Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Leverage

#24051 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Leverage »

Chmoljo wrote: 13/11/2022 00:48
Str0nz wrote: 13/11/2022 00:34 :lol: :lol: Dritancici vi nijednu fotelju uzivo vidjeti necete , samo mozete sanjati do sljedeci izbori kad dodze naplata za ovu dritanstinu u pokusaju :thumbup:
Stavi jednom jebeno h na kraju pa onda bistri visoku politiku.
A đ ništa?
Point.

#24052 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

seksi_ideje wrote: 13/11/2022 00:13 Bez ikakve zafrkancije: izmedju HDZ 90 i HDZ nema razlike u politickom dijelovanju. Obe su clanice HNS-a i obe se zalazu za iste stvari.
HDZ se ne moze zaobici i to je nasa realnost. Ne znam zasto sto se NiP-u pokusava spocitati koalicija sa HDZom a u federalnom domu, zastupnici DF-a su svoje rucice dizali na sve zakonske prijedloge SDA i HDZ-a. Dakle, kad tandem SDA i DF to radi, nema problema, kad NiP hoce u koaliciju sa HDZom, to je veleizdaja :lol:
Zar nije NiP govorio da je drugačiji, sve kontra SDA a radi iste stvari ili greške kao SDA? Pa koja je onda razlika između njihy isto sranje drugo pakovanje.
Spit_fire

#24053 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

Point. wrote: 13/11/2022 00:54
seksi_ideje wrote: 13/11/2022 00:13 Bez ikakve zafrkancije: izmedju HDZ 90 i HDZ nema razlike u politickom dijelovanju. Obe su clanice HNS-a i obe se zalazu za iste stvari.
HDZ se ne moze zaobici i to je nasa realnost. Ne znam zasto sto se NiP-u pokusava spocitati koalicija sa HDZom a u federalnom domu, zastupnici DF-a su svoje rucice dizali na sve zakonske prijedloge SDA i HDZ-a. Dakle, kad tandem SDA i DF to radi, nema problema, kad NiP hoce u koaliciju sa HDZom, to je veleizdaja :lol:
Zar nije NiP govorio da je drugačiji, sve kontra SDA a radi iste stvari ili greške kao SDA? Pa koja je onda razlika između njihy isto sranje drugo pakovanje.
Oni idu transparentno, svoju izdaju za razliku od SDA ne kriju..
seksi_ideje

#24054 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by seksi_ideje »

SDA-ovci nam ne daju odgovar zasto bi SDA trebala ostati. Samo ne daj bilo koga drugog od SDA i DF-a. :lol:
Point.

#24055 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

seksi_ideje wrote: 13/11/2022 01:12
SDA-ovci nam ne daju odgovar zasto bi SDA trebala ostati. Samo ne daj bilo koga drugog od SDA i DF-a. :lol:
Koja je razlika između NiP i SDA ako rade iste stvari? Ipak se NiP reklamiše kao nešto drugo, novo i bolje nego SDA.
tramvajtrojka

#24056 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Point. wrote: 13/11/2022 01:19

Koja je razlika između NiP i SDA ako rade iste stvari? Ipak se NiP reklamiše kao nešto drugo, novo i bolje nego SDA.
koje iste stvari rade znam da je malo iz norrkopinga situacija nejasna i maglovita al koje su im stvari iste i postupci :? :?

jer mi u Sarajevu vidimo drugaciju situaciju
Last edited by tramvajtrojka on 13/11/2022 01:22, edited 1 time in total.
seksi_ideje

#24057 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by seksi_ideje »

Svaka stranka koja pokaze da ne zna, ne moze i nece, se smijeni i dovede se neko drugo na to mjesto. SDA i DF su pokazali da ne znaju i nece i zbog toga VOZDRA!

A dobro mi vidimo u KS da se moze bolje od SDA krkanluka.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#24058 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chmoljo »

Leverage wrote: 13/11/2022 00:49
Chmoljo wrote: 13/11/2022 00:48

Stavi jednom jebeno h na kraju pa onda bistri visoku politiku.
A đ ništa?
pa to je već viša matematika. ovako čitam i nestane mi zraka jer očekujem H a njega niĐŽe.
Ozimician

#24059 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

seksi_ideje wrote: 13/11/2022 01:22
Svaka stranka koja pokaze da ne zna, ne moze i nece, se smijeni i dovede se neko drugo na to mjesto. SDA i DF su pokazali da ne znaju i nece i zbog toga VOZDRA!

