Bingo City Center Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Sta bi voljeli viditi u ovom centru?

Poll ended at 02/07/2020 13:13

H&M
44
17%
Starbucks
25
10%
KFC/Burger King
71
27%
Aldo
3
1%
Primark
32
12%
C&A
37
14%
Replay
4
2%
Diesel
10
4%
Müller Drogerie
10
4%
Decathlon
24
9%

Total votes: 260

Logovan

#2701 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Logovan »

Plus ljudi iz drugih gradova i oni iz manjih mjesta.

Ovo je isto kao kada vidiš da su kafići puni i kažeš vidi niko ništa ne radi pametno, naš narod samo sjedi na kafama, itd. :lol:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#2702 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by PreWiBa »

Logovan wrote: 08/11/2022 18:14 Plus ljudi iz drugih gradova i oni iz manjih mjesta.

Ovo je isto kao kada vidiš da su kafići puni i kažeš vidi niko ništa ne radi pametno, naš narod samo sjedi na kafama, itd. :lol:
Pa i sjedi.

U Njemačkoj ili zapadnoj evropi općenito gradovi se bukvalno ugase poslije 17-18 sati, veći gradovi poslije 19-20.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2703 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Ovdje se odlicno zivi koliko i kako se radi.

Da se ne lazemo.
Logovan

#2704 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Logovan »

sehohari wrote: 08/11/2022 18:19
Logovan wrote: 08/11/2022 18:14 Plus ljudi iz drugih gradova i oni iz manjih mjesta.

Pa i sjedi.

U Njemačkoj ili zapadnoj evropi općenito gradovi se bukvalno ugase poslije 17-18 sati, veći gradovi poslije 19-20.
Poenta je da to ne mozes odrediti na ovaj gore spomenuti nacin. Zaposlenici na pauzama, pa oni koji su zavrsili poslove, studenti, itd.
Thorgerson

#2705 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Thorgerson »

Pa i sjedi.

Gdje u Njemackoj?

Druga je stvar sto vecina naseg naroda zivi u manjim mjestima u njemackoj.

Otidji i ovdje u Ilijas, otidji sta ja znam u Zavidovice navecer pa prosetaj.

Tako je i u Njemackoj. Otidji u veci grad pa ces vidjeti.

To je tolika suplja naseg naroda, nevjerovatno. Ja gdje god sam bio na zapadu u vecem gradu, kafici su krcati navecer, restorani puno sve, itd. Po danu isto tako, o turistickim gradovima da ne govorim, tipa Rim, Pariz, Barcelona, Amsterdam, Istanbul i sl.

Sarajevo je isto tako turisticki grad. Naravno ne ranga gorepomenutih. Al u neki smrlj hauzen nece turista otici, jer nema sta vidjeti. Ovdje opet ima.

Al jok bosnjo seta neki smlrj hauzenom i kaze eh vidi svaba, nema kod njih da hodaju bla bla...
Last edited by Thorgerson on 08/11/2022 21:05, edited 3 times in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2706 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Smrlj hauzenom :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2707 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by konektovan »

mahalik wrote: 08/11/2022 14:10 Jel se na spratu otvara teretana?
Da, All inn fitness
konektovan

#2708 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by konektovan »

Thorgerson wrote: 08/11/2022 21:01

Pa i sjedi.

Gdje u Njemackoj?

To je tolika suplja naseg naroda, nevjerovatno. Ja gdje god sam bio na zapadu u vecem gradu, kafici su krcati navecer, restorani puno sve, itd. Po danu isto tako, o turistickim gradovima da ne govorim, tipa Rim, Pariz, Barcelona, Amsterdam, Istanbul i sl.

Sarajevo je isto tako turisticki grad. Naravno ne ranga gorepomenutih. Al u neki smrlj hauzen nece turista otici, jer nema sta vidjeti. Ovdje opet ima.

