Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
snijeg_led
#1151 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
O cemu se ovi sve brinu, te imam stan te nemam stan
pa ne moras sve o sebi ispricati na prvom sastanku
pa ne moras sve o sebi ispricati na prvom sastanku
- Optimus09
#1152 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Nista gore kad je insan smotan sa zenama. 
-
BJB
#1153 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
to sa opsjednutošću mi se nikako ne sviđa..Ljudi koji su opsjednuti s bilo kime, obično nakon kratkog kontakta s "predmetom opsesije" shvate da ništa nije isto kao ono što su zamislili u svojoj glavi i razočaraju se.. Zato malo spusti loptu..everyone poops misli, tako i ta tvoja draga..nije niko savršen..Trapper Kerry wrote: ↑17/10/2022 10:01Upravo to prozivljavam,Zoooka wrote: ↑15/09/2022 17:56 Jeste li ikad bili opsjednuti nekom osobom?![]()
To mi se trenutno dešava, zapravo vec duze vremena, opsjednut sam osobom koju ne poznajem lično, dopisivali smo se dugo, kad smo trebali izaci nismo, odbijala me jer ne zeli momka, ali smo se uvijek culi s vremena na vrijeme i ne mogu da je izbacim iz glave. Nikad mi se nije desilo ovako sa nekim koga ne poznajem uopste. Sta da radim, volio bih da ne mislim o tome, smatram da previše mislim o njoj, vjerovatno sam je i idealizirao sto je jako lose, a vjerovatno i često u mom slucaju obzirom da nisam bas vješt i nemam iskustva sa zenama.
Da li da je obrisem/blokiram sa svega, da trazim neki closure i slicno.
Ako ima ko kakvih savjeta pisite, znam da sam debil i idiot tako da navalite
bio dugo u vezi, ozenio se, sve ukupno 20 godina. Razveo se, nije islo. Nakon toga zapela mi za oko jedna isto tako razvedena gospodicna, Ne izlazi mi iz glave, mislim na nju 80% vremena, pojede se. Isto tako, svako malo provjeravam drustvene mreze bez obzira sto nema nekih promjena na njenim profilima. Sto je najgore postoji interes i s njene strane ali sam ja sebi u glavu uvrtio da nemam sta za ponuditi u vezi jer nemam svoj stan. Sve ostalo je ok, dobro izgledam, pazim na sebe, imam fin posao, nisam neki luđak, cijene me ljudi (najvise na poslu, nakon 20 godina veze i 40 godina starosti neka dublja prijateljstva su se rasplinula). Komadam se svaki dan i promijenim misljenje sto puta, prići joj, ne prići, sta cu joj ja, zivim u roditeljskoj kuci, sta kad veza uđe u ozbiljniju fazu, ovo ono.
Znam da previse razmisljam, 90% ljudi bi napravilo korak pa sta bude.
Nisi jedini, tesko je uraditi clean cut ali izgleda da je u nekim slucajevima to najpametnije.
Kakve veze ima što živiš u porodičnoj kući
Kakav je vakat, budi sretan što nisi beskućnik ili podstanar..
Kad se sjetim samo koja sam buddala i luda bila u 20tim pa i 3otim..koliko sam se opterećivala time što se nisam osamostalila (da se razumijemo bilo bi najpametnije da sam kupila sebi stan čim sam počela raditi-tad me nešto bilo strah kredita) Tada sam se svađala sa svojima-ja hoću da se osamostalim -oni ne daju-histerišu, hoće umrijeti..) Da se sad mogu vratiti u 22/23, uvalila bih se u kredit do grla, kupila sebi stan (da imam neki osjećaj da napredujem), sređivala bih stan krišom, žicala njih za pare dok im se ne popnem na glavu da me najure od kuće i kažu "seli se, snalazi se!" Ne bih se svađala, ni dizala tenzije..Jer kad se sjetim svega toga shvatim da nisam bila sretna ni ja, jer su me ograničavali, a ni oni, jer sam im smetala..Drugačije razmišljamo, imamo različite ukuse..za mene bi definitivno bilo bolje da sam se osamostalila..
