Ovdje se svaka diskusija svodi na trvljenje SDA vs Osmorka, i vecina i brani i napada samo i iskljicivo iz tog ugla, ali cim postavis jedno konkretno pitanje - odmah nastaje muk...plavi_E wrote: ↑21/11/2022 21:20 @Vaya
U pravu si ti u potpunosti. Ne radi se ovdje o tome bolje ili losije za drzavu BiH. Ovdje se radi da stranci traze od bosnjackih poglavica da ostave bar teoretsku mogucnost da mogu shutnut Dodika iz VM ako bi pokuao da izigra strance. Ne zbog boljitka BiH nego kao sredstvo pritisdka na Dodika. A ni opozicija u manjem entitetu nije gadljiva na vlast.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Vaya
#60301 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
sarlo
#60302 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gomila floskula. Nista novo. Izborni zakon na prvom mjestu naravno. Žurno, samo žurno.
Sta je sa projektima (da se covjek bar tjesi)? Gdje ste ih sakrili?
Priznajte!
I kadrovska rjesenja.
Tajne na sto.
Necemo nikom reci.
Sta je sa projektima (da se covjek bar tjesi)? Gdje ste ih sakrili?
Priznajte!
I kadrovska rjesenja.
Tajne na sto.
Necemo nikom reci.
-
Vaya
#60303 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kada ti meni odgovoris na moje pitanje i ja cu tebi na tvoje...laik1981 wrote: ↑21/11/2022 21:21Ako bi birao izmedju Sarovica i Dodika koga bi izabrao?Vaya wrote: ↑21/11/2022 21:16
Zelimir Neskovic iz SDS-a ce ti najvjerovatnije uci u DN BiH, ca poslije svake sjednice ispratiti njegov glasanje za svaki zakon pojedinacno i napraviti poredjenje u odnosu na glasanje sa SNSD delegatima, pa ces vidjeti o cemu govorim...
Ovdje se Mladen Ivanic i Mirko Sarovic predstavljaju kao reinkarnacije Vladimira Srebrova...
Ustvari odgovorit cu ti i zavrsit polemiku oko toga. Naravno da bih glasao za Sarovica, ali s obzirom na proporciju kuknjave ovdje na temu 4:1 vs 3:2, mogu ti reci da uopste ne mislim da ce drzava prodisati sa Sarovicem ili eventualno propasti sa Dodikom.
Ja znam da vi iz Osmorke bi mozda i vi voljeli da Balirove glasaju Dodikovog 4-og, jer bi imali alibi za sve u naredne 4 godini. Kako god, opet nadam se da nece glasati tako...
Last edited by Vaya on 21/11/2022 21:28, edited 1 time in total.
-
patriot_bih
#60304 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ta 2 za DN iz opozicije RSa bi trebali biti super jaki i provjereni politički kadrovi inače će ih baja kupit vrlo lako.
To bi morali biti ili Bosić (ponovo) ili Šarović ili Ivanić. Sve ostalo je vrlo lako potkupljivo po oprobanom modelu.
Bolje je tražiti da izglasaju Vojina nego glasati za neke no name kadrove iz opozicije.
Ovo je najdelikatnije političko pitanje izgleda.
To bi morali biti ili Bosić (ponovo) ili Šarović ili Ivanić. Sve ostalo je vrlo lako potkupljivo po oprobanom modelu.
Bolje je tražiti da izglasaju Vojina nego glasati za neke no name kadrove iz opozicije.
-
plavi_E
#60305 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Puno ocekujes za pleme kojem je najveci zivotni problem sebijina diploma. Priznali su da ih stranci pritiscu da ne daju taj mandat Dodiku. Valjda ti stranci znaju sta ce im to. Osmorki to ne treba.Vaya wrote: ↑21/11/2022 21:23SpoilerShowOvdje se svaka diskusija svodi na trvljenje SDA vs Osmorka, i vecina i brani i napada samo i iskljicivo iz tog ugla, ali cim postavis jedno konkretno pitanje - odmah nastaje muk...plavi_E wrote: ↑21/11/2022 21:20 @Vaya
U pravu si ti u potpunosti. Ne radi se ovdje o tome bolje ili losije za drzavu BiH. Ovdje se radi da stranci traze od bosnjackih poglavica da ostave bar teoretsku mogucnost da mogu shutnut Dodika iz VM ako bi pokuao da izigra strance. Ne zbog boljitka BiH nego kao sredstvo pritisdka na Dodika. A ni opozicija u manjem entitetu nije gadljiva na vlast.
-
laik1981
#60306 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na tvoje pitanje ti je odgovoreno vec nekolio puta.. Tvoje pitanje se svodi na to da li je bolje nekom dati mogucnost blokiranja institucija ili mu ne dati tu mogucnost..
Last edited by laik1981 on 21/11/2022 21:34, edited 1 time in total.
-
patriot_bih
#60307 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Misle da se uvodi ponovo komunizam ako osmorka formira vlast.
