :zzzz: )
prvi komsija memic - tadasnji drugi covjek fcz, sad prvi
budnje i ostala ilindzanska sda eliiita - sve ih zna i sve o njima zna, sa budnjom na ti, stara raja (link ispod posta)
rodjak, nacelnik mupa u kojem je i dupovac, isti rang, samo drugo odjeljenje, ga uveo kod dupovca bez procedura, najava, dogovora
rodjak na licu mjesta uzima snimke, nosa ih, dijeli :zzzz:
rodjaci po sudovima koji mu daju informacije koji sudija ili tuzilac nece da mu se javi
rodica na zadatku da skuplja svjedoke preko fb stranice
...
primio ga reis
primio ga bakir
... posebna kategorija "pomilovanih" - bradata karikatura iz hite pomoci koja je prvo bila optuzena, pa je nakon sastanka sa jadnim murizom bez veza povucen iz svih varijanti, muriz mu milost ukazao :roll:

ko sakriva informaciju da je vasvija priznala sipku???
ko je uspio isposlovati da se podigne optuznica na osnovu have, cak ni indicija nema i jos da se strpaju ljudi u zatvor?
ko je imao veze sa glavnom tuzitejicom bh?

muriz drzi medije pod kontrolom, ne sam naravno, ali mu je data moc (ali obice im se o glavu, svima)

muriz je imao sve inormacije iz istrage iste sekunde cim ih je policija imala

itd dug je spisak

s druge strane - romi - murizovi sticenici

muriz rek'o - nisu romi sigurno
ifet rek'o - romi bodu nozem, ne ubijaju sipkom
romi nisu bitni (a nije bitno ni ko je ubio dzenana)
romi su dobili majice sa dzenanovim likom i tablu sa natpisom: alisa, ko je ubio dzenana? (koju su garant sami profesionalno napravili, isprintali njenu sliku i jos to sve napisali na potpuno pravilnom bosanskom :D )

i sa trece strane

da vidimo mutapove veze
sakrivene dokaze
:?:

ima njegov dnevnik - jedini kojeg pominje je ploskic
prisluskivani telefoni - niko nije spomenut (inace dokazi odbrane kao trebevic)
dupovca je upoznao par dana nakon ubistva
...

ima besmislena veza koju ovdje uredno potura td majka, direktni ucesnik prevare i dokazani lazov - da je mutap imao veze sa automafijom iz rs , na osnovu slucaja od prije 10-ak godina u kojem je bio svjedok. a sve to je inicirao uzoriti gradjanin denis plemeniti stojnic iz sky aplikacije, koji je pisao pisma o tome iz cistog covjekoljublja ... i onda ga mutapi tuzili za klevetu i dobili naravno (samo majka dobije amneziju po tom pitanju)
isto kao sto su budnje tuzile latica i dobile
isto kao sto ce alisa da dobije muriza u martu

i valjda ce biti tih sudjenja, mozda nam se i majka napokon nadje tamo gdje je mjesto lazovima i manipulatorima

a tek sky sudjenja :-D :thumbup:

(malo iz cd.. odnos budnje i muriza i nacin kako se ganja pravda u sda miljeu)
Memić: Lijepe riječi za početak. Ne znam otkud vi i vaša firma u ovome nakon 5 godina. Mnogi mi se javljaju sada kada vide da Tužilaštvo radi. Na početku sam tražio pomoć od tebe, rekao sam: Alija vidi šta mi rade, zovi Bakira, pomozi! Ti si rekao neću Bakira, zvat ću Čamparu.
Budnjo: Ne, rekao sam da ću zvati Asima i Čamparu. Čampara mi se nije javio, Asima sam zamolio da pomogne.

