2022 FIFA World Cup
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#376 Re: 2022 FIFA World Cup
Neće me iznenaditi ako Senegal ode kući nakon grupne faze. Ekvador je mnogo jebena ekipa.
-
LSD
#377 Re: 2022 FIFA World Cup
Najskuplja ekipa na TM, ne kažem da su automatski i najboljiOsmi Socrates wrote: ↑11/11/2022 18:47 Kakva, brt, tri favorita, dovoljno im je pogledati odbranu koja ima toliko falinki da je to za priču.
Ne kažem, mogu odigrati iznad mogućnosti, ali, opet, svrstati ih u tri favorita je smiješno. Najskuplji? Pa najskuplji igrač, dosad plaćen, te ekipe je Maguire. Enough said.
Ako prođu grupu, čeka ih ili Holandija ili Senegal, ako se ide po papiru. Po meni, oni nisu favoriti ni protiv jednih.
Francuska, Brazil i Engleska top 3 favorita
Ja licno se ne slazem sa tim procjenama.
-
Osmi Socrates
#378 Re: 2022 FIFA World Cup
Da, Ekvador ima tu karakterističnu južnoameričku čvrstinu, svaku utakmicu odigraju tvrdo.
Svejedno, protiv njih bi već Englezi bili favoriti. Rijetko kad takve ekipe prođu prvo kolo nokauta, ako igraju sa iole jačom ekipom.
Svejedno, protiv njih bi već Englezi bili favoriti. Rijetko kad takve ekipe prođu prvo kolo nokauta, ako igraju sa iole jačom ekipom.
- Student_u_Ostavci
#379 Re: 2022 FIFA World Cup
Po meni, Brazil ubjedljivi favorit. Ovaj njihov napad je nerealan. Toliko brzine i tehnike na jednom mjestu
+Imaju i fizikalce u sredini da zatvaraju i udaraju. A i navijat ću za njih i za Holandeze koji su ruku na srce nikad skromnijeg rostera.
Od ostalih, vjerujem da Danci mogu daleko.
+Imaju i fizikalce u sredini da zatvaraju i udaraju. A i navijat ću za njih i za Holandeze koji su ruku na srce nikad skromnijeg rostera.
Od ostalih, vjerujem da Danci mogu daleko.
- p206
#380 Re: 2022 FIFA World Cup
Argentina bi mogla osvojiti jer više nema Aguera i Higuaina da promaše zicere.
- Vam
#381 Re: 2022 FIFA World Cup
Francuzi bi mogli ponovo osvojiti.
- dječak sa šibicama
#382 Re: 2022 FIFA World Cup
Kod Engleza svaka krampa koja zna uraditi 20 na jednoj nozi da ne padne lopta i predriblati nekoga, vrijedi 50-100 miliona necega.
Te njihove vrijednosti na TM i cifre koje placaju engleski klubovi su jedno, realni kvalitet drugo.
Te njihove vrijednosti na TM i cifre koje placaju engleski klubovi su jedno, realni kvalitet drugo.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#383 Re: 2022 FIFA World Cup
joj, englezi su nacija transfer flopova jbt
kad se sjetim onog Endija Kerola... propo frajer nije izdržo dvije sezone u kontinuitetu 
- Leverage
- n+1
#385 Re: 2022 FIFA World Cup
Favorizirani Brazil će po običaju ispasti u četvrtfinalu/polufinalu.
Tipujem na finale Argentina - Francuska. Eventualno WWII okršaj Njemačka - Francuska.
Tipujem na finale Argentina - Francuska. Eventualno WWII okršaj Njemačka - Francuska.
- Leverage
- jeza u ledja
#388 Re: 2022 FIFA World Cup
Ma igracki najjace dvije ekipe su sigurno Fra i Bra. Sad kako ce se prvenstvo odvijati boga pitaj. Ispod njih ima bar 5-6 jednako jakih ekipa (Ger, Esp, Eng, Arg, Bel), i onda eventualno Cro, Ned i Sen.
Nadam se samo da nece biti dosadno ili da nece neki Katar ili slicno doci do polufinala.
Ko igra za domacine uopste? Fakat veze nemam al ko da gledam da je puno naturalizovanih Brazilaca.
U finalu Saudijska Arabija - Iran.
Nadam se samo da nece biti dosadno ili da nece neki Katar ili slicno doci do polufinala.
Ko igra za domacine uopste? Fakat veze nemam al ko da gledam da je puno naturalizovanih Brazilaca.
U finalu Saudijska Arabija - Iran.