Biće poslova i funkcija za lojalne vojnike NORa.
-
Vaya
#60308 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
patriot_bih wrote: ↑21/11/2022 21:26 Ta 2 za DN iz opozicije RSa bi trebali biti super jaki i provjereni politički kadrovi inače će ih baja kupit vrlo lako.
Druze, SDS je vec najavio da ce Zelimir Neskovic is Lopara biti njihov prvi pick za DN BiH. To je jedan cetnicki kokosar, pasce ga nema za sta ujest...
Drugog bi trebao da slijeduje nekog iz PDP...
Jebpte led, meni Senad dovodi po n-ti put u studio Vukana, da on meni kaze kako Pokret za drzavu treba da glasa, jer ako budu glasali za Vojina, da ce Poket biti izdajnik drzave Bosne i Hercegovine....
Puuu jebem ti mater...
-
Vaya
#60309 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Druze, SDS je vec najavio da ce Zelimir Neskovic is Lopara biti njihov prvi pick za DN BiH. To je jedan cetnicki kokosar, pasce ga nema za sta ujest...patriot_bih wrote: ↑21/11/2022 21:26 Ta 2 za DN iz opozicije RSa bi trebali biti super jaki i provjereni politički kadrovi inače će ih baja kupit vrlo lako.
Ovo je najdelikatnije političko pitanje izgleda.![]()
Jebpte led, meni Senad dovodi po n-ti put u studio Vukana, da on meni kaze kako Pokret za drzavu treba da glasa, jer ako budu glasali za Vojina, da ce Poket biti izdajnik drzave Bosne i Hercegovine....
Puuu jebem ti mater...
- n+1
#60310 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hebote, kad slušaš Konakovića dok priča o "programskoj koaliciji", kao nečemu neviđenom u historiji koaliranja BiH, čovjek bi rekao da nam dolaze bolji dani. Onda pročitaš ovaj sporazum koji su potpisali sa HDZ, i skontaš da se pobrajaju bukvalno iste stvari koje je svaka vlast od 1996. isticala kao svoj program.
Euroatlantske integracije, reforma javne uprave, reforma pravosuđa, povećanje penzija, razvoj putne infrastrukture...
Euroatlantske integracije, reforma javne uprave, reforma pravosuđa, povećanje penzija, razvoj putne infrastrukture...
-
patriot_bih
#60311 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vrlo delikatno pitanje i dilema. Izgleda kao bezizlazna situacija za Pokret i opoziciju RSa.Vaya wrote: ↑21/11/2022 21:33 [
Druze, SDS je vec najavio da ce Zelimir Neskovic is Lopara biti njihov prvi pick za DN BiH. To je jedan cetnicki kokosar, pasce ga nema za sta ujest...
Puuu jebem ti mater...
Ne znam ni što bi Pokret davao glasove PDP-u. Jedino ako usuglase zajedničkog kandidata.
Može li onaj Saša Grbić iz SDPa biti kandidat?
Last edited by patriot_bih on 21/11/2022 21:39, edited 1 time in total.
-
Vaya
#60312 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Korigovao sam svoj prethodni post gore, pa ga procitaj jos jednom i imat ces odgovor.
Ti meni nisi odgovorip ni na jedno pitanje, jer ne znas kako funkcionise DN BiH, ali si napisao 1000x na ovo forumu da je raspad sistema ako budu 4 u DN...Tako su vam u centralama izdiktirali, ali ti se makar potrudi i istrazi nesto, da makar znas tacno kako izgleda nesto za sta se zalazes.
-
noviforumas
#60313 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne treba gajiti iluzije sto se tice RS-a. Tamo nikad nece postojati relevantna politicka opcija koja bi prihvatila bar neki ljudski minimum, da prizna genocid na primjer - a ne moze postojati jer bi takvu opciju glasaci kaznili na svakim izborima. Dakle, moze se samo baviti matematikom i politickim manevrisanjem, traziti ko bi bio manje stetan po BiH, gledati da su razjedinjeni, potkupljivi, da imaju manju moc od Mileta itd.
-
plavi_E
#60314 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pojavio se taj novi pojam "programska koalicija". Zna li ko sta se pod tim podrazumijeva? Kako funkcionisu te koalicije u odnosu na ove dosadasnje?
-
plavi_E
#60315 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A sta ako oni to krenu gledati kod nas?noviforumas wrote: ↑21/11/2022 21:40 Ne treba gajiti iluzije sto se tice RS-a. Tamo nikad nece postojati relevantna politicka opcija koja bi prihvatila bar neki ljudski minimum, da prizna genocid na primjer - a ne moze postojati jer bi takvu opciju glasaci kaznili na svakim izborima. Dakle, moze se samo baviti matematikom i politickim manevrisanjem, traziti ko bi bio manje stetan po BiH, gledati da su razjedinjeni, potkupljivi, da imaju manju moc od Mileta itd.