A dobro mi vidimo u KS da se moze bolje od SDA krkanluka.
Iskreno ne znam na što tačno ciljate kad kažete da je u KS neki ogroman napredak se desio, tj. šta se desilo više u KS nego u TK ?

Ali očito je perspektiva ista i u TK i KS - ovamo misle da je u TK za ove dobre stvari zaslužan SDA i ponovo ga žestoko izglasaju, u KS misle da je trojka zaslužna za to, pa za njih glasaju dalje.

Ono što je istina: Inflacija u 2021 i 2022 god. je napuhala budžete svih kantona pa se onda ima para za kojekakva socijalna davanja, a izborna godina je svakako, pa smo izdašni. Nije za to zaslužna ni "trojka u KS" ni "SDA u TK" ...
Chmoljo

#24060 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chmoljo »

:lol:
dale cooper

#24061 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dale cooper »

Koje dobre stvari u TK? :zoka:
Ozimician

#24062 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

dale cooper wrote: 13/11/2022 01:29 Koje dobre stvari u TK? :zoka:
Pa otprilike isto kao i u KS (novac za porodilje znam), simpatizeri druge stranke su negdje postavljali te liste, pa moram naći od njih da kopiram.

Evo Copy-Paste:

1. Isto po 1000 KM za porodilje
2. Djeci sa teskim i tezim invaliditetom djeciji dodatak do kraja zivota
3. Takodje besplatne udzbenike
4. Omogucili da sva djeca imaju zdravstveno osiguranje sto na zalost do tada nije bio slucaj
5. Ukazali na neakreditovane univerzitete i zastitli studente
6. Ukazali na nezakonitost rada na UKC Tuzla
7. Povecali naknade za oboljele od cijekalije

Inace Demokratska fronta TK za podrsku novoj Vladi je imala nekoliko obaveznih uslova koju su se morali ispuniti i ispunjeni su!!!!

1. Stavljanje van snage odluke o povećanju plata i ostalih primanja izabranih zvaničnika,
2. Izglašavanje izmjena i dopuna Porodiljske naknade majkama porodiljama (u iznosu od 1000 KM),
3. Povećanje plata svim radnicima u osnovnom i srednjem obrazovanju shodno razlici između posljednjeg povećanja i inicijative Kluba DF-a u iznosu od 18,5 %,
4. Povećanje naknade za oboljele od celijakije,
5. Sagledavanje mogućnosti povećanja boračkih naknada te naknada za nezaposlene demobilisane borce,
6. Nema postavljenja niti imenovanja zvaničnika koji ima potvrđenu optužnicu pred bilo kojim nadležnim sudovima,
7. Stavljanje van snage svih neustavnih i nezakonitih odluka bivše skupštinske većine i Vlade TK a koje bi u dogledno vrijeme imale nesagledive finansijske posljedice po Tuzlanski kanton u smislu plaćanja sudskih troškova po postupcima koji su pred nadležnim sudovima povodom toga pokrenuti.
tramvajtrojka

#24063 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Chmoljo wrote: 13/11/2022 01:27:lol:
majke mi da nije smiješno bilo bi zalosno , ono iz dijasporske hladovine zna bolje od nas samih :lol: :lol: :lol: sta se i kako dešavalo jest jest iste su mjere da vidim kako bi uveli naknade za porodilje i ostale beneficije da to Sarajevo nije uvelo prvo i da ih nisu njihovi gradjani krenuli prozivati :lol: :lol:

jbt za vladu koja je u drzavi od svih nivoa uvela najvise podrske gradjanima tokom pandemije , i u socijalnim davanjima kaze da je ista kao ostali

a jah ako su budzeti veliki zato su patriote odlucile da kolju Sarajevo na ustrb HDZ kantona :oops: :oops: , jos jedan primjer patriotske politike :mrgreen:

i to jos stavlja pod navodnike hahahah uspjehe jbt sarajevska vlada za jednu sjednicu usvoji vise odluka nego ovi sto su za četiri godine :mrgreen: :skoljka:
Ozimician