-
Osmi Socrates
#389 Re: 2022 FIFA World Cup
Koliko sam ja primjetio, a gledao sam ih na Gold Kupu (CONCACAF prvenstvo), nema Qatar toliko naturalizovanih igrača.
- ljevoruki
#390 Re: 2022 FIFA World Cup
Portugal bi mogao daleko, sve zavisi koliki teret ce im biti Ronaldo.
Englezi ne mogu dalje od 1/8, Njemacka i Belgija su mi kandidati i za top i za flop, Brazil ima tanku odbranu iako mislim da se nece previse braniti, Argentina moze i do samog kraja, imaju dobar tim, Mesi u formi i ogroman motiv.
U svakom slucaju, ne ocekujem neki veliki spektakl, u sred sezone igrati WC, bez priprema i prijateljskih utakmica je van pameti.
I vec drugi put zaredom nece o slusati najljepsu himnu na svijetu. Steta.
Englezi ne mogu dalje od 1/8, Njemacka i Belgija su mi kandidati i za top i za flop, Brazil ima tanku odbranu iako mislim da se nece previse braniti, Argentina moze i do samog kraja, imaju dobar tim, Mesi u formi i ogroman motiv.
U svakom slucaju, ne ocekujem neki veliki spektakl, u sred sezone igrati WC, bez priprema i prijateljskih utakmica je van pameti.
I vec drugi put zaredom nece o slusati najljepsu himnu na svijetu. Steta.
-
Osmi Socrates
#391 Re: 2022 FIFA World Cup
OK, moje prognoze. Samo u jednom slučaju je priželjkionizam u pitanju.
Uzeo sam u obzir mnoge stvari.
A grupa
1. Holandija
2. Senegal
Holandija možda nema najjači sastav u istoriji, ali, igraju solidno u posljednje vrijeme. Senegal je drugi, ako ne budu komplicirali, pogotovo u sredini. Mane ima neku povredu, ali vjerovatno će igrati.
B grupa
1. Engleska
2. USA
Politički najzanimljivija grupa. Englezi su solidni za ovu grupu. Mislim da neće razvaliti grupu, ali tri puta 1:0 za njih je dosta. Ameri će "iznenaditi" Vels.
C grupa
1. Argentina
2. Poljska
Nažalost po Meksikance, ovaj put ni grupu neće proći. Svaka serija dođe do kraja. Oni su mislili da će taj kraj biti tako što će otići jednom u četvrtfinale, ja kažem ispašće u grupi. Gledao sam ih dovoljno. Argentinci neće tu puno problema imati.
D grupa
1. Danska
2. Francuska
Danci su zaslužili da budu u finalu i Evropskog. Možda čak i da ga uzmu. Pitanje prvog mjesta u grupi je ključno, jer Danci vjerovatno vide veću šansu da odu daleko u dijelu žrijeba kad uzmu grupu nego kad su drugi. Međutim, to je istina ako ne bude iznenađenja. Svejedno, dva puta su dobili Francuze ove godine, a i vijesti iz francuskog kampa nisu neke pozitivne. Svađaju se oko nečega.
Svejedno, previše su dobri za ovakvu grupu da je ne prođu.
E grupa
1. Njemačka
2. Španija
Nijemci prvi? Španija će uništiti fudbal?
Kostarika je stara i neupotrebljiva. Japan može iznenaditi, ali Špance. Svejedno, ne vidim tu iznenađenja. Nisu Japanci ubjedljivi bili ni u kvalifikacijama.
F Grupa
1. Hrvatska
2. Kanada
Drugo mjesto je očigledni priželjkionizam. Svejedno, ne vidim Belgiju kao nekog favorita, pa mogu i ovo priuštiti. Maroko je neozbiljan, jer zbog nekih rođačkih razloga otpušta selektora koji ih je odveo na Svjetsko.
G grupa
1. Švajcarska
2. Brazil
Ne znam zašto, ali ovako mi se čini. Srbija ima jak tim, ali ono što ja vidim od Švajcarske, istina limitirano sam ih gledao, da se konstantno poboljšavaju. Njih niko neće lako pobjediti. Kaže, Srbija pobjedila Portugal. Švajcarska je uzela grupu u kojoj je bio evropski prvak. Ja im čak predviđam četvrtfinale, i tu će naići, po mojim prognozama, na Njemačku. Ne bih se ja zakleo da oni tu nemaju šanse.
H grupa
1. Portugal
2. Južna Koreja
Šta god ko mislio o ovome.
