BHTelecom
Moderator: Benq
-
ing-ecc
#12901 Re: BHTelecom
Racunajte da se bonus plus bodovi koriste za umanjenje pretplate po uslugama, ne na ukupan racun. Dakle za recimo Extra S ne mozete umanjiti vise od 20 KM (s PDV) iako racun moze biti puno veci. Za Moja TV Net ide do 40 KM (s PDV).
- holowey
#12902 Re: BHTelecom
mogu li onda bonus plus iskoristiti za dva racuna? recimo za novembar i za decembar ili je to one time shot?
-
fast-and-the-curious
#12903 Re: BHTelecom
U AT Store možeš uzeti iPhone na do 36 rata bez kreditnih kartica. Zahtjev možeš podnijeti online. Oni su ovlašteni za Apple.MahalacIpo wrote: ↑11/11/2022 01:15Ehh, nije to bas tako. Oni nabavljaju od skroz drugih dobavljaca, ne direktno od Apple-a, a sigurno za ova dva mjeseca su mogli nabaviti ali ih uopste nemaju... tako sam i sa 12 pro maxom prosao... cekao cekao i odem u Bh telekom uzmem 11 pro max i sljedece sedmice izadje 12 pro max u prodaju... znaci ima da cekam da izadje pa makar propao... ne bih da uzimam 13 pro max kad vec imam sansu da uzmem 14 pro max, ali problem i ove jebene "soping" kartice.. i ugovori i govna.. tako da bh telekom ispade najisplativija mogucnost uzimanja, cjenovno bas i ne, osim ako mi neko moze preporuciti neki drugi nacin da dobijem kes pa da uzmem telefon a da placam rate.
https://atstore.ba/zelis-na-rate-ok/
- Hyperthalamus
#12904 Re: BHTelecom
Bonus plus moras iskoristiti prije nego sto se generira racun...npr ako hoces umanjiti racun za novembar...moras u toku novembra podnijeti zahtjev za umanjenje novembarskog racuna, pa ostatak bodova opet u decembru iskoristiti
- -Chesterfield-
#12905 Re: BHTelecom
Može, ja tako obično i radim.
Sada mi je došao račun umanjen za 40 KM
I ako se sjetim ponovo ću nazvati u decembru...
Ako i zaboravim mogu halaliti...
Mada je glupost da moraš razmišljati hoće li propasti bonus...
-
ing-ecc
#12906 Re: BHTelecom
Bonus plus koristis cijelu godinu. Belaj je ako nakupis do decembra 2000 bodova koje ne mozes iskoristiti.
Ja skupim 1000 bodova (30 KM) i onda umanjujem. Npr. sad imam 134 i plus oktobarski racun oko 220 bodova, novembarski ce biti vjerovatno oko 250 bodova, sto znaci da u decembru mogu racunati na - 15 KM (500 bodova).
Ja skupim 1000 bodova (30 KM) i onda umanjujem. Npr. sad imam 134 i plus oktobarski racun oko 220 bodova, novembarski ce biti vjerovatno oko 250 bodova, sto znaci da u decembru mogu racunati na - 15 KM (500 bodova).
- Del_Boy1
#12907 Re: BHTelecom
A šta je sa Moj Izbor računima, da li se i oni računaju odvojeno unutar grupe ili kao jedan račun?
-
kakaljin
#12908 Re: BHTelecom
Umanjenja se vrsi do iznosa pretplate, a ne ukupnog racuna sa dodacima.
Znaci ako na jednom racunu imas vise pretplata onda po svakoj pretplati umanjujes do maksimalnog iznosa svaku posebno po racunu.
Znaci ako na jednom racunu imas vise pretplata onda po svakoj pretplati umanjujes do maksimalnog iznosa svaku posebno po racunu.
- Del_Boy1
#12909 Re: BHTelecom
Sve mi je to manje-više jasno, ali ne kontam koliki mjesečni račun treba biti da bi dobio veći status. Kako čovjek da zna kad je ispunio uslove za veći status a da ne mora čekati januar da vidi koji status mu je dodijeljen.
Ako imam Moja TV Full S i Extra Net u grupi Moj Izbor i plaćam samo onu osnovnu cijenu pretplate, da li je to dovoljno da dobijem silver status?
Ako imam Moja TV Full S i Extra Net u grupi Moj Izbor i plaćam samo onu osnovnu cijenu pretplate, da li je to dovoljno da dobijem silver status?