#24064 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

tramvajtrojka wrote: 13/11/2022 01:32
majke mi da nije smiješno bilo bi zalosno , ono iz dijasporske hladovine zna bolje od nas samih :lol: :lol: :lol: sta se i kako dešavalo jest jest iste su mjere da vidim kako bi uveli naknade za porodilje i ostale beneficije da to Sarajevo nije uvelo prvo i da ih nisu njihovi gradjani krenuli prozivati :lol: :lol:

jbt za vladu koja je u drzavi od svih nivoa uvela najvise podrske gradjanima tokom pandemije , i u socijalnim davanjima kaze da je ista kao ostali

a jah ako su budzeti veliki zato su patriote odlucile da kolju Sarajevo na ustrb HDZ kantona :oops: :oops: , jos jedan primjer patriotske politike :mrgreen:

i to jos stavlja pod navodnike hahahah uspjehe jbt sarajevska vlada za jednu sjednicu usvoji vise odluka nego ovi sto su za četiri godine :mrgreen: :skoljka:
Nije da znam bolje - nego imam širu perspektivu od KS :bih: :bih: :bih:

EDIT: Najveća mahana trojke i jeste to što cijelu BiH posmatra iz pozicije KS - čak sam jučer od nekoga pročitao da svako treba da ima svoj begovat i da se za Mostar i Banja Luku trebaju brinuti HDZ/ SNSD i da to nas ne treba da zanima xD
Chmoljo

#24065 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chmoljo »

nemoj, ukazanje na korpciju im je dostignuće broj 5. nije šala :lol:
Chmoljo

#24066 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chmoljo »

Ozimician wrote: 13/11/2022 01:33

Nije da znam bolje - nego imam širu perspektivu od KS :bih: :bih: :bih:

EDIT: Najveća mahana trojke i jeste to što cijelu BiH posmatra iz pozicije KS - čak sam jučer od nekoga pročitao da svako treba da ima svoj begovat i da se za Mostar i Banja Luku trebaju brinuti HDZ/ SNSD i da to nas ne treba da zanima xD
da ti nisi malo razrook pa slabo vidiš sredinu?
tramvajtrojka

#24067 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Ozimician wrote: 13/11/2022 01:33

i to jos stavlja pod navodnike hahahah uspjehe jbt sarajevska vlada za jednu sjednicu usvoji vise odluka nego ovi sto su za četiri godine
Nije da znam bolje - nego imam širu perspektivu od KS :bih::bih: :bih:
et vidis sam sebe pobijas govoris da ti je sira perspektiva od KS, a ove sve mjere iz KS prepisane :lol: :lol: :lol: da nije smijesno bilo bi zalosno :mrgreen:
Ozimician

#24068 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

Chmoljo wrote: 13/11/2022 01:35
Misliš na SREDNJIČARENJE - najopasniji put - koji je ovaj analitičar fino secirao:

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/27 ... Mo9aMBOdyM
dale cooper

#24069 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dale cooper »

Ozimician wrote: 13/11/2022 01:32
dale cooper wrote: 13/11/2022 01:29 Koje dobre stvari u TK? :zoka:
Pa otprilike isto kao i u KS (novac za porodilje znam), simpatizeri druge stranke su negdje postavljali te liste, pa moram naći od njih da kopiram.

Evo Copy-Paste:

1. Isto po 1000 KM za porodilje
2. Djeci sa teskim i tezim invaliditetom djeciji dodatak do kraja zivota
3. Takodje besplatne udzbenike
4. Omogucili da sva djeca imaju zdravstveno osiguranje sto na zalost do tada nije bio slucaj
5. Ukazali na neakreditovane univerzitete i zastitli studente
6. Ukazali na nezakonitost rada na UKC Tuzla
7. Povecali naknade za oboljele od cijekalije

Inace Demokratska fronta TK za podrsku novoj Vladi je imala nekoliko obaveznih uslova koju su se morali ispuniti i ispunjeni su!!!!

