Slučaj Dženan Memić
- Haris.ba
#33501 Re: Slučaj Dženan Memić
Predvidjanja oko prvostepene presude?
-
YouAreMyDestiny
#33502 Re: Slučaj Dženan Memić
- Ateista
#33503 Re: Slučaj Dženan Memić
To je to, citava poenta teme i jeste skretanje paznje sa pravih problema, sa jedinog svjedoka ubistva, prica se pokusava prebaciti na muriza i arijanu, njima se trazi mana kao su oni svjedoci, analiziraju se njihove izjave i slicno iako nisu bitne.
Plus ova prica o murizovim teorijama, kao da se mi svi slazemo sve sa murizom, valjda navikli na njihov pristup gdje svi imaju isto misljenje, vjerovatno dirigovano od strane nekog.
- Ateista
#33504 Re: Slučaj Dženan Memić
- Ateista
#33505 Re: Slučaj Dženan Memić
Tako je, mislili su da ce se brzo zavrsiti i da ce javnost popusiti pricu o saobracajnoj nesreci i ljubi.
- kakotakonikako
#33506 Re: Slučaj Dženan Memić
Alisa je kljuc i rjesenje ovog slučaja.
Ona je zasigurno ( za razliku od mnogih teorija iznesenih ovdje i napisanih kilometarskih postova ) bila tu vecer sa rahmetli Dženanom - da mu dragi Allah dž.š. podari lijepi džennet. Amin.
Da se sto prije kazne krivci i ubice Dženana Memića. InshAllah. Amin. Ovo bi svako normalan želio a ponajprije porodica ubijenog.

Ona je zasigurno ( za razliku od mnogih teorija iznesenih ovdje i napisanih kilometarskih postova ) bila tu vecer sa rahmetli Dženanom - da mu dragi Allah dž.š. podari lijepi džennet. Amin.
Da se sto prije kazne krivci i ubice Dženana Memića. InshAllah. Amin. Ovo bi svako normalan želio a ponajprije porodica ubijenog.
- uglavnomja
#33507 Re: Slučaj Dženan Memić
pa bio je i pun kombi roma, koji su se sjecali sta su radili
koje kontraverzne izjave?
7 godina nikad nije promijenila ni jednu rijec ni jedne svoje izjave
ako mislis na maglovito sjecanje o cupavoj glavi - ni to nije promijneila
ili ono kad joj se ucilino da neko lici na tu glavu? sto je muriz preveo kao "sjeca se sigurnoscu", i iako ima crno na bijelo sta je rekla - vi i dalje vise vjerujete murizu nego zvanicnom dokumentu na koji se i on poziva i svojim ocima
vama nema nista kontraverzno u izjavama:
garant je zbog prostitucije
a nije prostitucija, auto mafija
e nije ni auto mafija nego narko mafija
...
u svakom slucaju je neko mocan
niti je ista kontraverzno u izjavama tipa:
ja znam ko je ubica, ali necu da kazem
nije vazno ko je ubio dzenana
- tranquil
#33508 Re: Slučaj Dženan Memić
Ponoviću ove stvari koje izbjegavaš jer ih ne možeš osporiti. Par dana nakon napada, kako kaže policijski izvještaj, identificirala je napadača sa slike, ali poslije nekog vremena, za vrijeme rekonstrukcije, kako smo vidjeli na video snimku, direktno iz njenih usta, kaže da se ne sjeća apsolutno ničega. Dakle, slažem se s tobom da je potres mozga moguć, kao i amnezija, ali su se onda potres i amnezija očito desili nekoliko dana nakon napada, jer je par dana nakon napada još uvijek imala sjećanje na lice napadača, koje je poslije misteriozno nestalo, i do dan danas ga nema.
Da napomenem, očito sam sarkastičan vezano za potres mozga nekoliko dana poslije, ali moram to nažalost naglasiti, jer ima učesnika u raspravi koji imaju problema sa registrovanjem zajebancije i sarkazma u komunikaciji.
-
YouAreMyDestiny
#33509 Re: Slučaj Dženan Memić
Ubicu su pronašli, ali Murizu se nije svidio.
- uglavnomja
#33510 Re: Slučaj Dženan Memić
dje nestadose seferovici?????Ateista wrote: ↑17/11/2022 13:29![]()
To je to, citava poenta teme i jeste skretanje paznje sa pravih problema, sa jedinog svjedoka ubistva, prica se pokusava prebaciti na muriza i arijanu, njima se trazi mana kao su oni svjedoci, analiziraju se njihove izjave i slicno iako nisu bitne.
