Ne znam, ovo oko Mundijala možda ima veze sa drugim značajnim događajima u životu, pogotovo kada si dijete.
Ja se bolje sjećam Amerike '94, kad sam imao osam godina i Francuske, kad sam imao 12, nego Južne Koreje/Japana i Njemačke. Iz 2002 se sjećam samo Ronaldovih golova.

u polufinalu Turcima i u finalu Nijemcima. I sjećam se onog slobodnjaka Ronaldinha Englezima. Uglavnom, sjećam se Brazila. Iz Njemačke, napamet znam jedino utakmicu Italija - Njemačka (možda i najbolja utakmica koju sam gledao) i finale.
Oko Južne Afrike, Brazila, Rusije se, naravno, sjećam svega.
Sad, najvjerovatnije, razlog zašto se ja dobro sjećam Amerike je da smo mama i ja izašli iz ratne Zenice prije toga, a tata je ostao u Zenici. Ja sam to prvenstvo gledao u Hrvatskoj, a znam da su nam iz Zenice neki prijatelji javili da su restrikcije struje prestale upravo pred početak prvenstva, ili tako nešto.

Eto, čega se sjećam.
A razlog zašto se Francuske sjećam je što je to prvo prvenstvo koje sam gledao u Kanadi, i ja sam to iskoristio da svoje prijatelje učim zašto je fudbal najbolji sport na svijetu.