Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Micah wrote: ↑07/11/2022 15:17
Pa ja već sad znam kad da očekujem cvrc a to je svakih 6 mj. otprilike. Dabogda gorio u paklu ko je odobrio tamo u Tokiju ovo. I Nintendo je isti pa je Sony odlučio ne biti bolji od njih, očekivano.
A najgore što je Sega Dreamcast prije 30 godina osmislila tehnologiju koja ukida mogućnost drifta zauvijek a to su hall effect senzori. Tad je to kao bilo skupo ali danas izgovora nema, osim ekstra profita jer nemaju svi u svijetu našu nagodnu SD.
A ovi što kao nemaju drift ili nas optužuju da smo , ti 1.) ne primjećuju drift ili 2.) ne igraju dovoljno da bi im drift nastupio
1.) Znam sta je drift i primjetio bi da ima drifta
2.) Sigurno ima preko hiljadu sati na dzojstiku
3.) Nema drifta na day-one dualsensu
4.) Sad provjerio sa jaranom, kod njeg je isto day one konzola nema drifta niti na jednom od dva dualsensa ( vise stotina sati igranja na oba )
Sto ce reci, mozda jeste do rukovanja, mozda jesu osjetljivi, mozda je kombinacija tih faktora.
PS5 sam kupio u martu prošle godine i još uvijek nemam problema sa driftom. Kada god ga ne koristim, držim ga u vrećici u kojoj je originalno i došao, kako prašina ne bi padala po njemu. Također, trudim se maksimalno da ga ne diram prljavim rukama (čips, čokolada, fazoni...). Za godinu i po dana samo jednom opucan od zid (Elden Ring). Da li je ovo sve imalo nekog uticaja da ne dođe do drifta, ili samo imam mnogo sreće, ne znam, ali za sada odlično služi.
Mr.Fundamental wrote: ↑08/11/2022 10:03
PS5 sam kupio u martu prošle godine i još uvijek nemam problema sa driftom. Kada god ga ne koristim, držim ga u vrećici u kojoj je originalno i došao, kako prašina ne bi padala po njemu. Također, trudim se maksimalno da ga ne diram prljavim rukama (čips, čokolada, fazoni...). Za godinu i po dana samo jednom opucan od zid (Elden Ring). Da li je ovo sve imalo nekog uticaja da ne dođe do drifta, ili samo imam mnogo sreće, ne znam, ali za sada odlično služi.
Nista, onda kad mi dodje zamjenski prvo cu ga od zid opucat za preventivu
Evo na bug.hr forumu jucer neko postavio anketu u vezi kontrolera:
Dakle ako imate ili ste imali PS5, jeste li imali problema s kontrolerom?
36
ne, kontroler radi super
10
da
8
da, i to više od jednom
33,33% korisnika sto je glasalo su imali problem, a 14,81% vise puta.
Last edited by arnes_king on 08/11/2022 10:12, edited 1 time in total.
Mr.Fundamental wrote: ↑08/11/2022 10:03
Nista, onda kad mi dodje zamjenski prvo cu ga od zid opucat za preventivu
Treba mu odmah pokazat ko je gazda i šta ga čeka ako krene sa glupostima
Evo, postaviću ovo istraživanje još jednom ovdje pa ko vjeruje - vjeruje. Meni se ovo sa svakim džojstikom dosad u suštini poklapa ako se malo pozabavim matematikom.
Evo, postaviću ovo istraživanje još jednom ovdje pa ko vjeruje - vjeruje. Meni se ovo sa svakim džojstikom dosad u suštini poklapa ako se malo pozabavim matematikom.
Ja vjerujem da ima, i sam sam imao sa R2Vdugmetom problem nakon 2h dirt5 igranja. Otisla opruga.
Ali drifta nemam, konzola kod mene od maja 2021.
Ali vam je glupa prica nije pravi gejmer ne konta da ima drift ili kako je vec islo?!
Ja vjerujem da ima, i sam sam imao sa R2Vdugmetom problem nakon 2h dirt5 igranja. Otisla opruga.
Ali vam je glupa prica nije pravi gejmer ne konta da ima drift ili kako je vec islo?!
