Demokratska fronta Željko Komšić
-
Novak20
#57476 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšić možda i ne bi bio politički promašaj bošnjačke politike da je broj glasova za njega jednak broju glasova za DF.
Ovako će Komšiću i njegovoj užoj sviti biti dobro još četiri godine, a stranka će se u ovom mandatu dijelom rasuti, a dijelom još čvršće povezati sa SDA te u potpunosti obesmisliti na duži period.
Ovako će Komšiću i njegovoj užoj sviti biti dobro još četiri godine, a stranka će se u ovom mandatu dijelom rasuti, a dijelom još čvršće povezati sa SDA te u potpunosti obesmisliti na duži period.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#57477 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hahahhaha koje ti teorije imas trebalo bi o tome knjigu pisati......ali drago mi je da idu opet prdvidjanja kkako cemo se rasuti, propasti itd itd tvoje prognoze su zabava za siroke narodne mase! Da ti nisi slucajno Ivana Maric jer njene prognoze su bas takve....prava smijurijaNovak20 wrote: ↑20/11/2022 23:06 Komšić možda i ne bi bio politički promašaj bošnjačke politike da je broj glasova za njega jednak broju glasova za DF.
- drug_profi
#57478 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zadnja nada SDA je Vojin.guruguru95 wrote: ↑20/11/2022 20:17Naprotiv, gotivan lik, a od mene ima jedan ogromni plus što se nagovorio neprevaziđenom poltronu i ljigavcu Arnautu![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vojin-m ... /221119010
Samo da ne zajebe sa tim četvrtim delegatom...
-
Novak20
#57479 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znam za Ivanu ali ako DF ne uđe u vlast, gotov je kao stranka jer se umjesto za ideologiju vezala za SDA.hrasno38 wrote: ↑20/11/2022 23:21Hahahhaha koje ti teorije imas trebalo bi o tome knjigu pisati......ali drago mi je da idu opet prdvidjanja kkako cemo se rasuti, propasti itd itd tvoje prognoze su zabava za siroke narodne mase! Da ti nisi slucajno Ivana Maric jer njene prognoze su bas takve....prava smijurijaNovak20 wrote: ↑20/11/2022 23:06 Komšić možda i ne bi bio politički promašaj bošnjačke politike da je broj glasova za njega jednak broju glasova za DF.
Ovako će Komšiću i njegovoj užoj sviti biti dobro još četiri godine, a stranka će se u ovom mandatu dijelom rasuti, a dijelom još čvršće povezati sa SDA te u potpunosti obesmisliti na duži period.![]()
![]()
![]()
![]()
Komšićevi jurišni savjetnici, veleposlanici i raja će se batrgati još neko vrijeme, a boranija će napuštati brod koji tone.
Većina će do općinskih izbora preći u SDP i druge stranke u vlasti.
-
Lug
#57480 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
genijalno!Novak20 wrote: ↑20/11/2022 23:06 Komšić možda i ne bi bio politički promašaj bošnjačke politike da je broj glasova za njega jednak broju glasova za DF.
-
mirza_15
#57481 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Realno, to je stranka jednog lica. Makni Željku jedva će cenzus preći. Tolike godine postojanja i nije uspio da izgradi infrastrukturu i prepoznatljiv brend od stranke. Pa i na listić za izbore, za sve nivoe, stavi "Željko Komšić - za građansku državu - DF" jer i oni znaju da bez ovoga prvog i drugog na šta se raja loži jedva bi izborni prag prelazili. To je tako jeftino i šibicarski da se meni plače kada vidim koliko levata to zagrize.
- drug_profi
#57482 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nezrela nacija, neobrazovana, zatucana... nema spasa. Buducnost nam je u torabijima, ravnozemljasima, teoreticarima zavjera i religijasima.
- dale cooper
#57483 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Realno, nije jedina takva. I SDA, HDZ i SNSD su danas koncipirane kao društvo jednog lica sa interesnom skupinom okupljenoj oko njih.mirza_15 wrote: ↑21/11/2022 00:35 Realno, to je stranka jednog lica. Makni Željku jedva će cenzus preći. Tolike godine postojanja i nije uspio da izgradi infrastrukturu i prepoznatljiv brend od stranke. Pa i na listić za izbore, za sve nivoe, stavi "Željko Komšić - za građansku državu - DF" jer i oni znaju da bez ovoga prvog i drugog na šta se raja loži jedva bi izborni prag prelazili. To je tako jeftino i šibicarski da se meni plače kada vidim koliko levata to zagrize.