Plus ova prica o murizovim teorijama, kao da se mi svi slazemo sve sa murizom, valjda navikli na njihov pristup gdje svi imaju isto misljenje, vjerovatno dirigovano od strane nekog.
k'o da ih nikad nije bilo, ni komada kombija, ni priznanja, raznih, ali u svakom stoji da su bili na licu mjesta u tom trenutku
-
YouAreMyDestiny
#33511 Re: Slučaj Dženan Memić
Prvo su Seferoviće sklonili sa lica mjesta, pa onda Alisa nije bila povrijeđena.uglavnomja wrote: ↑17/11/2022 13:35dje nestadose seferovici?????Ateista wrote: ↑17/11/2022 13:29
![]()
k'o da ih nikad nije bilo, ni komada kombija, ni priznanja, raznih, ali u svakom stoji da su bili na licu mjesta u tom trenutku
- GAU8
#33512 Re: Slučaj Dženan Memić
Ko je vdio taj policijski izvjestaj i da li je pokazan pred sudom (u kojem je Alisa identifikovala napadaca)
-
18mn97
#33513 Re: Slučaj Dženan Memić
Sto se tice Muriza i Arijane, ovdje ih pokusavaju ocrniti, prikazati kao da su se okoristili time sto im je ubijen sin/brat.
Zamisli ti tog mozga.
Zamisli ti tog mozga.
- Ateista
#33514 Re: Slučaj Dženan Memić
To je upitno gdje su bili, ali tacno je da su i oni bitni za slucaj, nakon alise najbitniji.uglavnomja wrote: ↑17/11/2022 13:35dje nestadose seferovici?????Ateista wrote: ↑17/11/2022 13:29
![]()
-
YouAreMyDestiny
#33515 Re: Slučaj Dženan Memić
Ali koliko god pokušavali, ne mogu nikako skloniti Ljubu i dovesti nekog drugog. Da postoji neko drugi, do sada bi ga našli. Ali nema. Imaju samo Ljubo i porodica.
- kakotakonikako
#33516 Re: Slučaj Dženan Memić
Ni ti ne vjerujes u ovo sto pises. To radis: ili si drska i tvrdoglava, ili si dio zavjere ili si rodbinski povezana za slucaj ili pises za sendvic, ili - ko zna ....
- tranquil
#33517 Re: Slučaj Dženan Memić
Zamijenila si me s nekim. Nije mi bitan Muriz, niti se pozivam na njega, pozivam se na:uglavnomja wrote: ↑17/11/2022 13:33pa bio je i pun kombi roma, koji su se sjecali sta su radili![]()
koje kontraverzne izjave?
7 godina nikad nije promijenila ni jednu rijec ni jedne svoje izjave
ako mislis na maglovito sjecanje o cupavoj glavi - ni to nije promijneila
ili ono kad joj se ucilino da neko lici na tu glavu? sto je muriz preveo kao "sjeca se sigurnoscu", i iako ima crno na bijelo sta je rekla - vi i dalje vise vjerujete murizu nego zvanicnom dokumentu na koji se i on poziva i svojim ocima![]()
vama nema nista kontraverzno u izjavama:
garant je zbog prostitucije
a nije prostitucija, auto mafija
e nije ni auto mafija nego narko mafija
...
u svakom slucaju je neko mocanko se prilagodjava zeljama i potrebama u datom trenutku
niti je ista kontraverzno u izjavama tipa:
ja znam ko je ubica, ali necu da kazem
nije vazno ko je ubio dzenana![]()
- Alisinu identifikaciju konkretnog napadača prema policijskom izvještaju, i dojavi njenog oca.
- Alisinu tvrdnju da se apsolutno ničega ne sjeća iz vremena napada. Ni auta, ni lica, ni glave, ni farova, ni zvuka. Ničega.
Nisam čak ni dao zaključak. Samo sam prenijeo šta je Alisa rekla, i pitao "šta iz ovog možemo zaključiti", i odmah si reagovala sa time da teoretišem o zavjerama. Ne, ne teoretišem ništa, to su samo Alisine izjave, ako imaš problema sa njima, javi se njoj, ne meni.
- tranquil
#33518 Re: Slučaj Dženan Memić
Mislim da je 100 puta do sada objavljen na ovoj temi. Ne znam da li je korišten na sudu. Piše da je Zijad pokazivao slike Alisi i da je ona identifikovala napadača, i da je Zijad javio policiji. Oni su postupili prema toj dojavi, i utvrdili da je identificirani imao alibi.
Zamisli da taj lik nije imao alibi, čitav slučaj ne bi postojao - ali bi pogrešna osoba bila u zatvoru. Ako to nije uticaj na istragu, ne znam šta je. O nepostojanosti "amnezije" da ne pričamo.
- uglavnomja
- uglavnomja
#33520 Re: Slučaj Dženan Memić
i za 100 objavljivanja nisi procitao da pise "LICI" nego i dalje vjerujes murizovim rijecima da je "prepoznala "tranquil wrote: ↑17/11/2022 13:41Mislim da je 100 puta do sada objavljen na ovoj temi. Ne znam da li je korišten na sudu. Piše da je Zijad pokazivao slike Alisi i da je ona identifikovala napadača, i da je Zijad javio policiji. Oni su postupili prema toj dojavi, i utvrdili da je identificirani imao alibi.