Al jok bosnjo seta neki smlrj hauzenom i kaze eh vidi svaba, nema kod njih da hodaju bla bla...
:thumbup:
Brutalno. :mrgreen:

Ja proveo heftu u Ljubljani nedavno,..znači centar grada, tj.kafići, restorani, klubovi..puni, ljudi vani sjede uz one grijalice do ponoći bez problema, turista na sve strane, ali kod nas još vjeruju u one priče iz radnog odijela u pidzsmu i obratno :-)
NediM17

#2709 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by NediM17 »

Ja bio u Murskoj Soboti, tamo kad hodza okujise aksam sve se zatvara, nigdje nikog. :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2710 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Koji jezik govore ti sto su posluzivali te sto sjede kraj grijalica :D

Pametnom dosta.
konektovan

#2711 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by konektovan »

_BataZiv_0809 wrote: 08/11/2022 22:46 Koji jezik govore ti sto su posluzivali te sto sjede kraj grijalica :D

Pametnom dosta.
Ima i naših, ima i Albanaca, ima i Slovenaca, Hrvata i Hrvatica, :mrgreen: nećeš vjerovati,..
Baš jednu noć se iznenadio kad nas usluži mačić iz Hrvatske, dobar mačić :mrgreen:
VladaFBiH

#2712 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by VladaFBiH »

_BataZiv_0809 wrote: 08/11/2022 18:45 Ovdje se odlicno zivi koliko i kako se radi.

Da se ne lazemo.
ne slažem se s tobom - ovdje se itekako radi samo ne u državnom sektoru. Citirat ću jednog prijatelja koji je otišao u Njemačku prije 3-4 godine i zarađuje jakooooo dobro: "Da radim u Njemačkoj koliko sam u Bosni za par godina bih bio milioner."

nije baš da se ovdje ne radi - radi se daleko više nego u Evropi gdje radnici imaju puno više prava i plaćaju se prekovremeni ali nam prosjek kvare uhljebi na budžetu ili u državnim firmama koji po cijeli dan *rkaju *urac
drag_gost

#2713 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by drag_gost »

Thorgerson wrote: 08/11/2022 21:01

Pa i sjedi.

Gdje u Njemackoj?

Evo ja sam u Berlinu, radi 24 sata grad... po selima jeste ovako, ali u vecim gradovima ne. Jedino sto metro i tramvaji ne rade nakon 12. :D
Proosvjetni_uhljeb

#2714 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Proosvjetni_uhljeb »

Nije BCC Sarajevo, ali jeste Bingo (Breza).Sinoć mi je došlo da sam sebi naplatim dvije konzerve, ostavim novac i odem. Od pet pasa rade dvije, na jednoj neki čovjek i žena kupuju puna kolica nekih cipela (jasno, kod zadnje kutije kasirka mora ići do rafova ili poslovođe da nešto provjeri), na drugoj red, nikad doći na red na kasi. Totalno neorganizovano (kao i kod većine supermarketa kod nas)

Inače, Bingo ima običaj od svojih supermarketa i hipermarketa praviti pijace kroz koje je skoro nemoguće kretati se. Ovaj u Bingu je par godina od otvaranja važio za najuređeniji u okolini (Visočani su stalno pričali kako je mnogo sređeniji nego njihov), ali su dodavanjem robe između rafova pa još između njih i gdje god se stigne + radnici Binga koji kao da se trude da te što više ometaju prilikom kupovine čine da si se odlazak u Bingo smuči.

Pitanje je trenutka kad će se i BCC pretvoriti u ovo, ako već nije.
konektovan

#2715 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by konektovan »

Proosvjetni_uhljeb wrote: 09/11/2022 19:02 Nije BCC Sarajevo, ali jeste Bingo (Breza).Sinoć mi je došlo da sam sebi naplatim dvije konzerve, ostavim novac i odem. Od pet pasa rade dvije, na jednoj neki čovjek i žena kupuju puna kolica nekih cipela (jasno, kod zadnje kutije kasirka mora ići do rafova ili poslovođe da nešto provjeri), na drugoj red, nikad doći na red na kasi. Totalno neorganizovano (kao i kod većine supermarketa kod nas)

Inače, Bingo ima običaj od svojih supermarketa i hipermarketa praviti pijace kroz koje je skoro nemoguće kretati se. Ovaj u Bingu je par godina od otvaranja važio za najuređeniji u okolini (Visočani su stalno pričali kako je mnogo sređeniji nego njihov), ali su dodavanjem robe između rafova pa još između njih i gdje god se stigne + radnici Binga koji kao da se trude da te što više ometaju prilikom kupovine čine da si se odlazak u Bingo smuči.

Vaše primjedbe biće proslijedjene službi za zadovljstvo kupaca. Šef službe Hamdija, je ažuran i odgovoran kad su te stvari u pitanju i u najkraćem roku će se riješiti problematika, koju ste naveli.

Lp
Bingo forumska obavještajna agencija.