Bez vođa bi se sve bi raspalo u hiljadu komadića, jer su mahom ispunjene poslušnicima i mediokritetima.
- drug_profi
#57484 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SNSD bi grohno prilicno bez Dode, ali HDZ ne bi.
DF bi bez Zeljka nesato.
DF bi bez Zeljka nesato.
- dale cooper
#57485 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ko to ima u HDZ-u da bi Čovića trenutno mogao zamijeniti? Mislim ima ko, ima i u SNSD-u, ali bi grohnuli na izborima. Naravno, moždadrug_profi wrote: ↑21/11/2022 00:56 SNSD bi grohno prilicno bez Dode, ali HDZ ne bi.
DF bi bez Zeljka nesato.
računaš na to što je Čović izbrisao bilo kakvu opoziciju, što jeste istina, ali je izbrisao opoziciju i bilo koga iole karizmatičnog i sa
liderskim kvalitetama i u samom HDZ-u. Jedino se tako ovakvi likovi mogu održati.
-
mirza_15
#57486 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Svi oni žive od istog koncepta zasnovanog na populizmu, nekakvom patriotizmu (onom što je posljednje utočište hulja), i sijanju straha. Zaštitniti nacionalnih interesa bez kojih će nacija nestati, dok su svi drugi izdajnici. Dati glas njima je čin patriotizma, a nekom drugom čin izdaje. Ali ne mislim da će SDA propasti bez Baketa. Oni su ipak brend. Otišao je Alija, pa Tihić. I još jednu smjenu će oni preživjeti. Ne glasa raja za njih znog Bakira. HDZ isto ne bi puno izgubio iz više razloga. SNSD sigurno bi. A DF ne postoji kao stranka. Ljudi kada daju glas njima na izborima ustvari daju glas Željki. Bez Željke bi se oni ugasili.dale cooper wrote: ↑21/11/2022 00:54Realno, nije jedina takva. I SDA, HDZ i SNSD su danas koncipirane kao društvo jednog lica sa interesnom skupinom okupljenoj oko njih.mirza_15 wrote: ↑21/11/2022 00:35 Realno, to je stranka jednog lica. Makni Željku jedva će cenzus preći. Tolike godine postojanja i nije uspio da izgradi infrastrukturu i prepoznatljiv brend od stranke. Pa i na listić za izbore, za sve nivoe, stavi "Željko Komšić - za građansku državu - DF" jer i oni znaju da bez ovoga prvog i drugog na šta se raja loži jedva bi izborni prag prelazili. To je tako jeftino i šibicarski da se meni plače kada vidim koliko levata to zagrize.
Bez vođa bi se sve bi raspalo u hiljadu komadića, jer su mahom ispunjene poslušnicima i mediokritetima.
- drug_profi
#57487 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ma HDZ je vec dokazao da prezivi bez problema svaku zamjenu likova.dale cooper wrote: ↑21/11/2022 01:01Ko to ima u HDZ-u da bi Čovića trenutno mogao zamijeniti? Mislim ima ko, ima i u SNSD-u, ali bi grohnuli na izborima. Naravno, moždadrug_profi wrote: ↑21/11/2022 00:56 SNSD bi grohno prilicno bez Dode, ali HDZ ne bi.
DF bi bez Zeljka nesato.
računaš na to što je Čović izbrisao bilo kakvu opoziciju, što jeste istina, ali je izbrisao opoziciju i bilo koga iole karizmatičnog i sa
liderskim kvalitetama i u samom HDZ-u. Jedino se tako ovakvi likovi mogu održati.
Mozda bi i SNSD dokazao, mada sumnjam.
- dale cooper
#57488 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jesu preživjavali ranije, i SDA i HDZ, međutim kada pogledaš trenutni kadar to je jad i bijeda. Čović je predsjednik stranke od 2005! 17
godina jebote!
godina jebote!
- drug_profi
#57489 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA, HDZ, SDS ne mozes iskorijeniti.
Kao ni SDP. Mozda SNSD
Sve ostalo moze lako nestati.
Kao ni SDP. Mozda SNSD
Sve ostalo moze lako nestati.
- Login77777
#57490 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A zasto se stranka ne zove GF Gradjanska Fronta? Puno bolje ime za stranku.