Mada, ja čak sumnje imam i oko Portugala. Ako budu konačno igrali bez Ronalda, onda možda mogu daleko. Veoma daleko. Znam, mnogi se ne slažu oko Ronalda. Evo, vidim, ljevoruki se slaže oko Ronalda.
Dakle, osmina finala;
Holandija - USA
Argentina - Francuska
Njemačka - Kanada
Švajcarska - Južna Koreja
Iz ovih gore jedan finalista.
Engleska - Senegal
Danska - Poljska
Hrvatska - Španija
Portugal - Brazil
A grupa
1. Holandija
2. Senegal
Holandija možda nema najjači sastav u istoriji, ali, igraju solidno u posljednje vrijeme. Senegal je drugi, ako ne budu komplicirali, pogotovo u sredini. Mane ima neku povredu, ali vjerovatno će igrati.
B grupa
1. Engleska
2. USA
Politički najzanimljivija grupa. Englezi su solidni za ovu grupu. Mislim da neće razvaliti grupu, ali tri puta 1:0 za njih je dosta. Ameri će "iznenaditi" Vels.
C grupa
1. Argentina
2. Poljska
Nažalost po Meksikance, ovaj put ni grupu neće proći. Svaka serija dođe do kraja. Oni su mislili da će taj kraj biti tako što će otići jednom u četvrtfinale, ja kažem ispašće u grupi. Gledao sam ih dovoljno. Argentinci neće tu puno problema imati.
D grupa
1. Danska
2. Francuska
Danci su zaslužili da budu u finalu i Evropskog. Možda čak i da ga uzmu. Pitanje prvog mjesta u grupi je ključno, jer Danci vjerovatno vide veću šansu da odu daleko u dijelu žrijeba kad uzmu grupu nego kad su drugi. Međutim, to je istina ako ne bude iznenađenja. Svejedno, dva puta su dobili Francuze ove godine, a i vijesti iz francuskog kampa nisu neke pozitivne. Svađaju se oko nečega.
E grupa
1. Njemačka
2. Španija
Nijemci prvi? Španija će uništiti fudbal?
F Grupa
1. Hrvatska
2. Kanada
Drugo mjesto je očigledni priželjkionizam. Svejedno, ne vidim Belgiju kao nekog favorita, pa mogu i ovo priuštiti. Maroko je neozbiljan, jer zbog nekih rođačkih razloga otpušta selektora koji ih je odveo na Svjetsko.
G grupa
1. Švajcarska
2. Brazil
Ne znam zašto, ali ovako mi se čini. Srbija ima jak tim, ali ono što ja vidim od Švajcarske, istina limitirano sam ih gledao, da se konstantno poboljšavaju. Njih niko neće lako pobjediti. Kaže, Srbija pobjedila Portugal. Švajcarska je uzela grupu u kojoj je bio evropski prvak. Ja im čak predviđam četvrtfinale, i tu će naići, po mojim prognozama, na Njemačku. Ne bih se ja zakleo da oni tu nemaju šanse.
H grupa
1. Portugal
2. Južna Koreja
Šta god ko mislio o ovome.
Dakle, osmina finala;
Holandija - USA
Argentina - Francuska
Njemačka - Kanada
Švajcarska - Južna Koreja
Iz ovih gore jedan finalista.
Engleska - Senegal
Danska - Poljska
Hrvatska - Španija
Portugal - Brazil
- Blixen
-
Osmi Socrates
#393 Re: 2022 FIFA World Cup
Što volite Urugvaj? 
- jeza u ledja
#394 Re: 2022 FIFA World Cup
Zaboravih Portugal.
A Urugvaj je i meni jedna od najdrazih zemalja na SP.
Volimo ih zato sto sh mali, a veliki.
Zemlja kojoj je Mojica bio predsjednik ne moze ne valjati. 
A Urugvaj je i meni jedna od najdrazih zemalja na SP.
Volimo ih zato sto sh mali, a veliki.
-
Osmi Socrates
#395 Re: 2022 FIFA World Cup
E za tebe mi je logično da voliš Urugvaj. Ali, čitao sam ovog Mirseka na drugim temama, pa mi nelogično, jer Urugvaj je jedna od društveno najprogresivnijih zemalja na svijetu.
- Logovan
- jeza u ledja
#397 Re: 2022 FIFA World Cup
Voli on i Iran kao Bosnu.
Cudi me da nije spomenuo i njih.
Cudi me da nije spomenuo i njih.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#398 Re: 2022 FIFA World Cup
Evo poseban PF, lupajte teme sad
, grupe, reprezentacije, rezultati, utakmice, najave, stadioni, smještaj, zanimljivosti,...
- AmiĐa_Idriz
- Logovan