Meić: Moram te zaustaviti. Jel Asim bio ministar?
Budnjo: Nije.
Memić: Čampara je ministar. Narod je za 5 godina naučio da govorim istinu. Rekao si mi da će biti teško. S rođakom sam provjerio jesi li bio kod Čampare. Tri čovjeka su potvrdila da nisi nikoga zvao.
Budnjo: Nisam bio kod Čampare po tom pitanju, Asim mi je rekao: Alija, ne mogu pomoći sebi, a ne nekom drugom. Tebi sam prenio da će biti teško i da će pokušati sve što može. Nisam ti htio reći zbog tvojih emocija. Ja te razumijem, dozvoljavam ti da kažeš šta hoćeš.
Memić: Ne treba, hvala ti. Tada si mi rekao kako ti je Žujo rekao da je Dženan udaren metalnom šipkom, promjera 18mm, ja i Sake smo to slušali. U Tužilaštvu si sve porekao, imam papir, tvoju izjavu iz Tužilaštva! Što si mi pričao šta ti je Hamza Žujo rekao?
Budnjo: Ti si me pitao ko je najbolji vještak.
Memić: Halo, nemoj se time služiti. Ja 10.000 stranica znam napamet.
Budnjo: Murize, neću s tobom da se svađam.
Memić: Te lijepe riječi zaboravi, meni je dijete umrlo.
Budnjo: Ja se suosjećam s tobom. Nađi moju izjavu iz Tužilaštva, niko me nije pozivao zbog toga.
Memić: Dozvoljavaš da javno objavim izjavu?
Budnjo: Dozvoljavam.
Memić: Odlično.
Budnjo: Ja Muriza razumijem.
Memić: Mene samo Ifet Feraget razumije. Što se tiče vas sa Ilidže, nisi mi u kuću ušao, a na dženazi si se progurao u prvi saf. Ti i Fikret Prevljak ste jedini koji nisu došli. Niste htjeli pomoći, sad mi ne trebate!
Budnjo: Teško mi je, emotivan sam. Bratić mi je preselio nedavno, 50 dana nisam mogao otići u njegovu kuću, zbog emocija. Teško mi je ići po žalostima. Ja sam za ovaj slučaj saznao kad je Dženan preselio.
Memić: Tebe je Ivana Petković uvukla u priču. Nisam imao pojma da su obrisani snimci. Senaid Memić mi je rekao: čuvaj se Alije, opasan je
...

ovo je samo mali djelic, evo cak ima i objasnjenje zasto je prevljak na listi na odstrijel - nije dosao u kucu na zalost, znaci samo on i budnjo, zato su meta

a ima i komentar budnjinog sina: Budnjo: Muamer je rekao: nemoj babo, mislit će da je napad na kuću.

https://www.face.ba/vijesti/bih/ekskluz ... o-ko/85547

zlatni rudnik je ovaj intervju :thumbup:
Ne govotim o memicima vec o ljubi, muriz nema razloga da iz cista mira brani ljubu, a svakako memici nisu ribe kao kriminalac mutap, to je valjda jasno.
uglavnomja

#33833 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

aha, nebitno je sto muriz ima veze i prolaz do reisa i bakira ...
nebitno je sto muriz brani rome
ali je bitno da su td majka i sky kriminalac stojnic slagali da je mutap bio optuzen dok je bio svjedok

zasto je stojnic platio odstetu za klevetu ako u tome ima i mrva istine???
Ateista

#33834 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

Za nadleznost suda ne znam, ali djelo imamo, momak je ubijen. Ako nemamo izvrsioca, ne znaci da se ne moze suditi pomagacima i onima koji su ometali istragu, ne znam kojom logikom se dolazi do toga da se prvo mora naci izvrsioc pa onda pomagaci, sudi se onome za koga ima dokaza, trenutno ima za pomagace i one koji su ometali istragu, nadam se i dovoljno da zavrse na robiji, kad i ako bude za izvrsioca sudice se i njemu, kazu da je istraga vec pokrenuta, vidjecemo.
Dr. Kuca

#33835 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dr. Kuca »

Nisam pratio zadnje vrijeme, ko je ubica?
GAU8

#33836 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

Ateista wrote: 24/11/2022 08:22 ...ali djelo imamo, momak je ubijen...
Misli se na pravnu kvalifikaciju djela.
pinkman

#33837 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinkman »

Ateista wrote: 24/11/2022 08:22

Za nadleznost suda ne znam, ali djelo imamo, momak je ubijen. Ako nemamo izvrsioca, ne znaci da se ne moze suditi pomagacima i onima koji su ometali istragu, ne znam kojom logikom se dolazi do toga da se prvo mora naci izvrsioc pa onda pomagaci, sudi se onome za koga ima dokaza, trenutno ima za pomagace i one koji su ometali istragu, nadam se i dovoljno da zavrse na robiji, kad i ako bude za izvrsioca sudice se i njemu, kazu da je istraga vec pokrenuta, vidjecemo.
Krivicno djelo pomoc uciniocu poslije izvrsenog krivicnog djela ima jednu pretpostavku, a to je da je djelo preko tri godine u pitanju.