- Haris.ba
#60316 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Formira se program prije formiranja vlast i sprovodi se taj program.
Moze program biti i izbacivanje Sda sa budzeta, i to je nesta.
-
Vaya
#60317 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vec je poslata lista na kojoj je Vojin kandidat.patriot_bih wrote: ↑21/11/2022 21:38Vrlo delikatno pitanje i dilema. Izgleda kao bezizlazna situacija za Pokret i opoziciju RSa.Vaya wrote: ↑21/11/2022 21:33 [
Puuu jebem ti mater...
Ne znam ni što bi Pokret davao glasove PDP-u. Jedino ako usuglase zajedničkog kandidata.
Može li onaj Saša Grbić iz SDPa biti kandidat?
Kada se opizicija u RS toliko brine o BiH i Dodikovim nasrtajima na nju, neka pokazu koliku su siroki i podrze Vojina, najpostenija i najsigurnija stvar, ali Bosnje puse pricu Vukana o tome, kako je Vojin cetnik, sin bivseg Udbasa, kako on nije dovoljno dobar, nego je Vukan ili neki njegov dovoljno dobar da brani drzavu od Dodika...
Jebem ti bosansku pamet...
-
plavi_E
#60318 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Haris.ba
#60319 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://www.klix.ba/vijesti/bih/poznata ... /221121137
Stranke potpisnice su usaglašene da će programske mjere zasnovane na smjernicama, načelima i ciljevima iz ovog dokumenta biti detaljno razrađene u periodu koji će prethoditi formiranju izvršne vlasti u skladu sa ustavnim nadležnostima.
-
plavi_E
#60320 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A program jos nije ni gotov. Predpostavljam nesto u stilu
Code: Select all
int main(int argc, char *argv[])
{
while(covic_nezadovoljan == TRUE)
{
prepravljajDokument(&dokument, &noviZahtjev);
}
}- Prpa.ba
#60321 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nevidjen program.

-
noviforumas
#60322 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gledaju oduvijek.plavi_E wrote: ↑21/11/2022 21:42A sta ako oni to krenu gledati kod nas?noviforumas wrote: ↑21/11/2022 21:40 Ne treba gajiti iluzije sto se tice RS-a. Tamo nikad nece postojati relevantna politicka opcija koja bi prihvatila bar neki ljudski minimum, da prizna genocid na primjer - a ne moze postojati jer bi takvu opciju glasaci kaznili na svakim izborima. Dakle, moze se samo baviti matematikom i politickim manevrisanjem, traziti ko bi bio manje stetan po BiH, gledati da su razjedinjeni, potkupljivi, da imaju manju moc od Mileta itd.
- Dr. Kuca
#60323 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sad kad krene preletastvo, da se zadrze fotelje
pa u borbu.
-
A_A_AKCIJA
#60324 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sigurno je već prije odgovoreno ali evo opet.Vaya wrote: ↑21/11/2022 21:08 ovdje ljudi, a prvenstveno simpatizeri Osmorke pretstavljaju slijedecu stvar, a to je da ce ova 2 iz SDS, za svaki zakon koji dodje do DN glasati identicno kao sto budu glasali delegati iz kluba Bosnjaka - sto je naravno vhunski idiotizam. Kada je u pitanju relacija RS - BiH, ta sutrasnja 2 delegata iz SDS ce imati 95% isti sistem glasanja kao i Dodikovi. To ce biti tako, prvo zato sto izmedju SDS i SNSD za mene isti, a druga stvar ukoliko slucajno se desi da bude prevelikog odstupanja u glasanju, Dodik ce navedene avanturiste da razguli u NSRS, kao Srbe koji su izabrali muslimani i koji rade kontra interesa RS.
Ako opozicija bude u VM, imaće cilj participaciju u vlasti. To znači izglasavanje određenih zakona, počevši sa budžetom. Njihovi ministri će predlagati inicijative za komisije pri DN. Pojednostavljeno, biće u koaliciji sa Osmorkom i HDZ.
U interesu im je da se određene stvari izglasaju, da se dokažu svojim glasačima. Šarović je to radio sa poljoprivrednicima, jer su većinom iz RS. Sutra to mogu biti akcije, diferencirana stopa PDV-a...
Zato je nužno da imaju makar dva u DN, da bi sve bilo teoretski moguće.
Bez toga nije.
-
DonieBrasco
#60325 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bojim se da ce se ovo pretvoriti u isporucivanje FBiH Covicu, sta reci ako je on sam njih osam nadjacao a cisto sumanjm da je dobio manje od onog sto je trazio, cak ako ne i sve.
Reforme pravnog sitema sa Covicem
, da ne pricamo EU i NATO put a prvi mu partner Dodik. "Cjelovita BiH" i Covic. 
Reforme pravnog sitema sa Covicem
Last edited by DonieBrasco on 21/11/2022 22:06, edited 1 time in total.