- BHCluster
#57491 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Cuj dokle se doslo, samo im pogledaj simpatizere na ovoj temi. Sve sami struĆnjak do struĆnjaka, covjek bi rekao svu pamet svijeta pokupili a domet im forum, trebali ici dalje?hrasno38 wrote: ↑20/11/2022 14:21 Trojkasi dokle je doslo sa prodajom drzave HDZ-u......jel Dino jos uvijek vruc napaljen u drustvu Covica![]()
Uh samo da vam javim da Vojin izuzetno nezadovoljan vodjenjem SDP-a i saginjanjem Niksica ispred Konakovica.....a plus se nagovori onog jedinom ljigavcu iz porodice Arnauta
![]()
- dr_Evil
#57492 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
https://www.klix.ba/vijesti/bih/df-ce-u ... /221121046"S obzirom na to da je SDP-ov potpredsjednik kandidat za Dom naroda, te da SDP ima najviše zastupnika u klubu Pokreta za državu, DF će pratiti odluku SDP-a o tome kako će glasati na NSRS o imenovanju delegata. Ako je SDP spreman da podrži opozicionog delegata i na taj način otvori mogućnost formiranja Vijeća ministara bez SNSD-a, DF je još spremniji da prati SDP", rekao je Komšić za Klix.ba.
Citam komentare na klixu, jest ovaj nas narod glup. Svi kazu ko DF se distancirao od SDA, a zapravo samo za SDA odradili prljavi posao. Sad su napravili furku evo SDP daje cetvrtog Dodiku, DF opet cist, a i SDA/SNSD koji su uvalili Mijatovica cisti. SDP propast ko zeton kako god. Ne znam do kad ce ova politika Mijatovica prolazit.
-
Spit_fire
#57493 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A ovi sto kace svece po policijskim autima i krstove po ucionicama su progresivni?drug_profi wrote: ↑21/11/2022 00:44 Nezrela nacija, neobrazovana, zatucana... nema spasa. Buducnost nam je u torabijima, ravnozemljasima, teoreticarima zavjera i religijasima.
-
Spit_fire
#57494 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kad shvatite da je HDZu BiH sjediste u Zagrebu a ne Mostaeu i da je ta stranka tu zastupa interese hrvatske drzave bice vam puno lakse. Pale su npr u ratu otovoreno prkosile Slobi dok su se u Grudama provodile iskkjucivo direktive iz Zagreba. HDZ BiH i HDZ Hrvatske su jedna stranka....dale cooper wrote: ↑21/11/2022 01:01Ko to ima u HDZ-u da bi Čovića trenutno mogao zamijeniti? Mislim ima ko, ima i u SNSD-u, ali bi grohnuli na izborima. Naravno, moždadrug_profi wrote: ↑21/11/2022 00:56 SNSD bi grohno prilicno bez Dode, ali HDZ ne bi.
DF bi bez Zeljka nesato.
Ja se smijem zaklet da vecina hrvata nije vidjell nikad Borjanu ni na plakatu a najnormalnije su je podrzali ko sto bi je podrzali i da nema Komsica
HDZ ce nestati onog dana kad Hrvatska postane normalna drzava a Hrvati u BiH prihvate istu kao svoju drzavu...ako taj dan ikad dodje
-
Vaya
#57495 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odnosno kad onoj stvari nokat nikne...Spit_fire wrote: ↑21/11/2022 12:20Kad shvatite da je HDZu BiH sjediste u Zagrebu a ne Mostaeu i da je ta stranka tu zastupa interese hrvatske drzave bice vam puno lakse. Pale su npr u ratu otovoreno prkosile Slobi dok su se u Grudama provodile iskkjucivo direktive iz Zagreba. HDZ BiH i HDZ Hrvatske su jedna stranka....dale cooper wrote: ↑21/11/2022 01:01
Ko to ima u HDZ-u da bi Čovića trenutno mogao zamijeniti? Mislim ima ko, ima i u SNSD-u, ali bi grohnuli na izborima. Naravno, možda
Ja se smijem zaklet da vecina hrvata nije vidjell nikad Borjanu ni na plakatu a najnormalnije su je podrzali ko sto bi je podrzali i da nema Komsica
HDZ ce nestati onog dana kad Hrvatska postane normalna drzava a Hrvati u BiH prihvate istu kao svoju drzavu...ako taj dan ikad dodje
- dr_Evil
#57496 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Malo mi je blize(vjerujem) nego tebi i mogu reci da je HDZ dosta ulozio u mlade kadrove, za par godina ce imati nove "zvijezde" politicke scene. Bez obzira sta ja mislio o njima, misle na stranacku buducnost.dale cooper wrote: ↑21/11/2022 01:01
Ko to ima u HDZ-u da bi Čovića trenutno mogao zamijeniti? Mislim ima ko, ima i u SNSD-u, ali bi grohnuli na izborima. Naravno, možda
A ti mladi nisu bivoli ko Zahiragic, nego obrazovana ekipa. Ne ocekujem nikakv zaokret sto se tice politike i kada oni dodju.