Da je bio dirt 2.0 prepolovio bi ga
Kad se sjetim koliko su mi se dlanovi znojili na toj igrici
Dirt 2.0 se igra redovno ali nema ovaj feedback za ps5 kao dirt5
Ja sam autom spucao u zid, kako sam drzao r2 tj gas lafo izbije ti prst sa r2. Tu je opruga odmah riknula
Dirt 2.0 se igra redovno ali nema ovaj feedback za ps5 kao dirt5
Ja sam autom spucao u zid, kako sam drzao r2 tj gas lafo izbije ti prst sa r2. Tu je opruga odmah riknula
Nano22 wrote: ↑09/11/2022 13:42
Za sada sam vrlo zadovoljan igrom super nastavak priče. Ima par novih likova.
Kako se dočeka na početku Boss tuča spektakl.
Next Gen naslov mogu reci.
Vjerujem da je odlicna, ja jutros samo probao pa cu nakon posla igrati ali next gen (current gen) naslovom se ne moze nazvati. Igru su radili primarno za PS4/PS4 Pro i gledali da iz tih konzola izvuku maksimum, a naravno na PS5 dobijemo sve to samo jos bolje.
Niti ima nekih current gen only tehnika a vidi se ogranicenost zbog last gen konzola kao npr. u tome da se opet provlacimo kroz uske prolaze umjesto da imamo loadinge, a da je igra samo za PS5 ne bi tako morali dizajnirati levele i prelaze kada se sve moze u par sekundi ucitati. Ima sigurno jos mnogo stvari koje moraju raditi zbog te ogranicenosti starih konzola i tek kad pocnu PS5 only igre bi trebali vidjeti malo vise promenjena i u fizici, level dizajnu i slicnim stvarima koje do sada nisu bile moguce.
arnes_king wrote: ↑09/11/2022 13:56
Vjerujem da je odlicna, ja jutros samo probao pa cu nakon posla igrati ali next gen (current gen) naslovom se ne moze nazvati. Igru su radili primarno za PS4/PS4 Pro i gledali da iz tih konzola izvuku maksimum, a naravno na PS5 dobijemo sve to samo jos bolje.
Niti ima nekih current gen only tehnika a vidi se ogranicenost zbog last gen konzola kao npr. u tome da se opet provlacimo kroz uske prolaze umjesto da imamo loadinge, a da je igra samo za PS5 ne bi tako morali dizajnirati levele i prelaze kada se sve moze u par sekundi ucitati. Ima sigurno jos mnogo stvari koje moraju raditi zbog te ogranicenosti starih konzola i tek kad pocnu PS5 only igre bi trebali vidjeti malo vise promenjena i u fizici, level dizajnu i slicnim stvarima koje do sada nisu bile moguce.
Čitao sam pravdanja da to nije do učitavanja već zato što zbog imerzije i progresije žele onemogućiti narod da previše luta i vraća se na početak levela bez potrebe. Razumijem to kod nekih krupnijih događaja kad se iza tebe uruši put pa ne možeš nazad, nakon neke cut scene/boss fighta ili ako je to dio gamedizajna kao npr. u Plague Tale gdje svako malo zatvaraš vrata iza sebe koja služe kao checkpoint, predah nakon stealth dijela itd. Ovdje se često bez ikakve potrebe na sred puta pojavi nešto ispod čega se moraš provući i onda ne možeš nazad.
U ovom PS Stars programu sam dobio 2015 poena samo za GoW Ragnarok PS4/PS5 verziju od 70$. Ne znam je li ovo greska pa su dvije iste kampanje sa razlicitim brojem bodova kao cashback/nagrada ali sam dobio bodova u vrijednosti skoro punih 10$ za Ragnarok, jedna wallet dopuna od 5$ se moze uzeti za 1250 poena.
arnes_king wrote: ↑10/11/2022 08:55
U ovom PS Stars programu sam dobio 2015 poena samo za GoW Ragnarok PS4/PS5 verziju od 70$. Ne znam je li ovo greska pa su dvije iste kampanje sa razlicitim brojem bodova kao cashback/nagrada ali sam dobio bodova u vrijednosti skoro punih 10$ za Ragnarok, jedna wallet dopuna od 5$ se moze uzeti za 1250 poena.
Ja sam za COD MW II dobio 2100 poena, ali je igra koštala 100$
Ragnarok je cista desetka za sada. Ubacio par sati i odlicna je.
Jest mi drago sto nije flopala, doduse ipak Santa Monica pravi, nije se ni ocekivalo nista drugo