-
ing-ecc
#12910 Re: BHTelecom
-
ing-ecc
#12911 Re: BHTelecom
Ja imam Full S, 2x Extra S, ultru u Moj izbor, jos nekih cudesa pa je ukupno oko 115 KM po pretplatama. I onda jos 50ak KM za asemblirane tako da je meni 160-170 KM mjesecni racuun. Sad sam trenutno Silver a bio sam i Gold paket al su mi bili veci i racuni, za 20-30 KM/mj.Del_Boy1 wrote: ↑11/11/2022 17:12 Sve mi je to manje-više jasno, ali ne kontam koliki mjesečni račun treba biti da bi dobio veći status. Kako čovjek da zna kad je ispunio uslove za veći status a da ne mora čekati januar da vidi koji status mu je dodijeljen.
-
made_in_sarajevo
#12912 Re: BHTelecom
Moze li neko link okaciti gdje imam pregled svih racuna za moja tv ili svih racuna na moje ime kako vode vec. Ulogujem se sad na telekom portal sa emailom kao na racunu ali nemam racuna nigdje i sta je placeno sve i bonus bodovi da se vide
- Del_Boy1
#12913 Re: BHTelecom
Znači nisam ni blizuing-ecc wrote: ↑12/11/2022 09:50Ja imam Full S, 2x Extra S, ultru u Moj izbor, jos nekih cudesa pa je ukupno oko 115 KM po pretplatama. I onda jos 50ak KM za asemblirane tako da je meni 160-170 KM mjesecni racuun. Sad sam trenutno Silver a bio sam i Gold paket al su mi bili veci i racuni, za 20-30 KM/mj.Del_Boy1 wrote: ↑11/11/2022 17:12 Sve mi je to manje-više jasno, ali ne kontam koliki mjesečni račun treba biti da bi dobio veći status. Kako čovjek da zna kad je ispunio uslove za veći status a da ne mora čekati januar da vidi koji status mu je dodijeljen.
- Del_Boy1
#12914 Re: BHTelecom
Imaš dole u dnu piše pregled računa, tu vidiš plaćene i ne plaćene račune, a bonus plus je posebno nije zajedno uz pregled računa.made_in_sarajevo wrote: ↑12/11/2022 10:59 Moze li neko link okaciti gdje imam pregled svih racuna za moja tv ili svih racuna na moje ime kako vode vec. Ulogujem se sad na telekom portal sa emailom kao na racunu ali nemam racuna nigdje i sta je placeno sve i bonus bodovi da se vide
Probaj se ulogovati i onda otvori ovaj link.
https://moj.bhtelecom.ba/web/guest/pregled-racuna
-
david87
#12915 Re: BHTelecom
Da li vam rade pinkovi filmski kanali?
-
sencobih
-
niho92
#12917 Re: BHTelecom
Android box nakon mjesec dana koristenja
Sve lijepo izgleda za oci, ali vrlo cesto zablokira prilikom prebacivanja kanala, pa cekas i po minut da krene
Informacije o programu se gube, ne ucitavaju
Kada gledamo YT, ili HBO Max pa vracamo se na live tv, cesto izbaci poruku, neuspjelo ucitavanje.
Automatski prebaci iz liste omiljenih kanala na sve kanale, sto je problem kad starija osoba gleda kuci pa onda ne zna vratiti na omiljenu listu.
Uglavnom vecinom radi normalno, ali cesto blokiranje skoro na svakoj opciji nije nimalo ok, obzirom koliko ga telekom hvali i nudi kao nesto posebno.
Ja sam ga dobio uz ugovor, ali za iznajmljivanje ne vrijedi ni marku mjesecno.
Sve lijepo izgleda za oci, ali vrlo cesto zablokira prilikom prebacivanja kanala, pa cekas i po minut da krene
Informacije o programu se gube, ne ucitavaju
Kada gledamo YT, ili HBO Max pa vracamo se na live tv, cesto izbaci poruku, neuspjelo ucitavanje.
Automatski prebaci iz liste omiljenih kanala na sve kanale, sto je problem kad starija osoba gleda kuci pa onda ne zna vratiti na omiljenu listu.
Uglavnom vecinom radi normalno, ali cesto blokiranje skoro na svakoj opciji nije nimalo ok, obzirom koliko ga telekom hvali i nudi kao nesto posebno.