Zamisli da taj lik nije imao alibi, čitav slučaj ne bi postojao - ali bi pogrešna osoba bila u zatvoru. Ako to nije uticaj na istragu, ne znam šta je. O nepostojanosti "amnezije" da ne pričamo.
-
denden
#33521 Re: Slučaj Dženan Memić
A "ne zna" ni je li korišten na sudu.
A ja ga oko toga više puta podjebavao
Kakav amnestičar, taj trunk-ill, kakav še-prtljažnik

A ja ga oko toga više puta podjebavao
Kakav amnestičar, taj trunk-ill, kakav še-prtljažnik
Možda nije bot, nego voli "'nako" unedogled verglati svoje ismijane ubleheSjetićemo se traktata i traktata koje si ovdje napisao, uprežući sve svoje, zasigurno razorne intelektualno-analitičke kapacitete da bi dao nadrealno tumačenje službene zabilješke o "sjećanju Alise Mutap na napadača", koja je Murizova i Feragetova ubleha, btw. na temi još davno raskrinkana.
I onda dođe test stvarnosti, potencijalne potvrde tvog pregalaštva i ispostavi se da taj "krunski dokaz zavjere iz kojeg se vidi da se Alisa sjeća događaja", Državno tužilaštvo ne da nije uzelo u dokaze, nego ga nije ni spomenulo svjedokinji koja je tu zabilješku sačinila.![]()
![]()
A na osnovu te zabilješke si napisao kilometarske teorije zavjere, nadrealna, fantastična natezanja i izmišljanja, kakva ne bismo mogli dobiti ni da braću Grim sa Tolkienom zatvorimo u kreativnu sedmodnevnu radionicu uz gajbe žestoke cuge i dekagrame halucinogenih droga
- tranquil
#33522 Re: Slučaj Dženan Memić
Ne znam šta je Muriz rekao, nit me zanima. Čitam ono što je napisano. A to je da "možda liči" na počinioca - ne, ne bježim od tog izraza.uglavnomja wrote: ↑17/11/2022 13:44i za 100 objavljivanja nisi procitao da pise "MOZDA LICI" nego i dalje vjerujes murizovim rijecima da je "prepoznala "tranquil wrote: ↑17/11/2022 13:41
Mislim da je 100 puta do sada objavljen na ovoj temi. Ne znam da li je korišten na sudu. Piše da je Zijad pokazivao slike Alisi i da je ona identifikovala napadača, i da je Zijad javio policiji. Oni su postupili prema toj dojavi, i utvrdili da je identificirani imao alibi.
A to "možda liči" znači da ima sjećanje na počinioca. Dakle, slika "možda liči" na to sjećanje. Kontaš - "možda liči" se odnosi na sliku, ne na sjećanje. Ali ako nešto "možda liči" na "nešto", onda to "nešto" mora da postoji, zar ne? A to "nešto" je sjećanje, koje u tom momentu izgleda nije u potpunosti nestalo. Jer nešto "možda liči" na to sjećanje.
A poslije je već okrenuta priča da se ničega ne sjeća, i eksplicitno je tako rečeno - između dvije tačke ništa. Sjećaš se farova? Ne. Zvuka? Ne. Lica? Ne. I to je priča koje se od tada drži.
Dakle šta iz ovog možemo zaključiti, koje je najjednostavnije objašnjenje? Da je nekako u međuvremenu isčezlo pamćenje, da je dobila naknadni potres mozga, zakašnjelu amneziju? Ili možda da je najmanje jedna od njenih izjava neistinita? Šta kaže Occhamova oštrica, hajdemo skeptici, da vas vidim.
Last edited by tranquil on 17/11/2022 13:54, edited 1 time in total.
- DaysleepeR
#33523 Re: Slučaj Dženan Memić
U pravu je terminologija jako bitna. Ja ne znam je li ovdje službeno lice bilo neoprezno pa napisalo šta je napisalo, ali sa pravne strane, ovdje nedvosmisleno piše "jedno od lica sa spiska liči na izvršioca kojeg se ona sjeća"uglavnomja wrote: ↑17/11/2022 13:43na ovo se pozivaju, i jos su dodali da je zenska sakrila dokument (koji je dostupan na netu) i da je alisa trazila zastitu
![]()
Svaki će se pravnik na svijetu zakačiti na tako nedvosmislenu izjavu.
- GAU8
#33524 Re: Slučaj Dženan Memić
Jbg, ovo nisam znao.tranquil wrote: ↑17/11/2022 13:41Mislim da je 100 puta do sada objavljen na ovoj temi. Ne znam da li je korišten na sudu. Piše da je Zijad pokazivao slike Alisi i da je ona identifikovala napadača, i da je Zijad javio policiji. Oni su postupili prema toj dojavi, i utvrdili da je identificirani imao alibi.
-
bitangeIprinceze
#33525 Re: Slučaj Dženan Memić
uglavnomja wrote: ↑17/11/2022 13:35
dje nestadose seferovici?????
Mora dalida opet uskrsnuti