Znači ovo tvoje pitanje, šta ako budete ušli u neku ozbiljniju vezu..Pa ako budete, ići ćete nekim svojim putem, a ako već radiš, nemoj se bojati da se osamostališ s tom mogućom dragom ili bez nje..
-
Trapper Kerry
#1154 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
BJB wrote: ↑19/10/2022 00:18
to sa opsjednutošću mi se nikako ne sviđa..Ljudi koji su opsjednuti s bilo kime, obično nakon kratkog kontakta s "predmetom opsesije" shvate da ništa nije isto kao ono što su zamislili u svojoj glavi i razočaraju se.. Zato malo spusti loptu..everyone poops misli, tako i ta tvoja draga..nije niko savršen..
Kakve veze ima što živiš u porodičnoj kući![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kakav je vakat, budi sretan što nisi beskućnik ili podstanar..
Kad se sjetim samo koja sam buddala i luda bila u 20tim pa i 3otim..koliko sam se opterećivala time što se nisam osamostalila (da se razumijemo bilo bi najpametnije da sam kupila sebi stan čim sam počela raditi-tad me nešto bilo strah kredita) Tada sam se svađala sa svojima-ja hoću da se osamostalim -oni ne daju-histerišu, hoće umrijeti..) Da se sad mogu vratiti u 22/23, uvalila bih se u kredit do grla, kupila sebi stan (da imam neki osjećaj da napredujem), sređivala bih stan krišom, žicala njih za pare dok im se ne popnem na glavu da me najure od kuće i kažu "seli se, snalazi se!" Ne bih se svađala, ni dizala tenzije..Jer kad se sjetim svega toga shvatim da nisam bila sretna ni ja, jer su me ograničavali, a ni oni, jer sam im smetala..Drugačije razmišljamo, imamo različite ukuse..za mene bi definitivno bilo bolje da sam se osamostalila..
Znači ovo tvoje pitanje, šta ako budete ušli u neku ozbiljniju vezu..Pa ako budete, ići ćete nekim svojim putem, a ako već radiš, nemoj se bojati da se osamostališ s tom mogućom dragom ili bez nje..
Last edited by Trapper Kerry on 24/10/2022 11:28, edited 1 time in total.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- Dr Kova
#1156 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
U kladionici 
-
Bobi
- Forum administrator
#1157 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Koliko si ti žena upoznao na trkama, ono uhvatiš neki orjentir pa trčiš za njim
- Dr Kova
#1158 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
-
Bobi
- Forum administrator
#1159 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Ja tako kad dodjem u Sarajevo pa mi se ne daju pare za tramvaj uhvatim neki orjentir pa izhodam 10 tramvajskih stanicaBuckethead wrote: ↑19/10/2022 21:39![]()
znam ih dosta.
A čuj uvijek je lijepo trčati iza neke, pogotovo kad patiš.![]()
- murga225883
#1160 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
A kako upoznati za nas mlađe od 30 imal ta tema??
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1161 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Odeš na nargilu..
- murga225883
#1162 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
- Student_u_Ostavci
#1163 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Za neku šemu, odlično mjesto.
Za nešto ozbiljnije, preporučam izbjegavanje kladionica
-
BJB
#1164 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Ma ako si svjestan svega toga, jesi li siguran da ti se uopšte sviđa? Osim toga, izađi sa ženom-upoznaj je pa vidi kakva je..Ne'š je zeniti ako popijete kafu..Trapper Kerry wrote: ↑19/10/2022 08:24 [
Svjestan sam da "everyone poops" ima tu nekih stvari koje mi se ne sviđaju (Prevelik interes za astrologiju, knjige tipa Maestra, Preljuba, 50 shades, to mi nekako govori da je plitka osoba) i svjestan sam da su velike sanse da mi nece sjesti ali hajd kontam da probam.