Ja sam ga dobio uz ugovor, ali za iznajmljivanje ne vrijedi ni marku mjesecno.
-
MahalacIpo
#12918 Re: BHTelecom
Neisplativo, a nemaju ih na stanju svakako…fast-and-the-curious wrote: ↑11/11/2022 13:56U AT Store možeš uzeti iPhone na do 36 rata bez kreditnih kartica. Zahtjev možeš podnijeti online. Oni su ovlašteni za Apple.MahalacIpo wrote: ↑11/11/2022 01:15
Ehh, nije to bas tako. Oni nabavljaju od skroz drugih dobavljaca, ne direktno od Apple-a, a sigurno za ova dva mjeseca su mogli nabaviti ali ih uopste nemaju... tako sam i sa 12 pro maxom prosao... cekao cekao i odem u Bh telekom uzmem 11 pro max i sljedece sedmice izadje 12 pro max u prodaju... znaci ima da cekam da izadje pa makar propao... ne bih da uzimam 13 pro max kad vec imam sansu da uzmem 14 pro max, ali problem i ove jebene "soping" kartice.. i ugovori i govna.. tako da bh telekom ispade najisplativija mogucnost uzimanja, cjenovno bas i ne, osim ako mi neko moze preporuciti neki drugi nacin da dobijem kes pa da uzmem telefon a da placam rate.
- PhilJacksonIzvala
#12919 Re: BHTelecom
a kao 4000 za telefon je isplativo, bilo gdjeMahalacIpo wrote: ↑13/11/2022 16:03Neisplativo, a nemaju ih na stanju svakako…fast-and-the-curious wrote: ↑11/11/2022 13:56
U AT Store možeš uzeti iPhone na do 36 rata bez kreditnih kartica. Zahtjev možeš podnijeti online. Oni su ovlašteni za Apple.
- -Chesterfield-
#12920 Re: BHTelecom
Pa valjda keš treba zaraditi a ne dobiti?MahalacIpo wrote: ↑11/11/2022 01:15Ehh, nije to bas tako. Oni nabavljaju od skroz drugih dobavljaca, ne direktno od Apple-a, a sigurno za ova dva mjeseca su mogli nabaviti ali ih uopste nemaju... tako sam i sa 12 pro maxom prosao... cekao cekao i odem u Bh telekom uzmem 11 pro max i sljedece sedmice izadje 12 pro max u prodaju... znaci ima da cekam da izadje pa makar propao... ne bih da uzimam 13 pro max kad vec imam sansu da uzmem 14 pro max, ali problem i ove jebene "soping" kartice.. i ugovori i govna.. tako da bh telekom ispade najisplativija mogucnost uzimanja, cjenovno bas i ne, osim ako mi neko moze preporuciti neki drugi nacin da dobijem kes pa da uzmem telefon a da placam rate.
Meni sada nije jasno da li ti želiš telefon zadržati ili prodati da dođeš do keša?
Nešto kao kredit..?
-
MahalacIpo
#12921 Re: BHTelecom
Pa vidi, ja cu ga svakako uzeti nego gledam nacin da ne cekam jos mjesec dana u BH telekomu, bio mi je i plan platiti PDV u BH telekomu cca 500KM i onda uzeti ostatak kroz pretplatu. I meni je isplativo, ako tebi nije onda si uzmi XIAOMI sto je isto jako dobar mobitel ali ne za moje potrebe.
Naravno da zelim da zadrzim telefon, a svoj trenutni bih prodao svakako kako bih otplatio 60/70% iPhone-a novog. Ali gledam ove kredite, ne cine mi se bas nesto zanimljivo nit pouzdano pogotovo preko mikrokreditnih organizacija. Tako da cu izgleda najvjerovatnije sacekat u telekomu da dođu.-Chesterfield- wrote: ↑13/11/2022 22:06Pa valjda keš treba zaraditi a ne dobiti?MahalacIpo wrote: ↑11/11/2022 01:15
Ehh, nije to bas tako. Oni nabavljaju od skroz drugih dobavljaca, ne direktno od Apple-a, a sigurno za ova dva mjeseca su mogli nabaviti ali ih uopste nemaju... tako sam i sa 12 pro maxom prosao... cekao cekao i odem u Bh telekom uzmem 11 pro max i sljedece sedmice izadje 12 pro max u prodaju... znaci ima da cekam da izadje pa makar propao... ne bih da uzimam 13 pro max kad vec imam sansu da uzmem 14 pro max, ali problem i ove jebene "soping" kartice.. i ugovori i govna.. tako da bh telekom ispade najisplativija mogucnost uzimanja, cjenovno bas i ne, osim ako mi neko moze preporuciti neki drugi nacin da dobijem kes pa da uzmem telefon a da placam rate.