:mrgreen:
tramvajtrojka

#2716 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by tramvajtrojka »

jedna rafa vise za ometanje cejfa forumasima u vezi kupovine, majke mi nikad nisam kontao tak cejf kupovine kad odes u prodavnicu i zaglavis sat dva u njoj ja mjesecnu nabavku max za 20 minuta zavrsim :? :lol: :lol:
konektovan

#2717 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by konektovan »

tramvajtrojka wrote: 09/11/2022 20:07 jedna rafa vise za ometanje cejfa forumasima u vezi kupovine, majke mi nikad nisam kontao tak cejf kupovine kad odes u prodavnicu i zaglavis sat dva u njoj ja mjesecnu nabavku max za 20 minuta zavrsim :? :lol: :lol:
Ti stvarno ne znas uzivati ... :mrgreen:
tramvajtrojka

#2718 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by tramvajtrojka »

konektovan wrote: 09/11/2022 21:05
tramvajtrojka wrote: 09/11/2022 20:07 jedna rafa vise za ometanje cejfa forumasima u vezi kupovine, majke mi nikad nisam kontao tak cejf kupovine kad odes u prodavnicu i zaglavis sat dva u njoj ja mjesecnu nabavku max za 20 minuta zavrsim :? :lol: :lol:
vala ne gumo onih pipaca dvadeset vrsta toalet papira , porodica koje dovedu djecu i punicu u kupovinu pa vijecaju koje brasno da uzmu , pa onih fgr papana sa suncanim calama i trenerkama , znam sta uzimam znam gdje se sta nalazi odradi kupovinu i cao , jos veca ludost su mi likovi koji sjede ondje u vatri kod kasa u BCC i misle da su izasli negdje sve dok idilu im ne pokvari bingo razglas moli se ismira da dodje na kasu 12 , ismira na kasu 12 :oops: :lol: :lol:
HelaS

#2719 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by HelaS »

Proosvjetni_uhljeb wrote: 09/11/2022 19:02

Praksa kod skoro svih velikih tržnih centara je popunjavanje polica usred dana, usred velike gužve, i sl. Bez obzira na skučenost prostora, radnice vuku palete, kutije su po podovima, a još ih i nema dovoljno, pa kad treba nešto pitati :(
BCC je odavno seljakluk.

Jedini Bingo u BiH koji je na nivou urbanog i pristojnog je u Međugorju. Znači -- sve zavisi od lokalnih šefova :-)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2720 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by mk ultra »

Ide tramvajom u nabavku
konektovan

#2721 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by konektovan »

mk ultra wrote: 09/11/2022 21:50

Ide tramvajom u nabavku
Zeza ga red vožnje... :mrgreen:
Proosvjetni_uhljeb

#2722 Re: Bingo City Center Sarajevo

konektovan wrote: 09/11/2022 20:03
Proosvjetni_uhljeb wrote: 09/11/2022 19:02 Nije BCC Sarajevo, ali jeste Bingo (Breza).Sinoć mi je došlo da sam sebi naplatim dvije konzerve, ostavim novac i odem. Od pet pasa rade dvije, na jednoj neki čovjek i žena kupuju puna kolica nekih cipela (jasno, kod zadnje kutije kasirka mora ići do rafova ili poslovođe da nešto provjeri), na drugoj red, nikad doći na red na kasi. Totalno neorganizovano (kao i kod većine supermarketa kod nas)

Vaše primjedbe biće proslijedjene službi za zadovljstvo kupaca. Šef službe Hamdija, je ažuran i odgovoran kad su te stvari u pitanju i u najkraćem roku će se riješiti problematika, koju ste naveli.

Lp
Bingo forumska obavještajna agencija.

:mrgreen:
:D :D :D
Proosvjetni_uhljeb

#2723 Re: Bingo City Center Sarajevo

I ja obično kupovinu brzo završim, u pravilu znam šta kupujem i gdje se to nalazi (samo što u supermarketima vole da ispreturaju stvari i redaju ih van svake logike pa to oduži proces).

Nije problem jedna rafa više nego još po jedna rafa između te rafe i redovnih rafa pa onda trpanje još nekih stolova u kaveza gdje god se nađe koji kvadratni centimetar prostora.
Proosvjetni_uhljeb

#2724 Re: Bingo City Center Sarajevo

konektovan wrote: 09/11/2022 21:52
mk ultra wrote: 09/11/2022 21:50

Ide tramvajom u nabavku
Zeza ga red vožnje... :mrgreen:
Ja bih to nazvao nered vožnje.
TheRedhead

#2725 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by TheRedhead »

da prodjem izmedju 2 uska reda kad na sred kanta velika sa vodom i prljavom krpom ... sama zaboravljena :lol:
Post Reply