- dr_Evil
#57497 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta svecenik kaze nedjeljom tako svaka kuca mora da radi.Spit_fire wrote: ↑21/11/2022 12:20Kad shvatite da je HDZu BiH sjediste u Zagrebu a ne Mostaeu i da je ta stranka tu zastupa interese hrvatske drzave bice vam puno lakse. Pale su npr u ratu otovoreno prkosile Slobi dok su se u Grudama provodile iskkjucivo direktive iz Zagreba. HDZ BiH i HDZ Hrvatske su jedna stranka....dale cooper wrote: ↑21/11/2022 01:01
U Bosnjaka se polako gubi relacija sa IZ. Iako sam ateista i komunjara, mogu reci da je steta sto se to desava. Nemoguce se poistovjetiti sa ovakvom IZ i jos gorim rejsom.
-
Spit_fire
#57498 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ozimician wrote: ↑20/11/2022 21:43Ljigav je svako ko promjeni n-broj stranaka - jednu i nekako, ali ovaj je prošao sve, od SDA (koja ga je poslala u USA) do trenutne NS.sajber87 wrote: ↑20/11/2022 21:00
Tebi su ljigavi izgleda svi koji se istinski bore protiv dosadasnjeg stanja , a impresioniran si populistickim kurcevitim balkanskim demagozima tkz dobrovoljnim davaocima tudje krvi. Da rezimiramo ako pokret za drzavu ne glasa za opozicionog kandidata pocinice izdaju drzave, ubaciti direktno snsd u vlast na drzavnom nivou i dati im kljuceve bosne.
Također - za ove izjave Arnaut je deff upravu, ali upravu je i Vojin.
Od Arnauta je također ljigavo što Pokretu za državu drži predavanje kako i šta treba da čini, a on i njegova stranka - koja se na sva usta hvali da je multietnička - apsolutno ne učestvuje u RS, također nisu htjeli ni da budu dio Pokreta za državu ... i onda on se nađe da drži nekome pridike.
Jos se qrce da su multi kulti, a jel se neko pobunio sto im covic otovoreno govori da su Bosnjacka stranka?
Nakon debakla sa Boskom i Irmom i svega sta (ni)su uradili u RS mene bi bilo stid da se javaljam uopste mimo KS, a oni bi jos i da pametuju
-
sajber87
#57499 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I oni su jednako zatucani neobrazovani tupi i sta sad treba zato sto su oni takvi i mi da budemo takvi sve dok se oni neopamete pa ce mo onda i mi. Ako srbin podrzava dodika i snsd to je onda njegova sramota a ici logikom ako srbin glasa za snsd do tada cemo mi za sda je suluda. Bosnjak treba da je ponosan sto ce sdaSpit_fire wrote: ↑21/11/2022 12:16A ovi sto kace svece po policijskim autima i krstove po ucionicama su progresivni?drug_profi wrote: ↑21/11/2022 00:44 Nezrela nacija, neobrazovana, zatucana... nema spasa. Buducnost nam je u torabijima, ravnozemljasima, teoreticarima zavjera i religijasima.
vjerovatno otici u opoziciju i time pomoci i sebi i toj istoj sda da se reformise
-
Spit_fire
#57500 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo sto njegova sramota drzi toljagu u ruci, a nas ponos ih docekuje s cvijecem...mada druga temasajber87 wrote: ↑21/11/2022 12:38I oni su jednako zatucani neobrazovani tupi i sta sad treba zato sto su oni takvi i mi da budemo takvi sve dok se oni neopamete pa ce mo onda i mi. Ako srbin podrzava dodika i snsd to je onda njegova sramota a ici logikom ako srbin glasa za snsd do tada cemo mi za sda je suluda. Bosnjak treba da je ponosan sto ce sda
vjerovatno otici u opoziciju i time pomoci i sebi i toj istoj sda da se reformise
Sve sto hocu reci je to DAJ BOZE da su Bosnjaci i njihove osobine najveci problem ove drzave..davno bi mi na zelenu granu...al gle cuda vazda se trazi problem u njima.