1. Stavljanje van snage odluke o povećanju plata i ostalih primanja izabranih zvaničnika,
2. Izglašavanje izmjena i dopuna Porodiljske naknade majkama porodiljama (u iznosu od 1000 KM),
3. Povećanje plata svim radnicima u osnovnom i srednjem obrazovanju shodno razlici između posljednjeg povećanja i inicijative Kluba DF-a u iznosu od 18,5 %,
4. Povećanje naknade za oboljele od celijakije,
5. Sagledavanje mogućnosti povećanja boračkih naknada te naknada za nezaposlene demobilisane borce,
6. Nema postavljenja niti imenovanja zvaničnika koji ima potvrđenu optužnicu pred bilo kojim nadležnim sudovima,
7. Stavljanje van snage svih neustavnih i nezakonitih odluka bivše skupštinske većine i Vlade TK a koje bi u dogledno vrijeme imale nesagledive finansijske posljedice po Tuzlanski kanton u smislu plaćanja sudskih troškova po postupcima koji su pred nadležnim sudovima povodom toga pokrenuti.
Koja je ovo vlada donijela? Jer ih se izmjenjalo tokom ove četiri godine barem 4-5. Znam ovo za porodilje i još neke stvari i to je bilo
u onom periodu kada se zakuhalo oko pondera.

Koliko se sjećam ukazivanje na neakreditovane univerzitete, a posebice na nepravilnosti na UKC Tuzla nisu donijeli neke rezultate.
Gore je još haos.
Ozimician

#24070 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

tramvajtrojka wrote: 13/11/2022 01:37
et vidis sam sebe pobijas govoris da ti je sira perspektiva od KS, a ove sve mjere iz KS prepisane :lol: :lol: :lol: da nije smijesno bilo bi zalosno :mrgreen:
Neka, držite se vi KS i uživajte u tome. :bih: :bih: :bih:
Chmoljo

#24071 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chmoljo »

Ozimician wrote: 13/11/2022 01:37
Chmoljo wrote: 13/11/2022 01:35
Misliš na SREDNJIČARENJE - najopasniji put - koji je ovaj analitičar fino secirao:

ne, ne mislim na to. nego mislim samo da lupaš gluposti i ukazivanje na nezakonitost navodite kao dostignuće vrijedno spomena. bolje da ste napisali "važeno je učestvovati". veće je dostignuće.
Ozimician

#24072 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

dale cooper wrote: 13/11/2022 01:38 Koja je ovo vlada donijela? Jer ih se izmjenjalo tokom ove četiri godine barem 4-5. Znam ovo za porodilje i još neke stvari i to je bilo

Koliko se sjećam ukazivanje na neakreditovane univerzitete, a posebice na nepravilnosti na UKC Tuzla nisu donijeli neke rezultate.
Gore je još haos.
Nemam pojma, nemam informacije iz prve ruke - ovo su svakako pisali članovi/ simpatizeri jedne druge stranke.

Ja nemam podatke s terena.

Isto kao što ovdje za KS pišu članovi / simpatizeri vladajuće koalicije u KS.

Svaki cigo svog konja hvali.
dale cooper

#24073 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dale cooper »

Ozimician wrote: 13/11/2022 01:40
dale cooper wrote: 13/11/2022 01:38 Koja je ovo vlada donijela? Jer ih se izmjenjalo tokom ove četiri godine barem 4-5. Znam ovo za porodilje i još neke stvari i to je bilo

Gore je još haos.
Nemam pojma, nemam informacije iz prve ruke - ovo su svakako pisali članovi/ simpatizeri jedne druge stranke.

Pa ja jarane živim u Tuzli, centru ovog jebenog TK-a i govorim ti upravo iz prve ruke.
Ozimician

#24074 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

Chmoljo wrote: 13/11/2022 01:39
Ozimician wrote: 13/11/2022 01:37

ne, ne mislim na to. nego mislim samo da lupaš gluposti i ukazivanje na nezakonitost navodite kao dostignuće vrijedno spomena. bolje da ste napisali "važeno je učestvovati". veće je dostignuće.
To nisu moje riječi - napisao sam da je copy/paste od nekog ko podržava vladajuću koalciju u TK - isto kao što ste vi članovi/simpatizeri vladajuće koalicije u KS.

Tako da ja sa strane apsolutno ne vidim razliku između ta 2 kantona spram ovih mjera i spram simpatizera ove 2 strane.
Ozimician

#24075 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

dale cooper wrote: 13/11/2022 01:41
Ozimician wrote: 13/11/2022 01:40

Pa ja jarane živim u Tuzli, centru ovog jebenog TK-a i govorim ti upravo iz prve ruke.
Pa super, možeš li provjeriti onda da li je ovo sve usvojeno ili nije - ili neko ko je bolje upućen?

Ja sam na više mjesta pročitao da jeste, e sad, šta je realnost, fkt ne znam - jer ne koristim nikakve beneficije ni u KS ni u TK.
Post Reply