Meni sada nije jasno da li ti želiš telefon zadržati ili prodati da dođeš do keša?
Nešto kao kredit..?
- PhilJacksonIzvala
#12922 Re: BHTelecom
mozemo prenijeti raspravu na neku drugu temu, ali evo bas me zanima pa ako ti nije frka odgovoriMahalacIpo wrote: ↑14/11/2022 00:10Pa vidi, ja cu ga svakako uzeti nego gledam nacin da ne cekam jos mjesec dana u BH telekomu, bio mi je i plan platiti PDV u BH telekomu cca 500KM i onda uzeti ostatak kroz pretplatu. I meni je isplativo, ako tebi nije onda si uzmi XIAOMI sto je isto jako dobar mobitel ali ne za moje potrebe.
sta to taj novi telefon ima a da tvoj trenutni nema, da je vrijedno uzimanja kredita samo da bi upgrade uradio?
Da si neki lovator pa da ga iskesiras radi kurcenja, ok, razumijem
Ali eto, ocito nisi, pa me zanima, koje to funkcije 14ka ima, a tvoj trenutni nema, da je vrijedno uvaljivanja u kredit?
- Quaresma
#12923 Re: BHTelecom
dodje mi racun za extra net paket da moram a vidim da moram platiti 27KM, pogledam u racun gdje je ta razlika u 2Km kad je sam paket 25KM.
I vidim oni su mi nesto obracunali "Promjena Naj broja Fis.br.B3808/99007640" tj valjda ubacivanje naj broja.
zar ne bi ovo trebalo biti besplatno ili sam ja umislio da je besplatno?
I vidim oni su mi nesto obracunali "Promjena Naj broja Fis.br.B3808/99007640" tj valjda ubacivanje naj broja.
zar ne bi ovo trebalo biti besplatno ili sam ja umislio da je besplatno?
-
MahalacIpo
#12924 Re: BHTelecom
Nije frka, nakon korištenja ovoga telefona - mijenjam telefon zbog vise faktora i htio sam da bude u BH telekomu jer mi je nekako najsigurnije kod njih uzimati kakvi god bili bolji su od ovih divljih trgovina. Ali poenta jeste, nova baterija (da mogu promjeniti za 150KM bateriju za novu originalnu), kamera (kao neko ko se bavi fotografijom veoma mi je bitan aspekt nove kamere koje možeš da uporedis na web-u, 130Hz displej (koji je idealan za oci, a ovaj trenutni mi treperi a i boli me glava jer imam monitor i TV na 120Hz jer stalno mijenjam - to možeš provjeriti na webu da ljudi imaju problem sa tim čestim mjenjanjem brzine refresh rate-a). Mislim da je ovo dovoljno da kazem a da opravdam kupovinu.PhilJacksonIzvala wrote: ↑14/11/2022 00:32mozemo prenijeti raspravu na neku drugu temu, ali evo bas me zanima pa ako ti nije frka odgovoriMahalacIpo wrote: ↑14/11/2022 00:10
Pa vidi, ja cu ga svakako uzeti nego gledam nacin da ne cekam jos mjesec dana u BH telekomu, bio mi je i plan platiti PDV u BH telekomu cca 500KM i onda uzeti ostatak kroz pretplatu. I meni je isplativo, ako tebi nije onda si uzmi XIAOMI sto je isto jako dobar mobitel ali ne za moje potrebe.
sta to taj novi telefon ima a da tvoj trenutni nema, da je vrijedno uzimanja kredita samo da bi upgrade uradio?
Da si neki lovator pa da ga iskesiras radi kurcenja, ok, razumijem
Ali eto, ocito nisi, pa me zanima, koje to funkcije 14ka ima, a tvoj trenutni nema, da je vrijedno uvaljivanja u kredit?
Svakako, kredit je sasvim ok ako nađem neku ok ponudu za mene - ljudi kupuju sve na kredit u svijetu, samim tim sebi dižeš poene za sutra kada budeš kupovao stan ili auto, a ne kešom (osim bogataša). Kreditna historija je jako bitna