Takodjer, ne moze kazna onoga ko je pomogao biti veca od onoga ko je izvrsio djelo.

Ovdje to ne znamo.
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#33838 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by RagibUzoriti »

Danas ce ova tema doci do usijanja...
GAU8

#33839 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

Ja tipujem da danas nece biti presude... neka odgoda i sl.
bitangeIprinceze

#33840 Re: Slučaj Dženan Memić

A jel trazimo izvrsioce? Ili ih mozda vec i imamo?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#33841 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Velkoski »

https://www.youtube.com/watch?v=j6pnhaq824Y

480p stream u skoro 2023. godini :skoljka:
bitangeIprinceze

#33842 Re: Slučaj Dženan Memić

pinkman wrote: 24/11/2022 08:44
Takodjer, ne moze kazna onoga ko je pomogao biti veca od onoga ko je izvrsio djelo.
Moze li izvrsilac dobiti 99 godina robije a pomagaci po 49? Ne treba vise. :izet:
ArmandiHose

#33843 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

MUŠTULUK za bh. građane/građanke!

Sudija Perić: :bih:
OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA za sve optužene!!!

Pravda za optužene!
Pravdaaaaaaa!
Živio Sud Bosne u Hercegovine!! :bih: :bih: :bih:
Živioooo!
Živio sudija Perić!
Živioooo!

Fuj ublehe i razobadani ublehaši!!
Fuuuuuuuj!
Dole ublehe i razobadani ublehaši!! Doleeee!!!

Amin/Amen
MensurM

#33844 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

He he :bih:
MensurM

#33845 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

I ko će sad ovim ljudima vratiti sve ove godine koje su linčovani, sve dane koje su proveli u pritvoru i sve sate koje su izgubili na suđenja.
ArmandiHose

#33846 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA!!!

:bih: :bih: :bih:

Još jedna pravosudna razobodana ubleha demontirana i bačena na smetljište historije!

Ublehaši: kme kme kme kme kmeeeee! :D
Bh. građani: hahaha ha hahaha haaaaa! :lol:

Toliko za sada narode, odoh da se još neko vrijeme grohotom slatko smejem sa vjernim i pouzdanim izvještačem Hametom i ostatkom naše ekipe The Judicial Mythbusters.

Izvještač Hame nam obećava podroban izvještaj o Perićevom obrazloženju današnje presude, plus stručnu analizu, nakon što dodatno promahala sa namještenicima zgrada državnih pravosudnih institucija na adresi Sarajevo, Queen Helen street 88.

Plus gratis originalnu Perićevu presudu (kao što nam je svojevremeno poklonio onu presudu Vrhovnog suda i ovu ublehašku optužnicu) čim se napiše i pošalje urbi et orbi, biće gratis primjeraka za sve, najavljuje nam dobri i prepošteni Hame, fala mu!

The Judicial Mythbusters.

Fala na pažnji,
To be continued...
uglavnomja

#33847 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

Nova, najnovija varijantana, # 597415 na komentarima (poslije jednog huskackig teksta na portalu o crnog dzipu) - sad je sin nekog generala u pitanju :-)
Last edited by uglavnomja on 24/11/2022 09:05, edited 1 time in total.
dr_Evil

#33848 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dr_Evil »

haha, gdje pocinje Bosna, tu zavrsava logika. Aferim!
MensurM

#33849 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

dr_Evil wrote: 24/11/2022 09:04 haha, gdje pocinje Bosna, tu zavrsava logika. Aferim!
? Je li ti slušaš gospodina sudiju?
Dr. Kuca

#33850 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dr. Kuca »

Peric je americki covjek.
Locked