Ovo za stan nemam nista za reci, u pravu si, to sam i ja davno trebao uraditi, cak prije nego sto sam se ozenio ali de, svi mi zalimo za stvarima koje nismo uradili u zivotu.
A za žaljenje..neke stvari ako si spreman poduzeti, nemaš šta čekati, nema boljeg vremena od sad.
Što više žališ sa stvarima, više prepreka sebi stavljaš da išta napraviš u budućnosti..
Meni se životna ploča u potpunosti promijenila, i žalim zbog nekih sasvim drugih stvari, ali se trudim da što manje razmišljam o prošlosti na taj način...Inače bih samo sjedila i žalila za prosloscu..Kakve fajde od toga...
-
Incognita
#1165 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Što ti znaš sam sebe mučitiTrapper Kerry wrote: ↑17/10/2022 10:01Upravo to prozivljavam,Zoooka wrote: ↑15/09/2022 17:56 Jeste li ikad bili opsjednuti nekom osobom?![]()
To mi se trenutno dešava, zapravo vec duze vremena, opsjednut sam osobom koju ne poznajem lično, dopisivali smo se dugo, kad smo trebali izaci nismo, odbijala me jer ne zeli momka, ali smo se uvijek culi s vremena na vrijeme i ne mogu da je izbacim iz glave. Nikad mi se nije desilo ovako sa nekim koga ne poznajem uopste. Sta da radim, volio bih da ne mislim o tome, smatram da previše mislim o njoj, vjerovatno sam je i idealizirao sto je jako lose, a vjerovatno i često u mom slucaju obzirom da nisam bas vješt i nemam iskustva sa zenama.
bio dugo u vezi, ozenio se, sve ukupno 20 godina. Razveo se, nije islo. Nakon toga zapela mi za oko jedna isto tako razvedena gospodicna, Ne izlazi mi iz glave, mislim na nju 80% vremena, pojede se. Isto tako, svako malo provjeravam drustvene mreze bez obzira sto nema nekih promjena na njenim profilima. Sto je najgore postoji interes i s njene strane ali sam ja sebi u glavu uvrtio da nemam sta za ponuditi u vezi jer nemam svoj stan. Sve ostalo je ok, dobro izgledam, pazim na sebe, imam fin posao, nisam neki luđak, cijene me ljudi (najvise na poslu, nakon 20 godina veze i 40 godina starosti neka dublja prijateljstva su se rasplinula). Komadam se svaki dan i promijenim misljenje sto puta, prići joj, ne prići, sta cu joj ja, zivim u roditeljskoj kuci, sta kad veza uđe u ozbiljniju fazu, ovo ono.
Nisi jedini, tesko je uraditi clean cut ali izgleda da je u nekim slucajevima to najpametnije.
Sve se to u hodu rješava, ako dođe do toga. Priđi joj, ne znam šta imaš za izgubiti?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1166 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
uzmi spida i opali 48 sati lig of ledžendsaTrapper Kerry wrote: ↑17/10/2022 10:01Upravo to prozivljavam,Zoooka wrote: ↑15/09/2022 17:56 Jeste li ikad bili opsjednuti nekom osobom?![]()
-
Incognita
#1167 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Hajde i ovo da čujem da se za vezu mora imati stan i ako to nemaš, nemaš ništa za ponuditi
Je li se to danas na dejt nosi ZK izvadak?
Pitam onako
Je li se to danas na dejt nosi ZK izvadak?
Pitam onako
-
Trapper Kerry
#1168 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Last edited by Trapper Kerry on 24/10/2022 11:28, edited 1 time in total.
- Ramzess Veliki
#1169 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Najvise sanse za upoznati nekoga trenutno je na ovim raznim protestima. Pratiti proteste i biti redovan ... 
-
Bobi
- Forum administrator
#1170 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Za mnom su prije zene trcale ko lude, sada vise ne, prestao sam krast torbice.
- Dr Kova
-
Sydnor
#1172 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Nivo humora: eurosmijeh
-
John Cleese
- Rothmans
#1174 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Pa sta hos ??
- murga225883